Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 639
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
ей човек не може да смогне...пишете, пишете, а като се развали пак времето тогава кво става не е истина...аз с мъж и не мога ви изчета...

# 46
Мини, най-вероятно е нещо временно. Дано мине бързо и пробвай наяините и храните за увеличаване на кърма. Дано помогне  Hug

Евжени, стискам палци да не се заразите. Най-вероятно ти си я карала като малка (питай някой дали си)  и имаш имунитет, а и бебето все още има антитела от плацентата... Скоро и аз бях чела по темата, защото имахме контакти с вирусоносители. Ето някакви теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388797.msg10887272#msg10887272
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=385952.msg10783708#msg10783708
 Дано се оправи бързо каката и да сте здравички всички!

Данинце, може да се очовечава малката вече Wink Да е решила да не тормози много майка си и околните  hahaha

Моят кахър пък е, че Виктор постоянно се отвива. Като е в леката фаза на съня все рита и вдига крака и като го погледна, той спи блажено върху завивката  Laughing И като запояна да му я измъквам под дупето, за да го загъна, започва да мрънка или се събужда. Чудя се, дали не му е топло?  newsm78 Аз съм крайно студенокръвна (по крайници, не по сърце  Laughing ), но като гледам той за щастие си е топлокръвен. Обаче пък не е чак толкова топло в стаята  newsm78 Мисля сега за торба за спане  Thinking Дали има смисъл и какви са пролетно-летните варианти?
Искам съвет  Rolling Eyes

# 47
Кокосче,Йоана се очовечва заради кроткия Вики Crazy,че инааче ще го подлуди Joy
И ние с Йоана имахме същия проблем,всяка сутрин я намирам наобратно в кошарата,събути чорапи,ританки,баща й беше казал,че някой ден със събут памперс ще я намерим hahaha.Ми много бурно спи това дете бре ooooh! Та миналата седмица си реших проблема със спално чувалче,много сладко,памучно,тъничко,отдолу е по боди с къс ръкав и мнооого тънко гащеризонче,чак прозрачно.И сега си е ок,понеже и като я взимам през нощта при мен за ядене,не се налага даи пренасям нейното одеало или да я завивам с нашата завивка.Много е удобно и практично Peace

# 48
Здравейте мацки,
Честита трета месечинка на Теодора и Йордан
Много благодаря за подкрепата   Hug
Бърборанче, как е борбата с шишето? Моят малчо има голяма мъка с него, лигави 140 милилитра около час. Верно, че аз го мъча с най-малкия биберон. Може би ако пробваш Петя с по-течащ, ще изяжда повече. За прахът за пране, защо не пробваш с Мио Кеър – бил като настърган сапун без вредности и аромати. Една приятелка така пребори обривите на сина си.
sladur4esta, тоя рев и нервност и често ядене на Никола, да не е заради зъбки  newsm78
Лено, дано температурата да е била еднократна и повече да не се повтаря
Елена, дано ви се размине скарлатината  Praynig
Иники, ПреКраси много напред бре и Анчето на Донята също! Ние за тея умения с дрънкалката и със засилването и преобръщането има да си чакамеееее
Сиси, и аз много се нервя на несъобразителни шофьори. Оня ден един спрял по диагонал на тротоара и оставил една съвсееееем тясна пътечка. Шофьора на спрялата кола ме вижда че приближавам и „любезно” ми казва че ще ми помогне да пренесе количката, за да не съм му одраскала колата! Shocked Ама не реши да премести колата! А на 10 метра има паркинг и имаше места на него. Аз успях само да процедя, че ще се радвам да му одраскам колата
Жени, дано не се заразите с шарката  Praynig
Ей, всички бебоци май са се наговорили да правят номера с папкането. Сами миналата седмица ги правиши тия номера с извиването и гърченето докато суче, отмина от самосебе си това. Сега е в нов период през деня изобщо не спи, даже не дреме на цицата, хили се и на дава признаци на глад, ако не го взема да му дам, няма да си каже. Тая нощ спа 12 часа без да се събуди, накрая го взех да го нахраня, че се притесних.
Кокосче и аз се чудех какви са летните вариянти за торби newsm78

Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

# 49
  • София
Момочетаааааа, здравейте Hug
Помните ли ме, защото на мен ми беше много мъчно за вас Heart Eyes Hug Heart Eyes
Зачезнах така, защото компютъра ми се зарази с вирус и трябваше да се преинсталира Tired
Надявам се, че сте прекарали хубави Великденски празници Hug
Когато имам време, ще ви изчета.
Ние с бебока сме добре, тя расте, вече се обръща сама по коремче и гука, ходихме и на ортпедичн преглед, и там всичко е наред- все още продължаваме с кърменето за мое учудване, само че понякога се налага и да я дохранвам.
Прегръдки от мен на всички Hug Heart Eyes Hug

# 50
Здравейте и от нас!
Честити месечинки на всички бебета  bouquet
Днес времето тук е много кофти,облачно,студено,постоянно ръми така че ще си останем в къщи.
Гледам че почти всички се оплакват с храненето и ние сме в отбора,Марио само зяпа,върти се,лигави,говори,бута си шишето,за първото и последното хранене няма проблем,сутрин в 6 гладен,вечер в 21 часа уморен и яде без проблем ама денем голям зор.
Бърборанче,Марио яде 5 пъти от150 до 180 разтвор,за около десетина минути,преварявам розова девин и слагам в термоса,така винаги си имам топла вода,така процедирам и с разходката,взимам термоса,кутията с млякото и шишето.
Сладурчеста наистина Никола може да реве така и да е нервен заради зъбче,провери.
Копривке напрово ме впечатли с търкалянето на Анчето,нашият шишко може само да се обръща от корем на гръб,  ирачките си лови, скубе,щипе,дърпа,и така се наддига чак до седнало положение и като го хвана за ръчичките така се набира Mr. Green
Ралче добре дошла,липсваше ни Hug

# 51
Здравейте на всички! Не мога да ви изчета, а и нова тема сте изписали и в този ред на мисли- Доника мерси за новата тема !  Hug

Бърборанче, моя шишо испива 150-160мл. кърма от шише (докато съм на лекции) за около 5- 10 мин. с най-малката дупка на бибата (за да му е по трудно), и според думите на свекърва ми, ако има още 20-30мл. и тях ще изгълта.

Божидар, както си имаяе супер режим на спане от 22-6 и после до 10 сега вече не е така  newsm78 може бе заради изместването на банята, но все пак разликата е само 1 час а се събужда в 2-4-6 почти през 2 часа и се опитвам да му давам да хапва към 6 или възможно най- рано сутрин, а през останалото време на ноща като се разсъбуди му давам просто вода (преварена, без захар), от 1-2 седмици си пие без проблем ( много настоявах да го науча да пие чай, но предпочита вода- хем не сладка newsm78 а чая е сладък и предполагах че него ще предпочита Rolling Eyes .... ). И през деня вече толкова спи- на 2-3 часа за по 15- 20 мин. а през останалото време искам внимание и командва всички да му го дават.

Днес времето в Сливен е пикливо и няма да има разходка, но дано да не е за дълго...
А на вас лек и приятен ден  Hug

# 52
Мини, и Ивайла снощи се опъва така, но аз не се питеснявам толкова, защото все пак се храни. Може пак колики да са. Слагам я по-често на гърдата и следя памперсите на около 3 часа колко са тежки. За сега не ми се е налагало да цедя и замръзявам, дано не се наложи! Но съм си купила 2 кутийки с готови разтворени млека за всеки случай...
В началото акушерката ме предупреди, че ако бебето отказва да се храни е признак, че нещо не е наред. Виж как е температурата, ако тябва се посъветвай с доктора. Дано скоро се оправи Преслава!

Иники, да се поправя - вече си хваща главата.  Wink Да не остане по-назад... Laughing
А борбата с дрънкалката, както казват е жестока... hahaha Не се разбира кой кого бори... Най ми хареса оня момент към края, дето я държи като китара. Почвай да го учиш да свири, че много си падам по китаристи!  Wink За синчето имах три мечти: да се научи да плува (вече го може), да може да говори английски (ще не ще по неволя го учи  hahaha) и да може да свири на китара. Последното вече го тренира по свое желание, баща му само китарата купи.  Peace

А Ивка току що заспа след 10 минутна ария. ААА, ЕЕЕ, ООО, не плач - сама и без биберон! Иначе и тя е кротко (пу, пу на мама добродушчето!) детенце - освен за биберона, от глад (което рядко се случва, щото аз винаги усложливо съм насреща Wink) и от умора(най-често) не плаче. Брат й беше такъв ревливец! И сега си е своенравен - ти му казваш едно, а той точно обратното. Ама Козирог кат майка си, к'во да се прави. hahaha

При нас яденето е горе-долу през 3 часа, а понякога и през 4-ри. Задължително яде към 1, след което и моя милост потегля бързо към кревата да не изтърве 5-6 часа непробуден сън. После към 7-8 първа закуска (аз пак лягам  Wink) и към 11 пак закуска. После към 2 обяд, навън да вземем баткото, разходка, готвене, баня, един бърз филм и айде кой откъде е... Както виждате не се юркам никак. Ама това е щото с баткото прекалявах и сега си наваксвам и сън и всичко... Майка ми оня ден ми вика ами как е домакинската работа? Ми страда й викам... Все нещо страда... Ако не е работата - децата ще са. Предпочитам домакинството да е! Grinning Днес пици ще се ядат - замразени...  Whistling

Приятен ден на всички! Hug

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 15:01 от yagodka

# 53
запис...

# 54
Хайде и аз да взема да почерпя, че днес нашия тати чукна 40

Ама нали не се празнува, та днес цял ден си седим вкъщи и се радваме на новата ни играчка мултимедийно устройство. Сиреч вече си пускаме филми, картинки  и т.н. и си ги гледаме директно на телевизора. Не че ни беше нужно, ама..... мъже.

Мини, добре дошла в отбора на стачкуващите бебета. При нас е същото. Или не ще да засуче, или суче 2 мин. и после се дърпа и се гърчи все едно отрова му давам и след час пак иска. Вече почвам да му схващам номерата. Незнам дали е зъбче, ама педи не ми каза да са почнали зъби да му никнат, та си мисля, че просто се лигави. Като му се играе, прекъсва си сукането и иска да играе и толкоз, нищо, че не е ял. Общо взете цял ден ми минава в кърмене.
Освен това има някаква фобия от съня. Като му се доспи, не ще да суче, щото се успива още повече. И накрая като засуче с 300 зора, заспива за секунда.
Днес баща му се зачуди как го издържаам това мрънкало по цял ден. Ей го на, спа цели 5 мин и пак се събуди  newsm61.

А иначе и той редовно изнася едни арии, едни песнопения, нещо бърбори нон-стоп. Представям си като проговори наистина, сигурно ще ми надуе главата.

Лелеее, като слушам вашите бебета как сами си заспиват..... Кога ли ще ме сполети и мен това щастие...... ooooh!

Тамън си мислех да поизлезем и то взе, че заваля  #Cussing out.

# 55
Здравейте и от мен. Извинявам се за дългото отсъствие. Не съм писала мнооогоо отдавна, ама не се задържаме вкъщи. Един месец на гости при баба и дядо, прибрахме се за 4 дни в София и после пак отпрашихме с малкия. Плануваме като се стопли още по-добре и на село да отидем. Изобщо не знам дали някога  ще успея да ви прочета....
Та значи, Атанас е добре, вече си се заиграва сам с играчките и носенето на ръце отпада по малко. Гледам да правя и много разходки с количката и има голям напредък - в началото не искаше да стои вътре,  а сега като усети, че го обличам и слагам в количката се успокоява щастливо.
Аз също мечтая Наско да си заспива сам... Единствено в количката при много друсане и бързо вървене успявам. Ама и той си е все тарикат - докато спи трябва пак да вървя. Вечер и през нощта съм като убита, цялото тяло ме боли. /Поне да отслабвах, ама не./
Хайде приятен ден /и нощ/ от мен  Hug

# 56
Сладурче, упълномощавам те да пишеш от мое име, че то като чета какви ги върши Никола, няма смисъл да се хабя да се обяснявам и аз за Рафа! Честито на вашия татко! Нашият се изнесе в другата стая, опита се и мен да завлече, че да видим до кога ще издържи това дете да се дере и да не заспива. Резултата: детето издържа и още не спира, но аз не издържах и дотърчах #Crazy Иначе уж както цял месец си дърпа и не яде, вчера на консултацията е качил рекордно-цели 900 гр. , досега качваше по 600 гр., така че големият мъж вече е цели 5.500, а педи чак каза да съм му изключела едното ядене! Аз за настроенията и уменията не знам с кого да го сравнявам. За едни неща си е точно както и другите четири месечни бебета, ама не зная трябва ли да му вадя един месец и да броя коригирано от термина?  

# 57
Ей, Дени, РалчеHug

Здравейте!

Ние досега бяхме навън  Grinning Сколасахме да излезем сутринта (т.е. към обяд де  Laughing), че трябваше да ми снимат зъбчето. Та след това му дръпнахме една разходка в Борисовата и айде в колата. Заваля точно като влязохме в колата  Grinning И решихме към Метро да отидем, че трябваше някакви маратонки да си купя, пък и да видим пампите и т.н... Да, ама те пък не ни пуснаха със столчето за колата вътре, нито с количката  Crossing Arms (а аз се чудех защо Сладурчеста оставя Никола в колата с някой придружител  Laughing). Ами техен пък проблем. Та обиколихме малко магазините, орева и Билла-та и се прибрахме по живо, по здраво  Heart Eyes Много готина разходка си направихме, много съм доволна  Heart Eyes

Сладурчеста, ЧРД на вашия татко! Да ви е жив и здрав, то не се празнува, но пък пожелания може да се отправят Wink  Hug

Хайде, приятен ден!

# 58
sis в метро със слинга на мен не ми направиха никакъв проблем...имаше и други мами със кенгурата...

# 59
И аз в Метро влязох с кенгуруто, след злощастното ми оставяне на малкия и баба му на паркинга и всички перипетии после. Втори път не се прецаках  Grinning
Ние пък си направихме велика разходка в Технополис  Laughing, че то в тоя дъжд само там може. Ама пак с кенгуруто, от което сега имам отпечатъци на раменете  Mr. Green. А пък Никола даже заспа в него без дори да мрънка. Минахме и за памперси през Кауфланд и реших пак да експериментирам с някакви Happy на Bella. Много евтини се връзват, а са с разтегливи уши. Дано не съм се прецакала много. Ама каквито и да са пак ще ги осерем  Laughing Laughing Laughing.

Сладурче, упълномощавам те да пишеш от мое име, че то като чета какви ги върши Никола, няма смисъл да се хабя да се обяснявам и аз за Рафа! Честито на вашия татко! Нашият се изнесе в другата стая, опита се и мен да завлече, че да видим до кога ще издържи това дете да се дере и да не заспива. Резултата: детето издържа и още не спира, но аз не издържах и дотърчах #Crazy
hahaha И ние сме го пробвали да го оставим сам да заспи, па макар и с рев. Еми не става. А при нас той по принцип си е в другата стая, ама като нададе бойния вик се чува и през 5 стаи да съм. Незнам още как не са ни изгонили съседите  Mr. Green.

Единствено в количката при много друсане и бързо вървене успявам. Ама и той си е все тарикат - докато спи трябва пак да вървя.
hahaha И Никола е същия. Поне ме успокоявате, че не съм само аз прецаканата с ревливото бебе.

Лошото е, че преди с цица винаги млъкваше, а сега и това не иска винаги. 

Общи условия

Активация на акаунт