Моля ви, кажете ми как да постъпя

• 8 860
  • 152
  •   1
Отговори
# 135
  • на майната си
... Еднообразие, задължения, проблеми. Само това ли е. Знаете ли колко пъти съм си задавала този въпрос. Може ли някой да ми отговори.

Живота е низ от задължения и проблеми, но еднообразието зависи само от нас. Освен първите 2 има и много други неща, покрай които те не изглеждат толкова страшни Simple Smile.
Прекалено си млада да се заробваш по този начин. Поогледай се, съдейки по годините ти надали си имала много сериозни връзки. Света не започва и свършва с един мъж, който на всичко отгоре не те уважава. Забавлявай се и ще срещнеш човека, който държи на теб и няма да има нужда ежеминутно да се бориш за неща, които ти се полагат. Личното пространство за мен е свято и никой няма право да ми го нарушава.

# 136
  • София
Уууу, мацка, думи-куршуми! Спри се малко, какво общо имат парите, колата и уважението? Може да те уважава или да не те уважава. Може да е богат или да не е. И няма никаква връзка между двете неща. Не е въпросът дали можеш да си с някой друг, а дали искаш да си с този.

А Франк и Мари хапнаха ли супичка? Поне похвалиха ли те?  Mr. Green

# 137
Пиша ти не за да те дразня ,а за ди разкажа за моя вариант на обичана жена:
Повече от 15 г живеем заедно и в първите години си бяхме направо бедни студенти.Как да разбереш дали те обича?-Ами когато колкото и да е уморен дойде и те погали,попита те имаш ли нужда от помощ за нещо у дома,през деня ти звънка.... ей така да те чуе просто.Постоянно първо мисли за теб после за себе си,все се старае да те зарадва дори и с нещо дребно.
Аз никога не съм била от ''красавиците'',а по скоро от жените с по обикновен външен вид и независимо от това ВИНАГИ ме е карал да се чувствам ЕДИНСТВЕНАТА И НЕПОВТОРИМАТА.
Дори докато бях бременна се наложи да съм все на легло ....така надебелях че не бях в състояние да ходя без някой да ме придържа....всичко легна на него и пари да изкарва и да шета и моите колебания в настроението да понася.НО никога не ме засегна все намираше как да ме разнообрази и зарадва.
Когато един мъж обича няма начин да не го ПОЧУВСТВАШ ,не е нужно да го казва виждаш до в начина по който те гледа,чуваш го в начина по който ти говори усещаш го в начина по който те докосва.
Не те кара да се чудиш,и да се чувстваш виновна,или не достатъчно красива ,или не дистатъчно умна,слаба,млада,домакиня.....ТОЧНО ОБРАТНОТО подкрепя те ,окуражава те,дава ти опора,можеш да му се довериш ...сияеш,щастлива си.
Проблема е ,че за да срешнеш такъв мъж трябва да си свободна,а когато го срешнеш го разбираш и не се колебаеш изобщо.В една връзка трябва да даваш ,а не да вземаш както прави твоя човек.А щом имаш съмнения-значи и ти не си познала в него голямата любов.По скоро си нерешителна и те плаши промяната,за това сама се навиваш че го обичаш.
Какво да ти кажа ,няма как да ти помогнем....само от теб зависи дали ще я караш така вечно несигурна и нещастна или ще вземеш живота си в свои ръце .И В двата случая не допускай да те мачкат.....един ден толкова ще си свикнала че ще го приемаш за нормално!

# 138
  • софия
 smile3501 на mamamari  .Браво!
Казала го е толкова,точно,вярно ,че не мога да не и се възхитя.
Накараме да се разплача и да си спомня какво е да си "обичана жена".
Искрено и много благородно ти завиждам и ви пожелавам  щастие и много любов.

# 139
Много благодаря!А пък аз като чета колко кротки и търпеливи момичета има се чъдя горкия ми съпруг с какво ли е ядосал дядо господ та да го събере с такъв дзвер като мен?
Шегата настрана ,но и аз много пъти съм се питала дали правя достатъчно.та и той да се чувства така?Все ме гложди че май не го заслужавам напълно.Е поне с ръка на сърцето мога га кажа че наистина се старая.
Пу пу дано е така и като остареем съвсем  Praynig.

# 140
Свекито освен приказлива  май е и мързелива.Защо да се труди тя.
Стегни се ,посрещтни си човека от работа,разходете се ,почелпете се  и т.н.Следващата вечер някоя близка да ви покане настоятелно да и гостувате.Бъди  красива ,чаровна и по -смела,говори открито но много внимателно,чавека ти има проблем..Разговора проведи ,поне  началото,навън.. Ако разполагаш със средства ,нека бъде уютно сапаренце..

# 141
  • София
Тази връзка е обречена,ти обаче ще решиш колко години от живота си
да пропилееш с този мамин неудачник Peace

# 142
Напълно подкрепям mamamari . Аз нямаше да мога да го кажа толкова точно.

И да допълня нещо. Всеки поне малко уважаващ се МЪЖ, излиза от къщата на мама и тати най-късно до 25-тата си годишнина, даже май е късничко. Само това ми е достатъчно да се замисля за доста работи преди да заживея с него. А вариант родителите му да са всяка вечер на гости - НЯМА.

Лесно е да се дават съвети сега, ти Ivelina88 си доста млада и все още влюбена до уши, но би ми било много интересно как ще гледаш на нещата след 5-10г.
А и с lubenova ще се съглася изцяло.

Желая ти успех. Но и успеха ти и живота ти зависят изцяло от ТЕБ. По постовете ти личи, че няма да вземеш разумно решение.

# 143
  • Varna
Ивелинчеееееее,
Как си бе Душкооооо?
Какво ще им готвиш за довечера на намазаните пехливани?
Ивелинке, Ивелинкеееее, при толкова много добри съвети виждам, по постовете ти, че ще има да си ги дундуркаш ония аркадаши и ще продължава да искаш съвети ама на нас ще ни омръзне да ти ги даваме защото дебелата ти глава неще да мислиииии!!!

# 144
Съветите май са излишни.....В случая, за съжаление ще се окаже много вярна приказката "Всеки се учи от грешките си". Когато порасне след години и тя вече ще може да дава нашите съвети, но сега няма как.
Знам как разсъждавах на 20 и.. години и знам как е сега на 30 и ...
Вслушвала съм се в съвети, но се и научих от много грешки.
За съжаление не можем да върнем времето назад и да започнем отново с придобития опит.
Иве, много късмет по пътя който избираш, ще ти е нужен.  bouquet

# 145
Иве, защо не кажеш на приятеля си, че искаш родителите ви - твоите и неговите да не ви идват на гости 3 месеца, за да можете да се обособите като отделно семейство. Че вярваш,че едно семейство трябва да се справя само в хубаво и лошо и ти искаш да видиш, дали сте способни на това.Че си се притеснила от твърдението му, че без техните няма да се справите. Та техните няма да са вечно работоспособни - значи не бива да разчитате на тях, правейки семейство. Питай го, ами ако се наложи да идем на 400 км от тук - да видим дали е здрава основата, дали ще съумеем.А на гости у тях - най-много веднъж седмично
Пробвай да му ги кажеш тия неща и му гледай сеира - предполагам, ще е съгласен по принцип, но дали точно сега, когато си без работа..... Mr. Green

# 146
Ивелина, ако човекът до теб, след разговор по проблемния въпрос, не направи опит да промени нещо, трябва много сериозно да се
замислиш. Ако имаш свободно време, можеш да хвърлиш поглед на тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=355595.0
Там става въпрос за едно "мамино синче", дразнителят е само "свеки", но в драмата има замесено вече и детенце.
Желая ти късмет и дано вземеш правилното решение, за да си щастлива. Peace

# 147
Кучетата си лаят, а кервана си върви....  Crazy

Добре де, Иве, не те ли притеснява поне малко факта, че всички, ама абсолютно всички, които се изказахме по темата, сме притеснени от държанието на твоя любим и родата му?! А?  Shocked

# 148
Може да е мазо девойката, може да е с ниско самочувствие, може някой да го е понижил.
Да се страхува, ча ако изтърве тоя, друг няма да я хареса.
Сравненията с Реймънд - да. Но с Франк и Мари - Франк е достоен опонент на Мари,
освен това Мари нито би харесала, нито би хапнала манджичката на Дебора.

# 149
До скоро работих в една Счетоводна къща и от там се запознах с доста заможни хора. Заможни в сравнение с мен. И по мое мнение аз съм привлекателно момиче, защото не веднъж са ми правили комплименти хора които едва ли са имали намерение да ме свалят. Но са ми и предлагали и да стана гадже на един батко със собствен бизнес и той щял да ми купи кола.
От този пост на девойчето си вадя изводи че не е пораснало достатъчно...така че всякакви коментари и съвети са излишни.Може би не той си търси майка, а тя- баща.Явно се чувства достатъчно голяма и значима в негова присъствие.

Общи условия

Активация на акаунт