Жената зодия Риби - 3

• 29 500
  • 436
  •   1
Отговори
# 75
Домовете са друга важна съставна част, взимана предвид при изготвянето на хороскоп. Сега аз съм далеч от намерението да ви давам частни уроци по астрология  smile3529, така че тук ще ви покажа съвсем като общо значението на домовете. Във всеки един дом обаче, може да попадне всеки един знак и всяка една планета....а това са безброй много комбинации и на мен хич не ми се изрежда. Така че ето ви значението на домовете.

Астрологични домове:
Домовете в астрологията са 12, всеки един от който по 30 градуса. Първи дом започва в асцендента, оттам нататък се нареждат домовете по останалите знаци, като почти никога те не обхващат точно един знак или точно 30 градуса. 12-те домове описват различни житейски сфери и опит от човешкия живот. Допълнителна информация носят и планетите, разположени в даден дом и знакът, който той заема.
Общите значения на домовете за повечето от системите са:
1. Асцендентът. Определя основната ориентация през живота. Показва външността и личните качества на човек, видими за околния свят. Показва още отношението на човек към себе си и реакцията му към обкръжаващата го действителност. Комбинира се с мирогледа и проявата на Слънчевия знак и формира Егото. Той е поведението с непознати хора, както и съдбата до 7-годишна възраст.
2. Дом на финансите – определя отношението към парите, към материалния и физическия свят. Показва ценностната система, областите, в които усилията от материална гледна точка ще са най-успешни. Показва начините за подобряване на финансовото състояние. Показва още ощетяването или печалбите от собствените деца, както и начините за губене на пари. Дава информация за наследствеността.
3. Дом на общуването и взаимоотношенията. Тук са кратките пътувания, транспорта, кореспонденцията, средствата за предаване на информация, преподаване.Показва интелектуалните способности, паметта, началното и средното образование. В неговия обсег са братя, сестри, братовчеди, съседи, близко обкръжение.
4. Дом на семейството, родителите, жилището, корените, произхода. Символизира нуждата от личен живот и подходящата атмосфера за оттегляне от света. Показва старостта, отношението към стандарта на семейството. Той олицетворява Родината и отношението към нея. Показва способностите ни да създадем и оргатизираме и променяма условията си на живот. Дава представа за мястото, в което натрупваме вещи. Дом на отношението ни към земята и земеделието.
5. Дом на любов, флирт, страст, ухажване, деца, изкуство, таланти, забави, развлечения, хазарт. Отразява способността за наслаждаване на любовта и изразяване на чувствата. Показва имотите на бащата. Дава представа за отношението към децата, за отношението към загубите в живота, отношението към риска.
6. Дом на ежедневието, рутината, на задълженията, на недоразуменията, които трябва да се отстранят. Дом на здравето, който показва слабите места във физическото състояние. Показва препоръчителната професия, а не избраната кариера. Показва подходящия режим за хранене, както и за обличане. Определя способността на човек да се ползва от плодовете на собствения си труд. Дом на армията, флота, полицията, служителите и подчинените. Сигнификатор на лели и чичовци, както и на домашните любимци.
7. Дом на партньорство, брак, съдружие, съюзи. Описва това, което се търси у другите; условията, които поставя личността при сдружение. Определя вярата в собствените сили, откритите сблъсъци с обществото, откритите врагове. Показва реакцията и отношението на другите към личността.
8. Дом на смъртта, данъци, наследства, застраховки, завещания, чужди пари и секса, като форма на общуване между хората. Това е дом на освобождаване от напрежението и осъществяването на творчески процеси. Символизира вътрешните промени и дава информация за поведението в критични ситуации.
9. Дом на морал, етика, философия, религия, висши обучения и далечни пътешествия.  Сигнификатор на внуците. Определя способността за себепознание, разширяване на възгледите и мирогледа през различните житейски етапи.
10. Дом на кариера, издигане и почести. Сочи най-високата точка, до която може да достигне човек в тоя живот. Показва целите, стремежите и способностите за осъществяването им. Описва родители и работодатели, отношение към властимеющите. Определя професионални насоки и перспективи и положение в обществото.
11. Дом на приятелства, желания, проекти. Показва какво се търси у приятелите и от обществото, за разлика от това, което се търси от партньора или семейството. Символизира порива за свобода и определя обществените стремежи на индивида.
12. Дом на усамотение, молитви, медитации, на кармата и на мъдростта. Дом на тайните врагове, независимо дали са хора, чувства, спомени, от които се опитваме да избягаме. Самоанализът по тоя дом е борба срещу Егото, с цел да се постигнат по-възвишени цели. Властва над затвори, болници. Това е дом на незавършения опит за проникване в собственото подсъзнание.

# 76
Мерси НУР
Не ми стана по-ясно относно кво значи като еди коя си планета ти е в еди кой си дом, ама няма проблем  Crazy
То ако всеки го разбираше щеше да е супер, ама тц, благодаря ти все пак   bouquet
И не се чувствай длъжна да ми разясняваш повече  Wink

# 77
Просто не съществува начин да се обясни всичко в астрологията с 3-4 изречения, че даже и с 300-400. Важното е да се научат основните неща - планетите и тяхното значение, домовете и тяхното значение, планета в дом, дом в знак, ъгловите домове, аспекти между отделните планети.. и т.н. и т.н. Това за домовете, ако ти е интересно се постарай да го запомниш. След това премини към значението на всяка една планета, как влияя е тя, какви вибрации носи....Разбира се, аз бих ти помогнала с удоволствие, но е добре сама да се задълбаеш в темите, ако имаш интерес. Лично аз се заинтересувах от астрологията още на 19 години, сега съм на 35. Стъпка по стъпка, книга след книга, надграждане на наученото с ново и така до ден днешен.....Обаче направо си спамя в момента и затова май е по-добре да спра.  newsm78. Иначе ще продължа да споделям опита и знанията си за "родния" ми знак  - Рибите.  Hug

# 78
Мила, НУР  Hug
Последното, което бих искала да те помоля е, моля те, насочи ме към подходяща литература, без значение книга или сайт, където бих могла да се запозная с домовете и влиянието на планетите  Praynig Wink  bouquet

# 79
Нищо няма да давам, ами просто ми пиши на лични. Понеже виждам, че имаш наистина искрен интерес, ще се опитам да ти бъда максимално полезна. Знам колко е трудно, на мен някога нямаше кой да ми обяснява каквото и да било, а щях да си спестя доста време, ако имаше....Както и да е. Настина пиши ми, ще се разберем. Ще ти давам материали, ще те карам да мислиш и да се научиш да тълкуваш, накрая дори смятам да те поизпитам.  Laughing Естествено, дипломи не давам, ама пък и пари не взимам  Laughing Тъй....Казах!, рече Юбиги Кхана! Шегичка  Mr. Green Пиши ми!

# 80
  • Бургас
...благодаря и на ben78 ,че ни е оформила темичката. Hug...
За нищо  Hug Чакам предложения за подобрения, а и предлагам да си направим общ акаунт, от който всеки който иска да пуска темички да го прави, общия акаунт ще има достъп до заглавната страничка и може да работи върху нея. Така може да си я поддържаме и да ни е уютно и приятно  Hug
Поне за мен е така  Blush
ivafara, да ти честитя и аз на патерички!!! Hug

# 81
а и предлагам да си направим общ акаунт, от който всеки който иска да пуска темички да го прави, общия акаунт ще има достъп до заглавната страничка и може да работи върху нея.
Сигурно имаш предвид общ акаунт за рибоците, но и така да е аз не съм много съгласен с предложението ти (макар че не съм Риба), защото като знам колко нерешителни са доста риби, някоя от вас ще напише нещо, друга няма да го хареса и ще го махне, трета ще го върне, а четвърта ще зацикли в обмисляне какво да пише и предполагам сама се досещаш каква анархия ще стане в темата.  Rolling Eyes 

# 82
Аз пък съм съгласна и ще помоля да не се говори от мое име. Дали рибите са решителни, зависи и от това, как са възпитани и с какви хора са обградени. Нали не слагате всички под един знаменател? Пък и смятам, че това трябва да интересува само рибите. Всеки е добре дошъл в темата, но мисля, че само ние може да решим дали и как да си оформим темата!

# 83
Нерешителни риби не познавам май.
Но се съмнявам, дали не е в разрез с правилата на форума създаването на общ акаунт!?

# 84
Нерешителни риби не познавам май.
Но се съмнявам, дали не е в разрез с правилата на форума създаването на общ акаунт!?

Тогава нека само 1 да има достъп - ben78 предлагам аз

# 85
Аз пък съм съгласна и ще помоля да не се говори от мое име. Дали рибите са решителни, зависи и от това, как са възпитани и с какви хора са обградени. Нали не слагате всички под един знаменател? Пък и смятам, че това трябва да интересува само рибите. Всеки е добре дошъл в темата, но мисля, че само ние може да решим дали и как да си оформим темата!
Аз само изказах мнение, а ако не се лъжа форумите са точно за това. Ако на теб не ти изнася това е друг въпрос.  Rolling Eyes 

# 86
Това е малко старичко и може и да е пускано от НУР или някой друг нейде по темите, но и така да е, пак е интересно четиво.  Laughing 

Цитат
Везните и Водолеите катастрофират най-често

Хората, които редовно участват в автомобилни катастрофи, съвсем не е задължително да карат лошо, да пият много или да спят малко.
Мнозина по рождение са обречени на “целувки” с колите на останалите участници в движението. Това смятат застрахователните агенти от “InsuranceHotline.com”, специализирани в консултации на собствениците на автомобили, предаде БГНЕС. Според резултатите от изследването им честотата на попадане в авария на отделния човек силно зависи от знака на зодиака, под който е роден. При изследването са били проучени застрахователните досиета на 100 000 американски и канадски шофьори за последните шест години. Според резултатите, които станали повод за цяла книга, най-често в катастрофи попадат родените под знака на Везните заради неумението си да вземат бързи решения. Следващият знак са Водолеите, които са смятани пък за твърде импулсивни шофьори. Вироглавите Овни заемат третото място заради нежеланието си да пуснат когото и да било пред себе си. Рибите, прекалено мечтателни и откъснати от действителността, заемат четвъртото място. Следват Скорпионите, които са отмъстителни и често се разгневяват. Телците са на шесто място, защото по вироглавост понякога не отстъпват на Овните. На седмо място са Стрелците, защото често рискуват, а и обичат да приказват, което отвлича от шофирането. Козирозите са прекалено целево ориентирани. За тях е по-важна точката за достигане, отколкото пътят към нея. Според Козирозите правилата са създадени за останалите водачи, които са длъжни да ги спазват, за да може Козирогът винаги да стигне навреме. Девите се подреждат девети, защото са твърде чувствителни и отделят прекалено голямо внимание на дреболиите. Те могат да скочат на спирачките заради изскочила на пътя котка и така да струпат на купчина десетина автомобила. Хората, родени под останалите три зодиакални знака, катастрофират най-рядко. Третото място принадлежи на Раците – те са много дружелюбни и смятат останалите участници в движението за членове на своето семейство. На второ място са Близнаците, които по рождение са полифункционални и могат да ядат, пият, четат и да се гримират, продължавайки съвсем нелошо да управляват автомобила. Най-рядко причина за авария стават Лъвовете. Те щедро и леко отстъпват пътя на желаещите. При това тяхното самомнение ги кара да се стремят да бъдат най-добрите шофьори.

Значи по-добре, че нямам книжка.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 87
Аз съм толкова отвеяна, че дори със зор минавам голямо улично платна сама. Препоръчително е винаги да има някой до мен /обикновено мъжа ми/, който си знае урока - хваща ме за лакътя и ме повежда към отсрещния тротоар  ooooh! Направо цирк! А какво остава пък да карам кола  newsm78 Ако ме карат да опиша кола обикновено обяснявам дали е грозна или красива и цвета й  hahaha Ми, съжалявам, ама верно нищо не разбирам от автомобили. Предполагам има и Риби, които да са в час с авто-мото темата, но аз определено не съм от тях.  Laughing

# 88
Значи ако имаш кола и евентуално я откраднат полицаите никога няма да могат да ти я намерят, съдейки по описанието, което ще им дадеш...

# 89
Най-вероятно точно така ще стане да  Laughing "Каква беше колата?" - "Миииииии, хубава"  Blush "Госпожо, дайте отличителни белези на автомобила, номер и всичко каквото се сетите!" - "Ъъъъъъ, май беше синя, но не точно по-скоро нещо като тъмно синьо и лила"  Whistling
Обаче да ви кажа, по-опасното е, че самата аз някой ден мога да се самоизгубя, мани ти колата. Купчина ламарина, все тая каква е марка.
Ей така като му кажа на мойто Девичо същество в къщи и то умира от яд  ooooh!
Мен такситата ме устройват идеално, пък и кракомобилът ми все още става.

Общи условия

Активация на акаунт