3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 171
  • 320
  •   1
Отговори
# 315
как ли сме оцеляли като вид преди да го изобретят ?  Thinking

На такива изказвания много се чудя, честно ти казвам.
Значи ти предпочиташ да носиш 9 месеца дете, което няма никакъв шанс да живее извън утробата ти, после да го родиш и да го загубиш, вместо да предприемеш "огромния риск" да те прегледат 3 пъти през бременността с ехограф, така ли?
  Thinking

# 316
Е хайде сега - глупости. Естествено, че ще се прегледам на ехо. Даже и 3Д ще си направя. Simple Smile Защо да не се възползвам? Просто поне според мен и опита ми от моята бременност много се злоупотребява с употребата на ехографа.

# 317
Е хайде сега - глупости. Естествено, че ще се прегледам на ехо. Даже и 3Д ще си направя. Simple Smile Защо да не се възползвам? Просто поне според мен и опита ми от моята бременност много се злоупотребява с употребата на ехографа.

Ето, виждаш ли, и ти разсъждаваш като мен и като нормално мислещите (според мен) майки.
Естествено, че всичко прекалено е вредно.
Но онези, които се опитват да анатемосат, едва ли не това зло - ехографът, според мен говорят нелепици.
Това е, което исках да кажа.
И вече бе многократно обяснено защо.
Хайде, приятен ден.
    bouquet

# 318
Просто поне според мен и опита ми от моята бременност много се злоупотребява с употребата на ехографа.

Aко се запишеш на ЖК по здравна каса няма да злоупотребят, дори може да не те погледнат нито веднъж, само ще ти натискат шкембето с дървената фуния в опити да доловят тоновете на бебето и ще ти натискат корема с ръце да видят докъде е стигнала матката.
Лично аз съм по-спокойна всеки месец да ме преглеждат с ехограф, защото се вижда точно как се развива и нараства фетусът. Рутинният преглед не трае повече от 5 мин, само феталната морфология е около 20.
Насила никого не гледат на ехограф, който смята, че този уред няма място в пренаталната диагностика, е напълно в правото си да откаже.

# 319
По здравна каса бях, всеки месец ме гледаха на ехо. Не съм заплащала тази услуга. Усетих се, че може да е вредно едва, когато ми се събраха 3 прегледа в един месец.
За мен лично по-големият проблем е терзанието, в което те вкарват- главата по-голяма, по-малка... краката дълги... и хиляди други простотии. Сега се чудя как съм могла толкова да се шашкам, но тогава ... си го изживяхме с мъжа ми. Как сме треперили, само ние си знаем. А можеше да си изкарам и той покрай мен, една спокойна и блаженна "немедицинизирана" бременност, както нямах грам проблем.  Thinking Така мисля аз.

# 320
Според мен не трябва да се прекалява, но чак пък вреден. Rolling Eyes
 Моят лекар ме гледа на 3Д ехограф 4 пъти до момента и не ми е насаждал притеснения, дори да се е съмнявал за нещо не ми ги е споделил.
Иначе това ми звучи като свекърва ми, дето вика, че не било хубаво да ходя аз всеки месец на преглед  Shocked, тя видите ли отишла чак в 6-я месец за първи път на лекар и я гледали на ехограф. Само да уточня, че жената няма 50 години, някой да не си помисли, че говоря за изкукуригала баба на 80 години Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт