Отговори
# 135
  • ENGLAND
Де да беше само сифона. Три къщи сме сменили досега и на трите баните им не са по реда си, тече на долния етаж и все тавани оправяме. А и не сме само ние, ужас строителство.
ми тогава, ако имаШ теракот в апартамента, ти трябва и за него сифон, та да можеШ да си го полееШ с вода, вместо с "мокрото парцал4е"  Shocked Mr. Green
Хайде сега, всеки си има изисквания. Ама теракота няма да си сложа в спалнята и хола, пък и там нямам нито чешма, нито тоалетна дето трябва да се мият.
Да му мислят англичаните дето не могат да се разделят с мокета в банята. Знаеш ли как вони такава баня от вечно мокрия мокет?!

# 136
  • Italia
Де да беше само сифона. Три къщи сме сменили досега и на трите баните им не са по реда си, тече на долния етаж и все тавани оправяме. А и не сме само ние, ужас строителство.
ми тогава, ако имаШ теракот в апартамента, ти трябва и за него сифон, та да можеШ да си го полееШ с вода, вместо с "мокрото парцал4е"  Shocked Mr. Green
Хайде сега, всеки си има изисквания. Ама теракота няма да си сложа в спалнята и хола, пък и там нямам нито чешма, нито тоалетна дето трябва да се мият.
Да му мислят англичаните дето не могат да се разделят с мокета в банята. Знаеш ли как вони такава баня от вечно мокрия мокет?!

Тук пък това е масово явление. Wink

# 137
  • ENGLAND
mcdirock може при вас, ама тук както съм писала всичко е мокет, даже и в банята. Как се чисти е друга работа. А и в Англия хората живеят в къщи, ела да видиш като помъкнем прахосмукачки по едни тесни и стръмни стълби, поне в банята да имаше малко повече улеснения, а то забърсваш с мокрите кърпички за баня.

# 138
ела да видиш като помъкнем прахосмукачки по едни тесни и стръмни стълби,

Оправията е по една прахусмукачка за всеки етаж. Wink
Аз така съм решила проблема - две прахусмукачки, две кофи с два парцала (стирки?!), шкафче с нужните препарати на всеки етаж и т.н. Така не препускам по стълбите, когато тръгна да чистя (поне това...)

# 139
Сифон в банята си трябва, най-малкото поради опасност от наводнение. Все пак вода се излива там.
Ами, то си има сифони, където има чешми.
Никога не съм изпитвала желание да лисна цялата баня с вода, за да  я измия- тогава би трябвало така да се намокри, че пак да хвана парцала(примерно), за да я подсуша.

Нещо не разбрах, нямаш ли чешма в банята?

А за лисването на вода: никога не съм "мила" баната с кофи вода. Има си мопове за тая работа, затова пък на пода си има 2 сифона.  Mr. Green
И в миялното си имам сифон на пода, нищо, че там пък много рядко се мие.

# 140
Нещо не разбрах, нямаш ли чешма в банята?
Сигурно има, но тя всяка чеШма си върви със сифона под нея Simple Smile

Знам аz от какво е, ама това не ме успокоява Crazy Имам чувството, че от година на година все повече става, вече и във въzдуха се вижда като хвърчи. Няма ли някакви допустими норми и zа тоzи род "обгаzяване"? Wink

# 141
  • Немция
На пода не ми трябва сифон, когато имам душ-кабина или вана със завеса, която спира да тече водата на пода. На мивката също си имам къде да се отича водата. Сифон на пода не смятам, че е необходим,защото банята не се мокри изцяло.
И аз чистя пода с мокър моп, ама за това не ми трябва сифон на пода. Досега не ми е  долипсвал поне.

Еййй, голяма дискусия възникна с тези пусти сифони. Mr. Green

# 142
Еййй, голяма дискусия възникна с тези пусти сифони. Mr. Green
Laughing
Свекърът ми пък, като си коментирахме онова предаване zа преселниците във Варна (нали zнайШ кое Wink) се потресе от баните в жилиЩата, които им предлагали на хората zа продан Laughing. На него му направило впечатление, че в единия ъгъл имало дуШ, но под него няма корито със сифон, а сифонът бил в средата на банята и водата си Шурти навсякъде, докато стигне до него. Аz не го бях гледала предаването, но прекрасно си представих zа какво става дума, обаче сърце не ми даде да му кажа, че сумати българи реват от липсата на точно тоzи сифон в тукаШните бани, съмнявам се, че ЩеШе да ме раzбере Laughing
Всеки с неговите си представи zа хубава, удобна и практична баня Laughing

# 143
  • Там,където се събуждам щастлива.
децата им са ве4но сополиви и с мрусни дрехи (пове4ето) е има и изклю4ения но са малко

Да ти кажа аз останах с друго впечатление. Страшно елегантно облечени деца видях за 3 седмици в Испания (тук е явление, ако се облекат така).

По темата: тук има един обичай, който на мен ми се вижда малко странен. Имам позната, която носи пръстен с първият си паднал млечен зъб. Виждала съм и майки с такива бижута със зъби на децата.
Някои неща и с покойниците са ми трудни да приема. Татуировки с част от останките след кремация или останките във ваза (затворена) в гостната.

# 144
  • Ispania
3тото 4е децата им са ве4но сополиви и с мрусни дрехи (пове4ето) е има и изклю4ения но са малко
Ами аз мога а ти обясня това явление (ако го има де Rolling Eyes)
В 9 4аса сутринта детето се обли4а всеки божи ден сьс 4исти дрехи,задьлжително всеки ден с разли4ни.Отива се на у4илиЩе,и до там се свьрШи сьс 4истите дрехи Confused.В 3 или 4.30 4аса когато се взима детето от у4илиЩе ве4е няма и спомен от 4исти дрехи Laughing.
В пове4ето слу4аи когато е топло времето ,родителите водят децата в парка,тоест с ве4е мрьсните дрехи се отива на игра.След няколко 4асово вьргаляне из пяська се трьгва кьм вкьЩи,кьдето детето се кьпе и си ляга доволно в леглото Mr. Green.
На другият ден се повтаря сьЩата история.

Когато има някакьв повод (сватба,комунион,крьЩене...)децата ВИНАГИ са обле4ени много елегантно и у4удваЩо за мен през цялото "сьбиране" успяват да се задьржат 4исти Thinking.

Мама на дзвер4е на 5 годинки.(което оба4е не успява да се задьржи 4исто на никое сьбиране Laughing).

# 145
Канят гости в малки апартаменти.12+1.Разгъват две маси и започват да си лафят на всякакви теми-плетки,мъже,готвене,деца,списания и т.н. Аз говоря предимно за шопинг.Мъжът ми ми дава пари и така........Сега като дойдат другите ще видим те как я карат.Сега подоготвят листата,Две съм измислила.Оф.тежка е царската корона.Не искам никой да ми се обиди после. Confused

# 146
  • Vienna
Сифон в банята си трябва, най-малкото поради опасност от наводнение. Все пак вода се излива там.
В предавания от острова съм виждала тоалетни с мокет Sick Sick Sick
само като си представя как смърдят след няколко опикавания....(някои мъже не могат да уцелят  Laughing)
или ако малко дете реши да си чишка ДО тоалетната...

Затова тук мъжете (само добре възпитаните и не българите) пишкат седнали. Или чистят кенефа. Нищо, че е с плочки.

# 147
В предавания от острова съм виждала тоалетни с мокет Sick Sick Sick
само като си представя как смърдят след няколко опикавания....(някои мъже не могат да уцелят  Laughing)
или ако малко дете реши да си чишка ДО тоалетната...

Затова тук мъжете (само добре възпитаните и не българите) пишкат седнали. Или чистят кенефа. Нищо, че е с плочки.

Мдаа, и така си спестяват вечната дискусия за седалото на тоалетната Mr. Green

# 148
Канят гости в малки апартаменти.12+1.Разгъват две маси и започват да си лафят на всякакви теми-плетки,мъже,готвене,деца,списания и т.н. Аз говоря предимно за шопинг.Мъжът ми ми дава пари и така........Сега като дойдат другите ще видим те как я карат.Сега подоготвят листата,Две съм измислила.Оф.тежка е царската корона.Не искам никой да ми се обиди после. Confused

Искаше ми се да разбера за какво и къде иде реч, ама уви...  Thinking

# 149
децата им са ве4но сополиви и с мрусни дрехи (пове4ето) е има и изклю4ения но са малко

Да ти кажа аз останах с друго впечатление. Страшно елегантно облечени деца видях за 3 седмици в Испания (тук е явление, ако се облекат така).

По темата: тук има един обичай, който на мен ми се вижда малко странен. Имам позната, която носи пръстен с първият си паднал млечен зъб. Виждала съм и майки с такива бижута със зъби на децата.
Някои неща и с покойниците са ми трудни да приема. Татуировки с част от останките след кремация или останките във ваза (затворена) в гостната.
                                                                                                                                                                         да да мойе за 3седмици да не си забелязала но аз за 5 години сьм забелязала  и ги вийдам всеки ден като си водя детето на у4илище така 4е за мен деца дето се тьркалят по земята и прили4ат на прасенца сьс суполите в устата не ми се струва много приятна гледка, а маиката отстрани сму4е една цигара и надига 4ашката с вино или бира Thinking

Общи условия

Активация на акаунт