Празниците наближават, за купона АПРИЛчетата се стягат!

• 55 331
  • 510
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,момичета!

Благодаря за подкрепата.Вече се оправяме и аз го карам тоя скапан вирус.

За сбирка съм за.

Иначе какво да споделя за игрите с Мона.Аз тази година съм доста по-свободна и имам време за нея.Чета и  приказки и се учим на буквите по нейно желание.Интересува я как се пише Моника,но все още не може винаги да го напише сама,защото буквите "и" и "к" не ги е научила още съвсем добре.Не съм я учила да чете,но за момента не съм убедена че и тя се е заинтригувала по въпроса.Лятото купувах разни книжки с упражнения за тяхната възраст,където се повтарят разни пунктирани контури,както и чрез последователното свързане на цифри се получава дадена картинка,но с моя помощ.Доскоро бях установила че макар да знае песнички не желае да ги пее и си измисля свои текстове.Това лято научи около 10 стихотворения от една книжка,която четем вече повече от 2години,но отново,защото тя искаше.Та за момента я уча само ако тя е съгласна и и е интересно.Купувам списание "Бърборино", което и допада доста.
Взе да нервничи,чао засега.

# 106
Здравейте и от нас Simple SmileНие сме вече от два дни в София.Адаптацията тече горе -долу добре.Но се присеща за Ямбол и почва да плаче.И ТО ДОСТА SadАз знам , че е нормално, но мъжът ми се е отчаял.Вчера излязохме около квартала,беше доста влажно ,но реших да я раведря.Бърсахме пързалки,люляхме се.Беше повече от щастлива.Но на връщане пак рева много.Мисля , че много й липсват децата от детската градина.Спи със снимка на групичката.А тук не се очертава скоро да тръгне на градина.Дано свикне по-скоро Praynig
 Момичета , някой може ли да ми помогне с инфо.Имам право на 4 м.платена борса.Мога ли да се регистрирам тук или трябва да ходя всеки месец до Ямбол за подпис и получаване на парите?Доста солено ще ми излезе Thinking.И още нещо.Кога трябва да регистрирам Йоана в някоя детска градина ?Изобщо какъв е реът, кога стават приемите?Ще съм благодарна за инфо Heart EyesИ ако има някой да живее в района(Слатина) не ка да свирка Wink

# 107
  • София
записването е вече онлайн в системата на детските градини - ето тук. правиш си регистрация и чакаш, дано не дойде време за у-ще докато й излезе реда за градина. ooooh!

бърза и лека адаптация на всички ви! Hug мисля, че ще й помогне, ако я събираш с деца, ако искаш да си спретнем една срещичка, така ще си създаде нови приятелства, а и можеш от време на време по клубчетата да я водиш.

# 108
  • София
Марианна , моят син страдаше , че се преместихме от един апартамент в друг , та представям си какво ви е на вас . Нормално е , така че дръж се мъжката , гушкайте се повече , събирайте се с деца и нещата ще си влезнат в релси . А относно записването в ДГ ще трябва да се поровиш в темата за "записване в дг - София ". Успех .

# 109
  • София
Марианче, радвам се да те видя отново в темата  Hug Повечето деца бързо се адаптират, на възрастните е по-трудно. Надявам се бързо да свикнете на новото място. Пък имате и приятели на близо.
Дори, миналата година много се занимавах с Мартина, но сега, като ходи на детска градина не ни остава много време. Днес учителката ме помоли да направя нещо с природни материали за една изложба и се поразрових. Намерих много интересни неща, но тези ми се видяха най-лесни http://www.solnet.ee/sol/023/u_041.html, http://www.solnet.ee/gallery/autumn_343.html, http://www.solnet.ee/sol/023/u_041.html. За съжаление тук вали и не ми се обикаляше да търся кестени и жълъди и направих ето това http://www.lobzik.pri.ee/modules/news/article.php?storyid=244. Ако ви е интересно с Алекс може да пробвате някои неща.

# 110
Благодаря ви, момичета  bouquetДнес нещата са малко по-добре.Преди малко се върнахме от малка разходка и претърпяхме инцидент.Нападна ни куче.Беше кошмарно!Точно на една детска площадка близо до нас.Бяха две кучета със стопаните си.Гонеха се и Йоана каза ''Няма страшно ,мамо , те са домашни''.И в този момент едното се нахвърли върху нас.Йоана се разпищя, аз я грабнах и не смея да предприема нищо, понеже то обикаля и се нахвърля отгоре ми.Стопанката не може да го озапти, то бяга подире ни, детето пищи ,изобщо кошмар.И ви уверявям , че не съм се страхувала никога от кучета до днес.С нищо не предизвикахме реакцията му.Просто си вървяхме.Сега детето заспа и само ми повтаря , че не иска повече да излиза SadСамо това ми липсваше.

# 111
  • София
ау, много неприятна случка сте имали. Confused мен по принцип си ме е страх от кучета. време е да се приемат някакви закони за защита на децата и хората, не само на животните! #2gunfire

шоши, много е красиво, браво!

# 112
Марианка,много съжалявам за случилото ви се.Просто нямам думи.Дано детенце бързо приеме промяната.
Поздрави на всички,легна си малката,половинката сега искал внимание.Еййй,тва е женската съдба-къде ми е личното пространство бехора.

# 113
  • София
Марианка, представям си какво ти е било  Cry. Бързо да отшуми неприятната случка в съзнанието на Йоанка и в твоето  Peace.  Мен също ме е страх от кучета и се дразна като помоля някой да си го върже, а той отговори "То е домашно"  ooooh!. Така е като не се спазват законите.
  Относно градината, препоръчвам ти да си избереш няколко които са ти по-близо. След това разговаряй с директорките дали има възможност да ви вземе без записване през интернета. Ако не стане, ще чакаш процедурата за записване, която стартира януари или февруари. Погледни този сайт http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&sel=reg&id=7. Иначе Ваня ти е дала адреса за регистрация  Peace.

shoshi, благодаря за идеите   bouquet. Някои от тях ги зная. Браво за творението ти, много оригинално  Hug.
  Относно ваксините, не сме си слагали. Миналата година противогрипната ми ваксана беше във вид на хапчета (забравих в момента името им, но са известни), но не видях ефект.  

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 12:45 от Dori

# 114
  • София
                 Честит Рожден Ден, Dezirela!

Бъди здрава, жизнена и все с положителни емоции обградена!

# 115
Dori, много благодаря за пожеланията! Изненада ме приятно.Simple Smile

Да почерпя:

# 116
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, DEZIRELA
Желая ти здраве, късмет, любов и сбъднати мечти!
[/color]
Марианче, ужасно е това, което сте преживели. Може и да са бабини деветини, но ако Йоана много се е изплашила, няма да е лошо да я заведеш да й леят куршум.
Dori, да не е респивакс? Поръчах да ми донесат от България, пък ще видим. Мартина пак се разболя, аман вече.

# 117
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН   ДЕЗИ  bouquet  bouquet  bouquet
Жива, здрава и мноооого щастлива!!

Здравейте и от нас,

Отдавна не съм писала, но все нямам време (не че е оправдание де), но пък редовно чета Simple Smile.
Лази и Ирка тръгнаха на детска/ясла още през септември. С Лази всичко си е Ок, нямам грижи - старите госпожи, приятелите му, всичко си е по  старо му, както се казва. И тук идва голямото НО с Ирен - драмата е пълна , като в латино сериал сме. Става сутрин и казва : не иска оди гадинката  - още преди да си е отворила очите напълно дето се казва. Обличам я, почва се рев, стигам по някакъв начин на градината (карам ги с колата), убеждавам я по пътя, че и бати е там и т.н, но няма кой да ме чуе. Стигаме, почва да се тръшка и пищи, като че ли я коли човек. Там прави бойкот - не иска да седне на столчето да яде, отказва по всякакъв начин храна или вода - пълен глад, после не иска да легне, ако реши да легне - дремва 10 -15 мин и после иска да става и да се разхожда. Напикава се нарочно - знае да каже ,но пишка в гащите. Да не споменавам, че по никакъв начин не се упокоява и си реве по цял ден - за мама Rolling Eyes. Взимам я към 4ч и тя е озверяла от глад, хапва. Играят си с батко и и тук пак идва инерсен момент - тя казва - не иска спинкам. Става 10-10.30ч , не, тя почва а пищи и да се дере отново. Заспива, по някое врем се буди почва да пищи - не искам, питам я какво не иска - няам отговор, бие ме, блъска ги главата в стената, в леглото, където намери. Едвам я успокоявам да заспи отново. Така сме вече 1 месец и съм се видяла в чудо, но съм упорита - всеки ден я водя, не и отстъпвам. От 2 дена се върнах и на работа - вече няма мърдане, нямам баби да я взимат поне по-рано и да ми помагат.....драмата е пълна. Говорих с госпожите и със свеки ( тя работи в дет.градина) и всички са на мнение, че тя ме пробва дали ще се поддам и дали ще издържа на нейния тормоз ooooh! ooooh! ooooh!.
Колкото до памперсите още спи със следобеден и нощен - сигурно напролет ще го махнем. Гледам, че иначе се развива много бързо, всичко копира от брат си, говори правилно, няма бебешки думи, изпуска от време на време някоя буква, но си е екстра, щом развивва и теории ( няма одиш работа, не икам парички, не икам бонбонки ooooh!). Казва хубаво "р", е фрескащо де, като Лази и като баща им, но ще им е в помощ за френския ез. , който мисля да ги запиша. Той и Лази още от много малък казваше Р.
На училище ще си ходят с наборите - на 7г. и 5 месеца, а Ирен ще е на 7г и  2месеца. Вече почнах да чета по форума за училищата да избирам - то ей, сега ще си минат годините ooooh!
И за да си почина малко от този кошмар се записах на опреснителен курс по френски език към Фр.културен институт и 2 пъти седмично след работа ще ходя - и аз съм човек де, децата са си деца и ще пораснат, а моите нерви никой няма да върне. Звучи сигурно много егоистично от моя страна (може и да ме укорите) , но на този ужас не издържам вече.
Е, това е за сега около нас, вече ще имам повече време за писане (надявам се). До скоро Heart Eyes

# 118
  • София
Честит рожден ден , Дезирела !
Да си жива и здрава и много щастлива , обичана жена и майка !
Жужка хич не му се коси за френския курс . Аз пък ходя на народни танци . Като се нарипам един час да видите каква пушка ставам . Човек не може да ме познае . Велико усещане . Даже се чудим с момичетата от трупата , дали да се запишем на конкурс и да се състезаваме . Ама за това по - натам ще го мислим .

# 119
  • София
Дезирела, честит рожден ден и от мен! да си много обичана, ухажвана и уважавана жена!

марианка съжалявам искрено за случилото се, дано уплаха да мине по бързо и да не остави траен страх от кучета..
аз наскоро се разправях с един който си развеждаше кучето в градинката където играят деца, но той беше толкова нагъл, че съм сигурна че въобще не съм му накривила кепето Sad
шоши, дано мартина мине леко настинката...
жужка, дано скоро малката госпожица да се адаптира към градината, разбирам какво ти е много добре.
аз също се записах на курс но по италиански, лошото е че не ми остава време да уча и не знам докъде изобщо ще стигна...

Общи условия

Активация на акаунт