ПЛЕВЕН - 95

• 16 170
  • 290
  •   1
Отговори
# 180
Мира, там има една мацка (около 45г, руса), май Флора беше сергията им и май предлагаха такава услуга.Поне съм чела някъде.Ще се ориентираш-те правят най-хубавите и скъпи букети-иди и питай направо.

Павилионът на Грета, Simple Smile срещу магазин за дамско облекло "Лъки" и бюрото за ксерокс услуги "Лора".

cveteto_2009 , термометър, шивашки принадлежности, елка, книга, писалка, муз. инструмент и др.
Нареждат се предметите и се наричат- примерно - термометър за доктор, елка за математик, шивашки принадлежности за дизайнер, книга и(или) писалка за писател и т.н. Grinning
Питката се търкаляше, когато детето тръгне към предметите, или поне така правихме ние с една приятелка на прощъпулниците на децата ни.
На питката на моята дъщеря имаше краче и буквата В, така я бях направила.
След като детето си избере някой от предметите, питката се разчупва и се хапва. Simple Smile

А, Мира ме е изпреварила.

# 181
Какво открих без да си искам,ровейки се в нета.
https://www.bulpress.net/news/article/45826

# 182
Ами дано не остане само в сферата на пожеланията. Ето например на края на статията пише:"От миналата година в България се прилага нова високоефективна комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, и полиомиелит за реимунизация на 6-годишните деца. Тя осигурява защита при минимално ниво на нежелани реакции.", което не е вярно. Срещу 40лв. на прием можеш да си я купиш и приложиш на детето. Само дето държавата се е погрижила това да бъде безплатно, но не в този високоефективен вариант, а с леки странични ефекти. Но нали за децата си няма се стискаме за някви 40лв...

# 183
  • плевен
Благодаря момичета за съвета Hug Hug Hug.Утре ще видим какво ще хване малкия

# 184
нова високоефективна комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, и полиомиелит за реимунизация на 6-годишните деца. Тя осигурява защита при минимално ниво на нежелани реакции.", което не е вярно. Срещу 40лв. на прием можеш да си я купиш и приложиш на детето. Само дето държавата се е погрижила това да бъде безплатно, но не в този високоефективен вариант, а с леки странични ефекти. Но нали за децата си няма се стискаме за някви 40лв...

Номадка, ще дадеш ли повече подробности? Името какво е, за да я закупя? Не съм никак в час с ваксините в България, а дъщеря ми навърши този месец 6 г. и подлежи на реимунизация.
В Канада винаги купувахме ваксините, за да са без тежки метали (консерванти), не ползвахме тези, които предоставяха безплатно (по съвет на лекаря ни и по наша преценка). Тази, за която споменаваш и тя ли е такава... изчистена? Ще дам и 140 лв., ако трябва, но да е читава. Много ме плашат тези ваксини.
Благодаря ти предварително!

# 185
Момичета не спите ли Mr. Green
Моята племенница на прощапулника се хвана за питката първо Mr. Greenи като започна да я ръпа  Mr. Greenгладница като леля си Mr. Green
Най сетне да  вземат решение и да включат ваксините в имунизационния календар.

# 186
Добро утро 55

# 187
Дивиана, Пентаксим се казва петвалентната ваксина.

# 188
Аз пък съм силно притеснена от факта, че скоро ще въведат още задължителни ваксини. Истината е, че ваксините са чудесен бизнес с много пари, затова все повече от тях ще стават задължителни. Тази ваксина сега, която е уж против рака на маточната шийка, а е всъщност срещу определени щамове на папилома вируса, е сравнително нова, никой наистина не знае какви ще й бъдат страничните ефекти, а сигурно и тя ще стане задължителна за девойките. Колко още ваксини може да поеме човешкия организъм - 5, 10, 15? Не съм фен на множеството ваксини, според мен от тях си има и вреда, всеки път водя децата на ваксина със страх и това си е... Мнението си е лично мое, не искам да повеждам с никого спор, знам че от тях има и ползи, но не съм убедена, че въвеждането на нови и нови такива ще е супер полезно.

# 189
Дивиана Дещо е отговорила и вероятно известна доза предпазливост не е лоша, особено пък когато човек има информация, но аз съм от тези дето приложих от безплатните на детето. Доколкото съм чувала в Канада са устроени доста социално с особен приоритет стари хора и малки деца, и в същото време те не са Куба за да не заподозря, че отдавна са измислили практиката, която имат нашите лични педиатри предлагайки ни да си купим нещо по-, а именно да получават процент от продадена ваксина при определена аптека. В тая връзка да кажа, че да бебе Кирил имаше леки неразполоения при приема на споменатите ваксини като единият път сериозно ме заблуди, че сме го разболели вирусно като симптоми - температура около 38, сополи, нервност, но като цяло с апетит. Проблемът му мина за 2 дни, но аз също изпаднах в дилемата - дали пък нещо не му повредих. Сигурно няма лошо и в тая практика с допълнителната заработка, обаче не всеки може да си го позволи. Ама вкарвайки мухата в главата ето ти си готова и 140лв. да дадеш, а като цяло има една убедителна безскруполност при това предлагане...

# 190
Е, няма спор, че е по-добре да се купи примерно ваксина от по-ново поколение без странични ефекти, аз поне имам 2 деца и мога да направя сравнение. На Габи са слагани тези от Здравната каса, а на Кари ги купувах (не ме е насочила педиатърката, аз си реших така). Пък и специално нашата педиатърка е извън всякакво подозрение.  Wink Просто детето поне не се мъчи с темп. и др. екстри с по-новите ваксини.

# 191
Добро утро и от мен.Да включват ваксини в Имун.Календар,но да не ги правят задължителни и да искат да са поставяни на детето за да може да ходи на ясла или градина,защото аз имам племенник,който е с множество алергии и много малко от ваксините са му поставяни,по тази причина майка му си го гледа вкъщи.Ние също сложихме Пентаксима,остана една -последната.Доволна съм-Хриси не е проявила никакви стреанични ефекти,освен топченцето на мястото,където е поставена.Но за да не спамя темата да кажа-всеки трябва да има право на избор как да се грижи за здравето на детето си! Peace

# 192
И мен ме е страх от ваксините, въпреки, че и на двете деца слагам тези, които са по ЗК и двете не са имали никакви реакции и неразположения после, ама наистина никакви. Само че знам ли кога може да има някакви закъснели реакции, не разбирам от тези неща. Личната лекарка ме посъветва ако искам да си купя тетраксим, а не пентаксим, защото при нейни колежки имало странични реакции, някакви на нервна почва нещо си, забравих как се изрази - абе детето не спира да плаче три дни примерно. Та тя каза, че за толкова малки бебета 5 компоненти са много наведнъж и тя затова не ги препоръчва.

Наистина всеки си го решава за себе си и детето си. Аз тази за папилома вируса не бих си сложила нито на мен нито на децата, при положение, че е достатъчно да се ползват презервативи и да ходиш на цитонамазка два пъти в годината.

# 193
Аз пък хич не съм очарована от въвеждането на поредната порция ваксини в имунизационият календар.
Мога да кажа, че съм доста против всякакви ваксини (сестра ми доста пострада от БЦЖ) и си имам жив пример за това какво друго могат да причинят те.
Калина не е ваксинирана (с изключения на 1прием хепатит В в болницата и още един на 8месеца, още не бях решила окончателно дали да продължавам).
Ваксините не би трябвало да са задължителни, или поне тези, които имат намерение да вкарват допълнително.

# 194
  • Плевен
Дивиана,ако не си слага преди противоменингитна ваксина,сега не ти трябва Пентаксим,а Тетраксима се обезмисля,защото здравната каса отпуска безклетъчна полиомиелитна. Така ,че вземи само ДТК, аз съм слагала Инфанрикс.

Общи условия

Активация на акаунт