3Д ехографа е вреден-думи на лекар?!

• 18 169
  • 320
  •   1
Отговори
Ето това чула моя приятелка,бременна в 5 месец,от лекаря си!Казал й,че не и препоръчва да ходи на 3Д,защото лъчението било по-силно и може да навреди на бебето,а и според него нямало смисъл,защото така или иначе вече и бил казал пола на обикновен ехограф.Аз лично за първи път чувам такова нещо и съм направо потресена ooooh!.Сега приятелката ми се колебае дали да ходи на 3Д,заради думите на лекаря си.Вие какво ще кажете?Някой друг чувал ли е подобно нещо?

# 1
Не, не съм чувала.  Simple Smile
Ехографът сам по себе си не е вреден, той не облъчва  Peace

# 2
Е чак пък да съм потресена от подобно нещо Grinning
Чувала съм и едното,и другото мнение и според мен истината е някъде посредата.Когато се налага-може,но примерно 2-3 пъти в месеца да ходиш да го гледаш според мен е излишно.

# 3
А интересно ми е как ще се открият (не дай се Боже) проблеми ако има???  newsm78  Все пак има жени които са с проблемна бременност и ходят по 5-6 пъти през бременността. Без този ехограф как ще следят нещата??? newsm78

# 4
За първи път чувам. Това не е рентген, че да облъчва ooooh!

# 5
Не, и аз не съм чувала такова нещо,но знам ли.......може би ДА,а може би НЕ, но не мисля,че това твърдение е вярно. Аз лично съм ходила няколко пъти на 3 и 4 Д.

# 6
  • София
Толкова безумна измишльотина,не е истина просто!
3Д ехографа е много полезен,тъй като добрия специалист ще ви отдели минимум 30мин преглед,през който ще прегледа органчетата на бебето,кръвопотока,пъпна връв и т.н.
Не вярвам лекар да го каже това,честно,освен ако не го е мързяло много и не е искал да прегледа приятелката ти!

# 7
  • В светлината на слънцето
Ехографът не е рентген, още по-малко пък скенер, за да облъчва.

# 8
За пръв път чувам такова нещо  Thinking Не ми се вярва да е истина. Дали пък просто този доки не е разполагал с 3Д ехограф и затова така да е казал...

# 9
  • Mars Hotel
Чак пък вреден... Не, не съм чувала. Докато бях бременна редовно ходех на 3Д, защото кумицата ми е гинеколог и ме гледаше често.  Wink  Ако беше вреден, щеше да ми каже. 

Само да допълня. Пак от нея знам, че 3Д и 4Д прегледите основно се правят заради "кефа" на родителите. На лекаря не дават никаква информация, която да не се вижда и на обикновен, 2Д ехограф.  Peace

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 13:59 от svetlitsa

# 10
  • Велико Търново
Ето това чула моя приятелка,бременна в 5 месец,от лекаря си!Казал й,че не и препоръчва да ходи на 3Д,защото лъчението било по-силно и може да навреди на бебето,а и според него нямало смисъл,защото така или иначе вече и бил казал пола на обикновен ехограф.Аз лично за първи път чувам такова нещо и съм направо потресена ooooh!.Сега приятелката ми се колебае дали да ходи на 3Д,заради думите на лекаря си.Вие какво ще кажете?Някой друг чувал ли е подобно нещо?

Сега целия форум ще се потресе барабар с тебе Mr. Green
Изказването е просто безумно и не подлежи на по-вече коментари Stop

# 11
Сигурно лекарят е бил някой престарял, неспособен да приеме новостите.
И баба ми казва, че телефонът е дяволска работа. Joy

# 12
.....защото лъчението било по-силно и може да навреди на бебето......

Лъчението???  Laughing

А по повод дали и други сме чували, да, чували сме. Свекърва ми го чула от една съседка пред блока,и винаги преди преглед в ЖК ми размахваше пръст предупредително, че "много било вредно за бебето, туй, ехографа"......да се смее ли човек, да се ядосва ли.......

Виж, за влиянието на мобилните телефони върху нероденото дете може сериозно да се помисли...

# 13
... лъчението било по-силно и може да навреди на бебето ...

Няма как да е по-силно, защото няма лъчение при ехографите.
Казал го е, защото няма при него и не иска тя да ходи при друг, ако беше купил, щеше да е на друго мнение.

# 14
  • София-България, Израел - където си поискам
Не, не е вреден Peace

Общи условия

Активация на акаунт