Празниците наближават, за купона АПРИЛчетата се стягат!

• 55 327
  • 510
  •   1
Отговори
# 120
Честит рожден ден,Дезирела!
Да си жива и здрава и много,много щастлива.

Шоши,пожелавам бързо оздравяване.

Жужка,твоя разказ много ми напомня за поведението на Мона,когато тръгна на ясла.Тя така и не се адаптира там.Три месеца не ядеше,а по-лошото е че и в къщи не наваксваше.както очакваха че ще стане госпожите.Зимата си счупи крака и бяхме в къщи 3 месеца.После като се върна аре пак на ново драмата.Наистина е ужасно и те разбирам как се чустваш.Като започна 1 група я изработихме с някакви хомеопатични гранули за апетит,та някак си по-лесно потръгна,нооо след 2месеца ваканция това лято ела да видиш нашата госпожица в 2 група как толкова малко яде,че с тая стачка ми писна.Така естествено и отслабва имунитета и се почва боледуване.Исках да споделя за буденето нощем и крясъците не искам също ги имаше в нашия сюжет.Тази година дори на морето ме изработи и вместо 13 дни бяхме само 8,защото пак се почнаха тези нощни ужаси,както ги наричат.Заведох я при педиатърката и тя ми обесни,че ни е много емоционално детето,което аз си го знам ама не ме питайте вече нерви от стоманени въжета имам.
Освен това учих 2 нива немски до миналата зима и не виждам защо се осъждате мили майчета и ние сме хора,макар че никой не ни го признава.В крайна сметка аз не можах да премина в следващото,защото в Гьоте институт никой не се вълнува от моите семейни ангажименти.
Във връзка с носенето на Мона докато беше в гипс ми се блокира единия крак-имах блокаж в кръста и доста трудно ми мина.Е,тогава осъзнах че колкото и да съм себеотдадена мама ако не се пазя накрая пак не съм от полза на детето си като не можех да и помагам докато прохожда на ново.Тогава започнах да спортувам първо Пилатес,после миналата есен се наложи да прекъсна пак за няколко месеца и като усетих че отново ме почна кръста зимата айде пак поднових тренировките.От пролетта започнах в друг клуб и си ходя най-редовно,защото така се чуствам много по-жизнена и по-спокойна.Нямам вече скрупули и ангажирам свекурва ми и майка ми,защото в крайна сметка е добре да съчетаем полезното с приятното-те така и така искат да се порадват на внучка си и това става,когато аз съм ангажирана.
Хайде стига съм ви занимавала,но някак си се отплеснах.
Доскоро

# 121
  • София
Дезирела, честит рожден ден!!! Много здраве, щастие и любов! Hug

Може и да са бабини деветини, но ако Йоана много се е изплашила, няма да е лошо да я заведеш да й леят куршум.
моля те, само това не прави на детето! шоши, нищо лично към теб, но духовен свят има и човек трябва много да внимава на какви сили отваря врата в живота си!

Респивакс и ние пихме с мъжа ми миналата година, но не знам колко имаше ефект. Сякаш клеевата тинктура по-ефикасна (и натурална).

Момичета, хич не се чувствайте виновни, че обръщате внимание на себе си! Дори е чудесно, децата ще порастнат в един момент, ние няма все на едно ниво да стоим?!

Жужка, не искам да те натъжавам по някакъв начин, но според мен детето просто не е било готово за ясла. Не знам за вас, но аз хич не одобрявам старите агресивни методи за привикване към градина. За да го изживява толкова тежко според мен не е просто инат. Щом си започнала работа нямаш голям избор  Confused, но поразпитай да не би да й викат, крякат там, как е обстановката и т.н., поне по-бързо да привикне... със сигурност не ти е леко и на теб. Rolling Eyes

На мен свеки ми беше малко на гости, хем гледа децата, че бяха малко болни - кашляха, хем и аз си поотдъхнах откъм домакинстване. Whistling

Някой може ли да ми препоръча учител по математика за кандидат-студентски изпити? Sunglasses

# 122
Ваня,не съм съвсем убедена в думите ти,защото на някои деца може и никога да не им дойде времето за тръгване на градина или ясла.Те се наричат просто по-трудно адаптивни.На Мона и се помагаше доста да свикне,но нищо не може да се сравни с отношението в къщи очевидно.Имам наблюдения и върху други близки деца и този наречен от теб "силов" метод сработи при всички.Истината е че тези дечица не се примиряват лесно,а това си е хубава черта за в живота.Личните ми наблюдения с моето дете са че никой до момента не е успял да я пречупи и аз съм много щастлива,за което.

# 123
  • София
за мен проблемът идва още от цялата ни система на 'градинско' образование, начина на мислене не педагозите и начина на мислене, който се опитват да насадят на родителите. просто виждам разликата м/у държавните градини и тази, в която момчетата ми ходят, ами огромна е разликата и това е (и нямам предвид материалната база). още повече, че имам наблюдения и от държавните детски градини в Дания, практиката ми беше там 1 седмица, ами да ви кажа нито едно дете не плачеше сутрин... но самата система, организация, начина на мислене, подход е съвсем различен...

иначе съм съгласна, че като характери децата са много различни и е много хубаво в нашия свят да си упорит! просто няма подход... Confused сигурна съм, че има педагози, които се справят чудесно и обичат искрено работата си (и тук в темата имаме такива  Hug Hug), но като цяло системата и начинът ни на мислене са със стериотипа на килийното училище. Sad кога най-сетне и българите ще се почувстваме европейци. Sad за съжаление не само в това отношение сме много далеч от европа-та. Rolling Eyes
а с Иво още отсега се тревожим за у-щето на децата, ами не приемам за нормално насилието, натиска, стреса, викането, унижението над деца и това е! и като прибавим и немалката вероятност някой край тях да пласира наркотици и косите ми съвсем настръхват!

# 124
  • София
Ванче, не съм се замисляла в тази насока, но щом казваш сигурно е така.
Jujka, аз си мислех, че моята Мартина е с труден характер, но като ви чета при нас нещата се оказват не толкова трагични. По принцип и аз съм за твърд курс, но напишкване и цял ден рев ми идват в повече. Един месец е доста дълъг период и ако виждаш подобрение продължавай със същата тактика, но ако няма промяна може би е добре да се консултираш със специалист. Нощните истерии и на нас не са ни чужди, хем Мартина не е ходила на ясла. Не са били всяка нощ, но десетина пъти са ни се случвали.
MariaYo, и аз половин година имах проблеми с кръста и ми се иска да тръгна на йога, но се притеснявам, че няма да се справя. След като обаче пилатес ти е помогнал и аз ще пробвам.
Благодаря ви за подкрепата, Мартина вече е по-добре, поне няма температура. Даже иска да излизаме.

# 125
  • София
здравейте отново момичета,
и моята Дари е с труден характер и е специална, и споделям напълно мнението на Ваня че детските градини в БГ са на светлинни години от тези в европа. там има период на адаптация в който родителят може да присъства заедно с детето, а тук те гонят още от вратата , за мен това не само е неприемливо ами дори и стресиращо за детето. например мен ме изгониха преди няколко дни само защото децата бяха седнали да закусват, стаята беше празна и аз се опитах да заведа детето през стаята до столовата, където се хранят  #2gunfire все едно съм престъпник една лелка ми се скара  Sad
mariayo, не искам да споря, но моето мнение е че понякога наистина не е настъпил момента, децата са различни  и някои могат да бъдат по-готови за социализиране по -рано от други. сигурно има и такива които никога няма да бъдат готови, затова всеки сам преценява за собственото си дете.
шоши, приятна разходка от мен. радвам се, че сте по-добре. относно труден характер и аз мога мноого да говоря по въпроса  Confused за съжаление...дори се замислям да не е характерната черта за овнетата Thinking

# 126
За липсата на подход съм напълно съгласна и дететто ми и аз също бяхме потърпещи,както и до ден днешен,защото учителките отказват да прилагат индивидуален подход-за тях всички трябва да са по калъп.

# 127
А по-лошото е че не може да си преместиш детето,така че в нашия случай аз изчаках да свикне,макар че понякога и аз си задавам въпроса струвало ли си е.

# 128
  • София
Забравих да питам, клеевата тинктура дървесна смола ли е? Това ми дава речника. Искам да се опитам да потърся първо тук, пък ако няма тогава да поръчвам от България.

# 129
  • София
не, шоши, пчелно млечице се казва още. пчелите го правят, нещо м/у восък и мед, с него хранят малките пчелички (нещо такова ми е обяснявала майка, нали са пчелари нашия край).

# 130
  • София
Благодаря ти Ваня! Значи ако съм разбрала правилно мога да го потърся, като прополис.

# 131
  • София
да, точно това е всъщност  Crazy, алкохолен екстракт от прополис.

# 132
Бях обещала снимки и понеже рядко качвам в нета-ето заповядайте,за който има желание да ни види:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2026749&id=1028362916&l=01922f5077

# 133
  • София
Ей, отдавна никой не беше показвал снимки. Мона в някоя вокална група ли участва?
Извинявам се за спама, но пак да питам Ваня за пчелния клей. Намерих прополис в аптеката, но на листовката пише, че е само за жабуркане, не се пие. На този в България какво пише?

# 134
  • София
колко е порастнала Мона и си личи, че е голяма панта! Laughing Hug

шоши, пише 30% клеева тинктура, хранителна добавка 25мл., състав: етанол, пчелен клей (прополис) - 30%
начин на приготвяне и употреба: 10-20 капки в 50мл. вода или мляко, 3 пъти дневно 1/2-1ч. преди хранене. това е за възрастни, за деца сигурно знаеш дозата.
ако не можеш да намериш ще ти пратя по пощата, стига да е позволено.

Общи условия

Активация на акаунт