Успеваемост на инсеминацията???

• 51 213
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
mierin, инсеминацията е малко стрелба в тъмното.Поне това което ми е казвала моята лекарка е че като извадят яйцеклетката за инвитро то се вижда и нейното качество. Може и 5 инсета да направиш и пак да не получиш отговор защо не става.
Разбира се, не задължавам никой с моето мнение .

# 31
  • София
Да много си права, обаче се зачудвам ако не дай си боже направиш 2 или максимум 3 инсеминация в този случай дали си заслужава да си губим времето !?!  newsm78 или да се премине към друга процедура ???

припомнете си изискването на ЦФАР за финансиране на инвитро процедура при неизяснен стерилитет - наличие на направени поне 4 инсеминации. това не е случайно изискване.

обикновено, когато няма явно установена причина за стерилитета, се опитва поне с 3-4 инсеминации, преди да се реши пристъпване към инвитро.

не виждам за какво губене на време говорите - инсеминация може да се прави всеки месец, а инвитро процедура - най-много 2 пъти годишно. финансовото, физическото, медикаментнозното и емоционалното натоварване са несравними!

само човек, който няма ясна представа какво ще му струва едно инвитро като пари, време, нерви и вреда за организма, може да каже - баста, първото инсе не стана, отивам на инвитро. добре, че и лекарите имат думата при избора на лечение, все пак... Simple Smile

# 32
  • СОФИЯ
само човек, който няма ясна представа какво ще му струва едно инвитро като пари, време, нерви и вреда за организма, може да каже - баста, първото инсе не стана, отивам на инвитро. добре, че и лекарите имат думата при избора на лечение, все пак...

JAM,да всеки лекар дава гаранцията за лечението което провежда на дадения пациент и има правото да дава съвети и напътствия за това кое и как може или трябва да се случи, има една поговорка, "че който поръчва музиката той плаща" Така, че ако съм преценила, че няма да си губя времето значи ще премина към друга процедура значи така ще стане и то със съгласието на лекарката ми бъди сигурна. Имам представа колко струва, колко нерви, колко вреди има за човека които е подложен на Ин витро, защото имам пример до себе си. За губенето на време можем да поспорим...... всеки си знае, аз нямам намерение да правя недай си боже 5-6 инсеминации и накрая да реши докито, че няма да стане и дай примерно Ин витро. Нямам време да чакам толкова ooooh! newsm78 newsm12

# 33
  • София
mierin, мисля, че си в дълбоко заблуждение относно естеството на лекарската професия.
това, че си плащаш на лекаря, по никакъв начин не означава, че можеш да му диктуваш как да те лекува по твоя преценка и усмотрение.

ако си попаднала на такъв лекар, който ще ти играе по свирката, без сам да е убеден в нуждата от дадено лечение - бъди сигурна, че си попаднала на недобросъвестен и неетичен лекар, който е вреден за пациентите си.

а пък ако някой лекар ти дава и ГАРАНЦИИ за забременяване, направо си е шарлатанин.

# 34
  • СОФИЯ
mierin, мисля, че си в дълбоко заблуждение относно естеството на лекарската професия.
това, че си плащаш на лекаря, по никакъв начин не означава, че можеш да му диктуваш как да те лекува по твоя преценка и усмотрение.

ако си попаднала на такъв лекар, който ще ти играе по свирката, без сам да е убеден в нуждата от дадено лечение - бъди сигурна, че си попаднала на недобросъвестен и неетичен лекар, който е вреден за пациентите си.

а пък ако някой лекар ти дава и ГАРАНЦИИ за забременяване, направо си е шарлатанин.
JAM ащо си мислиш, че всичко знаеш ?? Гаранция за лечението което провежда имах впредвид не за забременяването - моля те чети правилно какво се пише. Написала съм лечение не забременяване.Пък и защо трябва да ти се обяснявам не разбирам. И лекарката която ме лекува бъди сигурна, че не е шарлатанка.

Добро утро момичета Hug Hug Hug

# 35
  • София
Здравейте,
и аз в началото не давах никаква надежда на инсеминацията. Но винаги стриктно съм изпълнявала това, което ми казва докторът, на който съм решила да се доверя, макар, че вторият път се пазарих малко с нея - като се уговорихме да правя лапаро, ако втората не стане.  Факт е, че имам две инсеминации - и двете на естествен цикъл. Резулътат от втората е положителен Laughing

Пожелавам ви успех момичета, просто вярвайте в лекарите, на които сте се доверили  Hug

# 36
Пух, аз съм в твоето положение при същият лекар . Предлага ми инвитро на ест.цикъл .И мисля да пробвам .И аз като теб я врънках на лапаро, ама тя не ще и да чуе.

# 37
  • София
Sigma, желая ти успех.
На мен също ми каза, че ин витро на ест. цикъл е по-добре от инсеминация (още повече, че аз не исках стимулация за инсеминация, докато не направя лапаро, нали съм си инат), затова и всъщност така тръгнахме. Хубавото е, че дори и да се пукне фоликулът - което е един от проблемите при ин витро на ест. цикъл, може да минете на инсеминация, както направихме ние.
д-р Персенска си знае работата  Laughing

# 38
Малко ми е притеснено, но съм сигурна че ще ми помогне.
Ще ми постискаш  палци като дойде времето .

# 39
Здравейте, момичета!  Hug

За пръв път пиша тук, след като изчетох доста от темите по въпроса, който основно ме вълнува в момента - ин-витро като следваща стъпка. Лекарите започват да ме насочват натам, но аз имам някои съображения.

Какво имаме зад гърба си?

Донорска инсеминация - Досега сме направили 5 опита в различни комбинации: 2 пъти на спонтанен, 3 пъти стимулиран, като при единия опит имаше и бременност, за жалост неуспешна. Това се случва все през големи интервали от време, тъй като всеки път е свързано с пътуване до България. Започнали сме преди 1 година и 2 месеца, веднага след диагностична лапароскопия (хммм?) и точно преди преместването ни в чужбина (един от най-силните стресови фактори, казват). Овулацията винаги е налице, по думите на доки лигавицата е хубава, имаме пукнат фоликул и т.н. В общи линии, условията все са били уж добри Simple Smile

Като се има предвид успеваемостта на инсеминацията (първи опит - минимален шанс, всеки следващ - 20%) и факта, че при мен нещата не стават бързо, особено когато най-много ги искам, не виждам причина да се хвърлям веднага към ин-витро. Възрастта е фактор, естествено, но... все още имам известно време.

Та въпросът ми към вас, които сте преминали през какво ли не, е следният: имам ли основания да водя преговори с клиниката за следващо инсе? Ако не - защо, според вас? Ако да - какви са ми най-силните аргументи? Много бих се радвала да чуя вашите мнения.

# 40
  • София
flink, при тебе има ли установени проблеми? на каква възраст си? приемаме, че откъм мъжкия фактор всичко е наред, т.к. си с донор.

обикновено се препоръчват не повече от 6 инсеминации,  след което, ако не настъпи бременност, се преминава към ин-витро.

# 41
Здравейте, момичета!  Hug

За пръв път пиша тук, след като изчетох доста от темите по въпроса, който основно ме вълнува в момента - ин-витро като следваща стъпка. Лекарите започват да ме насочват натам, но аз имам някои съображения.

Какво имаме зад гърба си?

Донорска инсеминация - Досега сме направили 5 опита в различни комбинации: 2 пъти на спонтанен, 3 пъти стимулиран, като при единия опит имаше и бременност, за жалост неуспешна. Това се случва все през големи интервали от време, тъй като всеки път е свързано с пътуване до България. Започнали сме преди 1 година и 2 месеца, веднага след диагностична лапароскопия (хммм?) и точно преди преместването ни в чужбина (един от най-силните стресови фактори, казват). Овулацията винаги е налице, по думите на доки лигавицата е хубава, имаме пукнат фоликул и т.н. В общи линии, условията все са били уж добри Simple Smile

Като се има предвид успеваемостта на инсеминацията (първи опит - минимален шанс, всеки следващ - 20%) и факта, че при мен нещата не стават бързо, особено когато най-много ги искам, не виждам причина да се хвърлям веднага към ин-витро. Възрастта е фактор, естествено, но... все още имам известно време.

Та въпросът ми към вас, които сте преминали през какво ли не, е следният: имам ли основания да водя преговори с клиниката за следващо инсе? Ако не - защо, според вас? Ако да - какви са ми най-силните аргументи? Много бих се радвала да чуя вашите мнения.

Правейки 3-4-5 инсеминации не значи че шанса ще мине 100%, това с 20%те процента прогнозно покачване си е жив ПР на статистите. Ако всичко след лапароскопията и изследванията ти е наред, и годините ти го позволяват - можеш да направиш още няколко инсеминации на спонтанен или лееекостимулиран цикъл.
Разликата с ин витрото ли (?) първо стимулациите в повечето случаи са доста по-сериозни от тези на инсеминациите, второ инсе на спонтанен можеш да правиш всеки месец, за сметка на ин витрото, трето цената. Предполагам че където и да си повече от 500 лв не ти струва едно инсе, а ин витрото е около 5 хил.

# 42
Спонтанен цикъл инвитро струва около 1000 лева.

# 43
Спонтанен цикъл инвитро струва около 1000 лева.

Съгласна, но като първи опит, едва ли потребителката ще бъде на спонтанен.

# 44
 диагностична лапароскопия (хммм?) Това какво значи ?  newsm78
Иначе потребителката сама и решава какъв вид АРТ да ползва. Щом има веднъж успех с инсе, значи има шанс и за втори.

Общи условия

Активация на акаунт