Отговори
# 225
  • Boston, MA
Хайде и аз за тоалетните  Laughing
В центъра на Лозана монтираха една стъклена тоалетна - само когато влезеш и заключиш, тогава прозрачното стъкло става матово, е, виждат се лееееки сенки, но общо взето, въображението рисува останалото  Joy

В модерните заведения в Манхатън има такива врати на тоалетните, плюс пробните на магазина на Прада в Сохо (той е архитектурна забележителност  Grinning).

# 226
В САЩ могат да се намерят обществени тоалетни с такова разстояние между вратата и стената, че всеки може да те гледа в лицето докато ти пишкаш. Например на предишната ми работа все едно врата нямаше. Всичко виждах през дупката и ми беше ужасно неудобно да я ползвам. Въобще, дори и да няма такава пролука, в повечето случаи въобще нямаш усещане за уединение. Много досадно. Гледам да ползвам тоалетните за инвалиди/семейства, които са си отделни стаи.

Да, и тукашните за съжаление са такива и не само обществените - понякога има по 1 см, че дори и повече и е много гадно!!! Не мога да си обясня, защо ги правят така?

Аууу, това със стъклена тоалетна е много забавно  Grinning

# 227
Не мога да си обясня, защо ги правят така?

Заради наркоманите.

Това три пъти ми е обяснявано на туровете за чуждестранни студенти, които съм имала из местните университети. А и от други места съм го чувала.

# 228

Заради наркоманите.

Това три пъти ми е обяснявано на туровете за чуждестранни студенти, които съм имала из местните университети. А и от други места съм го чувала.

Мерси, аз за първи път го чувам това. Има резон.

# 229
  • Boston, MA
Aз мислех, че е за да могат да ти окажат помощ, ако ти стане нещо, да те видят. И мен ме дразни.

# 230
  • usa
Сега се сещам за една случка - в Унгария преди доста години ми се случи да ползвам тоалетна в един супермаркет и всичките тоалетни (някъде около 5 -6) нямаха врати!!!

Същата ситуация в тоалетната на руски университет. Е няма така мизерия... Никакви врати, никакви стени - наредени тоалетни чинии. Клечиш пред всички. От мивката вода не тече.  Sick

не е само един-единствен университет, повечето обществени тоалетни бяха така на времето. на места дори бяха разположени в кръг, като в турска баня, абсурд да се усамотиш Simple Smile.

# 231
  • Ispania
Сега се сещам за една случка - в Унгария преди доста години ми се случи да ползвам тоалетна в един супермаркет и всичките тоалетни (някъде около 5 -6) нямаха врати!!!

Същата ситуация в тоалетната на руски университет. Е няма така мизерия... Никакви врати, никакви стени - наредени тоалетни чинии. Клечиш пред всички. От мивката вода не тече.  Sick

не е само един-единствен университет, повечето обществени тоалетни бяха така на времето. на места дори бяха разположени в кръг, като в турска баня, абсурд да се усамотиш Simple Smile.
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Sick Sick Sick Sick SickЩе си 4акам да се прибера в кьЩи,оба4е на такова място не отивам Sick

# 232
В Холандия са много популярни календари за рождените дни.Приличат си на нормалните но са само с датите,без дните и има място срещу всяка да се запишат имената на рождениците.Традиция е да се поставят в тоалетната,на мяcто срещу тоалетната чиния,обикновено на вратата.Сядаш си сутрин...и първото което виждат очите ти е календара-няма начин да пропуснеш на някой близък празника Wink

Последна редакция: пт, 22 май 2009, 23:19 от kate.t

# 233
Кейт.Т,не знаех,че е традиция това в Холандия.Когато за първи път влязох в тоалетната си помислих как точно там са решили да си сложат календара,толкова ли няма по-подходящо място,а то какво било...

# 234
Гърция, Атина. Много ме дразни работното време- на магазините(не само за дрехи) и аптеките-  понеделник, сряда и събота от 9.00-15.00ч. , само по-големите магазини на центъра са отворени и повечето до към 18.00ч., вторник, четвъртък и петък от 9.00-14.00 и от 17.00-21.00ч.
 В неделя всичко е затворено включително и всички супермаркети. В събота и неделя има дежурна аптека и трябва да я търсиш из квартала. Банките и повечето държавни институции работят до 14.00ч.
Също така тук се обядва в 14.00 или в 15.00ч.
И друго през 1 ден от седмицата се затваря 1 улица на всеки квартал и се превръща в пазар за пресни плодове и зеленчуци, при което всички се втурват да пазаруват от там и вместо да ги носят на ръце мъкнат едни колички на 2 колела. 

# 235
Иран/Техеран,

Дразни ме липсата на правила за движение по улиците, стотиците мотористи натоварени с какво ли не, на моторетки тип Симсонка, даже по цели 4ри членни семейства. Минават от ляво, от дясно, врът се, падат пред колите... Шофьорите често си подават ръката през прозореца, като искат да завият, вместо да включат мигач. Рязко спиране на таксита и всякакви коли, за да качат някой пътник. Постоянното бибиткане и бавно каране на шофьори, които те подканят да се качиш ( таксита си търсят клиенти).
И тук се пререждат адски много.
Магазините работят от 10 до 14,00 и след това от 17,00-22.00. Като стане 14,00 и се започва разнасяне на манджи, на всякъде мирише на овче месо (кубиде), Насред лъскав магазин за козметика и парфюми се разпъва вестник и се започва едно маане с ръце. След като приключат подремват на някой тезгях  Laughing.
Майстор да не ти влиза в къщата, много бааавни, мудни и неграмотни, калпави работници, пият чай по 5 пъти на ден, като ритуала продължава от 30 минути до 2 часа.
Петък е почивен ден и освен хранителните магазини и моловете не работи нищо друго.
В тоалетните има маркучи за подмиване  (студена вода) и няма тоалетна хартия, масова са клекала.
Забранено е мъже и жени да се държат за ръка, млади хора да са в една компания освен ако примерно момичето не е с роднина мъж. Но пък се тъпчат по 5-6 човека в едно такси, съвсем непознати.
Понеже всичко е забранено, що се отнася до нормални младежки взаимоотношения, тук запознанствата стават като карат колите си близко една до друга и си подвикват, хвърлят си листчета с телефонните номера.
Странно ми е и това, че някои жени носят ръкавици, най-обикновени, памучни, черни през лятото. Така и не разбрах защо.
В Иран официално няма гейове, но пък е разрешено и нормално мъжете да вървят хванати за ръка и да се целуват. Държат се за малките пръстчета.

Като се сетя ще пиша още Simple Smile
Темата е супер!

# 236
И друго през 1 ден от седмицата се затваря 1 улица на всеки квартал и се превръща в пазар за пресни плодове и зеленчуци, при което всички се втурват да пазаруват от там и вместо да ги носят на ръце мъкнат едни колички на 2 колела. 

това пък защо да е странно- аз бих го нарекла улеснение- тук навсякъде пазарските покупки се пренасят с колички, защо да ти умаляват ръцета newsm78

# 237
Насред лъскав магазин за козметика и парфюми се разпъва вестник и се започва едно маане с ръце. След като приключат подремват на някой тезгях  Laughing.
В тоалетните има маркучи за подмиване  (студена вода) и няма тоалетна хартия, масова са клекала.

Ей тези две неща ме изкефиха много. Хохо, подмиване с маркуч.  Laughing

Иначе знам, че в арабските страни е напълно нормално мъже да се целуват и ходят за ръка, но не защото са гей.

# 238
И аз не се сдържам да не оспамя след поста на ioli..

За сетен път се убедих, че съм една ужасна нетолерантна жена.
Гореописаното ежедневие не мога да го изтърпя...

# 239
ioli, много образно си го описала. Предполагам, че си преувеличила леко или поне като си наблегнала само на негативното и то всичко излязло лошо. Поне интересно си го написала. Била съм в Дубай и съм била свидетел на някои от нещата, които споделяш. Но може би Дубай все пак е по цивилизиван, защото аз бих могла да живея там, докато в Иран както си го описала ...  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт