Съпруги на военнослужещи

• 54 288
  • 713
  •   1
Отговори
# 540
Ето малко цитатчета от една тема в клюкарника на хора, които нямат и грам понятие що е това военен и какво му коства работата. Но къде, къде е по важно да гледаш само отстрани и да набиваш по клавиатурата глупости, твърдейки, че само и единствено това което ти работиш и внасяш в държавата е важно. Всички останали живеят на гърба ти  ooooh!
Цитат
Цитат
Цитат
Покрай държавните служители,
държавата поема вноските и  на:
...
работещите в българската армия
...
И осигуровките ли им плащат?Е*ати и армията,и чудото.
Що не вземат да ги поокастрят малко,па да пожалят пенсиите.
И без това,един голям поцент от "служещите" спят и играят карти по цял ден.

Да, и осигуровките им плащат.
Ама, според мен, по-правилното е да се каже - и осигуровките им ги плащаМЕ.
Плюс апартамента, заплатите при пенсиониране, храната, дрехите, транспорта, почивките, лечението /щото ВМА се финансира от държавата, а не от нашите вноски/....

А пък твърденията, че ни плащали апартаментите, почивките, заплатите...... Олеле майко!

# 541
  • Поморие
То има една приказка ,че простотията не ходи по гората  Simple Smile.Ама така са ни поставили в шах ,че вместо да си гледаме работата /дето много хора вече я нямаме /гледат да ни настроят един срещу друг да се джавкаме ,вместо да бием шута на хората които трябва . Не знам момичета става ми все по- мрачно и тая прословута светлина в тунела нещо все липсва Sad.И понеже имам наблюдение към различни социални прослойки мога да кажа ,че на много места и нива е трудно а не виждам някой да работи за разведряване на икономическата стагнация.Както винаги най- набутаните са най- бедните прослойки от обществото,няма да обеснявам защо всеки ден гледаме новини  Sad.Имам чувството,че никой не го е еня какво ще се случи с нас и с децата ни след 10-20 години.Всичките ни приятели са от години по чужбинско и все повече не им се завръща тук,навремето като ни караха и ние да ходим се бъзикахме ,че трябва да има кой да ги посреща  Simple Smile.Но все повече се долавяме ,че мислим и ние да изчезнем колкото и да си обичам страната   bouquet.Сори за мрачното настроение ама трябва да го разтоварвам от време на време,че ми идва множко  bouquet.

# 542
  • софия
Аз пък винаги съм казвала- по- добре на хората в устата, отколкото в краката.
И аз съм ги слуашал тия- тъпи военни и т.н.ама нека да идат те да карат 5 год. военно училище, учения, снаг, студ...ти си навън.
Те за една казарма от 6 месеца мрънкаха да не ходят. ooooh!

Така, че аз лично стоя над всички тия приказки. Peace

# 543
iniici,много си права.Само не разбрах как ми плащат апартамента и почивките.Че повечето от нас теглят кредити,за апартаменти.Явно политиката на правителството е разделяй и владей.
Да не ви говоря какви коментари чувах , когато мъжът ми беше в Афганистан. "Продажници,дано никой от тях не се върне жив" и т.н.Вместо да се подкрепяме всички,позволяваме да ни мачкат,и да си правят каквото си искат.Извинявайте,но много съм ядосана.Ей мислиха,как да го отнемат това увеличение,и го направиха.

# 544
Момичета, то нали знаете приказката за казаните в Ада и това, че казана на българите никой не го пазел. И защо - защото който и да тръгнел нагоре, всички вкупом започвали да го дърпат надолу и нямал никакъв шанс да излезе.

na_ga, къде е тази тема, я дай линк към нея. )

# 545
Ей мислиха,как да го отнемат това увеличение,и го направиха.

На нашите(ВМС) им го взеха вече по много гаден начин - отрязаха им морска подготовка(120лв.), но им вдигнаха плавателните за час ( досега бяха 40 ст. или нещо такова, абе няма 1 лв. За сравнение в Турция са към 5 долара) на 3 или 4 лв., но няма да има плавания (учения) въобще поради орязания бюджет на армията. Та така вече сме минус 120лв. и сега още минус с осигуровките.....
Моя мъж има да взима над 1000 почивки само за периода '96-2000г. Това са 3 г., които нито са му плащани, нито пък имат такива намерения. Викам поне за труд.стаж да им ги начислят, ама и това не става. По това време се прибираше по един път седмично заради дежурства и не им даваха да почиват след тях. И понеже в Бургас почнаха да ги съдят, та сега вече почнаха да им ги дават, че няма да могат да платят като се натрупат още. Ама Пена много знае да вика, че седят и нищо не правят, а само карти играят  ooooh! Детето си го отгледах сам самичка заради отсъствията му.
За жилището си изтеглихме заем с ипотека.
Базите, в които почиваме са си строени от войниците едно време и най-малко на Пена парите дет' се плюнчи сега по темите, са отишли за тях.
 Mirama, темата е оная за правителството в клюто, ама вече спряха с военните и полицаите да се разправят-понеже снощи се разбра, че ще си плащат осигуровките. Сега са на друга вълна.

# 546
Не ми се пише , че съм бясна Twisted Evil #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 19:04 от vankonasi

# 547
  • София
Аз пък винаги съм казвала- по- добре на хората в устата, отколкото в краката.
И аз съм ги слуашал тия- тъпи военни и т.н.ама нека да идат те да карат 5 год. военно училище, учения, снаг, студ...ти си навън.
Те за една казарма от 6 месеца мрънкаха да не ходят. ooooh!

Така, че аз лично стоя над всички тия приказки. Peace

И къде ги тези учения в тези времена.Пиша като бивша съпруга на военен , дъщеря и сестра на офицери от БА. И са прави хората, че  привилегиите не са никак малко, за по-евтините апартаменти също са прави, за евтините почивки също. А като им е толкова тежко на мъжете ви напускат армията и навън без тези привилегии обаче. Мъжа ми сега лети за  презтижна европеиска авиокомпания , ами никои не му  продава апартаменти на символични цени, никои не го праща на  почивки за стотинки , а отговорностите му са много по -големи. Но и моите близки не са работили по поделения, не знам може да е по-различно там.Зная, че брат ми мърмори, че  не са добре нещата към 5год  , доплати си обучението и отлетя по белия свят, но преди това още на 2г служба получи  двустаино жилище  на  "усредненени" цени, каквото и да значи това, беше с 1 дете, може пък сега да е по различно не зная Simple Smile

# 548
  • София
А забравих да отбележа, моето дете не знае какво е това безплатна детска градина,при все че махах крак 1год в далечен гарнизон , живееики 2души в 4стаен апартамент обзаведен , в стил 60те год. И т.к. бях студентка  в Търново знам колко пък " тежък" е живота на курсанта, и колко  различни  по интелект са момчетата в различните военни вузове.Така , че подозирам от кои вузове са зле оправящите се Simple Smile

# 549
dmaria, струва ми се че и ти малко говориш ей така, колкото да се намираш на работа.
Къде ги тези апартаменти дето ги раздават, я да ми кажеш и покажеш?
Абсурд дори квартирни да дадат на човек, който има някакъв имот в града, в който служи, за апартамент да не говорим.
Ако са давали, това сигурно е било преди 30години.

Детски градини безплатни, в София да, има една детска градина за военни. В Карлово също и толкова....то да беше във всички градове, в които има поделения, че да обясняваш кое било безплатно, или не.

Евтини почивки - картата за 2ма души излиза към 550лв, е да, по-евтино е ако отидеш някъде другаде, ама не е без пари, нали така?

Не разбирам как постоянно се намират хора, които да плюят по военни и полицаи.

# 550
  • софия
dmaria, ще си замълча. Също съм внучка, дъщеря, съпруга и сестра на офицери от БА!
Ще кажа само, че детето ми не посещава безплатно детска градина, нямаме апартамент на символична продажна цена. Още нещо- един лев не получих от държавата за майчинство. #2gunfire
Никой не казва, че мъжете се оплакват. Аз съшо лично не мрънкам от факта, че съпруга ми е офицер, даже напротив. Ще си използваме превилегиите до край, използваме плътно почивките по соц. програма. Дай боже и апартамент на "усреднена" цена да си купим.
Спокойна вечер! Heart Eyes

# 551
Абе стига с тия почивки, че ставате смешни бе хора.
Около Варна има бази на ТЕЦ-ове, на БТК, на какви ли не предприятия, чиито служители ги ползват на същите цени като при нас. Това съвсем не е практика на МВР и МО.

dmaria , в оная тема си замълчах, ще го направя и тук, защото не ми се ще да ти падам на нивото.
И внимавай с квалификациите моля.( имам предвид другата тема)

# 552
  • София
Абе стига с тия почивки, че ставате смешни бе хора.
Около Варна има бази на ТЕЦ-ове, на БТК, на какви ли не предприятия, чиито служители ги ползват на същите цени като при нас. Това съвсем не е практика на МВР и МО.

dmaria , в оная тема си замълчах, ще го направя и тук, защото не ми се ще да ти падам на нивото.
И внимавай с квалификациите моля.( имам предвид другата тема)
И какви са ми квалификациите скъпа, лъжа ли е  че офицерите  , които са по поделенията  при съкращения , се оказва, че стават само за охрана. Не така стои положението с онези другите, които просто са учили малко повече във военното учиилище и не служат в поделения. За тях повярвай ми няма да чуеш тъпи " шапкари", ама те са си го отвоювали. И стига с тези заплахи, всеки , които не мисли като нас  е нападан.
Никой не е виновен , че   вече свърши  делвата с мед , които бъркал ,бъркал.Я да ти каже,  майчето с татко офицер дали не е ползвала превилегии,  ходеики на лагери за  деца на военни, където спяхме по 3 деца в стая, ядяхме 1.2.3 + предястие и следястие. На 40 съм да не помислиш , че съм някоя която помни Вълко Червенков Simple Smile, помня също и , че имяаше закон , жените3 на военните задължително да бъдат уреждани с работа в близост до   местоработата на мъжа. А пък ученията на мъжете не бяха толкова страшни, купонясвахме си по женски. Така, че това за  тежкия живот на  офицерите от БА го говорете на друг Simple Smile

# 553
dmaria, интересно ми е на теб какъв ти е проблема по-точно?
НАли си се възползвала от привилегии, сега за какво ревеш? Че ги няма? защото точно така ми се струва.
А това, че ти си се срещала само с утайката и простите "шапкари" и сте били по купони, не означава, че всички са такива. )

# 554
  • София
dmaria, интересно ми е на теб какъв ти е проблема по-точно?
НАли си се възползвала от привилегии, сега за какво ревеш? Че ги няма? защото точно така ми се струва.
А това, че ти си се срещала само с утайката и простите "шапкари" и сте били по купони, не означава, че всички са такива. )
/Казах точно , обратното на това, което ти си разбрала. Къде пък видя да  рева, само отбелязвам факта, че  все още не са от най-ниските  заплатите им , нали. А пък , които не му харесва напуска армията и се оправя, без  социални придобивки. Съвсем друг е факта, че   вън от армията , много от тях са по-добре платени. Знам ли ,баща ми  беше генерал от БА , генерален директор на голямо обединение , ама може и той да е утайка Wink Wink, обаче вън от армията  и той  е по-добре. Така , че спасявайте се по-раничко това искам да кажа. Навън , каквото и да говоря  си ги търсят , защото са изпълнителни, организирани и част от тях добре образовани.

Общи условия

Активация на акаунт