ЮЛСКОТО дете прохожда, майка му в градинка го разхожда (тема 94)

• 11 887
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Айде да оздравяват вече всички  Praynig
Пухтулка, на нас лекарката ни каза, че толкова висока темп. не може да е от зъби. Освен това каза, че е нормално темп.  да се подържа между 3 и 5 дни и не е страшна, щом няма изявена клинична картина, примерно кашлица, хрема, зачервено гърло. Не го казвам за да те плаша, просто споделям мнението на нашия педиатър Peace Дано Ади бързо се пребори Praynig (...)
И нашата ми каза така миналата седмица  Peace Че с такава температура е вирус, а не зъби.

Дони, я пиши направо в темата, че на много хора ни стана интересно. Няма да ни баннат, я! За кецовете няма проблем, а ако на Киса не й станат, може със сватята нещо да се спогодим - ще разделим чифта, че някой ден младите да го събират  hahaha

Тити, много хубаво, все така! Искам да видя бялото палче на кафявата ръчица!

Фам Солей, къде ги намерихте тези сърни, много романтично да му стане на човек  Heart Eyes
Честита годишнина! Много любов!

# 241
  • Бургас
Джоли на линия сме утре за разходки. Докато се натуткаме, обядваме и т.н. и излизаме към 13 часа. Тогава ще ти звънна.

# 242
  • София
Аз забравих да ви кажа, че Бобо в Плевен изкара гаден вирус с много висока температура, три дни почти не спадаше под 39. Изпи половин шише панадол и нищо...Чак го киснах в един леген с вода, това беше единственият начин да го охладя...И нищо друго, ни хрема, ни кашлица, ни разстройство...На четвъртия ден изби обрив от високата температура, а може и да се беше понатровил с тоя панадол Rolling Eyes Малката на Дещо също го изкара. И други дечица в Плевен. Може сега и насам да идва тая гадост.
Аз по принцип в температура от зъби не вярвам.

Майра, мноу готино бубу Grinning Как го кръсти?

# 243
  • Варна
julie,сърните ги снимах тази вечер пред къщата ни,излизат често на около 15-20 метра,но нямам хубав обектив,а и не мога да се приближа,за да ги снимам както трябва.

# 244
  • София
Аз забравих да ви кажа, че Бобо в Плевен изкара гаден вирус с много висока температура, три дни почти не спадаше под 39. ...И нищо друго, ни хрема, ни кашлица, ни разстройство...На четвъртия ден изби обрив от високата температура,

Нашата лекарка на това му вика херп ангина или някаква там шарка /забравих й името/. Две дечица от кварталната градинка го изкараха. Това ни е другата вероятна диагноза, но трябвало гърлото й да е червено Sad Иначе и на мен ми се струва много висока Т от зъби, но след едночасов преглед и при липсата на каквото и да е друго   33uu дано не се окаже нещо по-сериозно  Praynig

# 245
това и Нина го изкара, дето в болницата изби обрива -
3.дни висока Т., на 4.тия ден излиза обрив - 6.та болест се казва - РОЗЕОЛА
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=230890.0;all

Херп ангината е съвсем друга болест, тя е вирусна ангина, много болезнена може да бъде, бели гнойни топчета налепи се виждат по гърлото, Емата не можеше да си преглъща слюнките като имаше херп ангина, течаха й два дена като на куче... беше ад...

Пух
кой ден ви е Т.?2-3?

за зъби до 38Т. може да имат вина... повече си е друго...

Майра
честито, супер ауто  Sunglasses

# 246
  • София
Ели, мерси за темата, беше ми много полезна  Hug Идея си нямам защо нашата лекарката казва, че двете болести са една и съща  newsm78
Температура има от вторник на обяд, значи сега ми остава да чакам  ooooh!

Момичета, искам да ви се извиня, ако знаех че има вероятност за розеола, нямаше да се появя на срещата, но и аз чак във вторник разбрах  Embarassed

# 247
"Ето малко уточнение за видовете ТЕМПЕРАТУРНИ екзантеми при децата. Отнася се за обриви, протичащи с температура, като има варианти или със спирането на температурата се появяват обривите или са заедно за 1-2 дена (паралелно):

*First disease-Measles (Rubeola) - Морбили
*Second Disease-Скарлатина
*Third disease- Рубела-заболяване подобно на рубеолата..
*Fourth Disease- Филатов-Дюк- термин използващ се от 1900 за да се различи една скарлатино-подобна форма на рубела (3-та болест) от скарлатина.
*Fifth Disease-Erythema infectiosum
*Sixth Disease-Roseola Infantum (Exanthema Subitum) Внезапна екзантема, или "Шеста болест"-Доброкачествено вирусно заболяване, причиняващо се от Херпес-вирус тип 6. Освен от характерният и обрив се характеризира и с дискретните малки червени точици по мекото небце (Nagayama spots) които са видни от първите дни (заедно с температурата). Много характерни, между впрочем. Друга характерна черта са увеличените шийни лимфни възли, някак оточни клепачи и лека проминентност на голямата фонтанела (при по-малки деца). Може също да има диария, хрема, кашлица."

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=110703.0;all
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=175716.0;all

И аз не бях чувала за нея, и Емата като ми беше болна тук, и нашата педка ми казва 6.та болест - аз сърцебиене, краката ми се подкосиха... викам що е то, тя се смее... ама то е само розеола, аз  Shocked пак що е то...  и тя.. е нищо особено ... беше много учудена от мен че не я знам...
Та сега като чуя за Т. без други проблеми... веднага си мисля розеола  Crazy Grinning

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 00:51 от Eli_cz

# 248
  • София
Ами не знам, момичета, Бобо всеки ден го следеше лекар в Плевен, казвала съм ви, че имам много близък приятел педиатър - идваше непрекъснато да гледа как се развива болестта, да го слуша за хрипове, нали сме потенциален контингент вече след бронхиолита Tired Та той не ми е казвал нищо за розеола. Обривът беше само по корема и долната част на бузките и изчезна за часове. По небцето и гърлото - нищо. Както и да е, важното, че мина. Писах само да имате едно наум, че може да прескочи вирусчето и насам Twisted Evil

Тази нощ спахме ужасно Cry Бобо плачеше насън, мрънкаше почти непрекъснато, извиваше се, сякаш нещо го боли. Надявам се да е било от ваксината вчера и нощес да спим, че направо едва гледам Tired Боднах го на ци-то още в 6 сутринта, уж да се приспи, но неееее, човекът си закуси и започна да си играе...Научил се е вече да си излиза от креватчето и да допълзява до мен - няма спокойствие, значи! Май ще трябва да слагаме таблата на леглото, сега нали е махната, има само решетка...Иначе и там вече не мога да го оставям на спокойствие.

Ели, в този твоят списък защо морбили и рубеола за посочени като една и съща болест Thinking Съвсем различни са. А, после имаш още една рубеола Shocked Абе какъв е този списък всъщност?

# 249
Добро утро и от мен. Тази нощ спахме малко по-спокойно, но незнайно от какво съм си прецакала кръста и като сядам ме опъва сухожилието чак до коляното на единия крак. Мислите ли, че може да е мускулна треска, че все бутам количката по подлезите. newsm78

Днес пак се очертава чудно временце. Grinning

# 250
  • София
Добро утро !

Като говорите за температури, се сетих да ви кажа, че преди десетина дни Билянка ми беше с температура над 38,5 в продължение на точно 3 дни. Давах Панадол, който временно я сваляше и след 4-5 часа пак я качваше. Абсолютно никакви други симптоми не е имала. Давахме кръв и урина и всичко си беше в норма. Лекарката каза, че е явно някакъв вирус. На четвъртия ден температурата беше 36,6 Simple Smile

# 251
Най-накрая да имам и аз с какво да се похваля - Мартин вече заспива сам. Имам предвид не на ръце, а в кошарата. Е, вярно, че трябва да бъда там и че дори като заспива пак се обръща и отваря очи да провери дали не съм изчезнала  ooooh! , но и това е нещо.
Шарката мина, след нея някакъв вирус май изкара с хрема, но без температура и сега вече е добре.
Няма кой знае какви умения, като изключвам това че пищи /нещо май намаля, но да видим до кога/, скубе и хапе. Не знае къде е лампичката, колко голям ще стане и да казва чао, но май нещо не се впечатлявам от това. Виж майка ми е друго нещо  Grinning Говоренето или по-скоро разбираемото говорене също не му е силната страна. Вика ба-ба-ба, та-та-та и ка-ка-ка когато той си реши. За сметка на това пък вече се научи как да слиза от спалнята /а не да пада/, как от изправено положение да седне /а не да падне/, да лапа абсолютно всичко, което му попадне.
Много ме е яд, че пак изпуснахме срещата /явно не ми върви с тези срещи/. Дано само юни месец всичко е наред и да можем да дойдем.
Оле, прочетох, че сте тука. До кога ще сте? Пусни някои снимки на снахата да видим колко е пораснала. Видях я на снимките от срещата но друго си е когато са си нейни снимки.
Донка, и мен ме заинтригува с този e-bay. Ако имаш възможност драсни някой ред.

# 252
  • София
Гледах изключително тежка серия на Анатомията Tired Очите ми се подуха от рев, а не съм от тия дето лесно реват. Баси, сериалите не би ли трябвало да са леки и разтоварващи? За какво го гледам тоя филм, днес цял ден ще ми е криво и главоболно ooooh!

# 253
Белинда
от тук го копнах
http://--докладвайте на администратор--/forums/index.php?c741e490e86db21a0b9b850ff58f3a1a&topic=229.msg3077#msg3077
не знам защо не ми се копва правилно, но адреса е без този текст по средата...

но еи го тук на анг.
http://www.kcom.edu/faculty/chamberlain/exanthems.htm

Но виждам че рубеолата и морбилите се причиняват от един и същ тип вирус - Measles virus
Ваксина е една и срещу морбили и срещу рубеола - http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=987

Но в бг педиатрите много не диагностицират розеола... не знам що така, тук всеки е чувал
 за розеола, така както и за хрема да кажем, всяко второ дете от 6м. до 3г- я е карало, после се изграждал имунитет срещу този вирус...

а втората Рубеола е РубеЛА , без О  Wink

Както и да е нямам се за много спец по медицинските въпроси  Blush Просто споделям, защото и аз гледах като гръмната като ми казаха розеола за пръв път...
Иначе обрива е само на местата където е била най-висока Т., слабините, и тялото обикновено, по крайниците няма нищо...

# 254
  • Бургас
белинда до4акахме я ...и аз сядам да зяпам Confused

Тук времето е супер....ще има цял ден скитосване Crazy

Общи условия

Активация на акаунт