АГ клиника Селена гр. Пловдив- 7!

• 88 772
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря ти за отговора  bouquetами аз съм в голяма чуденка макар,че безусловно вярвам и разчитам на Д-р Минев...Като казвам това имам предвид,че той водеше консултацията за първото ми дете и при него родих в селена и сега пак ходя при него и живи и здрави пак при него ще раждам,та той ме насочва да отида в Писанец newsm78а чух толкова лоши неща за много кратко време макар,че повтарям се аз до сега съм правила много изследвания все там.Не съм била така раздвоена или най-малко разочарована,но сега може би в период на бременност   Embarassedсъм толкова лабилна и чувствителна,че ми дойде в повече и съм много объркана,а идната седмица  ми предстои ooooh! ooooh! ooooh!

# 466
Лабораториите плащат процент на докторите и това не е тайна и за децата.

# 467
На мен д-р Матев ми взех кръв за БХС и ми каза,че пробата се изпраща в Националната генетична лаборатория,аз и сама го установих като ми даде резултата  Peace

# 468
Момичета,предстои ми да правя БХС-правила съм много изследвания в лаборатория Писанец,но нещо тези дни заговориха много неприятни неща и се чудя накъде.Моля за мнения или някой да каже добра лаборатория и аз не знам newsm78

Аз БХС си направих във ВМИ, сега ще си поровя старите мнения и ще ти напиша подробно какво и как беше, кръвта се изпращаше в София, поне преди две години беше така!  Peace
032 602 445 Катедра по медицинска генетика, ВМИ Пловдив. Записването става сутрин до 13 часа.
 Ето това намерих, преди изпращаха кръвта в София при професор Кременски, който е доказан специалист в областта на генетиката! Обади се и там и прецени!  Hug

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 19:39 от ORHIDEA

# 469
БХС и каквито и да е генетични изследвания само и единствено в катедра Генетика във ВМИ (до бариерата е входът). От там взимат кръв и пращат до София. Ако в Селена правят съяото - интересувай се колко ще ти струва и на двете места, предполагам ще има разлика. Аз в Селена си пуснах изследванията преди раждането и дадох 45лв., в Писанец ги правят, а ако бях отишла тук в кварталния клон на Писанец - към 15лв. щеше да ми е всичко...така че имай го предвид.
Успех!!!

# 470
  • Пловдив
Цената, ако сама отидеш до Националната генетична лаборатория е съвсем друга.Много по-евтино е, но като си сложиш разходите да пътуваш до София и разправията, не си струва главоболията.За "Писанец" не е оправдано и затова докторът те праща направо там, а не в болницата.Да не говорим, че го прави механично, защото две от лабораториите са съвсем близо до кабинета му.Питах го задължително ли е в "Писанец".Каза, че не, но защото са наблизо и се предполага, че ще ти е по-удобно.Аз казах, че предпочитам да си правя изследванията другаде и каза, че няма проблем.

# 471
 ThinkingИ на мен ми каза,че няма проблем естествено,че където аз искам там ще ги направя...,но просто аз си ходих в писанец това е  ConfusedЛелееее вече ми стана много сложно Rolling Eyes Crazy

# 472
Много моля,който е правил изследването в Писанец да пише-за БХС става въпрос и за информация днес се обадих в селена да се запиша понеже Д-р Минев го няма...и ми казаха че струва 70лв.кръвта+40лв.ехографията.

# 473

Каспър, нищо лично, но наистина много се развеселих от поста ти Laughing.Една ПКК е 3,50 урина- 2 лв, хормони,МБ и паразитология са около 10 лв.Какъв ще е този процент, та лекарите да са опрели до него Laughing?При положение, че прегледите тръгват от 40 лв нагоре, едва ли някой ще седне да печели от стотинки.

БХС правих във ВМИ и струваше 84 лв, като 40 лв е самото изследване в Националната Генетична лаборатория, а другите пари са за да ти вземат кръв , банкови такси и куриер(над 16 лв беше таксата за куриер!!!Някой сеща ли се за подобна тарифа на куриер?!)
В последствие се оказа, че много лекари също имат договор с НГЛ и БХС излиза около 50 лв Peace(изследването + една нормална тарифа на куриер).
Прегледът преди БХС си е отделно навсякъде.

# 474

Каспър, нищо лично, но наистина много се развеселих от поста ти Laughing.Една ПКК е 3,50 урина- 2 лв, хормони,МБ и паразитология са около 10 лв.Какъв ще е този процент, та лекарите да са опрели до него Laughing?При положение, че прегледите тръгват от 40 лв нагоре, едва ли някой ще седне да печели от стотинки.

Хубаво. Така да е.
Да ти кажа и още нещо - аптеките също плащат процент на докторите, изпратили при тях.
Това важи предимно за джипита.

Иначе весело да става.

Кръвта се води опасен материал, транспортира се в хладилни чанти на определени часове. Пробвай да си викнеш куриер за кръв да видиш колко ще ти вземат. Аз съм го правила.
Друг е въпросът, че понякога се комбинира кръвта и се спестява - на мен така 4 проби ми пътуваха с една такса. Но какъв е регламента на куриерите, не знам. Знам само, че плащаш само една такса за куриер, независимо колко изследвания пращат.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2009, 10:24 от Каспър

# 475
Аз също съм изпращала кръв до Сф с куриер и ми струваше под 10 лв Peace.
Куриерска такса от над 16 лв за дестинация Пв-Сф има само във ВМИ Laughing.
За джи-питата и аптеките е съвсем друго нещо Peace.Един АБ като ти струва 35-40 лв, могат да оставят и 10 лв на пациент, но при изследване за 3,50 колко ще оставят- 30-40 ст?

# 476
Сега да не се отдалечаваме от конкретната тема.
Като ти казвам, че плащат, плащат. Виждала съм го с очите си.
Накрая на месеца - 30 ст от тук, 50 от там, 5 лв от другото - всички пациенти и накрая се събрали 50-100 лв в бялото пликче. Да не мислиш, че ги връщат?

# 477
  • Пловдив
Nin, кога последно си ходила на преглед.Обади се в "Писанец" и попитай дали и там няма да ти искат последния ехограф, защото до колкото си спомням за изследването е важно.Има се впредвид г.с. от ултразвука, твоите години, теглото ти в момента.Затова сигурно в болницата са ти казали, че трябва УЗ.Ако скоро си ходила на преглед питай дали може без УЗ.Аз бях на преглед на единия ден, а кръв ми взеха на следващия.А ако скоро ще ходиш на преглед, питай дали е фатално да изчакаш.Така хем ще си отидеш на преглед при д-р Минев, хем ще дадеш и кръв за БХС.

# 478
detelini  , много благодаря за отговора  Simple Smile Аз ходих още веднъж при д-р Матев и вече съм убедена, че няма смисъл да се съмнявам и т.н. , много мил, много отзивчив, страшно съм доволна и мисля да си ходя при него. Средата на октомври ми предстои да отида за това изследване (от тук разбрах че се води БХС  Embarassed ), тогава ще съм 16-17 г.с.
 Имам още един въпрос към теб, detelini , видях че си от Кърджали, и до колкото разбирам си родила нормално . Интересно ми е как се случиха нещата с пътуването до Пловдив за да родиш? Кога тръгна и т.н. Simple Smile Аз съм от Димитровград, малко по-близо ми е Пловдив, но все си мисля че ако си раждам нормално, както искам, при най-лекия сигнал ще се изстрелям  Laughing   

# 479
razel dazel,навсякъде искат ехограф подробен-то това е най-важно за самото изследване и трябва да е много точно измерването и на базата на параметрите които са дадени и т.н. се изследва кръвта.Аз се обадих и във ВМИ вчера и там без ехографа само кръвта дето изпращат в софия струва 60лв.и 60ст. Laughing и като идеш и ехограф да ти направят 40лв.и пак става колкото в селена newsm78.На мен иначе ми предстои и преглед пак  при Минев,но той се връща на 6.10.и няма как да се размина с един преглед както ме посъветва...просто ми става късно той е в течение на нещата

Общи условия

Активация на акаунт