Бъдещи майки- ЮНИ 2009! Тема №55

• 15 978
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро и от мен! Снощи прочетах страхотната новина за Di и малките бебоци!  newsm44 Толкова се зарадвах, пък и един рев му дръпнах, чак не можах да седна да напиша две думи! Тази сутрин вече ми е по лесно да напиша две свързани думи! Дано мама Di се възстанови бързо и скоро да се приберат вкъщи! И и пожелавам най-послушните бебоци и много да ги радват!   bouquet
kris4an, аз лично ям сладолед, дъвча дъвка или пия спрайт! Друго за което се сещам е кисело мляко или ябълка! Общо взаето като ме почнат киселините на 20 минути променян метода! Често две дъвки с ментов вкус вършат работа, ако не минавам на сладоледа и последна инстанция е спрайта! Ако и това не помогне се опитвам дапия вода на малки глътки, но по-често!

# 136
Честито ти синове, ДИ. Да са здрави и много , много да ви радват   bouquet.
Това ще бъде най-прекрасният ти подарък за рождения ден. Желая ти бързо възстановяване и скоро да се приберете у дома.

След малко тръгвам за лекцията, но слушам , че имало доста задръствания, дано се добера.

Това за ноктите и аз за първи път го чувам, рязала съм ги винаги , когато е имало нужда и определено с ножичка ми е било по-лесно отколкото с нокторезачка.

Багаж още не съм приготвила и въобще нищо  Rolling Eyes, мисля от другата седмица да се захващам , защото ме чака и основно подреждане и чистене. Лека полека ще започна да дейдствам .

Снощи и мен ме мъчиха киселините, два пъти пих сода. Ядох пица и вече трети път забелязвам ,че след нея става страшно.

Някой знае е ли дали се продава матрак с размер 60/140 , може най-обикновен дунапренен, трябва ми за легълцето на вилата, а то май е нестнандартно?!

Хубав и слънчев ден.

# 137
Честито на ДИ за двамата юнака, да са живи и здрави !   bouquet

Не очаквах толкова скоро да си имаме бебета, много се зарадвах че  всички са добре.
Браво на Ди да роди нормално две бебчета, герой е  Hug

На бебетата не се режат ноктите, защото са склонни към  големи инфекции, ако при рязането се нарани пръстчето или се забели кожичка.
На Вики й ги отрязах чак като стана на месец, до тогава беше с ръкавици. Ужасно много си дереше клепачите на очите и бузките, а ръкавиците се научи да ги сваля на 5-6 ден - лапа ръкавичката  в устата смуче и дърпа.

# 138
Здравейте, мами.

Най-накрая и аз се успокоих след снощната новина. Много бях изненадана, защото очаквах, че Ди ще роди със секцио и то в края на април. И като видях смс-а, след първото изречение помислих, че се майтапи. Бях останала с впечатлението, че вчера сутринта е писала във форума, а се оказа, че е било предишната вечер  newsm47

Така или иначе, по-хубава новина от това здраве му кажи  smile3521

И аз сънувах раждане, малко се поизплаших и се събудих, станах да позяпам ТВ и да се разсея. Вече се плаша не от самото раждане, а от това, че за повечето от нас все още е много рано. Да не говорим, че още не съм си купила нищо за болницата освен гащите за еднократна употреба. И продължавам да не мога да намеря подходяща нощница  Rolling Eyes  Мебелите продължават да не са дошли, не сме поръчали и дивана, на който ще спя аз до малчо, дрешките на малкия си стоят неразопаковани в гардероба, с една дума - имам сумати неща да свърша преди раждането  #Crazy

Нарочно и не бързам, от суеверие - все си мисля, че ако свърша всичките тези задачки, малкият ще си кажа - ооо, те са готови, хайде да излизам  Crazy

Другото, което вече проумявам е, че не трябва да се нагласям за конкретен вид раждане, защото вижте какви изненади идват - Ди си беше планирала секцио, през ум не й минаваше, че ще ражда естествено, а то точно така стана. Аз все още си представям как се мъча на магарето, раждайки нормално, а сигурно накрая секцио ще се наложи. Хич няма да ги мисля тези неща вече, каквото ми кажат на място в болницата - това ще е newsm09

За отоците на крайниците - а звече няколко пъти писах, но никой не ми обърна внимание. Според мен това се дължи на по-високи или по-ниски нива на албумин и белтък (не че открих топлата вода де). Аз си спазвам един режим открай време и да чукам на дърво, подувания нямам никакви. Според моя лекар за избягване на отоците всеки ден трябва да се ядат най-вече сирене/извара/кашкавал, яйца, да се пие мляко.  Отделно, за да си набавя другите необходими вещества, си хапвам всеки ден банан, портокали, ябълка, лимон, като имам възможност - орехи, месце (ако не е готвено месо, ям салам), зеленчуци  Peace

Момичета, днес май ще е ад в центъра на София (а и не само в центъра). Най-накрая съм на педикюр, а Жоро е в командировка и няма да може да ме закара, затова ще трябва да ходя сама с колата чак до Джеймс Баучер. Много ми е притеснено, най-вече къде ще намеря място за паркиране. Стискайте палци, защото отстрани звучи глупаво, но като се замисли човек, никак не е  Praynig

# 139
Честито на мама DI. Да са живи и здрави малките юнаци!

# 140
Добро утро и от мен. Току що прочетох страхотната новина - юнска мама си има бебчета!!! Ди, честито - да са ти живи и здрави момченцата. Възстановявай се бързо и скоро да сте си в къщи  и тримата! Hug Hug HugЛелеее, много се развълнувах!
Айас, благодаря за списъка!
За киселините - аз през цялата си бременност до меминта съм повръщала само един път - преди няколко дни и то от проклетите киселини Sick Пробвала съм с газирана вода, дъвки, талцид, ноацид - облакчават само за много кратко време. Сега открих, че чопленето на слънчоглед ми помага много и всяка вечер чопля поне по сто грама. Колко смешно звучи - "чопля" Joy И наистина се чувствам добре - будя се само,  за да отида до тоалетната, а не от проклетите киселини.

# 141
Да са й живи и здрави бебчовците на Ди.
Тръгна ни на близначета и то по нормален път.Дано на всички им върви и всички да родим лесно и да си имаме хубави, сладки и здрави бебчовци и беборанки

# 142
Гъди, аз ще ти отговоря за отоците Wink  Въпреки, че и преди съм писала, докато бях на работа и седях по цял ден пред компа, краката ми отичаха зверски, ето защо лекарката ми искаше да ми даде болничен още март месец! И албумина си ми е в норма  и белтък в урината нямам, просто се подуваха от седенето по цял ден! От както съм си в къщи мога да ти кажа, че ям какво ли не, буквално преяждам с каквото се сетиш/то и килцата ми говорят де/, ами  изобща не ми оттичат краката!!От изброените от теб храни може би млякото спомага незнам и преди съм казвала, че по принцип изпивам  по близо половин литър прясно мляко и една или две кофички кисело мляко и това  е всеки божи ден, от както се помня може би и това е от значение!! Peace

# 143
  • Плевен
Добро утро на всички, след вечерта с прекрасните новини.

Киселините - пия ноацид и горе-долу помага, без него е някакъв ад.

Андреа цяла нощ не спа и плака, явно и пробива зъбче, аз се притеснявах, скъсах се от контракции, пих папаверин и повърнах, от което контракциите се заселиха. След вчера все си мисля, че и аз ще започна да раждам всеки момент. Всичко за болницата е купено, през уикенда само ще го опаковам, за да съм подготвена за изненади.

Уникат, нещо се губиш ти.

Гъди, не се притеснявай, всичко ще успееш да приготвиш, а ние още име не сме измислили. Без някоя вещ ще може да мине бебето, ама без име няма как, та да знаеш, че има и по-зле от теб  Grinning
Днес съм при лекарката и няма търпение да ме прегледа, ох, вече ме хваща параноята май.

Хайде лек и слънчев ден на всички!

# 144
  • Пловдив
След като снощи цяла вечер лежах с вдигнати крака за да ми спаднат отоците на краката/не, че имаше резултат/ съм изпуснала хубавата новина за а първите ни бебчета.
Ди поздравления!!! Да са ти живи и здрави и ти да си жива и здрава да си ги гледаш и много да им се радваш. Пожелавам ти най-послушните и усмихнати бебета.[/color]
Момичета благодаря за съветите за отичащите крака. Гъди и аз си хапвам от посочените от теб храни, но може би и somebody е права, защото аз до миналата седмица като бях в отпуска нямах тези проблеми, а започнаха да ми отичат от 2-3 дена-сега като съм на работа. Но днес ми е последно, така, че се надявам после да нямам проблеми.

# 145
Ами може и от седенето да е, аз нямах проблеми, защото както съм казвала преди - сложих си едно кашонче с принтерна хартия под бюрото, върху него си качвах краката и се чувствах много добре  Peace

Иначе са ми отичали само от по-стегнати обувки - последния път от едни обувки на токчета с каишка на кокалчетата. Беше и жега и лека по-лека ми се надуха краците. Но като ги свалих, всичко си дойде в норми.

Оф, ако можеше след спането и кръстът да не ме боли  ooooh!

# 146
Добро утро и от мен Hug
И аз сънувах че  раждам тази нощ,то напоследък често ми се случва
и все започвам да раждам нормално и после все не мога да родя и това е Simple Smile това всеки път

За отоците забелязах че като пия достатъчно течности(както беше казала и Гъди)
не ми се подуват краката иначе от както съм забременяла ходя през повечето време с маратонки
и пак ми отичаха,но тогава пиех и по малко вода Peace

# 147
Много съм щастлива. Вчера и аз не можах да напиша кой знае какво от вълнеие. Как е усетила, че са й изтекли водите. Аз, ако стане така и спя,няма и да разбера сигурно. А и не познавам това чувство, защото моите миналия път ги спукаха.

# 148
Гъди и аз като бях на работа и седях по цял ден седнала ми отичаха,а сега нямам такива проблеми.А за това,че не си се приготвила не се притеснявай има време.
Нека да се оплача малко,защото вчера цяла вечер ревах и вече не издържам простотията на хората.Вчера както ви писах мислехме тая седмица да боядисваме,за да е чистичко за бебчо.И хазайна вечерта идва за наема /който е 350лв/,но са две много малки стаи,даже кухнята е скосена защото сме последен етаж и вика че иска да вдига наема на 400лв.И моя му казва,че нали имаме договор до септември,криза е и навсякъде съкращават и са намалили заплатите.Направо побеснях.Този човек невижда ли в какви условия е квартирата - необзаведена /всичко е наше/пълна с мухъл и мулци и ще я увеличава.Та сега търсим наново и се надявам да не тръгне бебчо да излиза,защото поне да се преместим.Снощи такива болки имах от притеснение,че имах чувството че ще родя.
Но тази сутрин като видях хубавата новина,пак ревах но от радост.Дано след всичките перипети дето тази година имахме,поне да родя здраво бебче и всичко да се нареди.

# 149
DI  ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ЮНАЦИТЕ
 newsm05С каква добра новина се събудих само още не мога да спра да рева

Общи условия

Активация на акаунт