Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 619
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
 Такаааааааааа... На Доника й пратих едно URL на лични, ся ще дам и на бубчето, за да се измъкне на който там искал да й докара глоба (кой пък такъв лош?!). То е тайно и за наши хора, защото като дойдат маймунките ще ни развалят рахата.

За килата въртя велотренажоар (което не се казва така, ама на мен така ми е по-лесно) секи ден по 10 километра, твърдя че правя Сопот-Карлово-Сопот, после 100 грачки на степера на най-висока степен и после домакинска работа, доколкото върша някаква такава, че ме мързи та две не вида. Резултати са на лице... в смисъл лището ми поотслабна, а задникът все така огромен си седи.  Sunglasses

# 121
http://www.mamaiaz.com/story.php?id=18 това ме се стори интересно като търсих инфо за пенесто аки- ние сме така от 2 дни.. и е мн ясно изразено,защото правейки ЕБХ над мивката се вижда...  newsm78
хубав ден!  Hug

# 122
здравейте,
да драсна някой ред, че влизам да се къпя и излизам Sunglasses
аз в петък малко се помотах сама с една приятелка и мисля скоро пак да повторя Mr. Green, само където Дани спеше като пък и като се прибрах в 02ч,трябваше и да ставам да завивам Дари и да храня в 8ч Евгени #Crazy
за него няма какво да ви разкавам, освен че е много ухилен и постоянно се закача Laughing, ще ми е много мъчно за него като отидем в Лондон, а после се връщаме само да дренем в нас и за Италия...ще ми се събрерат 10 дни....ама и аз съм човек Simple Smile
с килограмите се мъча постоянно...изглеждам отслабнала, но кантарът показава все едно и също #Cussing out
утре сме на консултация и на следващия Пентаксим, а днес ще ходя да говоря с една директорка на ОДЗ/очз Laughing/, стискайте ми палци да ни вземат Praynig Praynig Praynig, а отделно че не знам какво да говоря и хич не ме бива ooooh!

# 123
  • София
Момичета, здравейте
Имам нужда да пиша, да си излея малко притисненията- преди малко се върнахме от при лекарката- оказва се, че по везната там ЙоЙо е наддала само 250 грама за един емсец, което си е нищо Cry Rolling Eyes- по нашата везна вкъщи излизаще повече, ама съм склонна да вярвам повече на онази там, защото там е мерена още от изписването....и тя като кресна, че съм държала детето гладно, че трябва да започна да я дохранвам на всяко ядене по 90 грама и непременно да съм започнела с пюретата, за да се подобряло наддаването....
Аз му дръпнах един рев, и сега се опитвам да разсъждавам, как да процедирам....мисля, че все пак 90 грама за дохранване са много, защото когато съм я мерила преди и след кърмене ми е показвало, че горе-долу изяжда по около 80-90 грама от двете гърди през деня, затова реших, че ще дохранвам на всяко хранене засега по 60 мл, без сутринта. Ако имам кърма по около 90 грама и додавам след това 60 грама, би трябвало да и стига, нали?
А с пюретата мисля, че е рано да започвам и, че и да започна тя няма да наддава от тях, та нали в началото се започва с лъжичка -две...
Извинявам се за дългия пост, но много съм притиснена и имах нужда да споделя Hug

# 124
добро утрооо,
тази вечер се наспах и съм много щастлива.  Hug
Натали, аз не качвам, но и не ям много, започнах да наблягам на салати и по-малко хляб, сутрин на гладно 1-2 чаши топла вода и цял ден се наливам с много вода и за 1 месец 1кг.
Доня, много е трудно с 2 деца, сама, знам какво е, моя макар е по-голям същата работа, "ела да ми оправиш играта, искам това, гладен съм, жаден съм" и безкрай негови прищевки.
Сиси, а дано бързо спадне крачето на сладура.  Praynig
Доника, за Ист. има най-голям избор в един Мол - Оливиум, там  е аутлет в същото време има и нова колекция, аз от там си купувам, отделно  като излезеш от магистралата по пътя за летището има много големи магазини на LC Waikiki и Kanz, там цените също са евтини. оффф, как ме сърбят ръцете, живот и здраве в четвъртък сме там.  Whistling

# 125
Патилина, при Марти беше стщо така. Даже дадохме ако за изследване - всичко е наред. Може би има значение гърдата, но аз направих друго. Спрях кафето, всички млечни, шоколад, царевица, ядки.
Мисля, че се повлия добре /доколкото видях/. Оня ден и вчера ядох всичко това /без кафе/ и резултат днес - пенести.
 Сега ще почна да ги изключвам едно по едно, но ще следвам и това за гърдата, че май я карам малко напосоки /като опипам къде е по-пълно и от там давам  Laughing/.

# 126
  • Варна
Ралче, да си кажа мнението, без да претендирам за компетентност! Мисля, че 250 гр са малко за месец. Също мисля, че 90 мл на хранене е малко, но зависи и по колко пъти яде. За сравнение ще ти дам Елия, която яде 5 пъти по 160-170гр, още от преди месец. Може би трябва да започнеш да дохранваш. А за пюретата, дори аз/защото вече няколко пъти и давам ябълка/, мисля, че е рано. А за лъжичките, то само първите дни е по няколко, после си даваш нормалното количество.

# 127
  • София
Лелеее, и аз както казва Копривка, се рових в архива забележете:

и какво пише на тортата на бате

и

Снимките са правени в рамките на 2-3 дни и на двата съвсем случайно...Както е тръгнал - догодина ще им купувам един размер дрехи hahaha

# 128
Кокосче, ти в началото на темата питаше за спалния чувал, но аз понеже първо чета и после пиша и все забравям кой какво, пък то време не остава много за писане след това, че много пишете бе... Laughing Та по въпроса: Ивка спи в чувал от 2-рата си седмица, за да свиква. Така хич не я мисля отвита ли е. Отдолу е добре облечна, че при нас в спалнята е 18-20 градуса - така препоръчват тук. Има и летни чувалчета. През лятото може по къс ръкав и в чувала.
Лорини още в миналата тема питаше къде ще спи Катерина навън, когато оставате по-до късно лятото. Ивка спeше в количката нон стоп до края на 2-рия месец и през деня, и през нощта и се чувстваше перфектно.
ЕйнджълВайълет да те питам как ще издържиш 3 дена без да виждаш тези прекрасни сини очи? Не ти завиждам за изпомпвамнето - много работа те чака! Peace
Копривке, Анчето и Ивайла май снощи нещо са се били наговорили, щото и при нея положението беше същото, но тя заспа с биберон(не с гърда) в уста след около 2 часа опъване и една доза Инфакол.
Ралче, да ти кажа за захранването - що не изчакаш до след 4-тия месец, ако ще е на смесено хранене? И споко и на смесено хранене да е детето - само да яде!
Натали, аз съм решила проблема с обличането - 2 прилични черни анцуга и един тъмносин. Laughing А защо ядеш само 1 път дневно?
Барборанче, теб все те мисля с тия проблеми... Казваш на 3 часа я храниш, а не може ли малко по-начесто - на 2 примерно? Какво казва докторката? След като не й било "разширено" стомахчето, аз се питам как ще поема по-голямо количество на едно хранене?
Доника, както го описваш Георги, са си като две капки вода с Ивайла. Да не би да са близнаци, нещо? А? А видя ли каква задачка ти бях поставила в миналата тема?

За килограмите - и аз не мърдам Cry Хубавото е,че поне не качвам де, ама се скъсах от глад един месец и тц -60. А най-гадното е, че са ми предимно на бедрата, нали си представяте гледката  Shocked

smile3521 Оооо, представям си я...При мен да не би да си мислиш, че е по-различно? Само дето бюстът ми се мъчи да компенсира твърде закръглените ми подталийни контури. Laughing

Малко настроение от мен днес  Hug: http://www.youtube.com/watch?v=E5T8QnF24tI

# 129
Мим, за шофирането самичка с бебока - бяхме в магазин Малечко да си купуваме раница за бебе за планина (малко изпреварваме събитията, ама нали знаете - човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му  Grinning) и там ни показаха в каталога едно хитро огледалце, което се монтира в колата така, че да може шофьорът да вижда лицето на бебчето, което седи на стол обратно на движението. На мен хитро ми се стори, но в момента им бяха изчерпени (бяхме в магазина в Студентски град), та ще изчакаме да заредят отново и ще си купим. Може да ги разгледаш и ти  Simple Smile.

Ралче,
и на чен категорично ми казаха - захранване след 4ия месец. Виж, по отношение на това с какво има различни мнения, така че и аз още го мисля... Съгласна съм с момичетата: дохранвай за момента и мисли за захранване след месец. Аз не, че съм експерт, де, но от това, което чета, чи се струва, че май така би било най добре. Все пак ти си решаваш  Hug.

Иники и Нането, и аз ви поздравявам за зелената кауза! Peace Особено в такъв мрачен ден... И аз съм садила бая дръвчета из родните планини, но вчера отбелязах пропуск  Embarassed

За нас - Рая  от отдавна се обръща от корем по гръб, но може би е случайно, защото напоследък по-лядко го прави.Иначе сега й хрумва да се пробва да се завърти от гръб по корем. Застава настрани и бута-бута с краче, но ръчичката й пречи и не успява. За сега не виждам как ще постигне успех, но да видим, току виж се сети как да си премести лъчичката и успее... Thinking За сядането и тя като е полулегнала в мен се опитва да седне, но още не й давам  Naughty Да почака още малко. В тази връзка знаете ли от кой момент можем да слагаме бебоците седнали в количката?

# 130
Ох, Ралче, искрено ти съчувствам. Представям си как се чувстваш. Според мен не бързай със захранването. То и на нас ни казаха да почваме сокчетата, ама аз ще се направя на ударена и хич няма да слушам. Мисля да почна със зеленчуковите пюренца, пък каквото ще да ми казват.

Я кажете кога трябва да ги почна? Ние още малко и ставаме на 5 месеца и май идва време за захранване.  newsm78
Мини, нали ти беше почнала Стефания първо с тях? Я пусни пак онзи линк с табличката дето беше направила за захранването, че аз съм го затрила някъде, а не ми се рови пак из старите теми.

Малееее, Дони, ти май великан ще отглеждаш  Laughing

# 131
честно да ви кажа, пак ще ме изкарате много крайна, ама кви са тея вашите педиатри- да захраниш с пюре, щото детето щяло да почне да качва, как им идват на акъла такива теории не зная направо  ooooh!
месеца в който захраних Стефания качи само 270 грама  Crossing Arms и това й е най-малкото качване, дори и сега като по-голяма и доста по-жизнена, по мои скромни наблюдения от всичките бебета растящи заедно със Стефания всички започнаха да качват доста по-малко след като бяха захранени, спрямо месеците само с млечно хранене /говоря и за тези, които са захранвани педагогически, или след 2 месец със сокче/

sladur4esta http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3887087

# 132
Ягодке, ям по веднъж на ден ,защото толкова ми  се яде ,през другото време се наливам със супички ,кисело мляко...
Най-вероятно пълнея заради хормони,както казва и Сладурчеста, като пиех противозачатъчни едно време беше същата история,тогава ми пораснаха и гърдите и се бях разхубавила много-косата ми стана по- плътна, кожата ла лицето ми чиста и с еднакъв тен, но понапълнях.Сега не съм се разхубавила, но пълнея.Надеждата ми ,че ще отслабна е ,когато ми дойде МЦ  и  ми се регулират хормонките. Сигурно пак заради хормоните,които преминават и в кърмата забелязвам ,че малкия има мустак и на слабинките има окосмяване, е не е като на възрастен ,но се забелязват по-дълги и плътни косъмчета.
Смайлинг, успокоих се,че не съм само  аз ,а на теб дойде ли ти цикъла ?

Патилина,много интересна статия .

За захранването- тук  всички захранват с оризова каша и аз ще направя така,после ще добавям зеленчуково пюре,но съм решила на 5 и половина месеца да започна.

Ралче, и  аз като другите момичета ще те посъветвам да дохранваш, а не да захранваш. Аз въобще не знам този месец колко е наддал Алекс,ама щом пълни пампите значи е ОК.

ИНТЕРЕСНА СТАТИЙЙКА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ДЕТЕТО,

# 133
Здравейте на всички!!!  Hug Ние днес бяхме на консултация и сме 61см. и 7,050кг. и ние както Сладурчеста си отглеждаме шиши, ама тъкмо ще имаме повече материал за целуване  Heart Eyes . БИха ни и втория пентаксим, мин. месец не вдигнахме темп. надявам се и този да се разминем, и мин. ни действаше приспивателно и днес след ваксината спи- цял ден, дори да е малко егоистично от моя страна- до някъде ме радва (събужда се само за кърмене). Иначе мисля да не му давам панадол за сега ( както казах дано ни се размине темп.  Praynig ). Доки ме пита дали съм привърженик на късното захранване- аз й казах "да" и тя ме подкрепи още повече, че за сега добре се движим с килограмите ,дори повече от нормалното и нямаме нужда нито от дохранване камо ли от захранване, а Ралче ти не се притеснявай, всяко бебе е различно, щом се налага да го дохранваш- дохранвай  Peace
Натали, и на мен ми тежат килограмите ама кво да се прави  Whistling особено като си представя че бях 50 а сега съм 65  smile3518 ама пусто- хапва ми се !!!
Божо и той не се обръща,аз го давам на това ,че му тежи дупето  hahaha (иначе го оставям често да спи по корем,ама няма мерак още да се обръща) , но пък и той се набира на ръце и неиска легнал, трябва да оглежда какво става наоколо, а ако има хора трябва да е сред тях. Когато тръгнем на разходка с количката, ако спи -добре, ако- не , неможе да стои в нея, а иска на ръце, за да оглежда.

Ами това е за сега от нас, лека и спокойна вечер  Hug

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 20:48 от siska8607

# 134
Натали, не ми е дошла още М Grinning  Ми ха дано си права и да е от хормоните, че иначе не знам как ще ги свалям.. Имам 11 от бременността, бях махнала 3 от раждането  Crazy, които пак си върнах, а от преди имам още 4-5 кила за сваляне, та общо 15-16  #Cussing out И как по-точно се смъкват толко кила?? Уффф, дано е от хормони  Crossing Arms Готина статия  Peace

Ралче, напълно съм съгласна с Мини. Нямам практически наблюдения, за разлика от нея, но не мисля, че със захранване ще се оправят нещата. Плюс това захранването става бавно - в началото нали не се храни детето с друтга храна, просто я опитва (доколкото съм чела де).. Така де - дохранвай ако искаш засега, пък захранването го поотложи малко.. Аз така бих направила поне. А дори и за дохранването не знам - що не питаш в кърмаческия? А всъщност установихте ли защо не качва? Как се хранехте, че съм забравила..

Сега като се прибирах пак минах покрай оная майка, с която се бяхме сджавкали, че силно е изкряскала докато минавахме покрай нея. Та познайте - пак крещеше с пълно гърло на детето си, че и после отиде да го налага  Crazy То верно, че се беше провинило, ама явно си е такава - скандалджийка, та хем ми олекна на съвестта (бях се притеснила, че си го бях изкарала на нея онова с шофьорите), хем ми стана мъчно за горкото дете, което през рева си чуваше как майка му му казва, че никога няма да си има приятели  Sad

Сега пък аз имам друг кахър - как да отлагам нощния му сън?? Напоследък ми заспива в 18.30-19.00 - сега пак реве, че му се спи  Sad И нищо не помага... Опитвам се поне банята му да е към 20 ч.и после да се приспиваме... Вчера и онзи ден без баня остана, но днес вече му е време, а в чудо се виждам да го задържа буден  Sad Дайте идеи  Praynig

За гърдите - аз гледам уж да ги довършваме и да ги редувам, но често забравям, но не се тормозя - давам по-пълната първо (това най-вече през нощта се случва де)

Общи условия

Активация на акаунт