Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо лекарят не препоръчва 3D ултразвук по време на бременност?
Какви са потенциалните рискове и последствия от честните ехографии или ултразвукови изследвания по време на бременност?
Какви са мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо лекарят не препоръчва 3D ултразвук по време на бременност?
Лекарят може да не препоръча 3D ултразвук поради възможността за повишено нагряване на клетките в ранните етапи на бременността, което може да доведе до химични реакции. Това обаче не е научно доказано и е предмет на дебати. Някои лекари предпочитат да ограничат броя на ултразвуковите изследвания, за да намалят потенциалните рискове.
-
Какви са потенциалните рискове и последствия от честните ехографии или ултразвукови изследвания по време на бременност?
-
Какви са мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност?
Мненията относно потенциалната вреда от 3D ултразвука по време на бременност варират. Някои хора смятат, че е безвреден, докато други изразяват загриженост относно възможните рискове, като повишено генериране на топлина. Тези рискове обаче не са окончателно доказани и остават предмет на дискусии в медицинските среди.
-
Какви са потенциалните рискове, мнения и странични ефекти от ултразвуковите изследвания по време на бременност?
-
Какви са мненията за потенциалните вреди от ултразвуковите изследвания върху наследствеността?
.Сега приятелката ми се колебае дали да ходи на 3Д,заради думите на лекаря си.Вие какво ще кажете?Някой друг чувал ли е подобно нещо? 

Все пак има жени които са с проблемна бременност и ходят по 5-6 пъти през бременността. Без този ехограф как ще следят нещата???
Не ми се вярва да е истина. Дали пък просто този доки не е разполагал с 3Д ехограф и затова така да е казал...
Ако беше вреден, щеше да ми каже.