Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя 2!

• 38 897
  • 418
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте.Поздравления за красиво отгледаните ви цветенца.Искам обаче да попитам някой знае ли как се казва това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=171609&pid=3960453
и как изглежда цвета му?

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте.Поздравления за красиво отгледаните ви цветенца.Искам обаче да попитам някой знае ли как се казва това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=171609&pid=3960453
и как изглежда цвета му?

бяла фунийка, подобна на лилиум - а се казва хоста   Peace

а ето ги част от моите красавици  Party

забравих да кажа - на снимките горе са: инкарвилея, бял здравец, "фъканото/тегленото/дърпаното" ми мушкато  Joy и две други. и трите са купувани миналата година от бриколажа в София  Hug

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 13:35 от Goody

# 227
Здравейте, момичета!

Петя, канадското мушкато е много интересно!   bouquet

Месечинка, страхотни мушката! Завиждам благородно!   bouquet

На мен вчера ми беше ден за купуване на цветя!  Laughing Купих си лобелии, тагетес, бакопа, карамфилчета, както и едно подобно на лобелията с дребни лилави цветчета, чието име не можаха да ми кажат. Бях решила да не купувам петунии, че нещо не можах да ги отгледам благополучно предните години - в един момент почваха да ми повяхват...  newsm78 Прегарят на слънцето ли? А уж гледам , че се отглеждат на директна слънчева светлина.  newsm78  Доста често ми хващаха листни въшки / явно от вятъра/ и нали са им лепкави листата, не мога да ги изчистя.  Sad Обаче изненада - в късния следобед родителите ми ми донесоха една щайга с десет коренчета петунии в разкошни цветове. Значи ще трябва и това лято да се мъча да ги отглеждам. Та въпроса ми е към успешно отглеждащите петунии - на директна слънчева светлина ли да ги държа, в каква пръст да ги засадя, колко често да ги поливам. Явно бъркам някъде в отглеждането им. Чувала съм, че нещо трябва да им се кършат някакви връхчета, за да се разклонят, а не да растат много на височина. Но никога не съм го прилагала...  newsm78
И другия ми въпрос - мислите ли, че мога в едно сандъче да комбинирам тегетеса с лобелията?! Искам сякаш да измисля някаква по-нестандартна комбинация, а не да са ми всички изрядно подредени в самостоятелни саксии.  newsm78

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
принципно може  Peace по-красиво става, когато има висящи и прави растения, ярки едноцветни и с по-меки цветове или пъстри, но точно с тагетеса не знам как се комбинира. той има силен аромат и май нищо не вирее около него  Thinking

# 229
utro77 , петуниите исакт много слънце, поливане, торене-поне аз това съм разбрала. Садя ги в пръст за петунии и мушката-немска е, големия пакет струва около 7лв, но си струва. Аз тази година за първи път  прещипвам връхчета, но моите петунии бяха съвсем малки-откъсва се връхчето на клончето с нокът, щипват се най-горните листенца...и  наистина се разклониха, трябва да ги снимам и да ви ги покажа. Даже вече част от тях цъфтят. Сях ги в началото на април.

# 230
... Та въпроса ми е към успешно отглеждащите петунии - на директна слънчева светлина ли да ги държа, в каква пръст да ги засадя, колко често да ги поливам. Явно бъркам някъде в отглеждането им. Чувала съм, че нещо трябва да им се кършат някакви връхчета, за да се разклонят, а не да растат много на височина. Но никога не съм го прилагала...  newsm78
...

Моите са на южна тереса, през лятото ги грее слънце по цял ден, та явно им харесва. В горещите дни искат поливане сутрин и вечер. Купувам им пръст за мушката и петунии, а също и течни витамини. Когато порастнат много и станат "парцаливи" ги подрязвам с лозарската ножица, и след една седмица имам нови цветове.

# 231
mimeto26, обикновеното мушкато се хваща по всяко време, отчупваш клонче , забучваш в саксия и поливаш Simple Smile Може да му очупиш долните листа, за да го улесниш (няма още корени за да ги хранят и пожълтяват така или иначе). Аз съм хващала мушкато и при 40 градуса температура Simple Smile
Благодаря ти,Любознателна за бързия отговор.ще се мъча и тази година с мушките и сакъзите,но много ги харесвам и няма да се откажа да ги гледам. Hug

# 232
и как изглежда цвета му?
Hosta или функия му казват. Гледа се предимно заради листата.

# 233
И другия ми въпрос - мислите ли, че мога в едно сандъче да комбинирам тегетеса с лобелията?! Искам сякаш да измисля някаква по-нестандартна комбинация, а не да са ми всички изрядно подредени в самостоятелни саксии.  newsm78

Utro77, аз комбинирам тагетес с латинки. Много добре си живеят заедно. Можеш да опиташ.

Като сме заговорили за комбинации, бихте ли ми дали и на мен съвет с какво да съчетая това:

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 17:47 от Blue Jay

# 234
Семената, купени от Кауфланд и Бриколаж ги отписах, не поникнаха #Cussing out
За сметка на това миналогодишните стръкове петуния цъфтят лудо Wink, ще ги снимам....

# 235
Благодаря  Hug  bouquet

# 236
гласувах с опция списания  Peace

# 237
  • На края на света !
Момичета страхотни цветя сте показали ,а бял здравец дори не знаех ,че съществува  Embarassed
за анкетата ,чета навсякъде всичко ,но нищо не спазвам ,карам по инстинкт Simple Smile

Гуди да ти се похфаля имам две поникнали абутилончета ,постоянно ги зяпам  както и тези дето си мисля че са непентеси  ooooh! латинките също утре ще се отворят напълно ,забелязах ,че има едни без камшичета ,дали те са увивните  newsm78
а за тагетесите ,аз си ги садя в градинката заедно с купища други цветя ,няма проблем ,даже предпазвали доматите от болести  Peace

# 238
  • Варна
Момичета, препоръчайте ми тор за саксийните ми растения?

# 239
Момичета, препоръчайте ми тор за саксийните ми растения?

Течна или на гранули?
И зависи какви са ти цветята - цъфтящи, зелени...

Общи условия

Активация на акаунт