Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 37-та тема

  • 48 866
  • 367
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 2 708
Ех тя ще свърши темата, докато се включа. Но изчетох и видях всичко. Прекрасни неща. Тия макарони дето ги обсъждате, много сложни ми изглеждат. Не мога да си представя дали тоя вкус си заслужава целия този труд. Ча пък толкоз царствени Joy Joy Joy Може пък и да е вярно де. Те с какво са ги оцветявали на времето за Мария Антоанета, знаете ли?

От мен едни пържолки по рецепта на Пепчо с гъбки и сиренца Hug Hug Hug за Пепчо.

и най-накрая увековечена шоколадовата лава, или фондан, или кой както му вика. На мен лично "Шоколадова лава" най-ми  харесва.



# 121
  • Мнения: 804
Маме,златна си,утре ще я направя,добре,че живея до Метро.    Joy

# 122
  • Мнения: 679
Крисче, маме, много вкусни десерти!    newsm51

Нашата закуска от днес:

- Сандвич с   домат и кашкавал за мен
- Сандвич с кайма за мъжа ми, детето яде купени козуначени кифлички с боза

Обяд - няма! И двамата сме работници днес. Аз ядох бисквитки с кафе...  Mr. Green

Като свърших работа към 2 часа, минах през пазара да си купя салата и видях едни готини бабки от селата и им изкупих всичките зелении...  Joy , после цял следобяд висях в кухнята  hahaha и ето резултата:

Нашата вечеря:

- Супа с киселек и лапад
- Мусака с кайма и картофи
- Зелена салатка
- Терин с киселец и лапад /вместо спанак/ по идея от книгата "Зеленчуци за здраве" на Рийдърс Дайджест
- Баница с лапад и киселек
- Сладките козуначени топки на Vens

Всичко стана много вкусно.  Heart Eyes Теринът малко по-солен стана - от комбинацията сол, киселек и сирене  Mr. Green , но ще го преживея - така и така сама ще си го ям...  Grinning

Та така, както казва мъжът ми, като почна да готвя, се оливам по някой път... Хубавото е, че утре няма да готвя поне. Не, че нямам какво да правя друго, де...  Crazy
А сега ми се спи и ще си лягам, а купа чинии ще си го оправям утре сутрин...  ooooh!
Лека вечер на всички!  Hug

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 23:42 от dixi

# 123
  • Мнения: 7 433
  Крисче,по каква рецепта си направила превъзходната си Шоколадова лава?  Grinning Аз все ги оглеждам и засега съм спряла на тази. Но твоята явно е различна.

# 124
  • Мнения: 769
dixi ,напомням за терина Simple Smile
Krische ,тази шоколадова лава много добре изглежда Hug
Селма и на кекса ти няма да откажа Blush
закуска
Мъфини с маслини и пресен лук

# 125
  • Мнения: 3 770
Диде , не знам дали е елементарна тортата , но изглежда страхотно !  Peace

Роца , какъв е този пудинг от хляб и масло ? Изглежда ми лесен , предполагам , че е и вкусен ?

Гелева , много сочен е кекса ти и апетитен !  Simple Smile

Krische и твоята лава няма да подмина и аз се каня да правя , но все ме мързи нещо !  Blush Ще гледам само и ще си представям какъв страхотен вкус има !  Heart Eyes

dixi , ти умора нямаш ли ?  ooooh! Аз една едно нещо сготвя за няколко дена ! Кажи за терина как е , че и аз съм му хвърлила око от същата книжка ?


Направо се захаросах тази сутрин от толкова сладкиши , така че след терина , ще си взема от мъфинките на nordina ! Страхотни са !  Peace

Сега вече , като една истинска мързелана , станала в 10 часа , мога да ходя спокойно да пия кафе !
  Mr. Green

# 126
  • На брега
  • Мнения: 1 482
Селма много хубави кексчета си забъркала, Дикси и твоята сезонна пролетна чорбичка ми грабна вниманието, а и терина също...
От снощи - Боб чорба

и Домашна пастърма


... но останаха недокоснати, защото ни поканиха на гости,
а там.....  chef - домакинът беше приготвил невероятни вкусотии Heart Eyes Възторга на Имама и Лозови сърмички с кайма

Адмирации за готвача на тези вкусотии! А аз си мисля, че мусаката с патладжан на Мамето ще "хване място", когато аз посрещам тези любители на патладжан...

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 10:31 от NovaTema

# 127
  • Мнения: 9 453
Крисче, страхотна е лавата   bouquet И се радвам, че пържолките със сирена са ти харесали  Hug

Дикси, пак си се увлякла с готвенето  Wink

nordina, поредните ти хубави солени мъфини   bowuu

NovaTema, с този боб в гърне вече прекалявате. Ще взема и аз да направя днес  Peace

Маме, при теб както винаги апетитно  Heart Eyes

Вчера готвих тези

хапки с риба тон и картофи

раковини с пълнеж от заешко, гъби и филе



пак раковини, но с млечно-яйчен-чеснов пастет



глиган по ловджийски



свинско филе с гъби и сметана

# 128
  • Мнения: 679
Nordina, заповядай! /Това е оригиналната рецепта от книгата/:

Терин със спанак, сирене, червени пиперки и праз
/от книгата "Зеленчуци за здраве" на Рийдърс Дайджест/



1 с.л. (15 мл) зехтин
2 стръка праз, нарязани на парчета с дължина 1 см и изплакнати /аз нямах праз и сложих пресен червен лук и чесън./
2 скилидки чесън, ситно накълцани
670 гр. спанак, почистен /аз нямах спанак и сложих лапад и киселек, грамажът беше по-малко/
1 чаша (250 мл.) пълномаслено прясно мляко /и млякото ми беше по-малко - колкото имах 2/3 чаша/
2 средно големи червени пиперки, почистени от семето и нарязани на парчета с големина 5 мм /чушките ми бяха печени червени, които бях замразила във фризера от миналата година/
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. къри на прах /това го пропуснах Simple Smile/
3/4 ч.л. черен пипер
1 чаша ситно натрошено нискомаслено сирене моцарела /аз сложих обикновено/
5 големи яйца /2 от тях бяха огромни  hahaha (като от динозавър) с двойни жълтъци/

1/ Загрейте предварително фурната до 180 гр.С. Леко намажете с мазнина тавичка за печене с размери 23х12.5 см. Покрийте дъното й с восъчна хартия. Навлажнете хартията с мазнина.

2/ В умерено загрят тефлонов тиган сгорещете зехтина. Добавете праза и чесъна. Сотирайте 7 минути докато омекнат. Изсипете в голяма купа.

3/ Измийте спанака като оставите малко вода по листата. Сипете го в същия тиган, загрят до умерена температура. Похлупете. Оставете огъня за 2 минути, докато водата от спанака се изпари. Изсипете съдържанието в купата с праза.

4/ Сложете спанака и праза в кухненски робот с 1/4 чаша (60 мл) прясно мляко. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Върнете сместа в купата. Добавете чушките, солта, кърито на прах, черния пипер и сиренето. /Този път не съм разбърквала сместа в робот. Мисля, че не е необходимо./

5/ В малка купа разбийте леко яйцата с останалата 3/4 чаша (180 мл.) прясно мляко. Добавете ги към спаначената смес, като разбърквате. Изсипете всичко в подготвената тавичка. Поставете я в по-голяма тава, пълна до половината с гореща вода.

6/ Печете 1 час. Извадете тавичката от водната баня. Оставете я да изстине напълно. Преместете ястието в хладилника, докато стане време за сервиране.

7/ За да поднесете, обърнете тъерина върху плато за предястия и махнете восъчната хартия.

* Съвет: Ако ползвате киселек и обикновено сирене, трябва да намалите количеството на солта или сиренето. Просто съобразете пропорциите по ваш вкус, защото при мен се получи малко по-солен теринът.  Peace

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 11:08 от dixi

# 129
  • София
  • Мнения: 3 874
Диди   bouquet
Тези дни със сигурност ще правя боб, то не се издържа просто вече. А пък тази домашна пастърмичка, ммм... Crazy
dixi, благодаря за рецептата.   bouquet
Пепчо, хапките и раковинките са фантастични, много са ефектни. Peace

# 130
  • Мнения: 679
Дикси, пак си се увлякла с готвенето  Wink

Хаха,  hahaha присмял се хърбел на щърбел!  Joy

# 131
  • На брега
  • Мнения: 1 482
...е, извинявай пеп-4o , но направо ни уби с този Глиган   bouquet! Ловджия ли си имаш?
Аз най-много някой градински охлюв за яхнийка да успея да си уловя след този дъждец  Cry (и то ако не бяга много бързо Joy)

# 132
  • Мнения: 679
Диди, много е вкусен теринът. Опитай! Щом имаш книгата, опитай и Киша от тиквички и моркови от предната страница.  Heart Eyes Също много вкусен.  Peace

# 133
  • Мнения: 9 453
Дикси, пак си се увлякла с готвенето  Wink

Хаха,  hahaha присмял се хърбел на щърбел!  Joy

друг път  Crossing Arms задминала си ме  Laughing

NovaTema , да. Но и на охлюви няма да откажа  Peace

Гелева, наистина са много ефектни, но рядко се намират. А предния път бях хванала едни миньончета - с кафеената лъжица ги пълних  Embarassed

# 134
  • Мнения: 2 708
Дикси, ти верно като се разготвиш, спирка нямаш Laughing Laughing Laughing

Пепчо, ти ме уби с тия раковини. Разкошни са. Аз веднъж гледах този вид паста в Метро и много се чудех това пък кой ще го яде такова великанско newsm78 обаче като видях ти как си ги спретнала, направо съм #Crazy страшна си, еййййй , страшна си.

Селма, сега като погледнах снимката, незнайно защо съм обърнала в чинията с дъното нагоре десерта, щото той си се сервира нормално обърнат, ама шматка съм си и това си е ooooh! Иначе рецептата е на Гордън Рамзи, от списание Гуд фуд преди няколко броя. Рецептата ме кефи, че може да се приготви дни преди гостито, да си седят в камерата и само ги вадиш и приготвяш прекрасен десерт. Освен това, е обяснил стъпка по стъпка, даже не като за полуидиоти, ами като за пълни идиоти (и пак обърнат с дъното нагоре..... щото не прочетох тоя път, а само ги бутнах във фурната, че това им е печене на втора доза, другата беше преди време). Много хубаво е обяснил и как да си подготвим чашките, за да стане отлепването елементарно, то даже изобщо не залепва. От тази доза, на мен ми излязоха 10 от алуминиевите формички за еднократна употреба, но ги попрепълних. Спокойно можеха да са и 11, та дори 12. Ето го сканирания файл от списанието, за който се интересува.

Шоколадов фондан на Гордън Рамзи (аз си го наричам лава)

Общи условия

Активация на акаунт