Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 3 тема

• 166 950
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
Мацки, имам спешна нужда от съвет:
От близо седмица на брадата ми се опитват да пробият две ПМС пъпки, които са подкожни. Ужасно ме боли, а ако се опитам да стиска нищо не излиза. Цялата ми брада се е подула, много е гадно. Мажа с това кремче на Хималая Кларина, обаче не виждам особен ефект.
Ако зачопля, ще се влоши със сигурност.
С какво може да мажа, така че да не ми стане петно и да се отърва от тези гадости?
Мислих някакво антибиотично кремче, да се пребори с гнойта, обаче не знам дали от слънцето няма да даде реакция.

# 556
  • София
Крема на Боди-Д го използвах с нулев ефект и дневния и нощния. На някой друг може да му е подействал де, но на мен лично не  Peace

В маската с мая може да слагате и бяла хума, става с по-силно действие и я прави по като каша. Много пъти ми се е случвало да ми се получи водниста маска Laughing

Казаха ми че серума на Боди-Д бил много по силен от кремовете Rolling EyesНякой да го е ползвал?

# 557
  • Пловдив
Мацки, имам спешна нужда от съвет:
От близо седмица на брадата ми се опитват да пробият две ПМС пъпки, които са подкожни. Ужасно ме боли, а ако се опитам да стиска нищо не излиза. Цялата ми брада се е подула, много е гадно. Мажа с това кремче на Хималая Кларина, обаче не виждам особен ефект.
Ако зачопля, ще се влоши със сигурност.
С какво може да мажа, така че да не ми стане петно и да се отърва от тези гадости?
Мислих някакво антибиотично кремче, да се пребори с гнойта, обаче не знам дали от слънцето няма да даде реакция.

Нямам много голям опит с пъпките, но веднъж се случи на скулата ми да излезе точно такава пъпка и козметичката ми каза да си купя Имекс - антибиотично кремче, мисля че е тетрацеклин. Беше август, когато ми го каза. Мазах се с него по два пъти на ден и пъпката постепенно завяхна и не ми остана нито петно, нито дупка.

# 558
  • София
Чудя се за маската с мая... Понеже понякога си правя с бирена мая, стрита на прах, аспирин и кисело мляко. Но само понякога, защото мирише ужасно... С прясно мляко и мая за хляб миризмата дали е по-поносима?
И друго се замислям. Тази маска с мая не е ли по-добре да се затопли до телесна температура за 20-тина минути. Така дрождите на маята ще се "събудят" и ще се задействат. Работила съм с дрожди и е факт, че ако се вземат от хладилника и им се сложи хранителна среда (като млякото например), им трябват поне 30 минути , за да се "събудят" от "зимния си сън" и да се активира метаболизма им, но ако хранителната среда е с телесна температура, се активират много по-бързо. Щом маската с мая има ефект върху кожата, значи дрождите нещо правят... Като не са "заспали" биха правили по-активно това нещо... Плюс щипка захар в сместа сигурно би засилило ефекта, защото дрождите много обичат захар...

# 559
вера можеш с това кремче Имекс както те е посъветвала и Елита, а за да няма петна си купи едно бурканче бяла хума и си слагай всеки ден само на това място за 15-20 минутки. Крема ще направи така, че гнойта да отиде на горе, а пък хумата ще я издърпва всеки ден за да излезне по-бързо. Така си мисля аз.  Също хумата много ще ти помогне да не стане петно Simple Smile

# 560
  • София
stroina, много се радвам, че си вече по-добре  Hug

Вие, момичета, сте много по-наясно от мен с пигментните петна. Вече май цял месец мина след моето ужасно слънчево изгаряне на лицето с отока. Мазах с дефламол за изгарянето, а после с хидратиращия крем, който ми препоръчахте. Засега не виждам да са се появили петна. Мога ли вече да започна да се развам, че ми се е разминало, или още е рано за радост?  newsm78  Sad

# 561
stroina, много се радвам, че си вече по-добре  Hug

Вие, момичета, сте много по-наясно от мен с пигментните петна. Вече май цял месец мина след моето ужасно слънчево изгаряне на лицето с отока. Мазах с дефламол за изгарянето, а после с хидратиращия крем, който ми препоръчахте. Засега не виждам да са се появили петна. Мога ли вече да започна да се развам, че ми се е разминало, или още е рано за радост?  newsm78  Sad

Според мен за момента ти се е разминало. Просто за в бъдеще бъди по-предпазлива и пази лицето. Участъци, които са преминали през слънчево изгаряне са вече по-уязвими. Но, ако въпроса ти е дали след това, последното, все още има шанс да се явят последици като петна, почти съм убедена, че не. Кожи, които са предразположени към петна, лунички, реагират веднага. Имам няколко лунички на раменете и деколтето, ами от най-ранна пролет, при мъъъничко по-силно слънце веднага стават по-изразени. Накратко, радвай си се, но имай отсега нататък едно на ум  Peace  

# 562
  • Варна
Здравейте на всички и поздравления за чудесната тема.

Отскоро пия Еутирокс, но не мога да кажа, че той е причина за проблема. Излязоха няколко по-тъмни пигментни петна под очите, но не те ме тревожат. Тревожи ме т. нар. кафяв мустак, както разбрах, получил се от почти 2 годишното използване на ленти за лице. Вече даже не ги пипам, но той мноооого ме притеснява. За жалост започнах късно да си слагам слънцезащитен крем, взех си на Melascreen. Същата марка имат и крем против петна, но ми идва солеа цената му. Дайте ми съвет по въпроса, моля.

# 563
вера можеш с това кремче Имекс както те е посъветвала и Елита, а за да няма петна си купи едно бурканче бяла хума и си слагай всеки ден само на това място за 15-20 минутки. Крема ще направи така, че гнойта да отиде на горе, а пък хумата ще я издърпва всеки ден за да излезне по-бързо. Така си мисля аз.  Също хумата много ще ти помогне да не стане петно Simple Smile

Благодаря ви момичета!
Днес положението е по-добре. За съжаление съм алергична към тетрациклин и няма да го пробвам това кремче, но съветът за хумата  много ми харесва. Не знам дали е възможно, но днес изглеждат сякаш са се разнесли пъпките. Не ми се иска да човъркам и ще ги оставя само с хума и кларина.

# 564
  • София
La mademoiselle, благодаря за успокоението. Нямаш представа каква радост ми достави твоя пост и каква усмивка се лепна на лицето ми  Laughing Laughing Laughing

Ама си нося обецата от предишното ми планинско похождение. В неделя бях на Витоша - намазана цялата с фактор, с шапка с козирка и слънчеви очила. Почти нищо не виждах, но нямам никакво изгаряне, а лежахме на припек върху мурените.  Peace

# 565
  • София
С наближаването на есента, когато ще е време за избелващите кремове, започват разни въпроси да ми изникват. newsm78
Вечер си почиствам лицето с гел. След това слагам тоник. Веднъж в седмицата ексфолирам със скраб от кайсиеви ядки и веднъж седмично си правя пилинг маска.
Мога ли да ползвам всичките тези неща, когато използвам избелващ крем?
Притеснява ме това, да не би по някакъв начин да се попречи на действието на избелващия крем.
Вие  използвате ли друга козметика едновременно с избелващи продукти?

# 566

На някой предписвали ли са за лечение на пигментни петна  МЕДРОЛ за пиене по схема?

# 567
Здравейте!
Моята кожа е много бяла, реших да отида на плаж, купих  си слънцезащитно мляко,  но първия ден се намазах с на моята приятелка млякото а на следващият с моето. След този втори път станах на петна  по корема и по единия  крак, стана грозно обаче продължих да ходя след още 3 ходения помислих, че е от млякото и си казах ,че няма да го използвам. Та  днес реших пак да ида,  не се намазах с нищо и точно днес изгорях най-много. Отначало като се видях бях поизравнила тена обаче сега  петната станаха по-тъмни.  Моля ви за съвет доста грозно се получи . ooooh!

Иначе млякото е на EVELINE COSMETICS  шести фактор.

# 568
Ооо тези Евелин ми иде да ги  #2gunfire , бях си взела крем с 30 фактор и познай- още на първия път с тъмни петънца по задната част на бедрата и се усетих ,че е от крема и директно на боклука, после съквартирантката ми си купи пак на същата фирма и цялото и деколте стана в ситни малки пъпчици.. ужасна работа Sad И от един месец и стоят, а на мен ми остана само едно петънце. Сега съм с Каротен 10 фактор, идеално е за тъмната ми кожа Simple Smile

# 569
  • Варна
Медрол бяха изписали на сина ми за алергичната астма, защото беше с блокирано дишане. Дали има връзка с пигментацията...

Този ФДТ на Ревлон с добра покривност ли е? Че...писах по-горе....

Общи условия

Активация на акаунт