3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 181
  • 320
  •   1
Отговори
# 270
Айде първо прочетете дадените линкове в темата и тогава изказвайте мнение, което се основава на това чул, онова си мислел.

Какво ще ви каже лекарят изобщо не е от значение - те и без това не знаят много!!!

# 271
Какво ще ви каже лекарят и3общо не е от значение - те и без това не знаят много!!!
Е, айде сега, zалитането в подобни крайности също е дооооста вредно... Може да доведе до проблеми. То никой не zнае всичко, но чак пък да се каже, че потребители във форум са по_компетентни от лекарите иzобщо, е  ooooh!

# 272
...... То никой не zнае всичко, но чак пък да се каже, че потребители във форум са по_компетентни от лекарите иzобщо, е  ooooh!

Изобщо не съм имала нещо подобно впредвид, нито съм го писала! Има много изследвания по света, които все още не са стигнали до Бг...

Идеята е, че много малко лекари са хора и на първо място при тях е интересът, а не интересите на пациента, от което следва, че винаги трябва да имам едно наум, когато реша да слушам някой лекар (освен ако не знам що за човек е, защото тук вече въпросът е кой какъв характер и ценностна система има, а не какво диплома).
А, че лекарите са от полза, това никой не го оспорва! Peace

# 273
Да прави сте, лекарите са хора, но аз лично съм по-склонна да вярвам на тях отколкото на някакви статии, които са писани пак от лекари. Как можеш да кажеш, че човек, който е учил поне 10г. и продължава да се учи е некомпетентен. Аз лично не бих жертвала 10 от най-хубавите си години ако не си харесвам професията. Това са хора, които полагат хипократова клетва и все пак трябва да се вслушваме в тях. Ако не си сигурна просто потърси мнение на още 1, 2 лекари, отколкото да четеш какво пише в Интернет. Нали всеки човек е индивидуален и не можем сами да си поставяме диагнози като сме прочели някъде симптомите на някоя болест.

# 274
Никой не твърди, че лекарите са некомептентни по отношение на работата с ехографа. Единствено се твърди, че нямат представа от устройството му и от начина, по който става визуализирането на монитора  Wink Те не са и длъжни де. В линковете, които Christian пусна напред се твърди, че вълната, която се излъчва е с много висок интензитет и освен това не се излъчва непрекъснато, а е накъсна и  предизвиква терптене на маточната стена, което пък поражда шум, който някакси са измерили. Физиците твърдят, че всичко звучи достоверно и единственото съмнително е как точно са измерили нивото на шума.

# 275
........ Това са хора, които полагат хипократова клетва и все пак трябва да се вслушваме в тях........ 

Оооооо, въобще не разчитай на това.  Naughty
Някой са толкова потънали в тинята, че изобщо не им пука от нищо.
Иначе никой не може да оспорва, че има прекрасни лекари, които са страхотни и добри специалисти.
За съжаление, не всички.

# 276
Петя_спорт, човек, който не е прочел, дочул нещо по въпроса трудно ще се усъмни в преценката на лекар пък камо ли да зададе въпрос-а си на друг лекар. Естествено, че няма лошо да се довериш на лекаря си, но още по-хубаво е да го направиш след като имаш идея за какво става въпрос.
Другата страна на медала е, че и лекарите си карат по течението и ако не сигнализираш, че нещо те притеснява няма и да се сетят да те питат искаш или не искаш нещо си - например упойка, ехо ..

# 277
  • София
Айде сега, чак пък да си потресена от чутото..... Thinking
Все пак всеки сам преценява за себе си. Аз лично не съм чувала чак да е вреден, както и да има някакво облъчване....

# 278
Не,не съм чувала  #Crazy

# 279
Интересни заключения за ехографа - че не е абсолютно безопасен това няма как де са отрича - ехо графа не е играчка за шпиониране на бебета. Но един преглед няма да нанесе никакви поражения, а по скоро ще внесе ГОЛЯМА ясното относто състоянието не бебето и неговоро развитие - за което си струва да се направи.

Дори смятам, че 3Д или 4Д трябва задържително да влязат в ехографските прегледи на бременните по ЗДРАВНА КАСА,както сега предстои да се правят и генетичните изследвания на всяка бременна по ЗК!!! Това е начинът за намаляване на рисковете от раждането на увредено бебе.

# 280
Дори смятам, че 3Д или 4Д трябва задържително да влязат в ехографските прегледи на бременните по ЗДРАВНА КАСА,както сега предстои да се правят и генетичните изследвания на всяка бременна по ЗК!!! Това е начинът за намаляване на рисковете от раждането на увредено бебе.

Taка ме е гнус от такива изказвания  Sick Това ли е мекият начин да се каже, че е добре да намалеят хората с увреждания?

# 281
В Америка, когато в началото на бременността има проблем карат жената не да лежи, както у нас, а да се движи както преди да забременее. Идеята е, че организмът има начин да си провери дали зародишът е генетично здрав и ако не е така да го изхвърли в ранна фаза на бременността. На мен ми се вижда по-естествен начин за справяне с уврежданията.  Thinking

# 282
В Америка, когато в началото на бременността има проблем карат жената не да лежи, както у нас, а да се движи както преди да забременее. Идеята е, че организмът има начин да си провери дали зародишът е генетично здрав и ако не е така да го изхвърли в ранна фаза на бременността. На мен ми се вижда по-естествен начин за справяне с уврежданията.  Thinking
Ооо,далеч не винаги е така!Аз имам 2 задържани аборта и никакво кървене,без да съм почивала и пазила леглото и ако не е ехографът...Да не споменавам,че и първото ми родено детенце беше с тежка малформация и нямаше шанс да оцелее...Но донякъде е въпрос на философия дали ще приемеш тези факти и ще се оставиш на съдбата и Господ, или смяташ да си спестиш тази болка,на теб и на бъдещото си дете...

# 283
Пумукъл, съжалявам, за това, което ти се е случило, но изказването ти не е коректно. Не може да се твърди, че с аборт спестяваш болка на детето. Да го извадят и да го оставят да умре поради незрялост не е спестяване на болка. Но е сигурно, че ехографите са печално известни със своята неточност. Може да се окаже, че детето има шанс да живее.

# 284
Пумукъл, съжалявам, за това, което ти се е случило, но изказването ти не е коректно. Не може да се твърди, че с аборт спестяваш болка на детето. Да го извадят и да го оставят да умре поради незрялост не е спестяване на болка. Но е сигурно, че ехографите са печално известни със своята неточност. Може да се окаже, че детето има шанс да живее.
Много неуместно си нарекла изказването ми некоректно и едва ли ехографите са по-печално известни , отколкото известни като осигуряващи най-достоверното за сега изследване.По-печално известни са не ехографите, а ехографистите.
Относно болката и аборта,както коректно уточних е въпрос на философия... За мен ехографията до 4-я месец е наложителна,подчертавам за мен.Изборът на всеки човек дали да й повярва е също личен...

Общи условия

Активация на акаунт