Съжителство без брак и бебе на път

• 14 014
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
За по сигурно попитай каква е политиката на болницата в която ще раждаш.Аз се бях информирала и мъжът ми знаеше всичко което трябва да направи.Не сме имали проблеми.

# 31

В болницата,където родих аз,жената,която записваше имената на бебетата,ме попита как са трите имена на таткото и как ще бъдат трите имена на бебето.Това беше."Мъжът" ми не е подписвал никакви декларации,не е ходил при нотариус,нищо не е правил.
Това е много странно, не би трябвало да става без негова декларация newsm78

А според мен е невъзможно...
Ми, Dunaika, то по тая логика ти можеш да го запишеш на името на Бойко Борисов...
Айде нека доказва утре Бат' Бойко, че това дете не е негово....  hahaha

Към авторката - както виждаш, навсякъде е различно...
Попитай в болницата, за да си спокойна...
  Peace

# 32
Дори не знам каква е процедурата при припознаването на бебето.Мъжът ми записа бебето, той е оформил документите, но със сигурност не е ходил при нотариус.

# 33
  • Бургас
мъжът ти отива при нотариус и подписва документ,че детето е негово и ще носи неговото име.в болницата го искат този документ преди изписването на бебето.поне в Б-с е така.
само това е засега.така детенцето носи името на бащата и е "официално" признато от него.

# 34
И ние сме така - просто  питай в болницата .

# 35
Мъжът ми подписа декларация в общината, че синът е негов, а и аз се подписах, че той е бащата. Най-добре питай на място.

# 36
Наистина е най-добре да провериш в болницата, в която ще раждаш. Аз раждах в 1АГ "Света София (бившата Тина Киркова). Искаха нотариално заверена декларация от бащата, че ...

Долуподписаният (...трите имена, ЕГН и л.к. на таткото), декларирам че детето, родено на (..дата на раждане ...) от (...трите имена и ЕГН на майката) е мое дете и желая да се казва (...трите имена на детето)

Това беше декларацията, която искаха в болницата. Успешно раждане и здраве детенце!!!  bouquet

# 37
Ми, Dunaika, то по тая логика ти можеш да го запишеш на името на Бойко Борисов...
Не е така, защото когато бащата отива да му се издаде удостоверение за раждане, той попълва декларация и се подписва пред служителката. Няма нотариус, няма нищо. С второто ни дете такава бешепроцедурата. Затова момичето така го е написала, просто не е дообяснила.  Peace

# 38
И при нас беше без нотариус. Всичко в болницата: отиваш попълват имената и таткото и аз се подписваме и това е. Но навсякъде е различно. Grinning

# 39

Не е така, защото когато бащата отива да му се издаде удостоверение за раждане, той попълва декларация и се подписва пред служителката. Няма нотариус, няма нищо. С второто ни дете такава бешепроцедурата. Затова момичето така го е написала, просто не е дообяснила.  Peace

АнАн, това не ми прозвуча така:
 newsm78

В болницата,където родих аз,жената,която записваше имената на бебетата,ме попита как са трите имена на таткото и как ще бъдат трите имена на бебето.Това беше."Мъжът" ми не е подписвал никакви декларации,не е ходил при нотариус,нищо не е правил.

# 40
Ами не знам, нека момичето го дообясни, но ето, че има болници, които извършват цялата процедура вътре в самата болница. При нас стана така: родих детето, питаха ме за трите имена и ги записаха (но това все още е неофициално). След това отидохме двамата с мъжа ми в ГРАО и първо записаха детето с моите презиме и фамилия, след това бащата попълни декларацията, подписа се пред служителката и смениха имената на детето - точно за 5 мин.
Първото дете пък го раждах в Бургас и ми бяха казали, че декларацията трябва да се напише преди да се роди бебо, с текст "аз, бащата еди кой-си декларирам, че детето, което ще бъде е родено от майка еди коя-си, е мое" и т.н., заверихме при нотариус и с този документ се понесох към болницата. Тъй че явно практики всякакви.

# 41
Да, аз за това казах, че явно навсякъде е различно...
Но, съгласи се с мен, че не е възможно ей така, без нищо просто да запишеш детето на някого, без да имаш брак с него...

# 42
мисля че е достатъчно само в родилното да се запише че той е бащата!те там питат за брака и обяснават ако е необходимо друго!

# 43
Съпругът ти отива при нотариус след раждането на бебето и подписва съгласие, че това дете е негово. Няма никакви формалности - просто го припознава като негово дете и наследник.
Не е задължително, поне при нас. В родилното ми дадоха една бланка, която моя мъж попълни и подписа и в общи линии звучеше нещо от сорта, че еди кой си признава детето. Нищо друго не сме правили. Може в различните градове да е по различно.

# 44
  • София
Нещата не стоят никак сложно - все пак живеем в 21 век! Там където раждах цялата документация се обработваше от администрацията на болницата. Таткото само си донесе копие на личната карта и се подписа на документа за припознаване. Проблем никакъв  Peace

Общи условия

Активация на акаунт