Топло слънце вече грее, ЯНУАРЧЕТО не спира да се смее

• 13 618
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Честита четвърта месечинка на Сияна и Каталина
Павлина, да ти е жива и здрава Божидара.  newsm59Много щастливо и приказно детство и пожелавам

Бърборанче, мъж ми е по-добре, слава богу. Стискам палци за прегледа на Петя, непременно да пишеш после!  Hug
Елена, ректално май е най-точно да мериш температурата и после вадиш 5 десети от измереното
Нането, май само блите петна по зърната не са млечица. Бебка има ли бели налепи по устата и езичето, но не веднага след кърмене, тогава на всички са бели езичетата. Имаш ли парене, болки по зърната? Ето статии за млечицата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29217.0

# 271
  • Варна
Бебка, преди всичко се обади на педи, не чакай на нас:) Иначе, знам, че е опасно да не се обезводни бебето при разтройство. Аз бих се пробвала да давам често водичка, не знам дали даваш досега....

ЧРД на Божидара  bouquet

# 272
Мим звъннах току що каза да давам чай от шипка ако не помогне една смекта на ден  newsm78 ама моето дете отказва да пие вода и чай  Crazy с триста зора давам по 20-30 мл на ден май ще слагам смекта в млякото че поне да отиде на правилното място  Laughing
То сега като не кърмя почти трябва да го мъча да давам вода нали?  newsm78

# 273
Пиша какво става с нас, ако и друг има подобен проблем, Ходихме до Кабинета по кърмене - специални благодарности на д-р Анета Попиванова - много спокойно и подробно ми обясни всичко. Оказа се, че не емлечница, гъбички и т.н. ами просто беба не захапва правилно и ми претърква зърното. Хедра също ми е отговорила, че и прилича на т.нар. блистер. Аз още в началото имах съмнения, че имаме проблеми със захапването, но някакси нещата тръгнаха и нямаше проблеми, но сега се оказва, че ще трябва да се учим на някой неща.
ето и линк от Хедра:
http://xedra.wordpress.com/2008/09/07/bliste/
ТА така, спокойна съм, че поне проблема не е медицински, а просто технически Simple Smile)
Докато чаках обаче (кабинета се намира в интензивното на МД - неонатологията) разгледах снимки и  благодарности на недоносени, но спасени бебчета - родени на по 700 - 800гр, имаше едно на 600гр. .... толкова ми стана мъчно - обикновено знаеш, че се случват и такива неща, но като бях там, толкова близо, родителите идваха да питат как са децата.... уф, много кофти, та с две думи, мисълта ми е да се радваме на децата, да не се ядосваме и караме за глупости и да сме здрави пък другото е без значение...  bouquet

# 274
Бебка, а ти сигурна ли си, че е разстройство?
Винаги съм се чудела как ще разбера, че Петя има разстройство при положение, че до скоро всичките и памперси преливаха  newsm78
Киша, благородно ти завиждам! Барселона е един от любимите ми градове, а и в съчетание с U2...ех хайде да пораства Петя и ние да пътуваме!
Да се отчета след прегледа при нефролога. Доц. Лилова каза, че бъбречетата и били с правилна форма, но долно гранини, което обаче съответствало на теглото и не било много притеснително. Имало признаци на някаква инфекция и трябва да изчакаме новите резултати от урината, за да решим какво ще предприемен. По това, което и описах каза, че най-вероятно Петя има някакъв рефлукс (аз си го знаех), но можело да се установи само с някакво рентгеново изследване  newsm78  Каза, че Петя изглежда чудесно и просто е с по-мъничка костна система.  Препоръча ми  все пак да се консултираме с ендокринолог отнсоно малкото наддаване на тегло и ръст.
Ние засега решихме да видим дали има инфекция, а за консултациите с други доктори още се двоумим, защото  ни писна от доктори!
Иначе Петя се поуспокои и дори вече не пищи когато и предложа шише. Много е щастлива и много се смее и пее напоследък Laughing А как се радва на съседчето (14 годишно момченце), той я закача, а тя вече ще му проговори- има предпочитания към мъжете от малка  Joy Joy Joy

Докато чаках обаче (кабинета се намира в интензивното на МД - неонатологията) разгледах снимки и  благодарности на недоносени, но спасени бебчета - родени на по 700 - 800гр, имаше едно на 600гр. .... толкова ми стана мъчно - обикновено знаеш, че се случват и такива неща, но като бях там, толкова близо, родителите идваха да питат как са децата.... уф, много кофти, та с две думи, мисълта ми е да се радваме на децата, да не се ядосваме и караме за глупости и да сме здрави пък другото е без значение...  bouquet

Аз се разплаках от снимките, толкова е мило:) А относно този блистер съм чела, но на мен цялото ми зърно изпръхва и побелява отгоре (след дълго сукане)- дали е блистер?
А д-р Попиванова е невероятна жена  Hug Hug Hug

# 275
barboran4e съдя по това, че обикновено ако по 1 ден кашесто като кърмаче а от днес само до обед ако 4 пъти и е като вода

# 276
Бърборанче, ще се наредят нещата, целуни Петя от нас с Анчето  Hug

Бебка, малко наизуст говоря, но не е ли рано за смекта?

# 277
Ами блистера май е само като точица, както бяла пъпка - поне мойто е точно такова. Иначе и на мен ми е ставало така бяло зърното, но това май е просто от сученето, особено ако е по-продължително или поне аз така си мисля.
Иначе за снимките и аз доста се трогнах , а и доста я чаках, чак се почувствах тъпо да идвам с някакви си проблеми за кърменето,  а горките бебоци се борят за живота си, като на всикото отгоре не се знае и какъв точно живот ги чака... Спитам, че темата е доста натоварваща.

# 278
здравейте,
довечера ще приспят кучето ми Cry Cry Cry ,много ми е мъчно........знам,че е вече болна и от 4 дни не е яла, но въпреки това.....тя е бултериерче и явно е дошъл момента....милото ми животинче....дано да е добре там където ще отиде......това ме навежда на мисълта, никога да не взимам животинче на децата.....после раздялата е толкова трудна Cry Cry Cry
извинявайте, че ви занимавам с Дея/така се казва/, но тези които имат или са имали куче или коте, знаят колко е тежко Cry

# 279
Ей сега се прибирам. На прибежки и припълзявания, заради дъжда, който ни изненада. Марти в Морската напоследък не ще да спи, иска да гледа какво става. Накрая удари един рев. Сядах на всяка пейка, да му давам да суче, та берем се успи, накрая заспа и заваля. Та докато се прибера /че тя ми е леееко далечко -към 2-3 километра е от нас, че може и повече/, но не успяхме да се намокрим. А даже нямам дъждобран към количката.
Киша, много добре те разбирам  Hug. Аз, затова не искам домашни любимци. Като дете имах толкова обично котенце. Добре ще е "там", където и да е това, бъди сигурна.
Аз такива блистери имах в началото. Сега и двете зърна, понякога са ми бели и изпръхнали, но не виждам нищо притеснително. Добре че си питала Нането. Аз гледах едни снимки, които Мини беше пускала за млечница и съм наясно какво е /да чукам на дърво - що няма такъв емотикон  newsm78/.
Абе Петето е чудесно девойче, ще се справи с всичко тя  Hug.
Марти се усмихва избирателно. Ако някой му харесва просто сияе, ама ако не му хареса, не ще да го погледне.
Копривка нищо не каза за тортите  Sad. Цигов чарк е на 7 км от Ракитово, където ще ходим и ако може да се опитват торти от зяпачи, ще е интересно да дойдем /макар че сигурно няма да е подходящо да се ръснем там да гледаме/.
Дони, бързаш ти да влезете в лоното на църквата. Аз пък ще си отглеждам "еврейче" /нали така се казва за некръстените/ и като реша кой ще е кръстник - тогава.

Честит рожден ден на Божидара. Да е много здрава и голяма да порасне!  Grinning

# 280
Петя   Hug всичко скоро ще се оправи и ще си спомняш с насмешка надявам се .
Колко много мъка има по света и аз гледах сутринта Гала и ми стана много тъжно.
Киша   Hug  знам какво е да загубиш домашен любимец и аз съм го преживяла, то си става член от семейството .Но доктора го уби ,а не приспа ,просто му предозира антибиотика и то не издържа.После си взехме друго куче веднага кокершпаньол черен и сега си го гледат майка ми и баща ми, предишното беше болонка.

# 281
 newsm59 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БОЖИДАРА  newsm51

киша ,много е трогателно това с кучето , а то възрастно ли е вече,че ще го приспиват ?

Бърборанче , много  се радвам за Петенцето ,нацелувай я много . И аз бъркам Тубата с ВиБокса често, не се притеснявай. Аз мисля да не се мъча да  гледам така , а да чакам 16 Май ,когато ще пуснат третия сезон по НОВА.

Naneto , сподели за техниката на сукане , защото и  Алекс си промени нещо захапката и ме болят зърната. Не си отваря широко устата ,когато засуква ,а засуква с устните навътре, когато се опитам да извадя гърдата от устата му и да я поставя правилно той се сърди и пак си засуква както си знае . Напоследък суче малко ,спре, гледа ме ,ослушва се ,хили се ,после пак засуква (неправилно) и това се повтаря през цялото кърмене.

За самолетите и бебетата- аз бях питала Zozima , която изчезна безследно ,какво да правим с бебе в самолета  и трикове разни.
Питах точно нея ,тъй като тя е стюардеса и би ни дала най-добър съвет.
 Zozima, ако ни четеш  все още ,моля те напиши нещичко, да знаем поне , че сте ОК  Hug

# 282
да,има някакъв тумор, който е голям и виси вече като виме Confused....спряла е да яде от 4 дни и вече няма смисъл да се мъчи...........

# 283
Киша, съжалявам че трябва да го преживееш
ние имахме турска ангора- Сара, страхотна котка, почина от чернодробна недостатъчност някаква, точно на 1.12.2006, гледахме си я 7 години- тя си ни беше детенцето  Hug

# 284
Киша, направо се разплаках. Много съжалявам. Наистина е по-добре да не се мъчи-пуделът на леля ми умря в страшни мъки, беше най-благородното животно,к. някога съм виждала. Моето болонче почина 2002, 20 дена след като заминах за началото на учебната година в Испания. Толкова бях съсипана, че не съм до нея да си я гушна. Даже няколко дена имах проблеми със зрението и нищо не виждах на дъската. На двора гробчето й стои едно петънце от здравец-израстна във формата на сърце! Но съм твърдо решила с Рафа да си вземем кученце щом малко се пооцеферя да мога за още едно мъниче да се грижа. Изобщо днес-и аз за кувьозите пак се разстроих. Мен още като я обявиха тая кауза много ми докривя. Пък и майка днес щеше да си празнува рождения ден ако беше жива, та това съвсем ме донатъжи.
Мерси още веднъж за съветите и пожеланията, момичета! Аз за романтика много нямам сили и не разчитам, но копнея -и тялото и съзнанието ми, за малко почивка, малко промяна- да се отпусна и да си пообщувам. Пробвах днес да се понапъхам в някои дрешки-ми то за напъхване става, ама точно и напъханка си изглеждам в тях ooooh!
Иначе за Цигов чарк-и там "януарска" инвазия Joy- и ние ако си оставахме тук, щяхме да се замъкнем в Батак в къщата на бившия мъж на леля ми-малко италиянска фамилия си падаме. Та много е хубаво в там-планирам още малко като станат дивите ягоди да направим един поход.

Общи условия

Активация на акаунт