АГ клиника Селена гр. Пловдив- 7!

• 88 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
 Аз може би утре ще отида да говоря с анестезиолог за упойката, искам само епидурална, а докторът ме съветва да комбинирам със спинална (от която ме е бая страх). Стискайте палци за първата седмица на декември  Rolling Eyes

# 601
  • Пловдив
Loramam,мен ме правиха комбинирано епидурал+спивална.Защо те е страх от сипаналната?

# 602
няма нищо страшно , и аз бях спинална плюс епидурална

# 603
Има усещания, но болка не.
След като извадиха бебо ми сложиха нещо, от което толкова се успокоих, че чак ми се приспа. Отделно на това имаше и музика и си спомням, че дори мисловно си припявах.
И аз така. Усещанията при мен бяха все едно са ме хванали от двете страни и ме дърпат наляво-надясно, но то е усещане за секунди, а и си слушах музика и гледах да не мисля за това, което се случва зад зеления параван. като ми показаха беб после ми олекна и някак се унесох, сигурно са ме упоили, но като цяло, всичко става супер бързо, ббето го изваждат първите минути след като легнеш, после те оправят теб и бегом в реанимция, имах чувството, че десетина минути беше всичко.

И аз бях с комбинирана упойка - първо, че исках да съм в съзнание, второ че епидуралната прави чудеса след раждането Grinning

# 604
  • Пловдив
даа,епидурала след секцио е вълшебен-не го пренебрегвайте момичета

# 605
Може и само с епидурална, първото ми секцио беше само с епидурална във "Весела" и сега пак ще искам така.

# 606
Сигурно ни дрогират допълнително, след като извадят бебето, защото и аз имах чувството, че всичко бе 10-15 мин., а док каза,че са били 40-50 мин. и че съм си била в съзнание. Спомням си откъслечно, че ръсех разни простотии  Embarassed  Важното е, че изобщо не е страшно, а и възстановяването поне при мен бе сравнително бързо - сама си станах първия път да се раздвижа, че ми бе съвестно да не поваля слабичката сестра, която трябваше да ми помага за това  Laughing

# 607
Loramam,мен ме правиха комбинирано епидурал+спивална.Защо те е страх от сипаналната?
Страх ме е от поставянето на спиналната, а и много жени се оплакват, че след нея им остава главоболие и болки в кръста, които могат да продължат и с години.Епидуралната ми се струва по-щадяща.

# 608
Нищо ми нямаше след това,даже след секциото в реанимацията ми беше толкова леко и хубаво,проведох сума ти телефонни разговори, че чак ми стана неудобно от сестрите.Към обяд като ме свалиха в стаята , гледах тв,чак  скучно ми стана.Единствено малко зор видях при раздвижването на другия ден,но не е болка за умиране

# 609
Сигурно ни дрогират допълнително, след като извадят бебето, защото и аз имах чувството, че всичко бе 10-15 мин., а док каза,че са били 40-50 мин. и че съм си била в съзнание. Спомням си откъслечно, че ръсех разни простотии  Embarassed  Важното е, че изобщо не е страшно, а и възстановяването поне при мен бе сравнително бързо - сама си станах първия път да се раздвижа, че ми бе съвестно да не поваля слабичката сестра, която трябваше да ми помага за това  Laughing

Със сигурност дрогират допълнително, защото на мен д-р Кючуков ми сложи нещо в с-мата и ми каза "Сега ще ти се приспи." , но аз така и не заспах, а само леко ме замая. Whistling

Страх ме е от поставянето на спиналната, а и много жени се оплакват, че след нея им остава главоболие и болки в кръста, които могат да продължат и с години.Епидуралната ми се струва по-щадяща.
Ще се повторя, но аз съм с мигрена и не ме е боляла главата след упойката. М/у другото, някои мами ги сърби цялото тяло след епидуралната. Rolling Eyes Зависи си от организма явно. newsm78

И аз така. Усещанията при мен бяха все едно са ме хванали от двете страни и ме дърпат наляво-надясно, но то е усещане за секунди, а и си слушах музика и гледах да не мисля за това, което се случва зад зеления параван. като ми показаха беб после ми олекна и някак се унесох, сигурно са ме упоили, но като цяло, всичко става супер бързо, бебето го изваждат първите минути след като легнеш, после те оправят теб и бегом в реанимция, имах чувството, че десетина минути беше всичко.
И аз бях с комбинирана упойка - първо, че исках да съм в съзнание, второ че епидуралната прави чудеса след раждането Grinning
newsm10

# 610
Чувала съм за последици от упойките, спиналната по-точно, именно изразени в болки по гърба, кръста, мигрена и други кофти дискомфорти. Но не и от мами, родили в Селена, което ме навежда на мисълта, че много зависи кой е анестезиологът и как точно се слагат упойките.
Аз лично имах сърбежи след това, много беше яко, но това е защото много обичам нещо да ме сърби, затова се "радвах" Embarassed

не разбирам нещо - ако не се сложи спинална, а само епидурална - тогава секциото как протича?

# 611
Момичета,много моля скоро раждалите от вас да кажат все още ли са толкова къси ношниците Wink,че по времето когато родих дъщеричката си не се чувствах комфортно макар че носих и свои,а не е нужно там има всичко Joyосвен тоалетните принадлежности.
ами аз като раждах/преди 1г .8м/, щом видах какво ми дават да облека се засилих да си вадя своята , но сестрата отиде и ми намери огромна- аз съм 170см , тежах сигурно над 90 кг!!! И после ми ги сменяха със сащо толкова огромни  Laughing

# 612
 Joyне става въпрос за огромна  Laughingа за по ДЛЪЧКА...но пак е нещо

# 613
Момичета,бихте ли ми каза ли сега кои доктори са в Селена,по точно за стерилитет?

# 614
  • Пловдив
Може и само с епидурална, първото ми секцио беше само с епидурална във "Весела" и сега пак ще искам така.
И аз така, а вторият път в Селена със спинална и епидурална. Вече от опит мога да кажа, че с двете е по-добрият вариант  Peace

Общи условия

Активация на акаунт