Вече се родиха АПРИЛските овнета, ред е на мъничките телета!

• 17 205
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Честито на всички нови мами!!!!! Да им растат живи и здрави бебчетата да са много послушни и само да ги радват!!!!!

Брилянтин, успех и на теб!!!    Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Ние продължаваме да повръщаме и днес ходихме на лекар, но нищо му няма на моя юнак. От изписването до сега, т.е. 1 седмица е наддал 650гр. Което означава, че няма проблем с коремчето, защото си папа добре! След празниците пак ще ходим на лекар да видим дали всичко е наред!!!!

Казаха ми да го откажа поне от 1 нощно хранене, за да му почива коремчето, но съм сигурна, че няма да може да се откажам! Все пак ще опитам!!!!

Много   Hug от нас!!!

# 196
  • София
Деичка, явно и на нас хормоните ни бушуват в повече сега и с времето всичко ще си дойде на мястото. Въпросът е да свикнем и четиримата (и вие, и ние). Rolling Eyes
И аз се чувствам на моменти много гадно, че му правя забележки за неща, дето дете на няма и 3 год няма как да осъзнае, ама вече свършен факт. После ми идва да се самонабия. Mr. Green
А за тишината - няма начин да се пази такава. Това ми беше ясно още откакто се разбра, че ще имаме второ и ще са с такава разлика. И в момента бумка с едно шише от сок по ламината. Но сестра му си спи, да и се ненадяваш... Shocked

Много  Hug и на теб, и на Nanny, и по - снисходително с "големите", че и на тях какво им се мъти в главиците в този момент те си знаят само... Жал ми е и на мен много. Sad

# 197
Честито на Mama_Rossie, Eli cat ,chockolina и  princessa raia. Да са ви живи и здрави малките сладури и много да ви радват.
Виждам, че обсъждате режима, ние все още неможем да направим такъв, понякога се храни на 3 часа а друг път на 4 - 4.30 часа. Нощем се събужда и го храня иначе заспиване няма  Grinning. Смятам да спирам с нощното хранене когато, той реши.

# 198
Честито на всички нови мами! да са им живи и здрави малките съкровища!!!
Силви, не се тормози толкова! В началото и аз що рев изревах!Исках да кърмя, а не можех! Просто няма толкова кърма. По 2 часа държах малката на гърда, а тя накрая -гладна.Правих какво ли не, четох къде ли не.Консултирах се с лекар. Не съм нито първата, нито последната с малко кърма.Това не означава , че не обичам детето си/ чаках го 4 год/, нито, че съм лоша майка.Нали за това са и  АМ.Пробвай с чайове, горещи бани, често цедене, често сукане на бебето.Не се ли получи, недей да се отчайваш!Със сигурност ще полагаш добри грижи за детето си и ще го обичаш! Всичко останало няма толкова голямо значение!По-важно е да си спокойна, за да е спокойно и бебето!
За режима - и при нас все още липсва такъв.Мен също ме съветват да премахна храненето в 3 ч. А  иначе - ден с ден не си приличат.Важното е,че Мари расте добре.С коликите обаче се справяме малко по-трудно. Засега давам Есплумизан и Бийогайа.

# 199
Ние се храним на три часа.Но нашето педи ни каза ако се събуди малко по рано да не и наливаме вода, а да си я храня.Относно нощното хранене, си се храним.Въобще нямам намерение да и развалям режима, който си е направила. Също така докито и каза, че с времето, тя сама ще си спре нощното хранене, а относно водото вие по колко давате. Аз и давам като се нахрани и ако хълца.Гледам да не и пълня стомахчето с вода, и да я залъгвам.

# 200
 И Дани се храни когато поиска, през ноща след последното хранене след баня се събужда по часовник в 2 - 2:30 и после в5-5:30часа после в 8:30часа. Още с първото идване лекарката написа 6 часа пауза през ноща, но кой я послуша?
  Олче много хубаво си го написала, нямам какво да добавя, освен, че много съжалявам, че с Алекс нямах достъп до цяла тази информация  Tired
  Много се радвам, че всички бебчета наддават така добре само от кърма, за мен все още е невероятно как Дани е наддала 1440 гр за месец  Party

Да се отчета за днешния ни 40-и ден. Отидохме на Чиста молитва в църквата, беше много хубаво, въведоха Даниелка в църквата.  Поръчах и погача, но тъй като прияталките ми живеят в Бургас ще е символично отбелязване на момента.  Simple Smile

Отидохме и на ехографски преглед на тазобедрените ставички. Лекаря много подробно ми обясни и показа всичко. Ще правим една гимнастика следващите месеци и в края на лятото ще отидем отново на профилактичен преглед.
 По принцип по ЗК се полага на всяко новородено такъв преглед, но нашата лекарка не спомена нищо за направление за този преглед.  Tired

# 201
  • София
Исках  и  аз  да  попитам нещо  по въпроса  за  Погачата .Имам  предвид  самият  ритуал . Кога  се  прави  и  какво ? На  самият  ден  ли  при  навършване  на  40  дни  или   по-рано ? И  в   какво  се   състои  ритуала ? Някой да  сподели ?  Praynig   

# 202
Честито, Чоколина!
Отново да ти е жив и здрав!

Добре, че е влязал таткото да се похвали, че ако чакаше на мен да известя ooooh!
Да е жива и здрава и принцесата на Принцеса Рая!

# 203
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
честити рожби на чоколина и принцеса рая.Много да ви слушат малките човечета и много да ви радват.

Аз съм малко нещастна днеска.От снощи имам доста болезнени контракции на 15-20 минути.Едва изкарах нощта и бях сигурна че днес ще е и моя ден.Дочаках си все пак часа за преглед на обяд и тръгнах към доки убедена ,че направо ще ми каже да отивам в болницата,след над 12 часа болки бях убедена че вече ще имам два три см разкритие.Да ама не.След прегледа се оказа че шийката ми си е цяла целеничка,само почнала да омеква  Tired.До няколко дена МОЖЕЛО и да родя. Rolling EyesЯвно при мен бавно се отпуска тая пуста шийка.Със сина ми имах три дена болки и на края като ме приеха с болки  на 4-5 минути се оказах с едва 2 см разкритие.И тоя път нещата май няма да са по различни,въпреки надеждата  ми че ще стане поне малко лесно.

Янче недей се страхува бе момиче.Ще видиш че всичко ще мине много бързо.Само да се докопаме то болницата. Peace
Keli_f  дано в неделя  е твоя ден ако до тогава все още не си се срещнала с твоето човече.

# 204
Мария, ние с каката също ходих ме на такъв преглед, и нямаше никакво направление. А прегледа никак не евтин.

Кафенце, миналия път за всичко се погрижи свекървата ми. Помня, че ние с съпруга и мъничка отишли на църква. Там се чете "очистителна" молитва на майка и на бебето. А после се свикват в къщи само жени, при нас бяха съседки и близки роднини. Всички подаряваха дрешки. Една питка сме раздали в църква, а другата в къщи. Се прави точно на 40-тия ден.

Дея, Олче, при нас е същата работа. Не че сме малко по-големи... Утре се прибира малката от баба, и пак ще започне "възпитание".  Tired Надявам се , да съм вече по-сдържана, а кака по-послушна. Много се борим за "слушане от първия , а не от десетия път", но пак ще се налага да повтарям и по сто пъти.

Вчера татито цял вечер сглобяваше количка, и днес Мишенька проспа няколко часа на тераса! Може би в неделя ще отидем семейно на разходка!

# 205
Днес е много неспокоен ден. Цял ден не мога да прочета темата, тъкмо сядам и ревва Twisted Evil Яде на 2 часа и въобще не заспива.
Да споделя за каката-откакто сме се върнали почти всяка нощ сънува кошмари и една нощ се напика. Тя е много чувствителна и си сдържа емоциите в себе си, а й избиват през нощта. Още на 2-я ден изтърви всички клечки за уши и аз й се развиках, както обичайно, но сега го преживя много тежко и оттогава почнаха и кошмарите. Иначе вече не й се караме за нищо, гледам да я включвам в грижите по бебето, въпреки, че повече пречи.
От вчера съм с мастит и имах темп.39,2. Бях много зле-страхотно главоболие, треска, болки в мускулите като разглобена, но пия хомеоп.л-во, цедя често и кърмя често и днес съм много по-добре.
Мария, този преглед не се ли прави на 6мес.?

# 206
Да кажа и аз колко лоша съм с каката  Embarassed Cry!Ама имам чувството,че напук ми прави и само викам из къщи  ConfusedИ бебето само плаче и се напъва и вечер не спа ,малко е трудничко с 2 деца,хем мойта е по големичка!Иначе колко е добричка с братчето  Heart Eyes,постоянно го целува и го гали,и аз докато кърмя и тя ми е на главата.
Вчера звъннах на личната и тя ми каза,че най вероятно пъпа не зараств още щото бебо го напикава защото съм слагала чурката на горе,това било бабешки работи и аз  Shocked,всеки ми казваше като попитам да я слагам нагоре и сега изведнъж надолу  newsm78.Вие как процедирате със тези части от тялото!Между другото от както не я вдигам на горе и не ми се е опишквал Peace.А за чайче каза:не може защото после как сме щели да му оправим запека ,плюс това бил малък!
Моя бебок не може да изкара повече от 2 часа без да яде,а през ноща на 3 часа!Каката не ми е стояла така на гърдите,хранеше се точно на 3 часа пък и да не й дам нямаше да се сърди а този реве като магаре от глад и на 2 месеца съвсем сама се отказа от нощното хранене,не съм я тормозила с вода!
Дали не е притеснително това често ядене,чудя се дали му стига кърмата  Thinking
Олче ти беше казала че малката е все на гърдите ти!Сподели на колко часа я храниш,пък и гледам доста си запозната с кърменето Wink,дай мнение по моя проблем ако е проблем де   Wink
Мария_ честит ви празник  Hug
very nice и нашата кака се напишка 2 пъти.Единия път беше посред нощ а другия беше вчера през деня,но не се изпишква ами просто колкото да се подмокри!

# 207
Мамочка,dream-wish,Дея,благодаря ви за съветите.Аз мисля да си храня датенцето и да не слушам педиатърката,в крайна сметка той е на 7 дена и му е мнооооого рано да го лишавам от храненето.Просто не си спомням с баткото как беше и затова поисках съвет.

Олче,не вярвах че въпроса ми ще предизвика такъв гняв в тебе,попитах нещо нормално и помолих за съвет,не съм безотговорна майка и понеже и аз не съм на мнението на педиатърката исках да се допитам до другите майки какво са ги посъветвали.Виждам че поста ти е насочен предимно към докторката,но сякаш от него лъха и упрек към мене.Ако съм те изкарала  от нерви с въпроса си ти се ИЗВИНЯВАМ..

# 208

Като чета за подобни "препоръки" (да се спре нощното кърмене/хранене) и меко казано се нервирам. Че някои хора, включая и колеги на наШто тати, които звънят уж да питат как се оправяме и да изкопчат новини за беба, НОО не изпускат случая да наливат акъл, "защо аджЕба не и даваме вода?", примерно  Twisted Evil, им дай да се намират на приказка ми е ясно, но от педиатър такива съвети да се дават, да се спре нощното хранене на няма и месец човече, "защото ще го привикнеш" и пр. простотии, е не мога да си го обясня. ooooh!
Ако се кърми бебчето, точно в интервала от 3 - 8 ч концентрацията на нивата на пролактин и окситоцин са най - високи, (всяка желаеща да кърми дълго и успешно майка го знае това) е ясно, но дори и да се храни смесено/изкуствено едно бебче, за мен то пак не е готово толкова скоро да мине на такъв "режим" и цяла нощ да му се пълни стомахчето с вода, "щото така било редно" и някоя "умна глава" го е измислила тоя постулат... #2gunfire
Как може да се налагат такива дълги часови паузи на бебок, на който още от утробата му е непонятно чувството глад, интервала - ден - нощ и т.н.??? Sick Тези хора (пък и лекари) не са ли в крак с новостите и подобренията в начина на отглеждане на едно бебе?) Shocked Световната тенденция е КЪРМЕНЕ, без огледи на режим, паузи, води, биберони и т.н.
Отгледала съм едно дете по този начин, затова си позволявам да го твърдя - нито е затлъстяло, защото е хранено при най - малкият сигнал, че е гладно, нито е свикнало да спи при нас, защото е кърмен през нощта до 9 месеца, нито му има нещо, че не е пил вода...
Но... всеки си знае де. И има достатъчно достъп на инфо, да се позаинтересова, да прочете, да влезе в крак с новостите и ако смята, че те са по - добрия и щадящ вариант за него и детето му, да не дава ухо на ТЪПИ препоръки, ала д - р Спок. Мое мнение. Peace

Здравейте априлки!
Извинявайте, че се намесвам в темата ви, аз съм от априлки 2008 и утре моето човече става на 1 годинка. Толкова ми е мило като ви чета и ми е мъчно, че времето няма да се върне назад и моята шушулка няма да е вече толкова малка.
Подкрепям с две ръце, и аз съм отгледала две деца, първото го наливах с чай нощем, а то се скъсваше да реве. Беше много нервно бебе, може би защото я хранех под час. Второто го кърмех на поискване, без да му отказвам нощно хранене до 11 месеца и половина. И педиатърката ми каза така. Хранете си бебенцата, когато искат те. Мое мнение Peace

# 209
Мария, педитата просто си пестят направленията. С баткото и на нас щеше да ни го спести, но ние настояхме, въпреки разясненията й, че дава направления само при съмнение за някакъв проблем. Да, но ни се полагаше и ние искахме да го погледне специалист, за да сме спокойни.
Пухчо, не се самонавивай, че сега ще е като първия път. И аз си мислех, че ще си полежа цяла нощ с изтекли води и без грам разкритие и болки, но нещата потръгнаха по естествен начин. От 0см. разкритие за 2ч. търпими болежки, стана на 5см. След около час и половина се роди Калин. Вярвай, че сега ще е по-лесно и ще видиш, че ще стане така. Peace
Кафенце, има много мнения по въпроса как точно се броят 40-те дни, дали се включва деня на раждане или не. Знам, че при момиченцата погачата се прави не по-късно от 40 ден, за да не останат стари моми. То не са 1 и 2 неща да се помнят, гостите да са нечетен брой, да си тръгнат по светло, майката да не изпраща гостите, ако някой от тях случайно е в месечен цикъл, трябва да си каже, за да няма бебето обриви и т.н. Joy Много суеверия, много нещо, малко излишна суетня! Една питка за здраве според мен е напълно достатъчна.

Вчера сутринта за първи път останах сама с двете зверчета. Събудиха се едновременно, едното реве за цица, другото босо, пишка му се, трябва да го облека. Но се справихме някак си, само закуската на Дани малко се забави. Трябва да свиквам с тези моменти, че ще зачестяват таткото като тръгне на работа.
Вери найс, бързо да се оправяш! Hug
Ваш'те каки не спят спокойно и се изпускат, пък мойто откакто сме си дошли с бебо от родилния дом, отказва да се храни. Въобще не е същото дете, което беше. Сега с 300 зора започна отново да похапва по малко. Иначе по отношение на съня/чук чук/ нямаме проблеми засега, дори посвикна и той да спи на шум бебо като плаче или мрънкоти. Най- ми е трудно следобедното приспиване, особено ако съвпадне и с кърмене, то е скачане по леглото, ставане, галене на бебето... ooooh!

Погледнах, че бебчетата на Дидка_132 днес стават на 2 месеца, а тези на Olimpias и krembata85 на 1месец.
Честити им месечинки, кога мина това време....

Общи условия

Активация на акаунт