ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ- 17

• 21 937
  • 446
  •   1
Отговори
# 90
Другари и другарки, докато си чаламе сериала до вторник, нека да се разнообразим с малко сценарии. Приятно четене!  Heart Eyes

Сценарий и диалози: Ardea alba
Валери и Крис. В апартамента на Валери.
Крис се опитва да обясни на Валери колко му е неловко, че Марто ги подозира....
К– Ако рaзберат, с мен е свършено..
В– Откога те интересува какво мислят хората?
К– Толкова съм объркан...всичко толкова бързо се случва-(Крис хваща ръката на Валери)-Ако майка ми разбере ще се съсипе...
Не стига, че стана това с Елица...Тя има някакъв конфликт с Васил..
В-Майка ти е голяма жена..Ще се оправи!
К- Твоите родители оправиха ли се?
В-Не ми се говори сега за тях!
К-Защо, какво се случи? Ти никога не говориш за себе си..
В-Ми то остава ли ми време...
К-Мислех, че сме приятели..
В(целува го) Повече от приятели сме..(погалва го) Още от мига, в който те видях...
К (извръща поглед) Толкова ми е трудно...Аз не искам да се крием..но не мисля, че обществото ще ни приеме...Аз ще ставам лекар..
В.Крис...съвземи се...живеем в свободна страна...всеки е свободен да обича когото иска....Аз те ..
К.Моля те замълчи! Крис слага ръка на устните му...Разкажи ми ....
В.Какво да ти разкажа?
К.Разкажи ми за себе си...Кой си ти....Свали тази маска...Искам да те видя...Истински....
.......................
Двамата на дивана....Крис седнал. Валери е легнал с глава в скута на Крис:
- Бях ученик...Тъкмо завършвах...Беше преди 12 години...1997.
Всички оакваха много от мен...Валери Кадиев отличникът...безупречният ученик...Но никой не разбираше как се чувствам аз.
Приятелите ми излизаха с момичета...ходиха и се напиваха в дискотеките....Но аз странях от тях...
Бях решил да следвам архитектура.Учих в Икономическия техникум(търговска гимназия) Но мечтаех за ВИАС...
Докато другите момчета обикаляха нощните клубове, аз седях пред статива и рисувах,чертаех...или решавах математически уравнения...
Не ми бяха интересни рандевутата с момичета...
Имаше един Млад Учител (стажант) по Математика...в техникума.Беше на стаж ...С него си допаднахме...Излизахме...Аз все по-често и по-често се чувствах различен...не знаех какво е....То беше по-силно от мен.
На Бала...Той беше поканен от класа...Вечерта всички бяха пийнали и вдигнали градуса. Учителят(Тодоров-Игнат Тодоров) Иги. Предложи ми да се разходим. Балът беше в Тримонциум...Излязохме и тръгнахме по Главната улица...И там до шадравана, ...на осветената главна, той ме целуна.Тогава аз се чувствах като теб, Крис...Объркан, изплашен...Исках да избягам, но краката ми бяха като вкаменени...
Но се чувствах и облекчен, че открих себе си....
След дипомирането продължихме да се виждаме...Той ми помагаше с математиката....Това ни беше алибито за пред познатите..
Един ден беше в нас...Беше обед...Майка ми беше на работа...Баща ми в командировка...Аз бях сам ..с него.....беше топло....и постепенно се отдадохме...(не за първи път) Не бях заключил...Но бях убеден, че майка ми ще се върне вечерта, както обикновенно.
Бях изумен, когато я видях на вратата...с безумния и поглед...Незнам какво точно и колко е видяла ....
К –Валери ...Това е ужасно...
В – (става, налива питие) -Това беше последният разговор с нея.
Изгони ме...Каза, че аз не съм й син...Не исках така да става...
Скоро ми бяха изпитите...Дойдох в София при познати на Игнат Тодоров....Отседнах при тях, докато си намеря работа. За моя радост не ми беше трудно в намирането. А и си взех изпитите с отличен. Имах право на стипендия и общежитие...
Не ми беше лесно тези 12 години...Но се справих..

Главен редактор и режисьор на дублажа ,нашият талисман slashwoman    Hug

# 91
  • София
кажете ми моля ви, че не можах да гледам началото, Явор ли даде кръв за Елица в крайна сметка?
Гаранция, че той е същата кръвна група няма - те са разнояйчни близнаци...

# 92
кажете ми моля ви, че не можах да гледам началото, Явор ли даде кръв за Елица в крайна сметка?
Гаранция, че той е същата кръвна група няма - те са разнояйчни близнаци...
Засега не се разбра кой е дал кръв. Явно донори. Малко ли циган обикаля около Кръвна банка. Аз поне съм виждала в Стара Загора кво е чуду. И ако знаете , хората, дето тва им е последният шанс, не гледат кой ще даде кръвта. Бях свидетел на една подобна сделка.
И аз се бях порамила да давам кръв. Викам си, тва ми е мечта да дам кръв и да спася човешки живот, може би, по този начин. Но докторките, като ме видели, казали на майка: "Тва момиче за какво е дошло?! То, като я гледаме, на нея трябва да й се прелива кръв!.. Laughing

Ана каза на Митето: И без това кръвта ти не става! Което трябваше да рече, че не съвпада групата. И имам две версии:
1. Нито Митето , нито Ана имат кръвната група на Елица. Което дава шанс, тя да не е тяхна дъщеря. Ако не го изяснят в следващите 20 епизода, значи това остава като версия.
2. Случват се и такива неща.
Ще стане така, че Елица ще прокърви отново и ще се наложи спешно донор. Тогава ще извикат Явор, който ще се окаже, че е същата група и резус фактор. Но това не доказва по никакъв начин, че те са брат и сестра. Да се докаже какви са, ще стане единствено чрез ДНК тест. Как ще извъртят нещата, за да се стигне до подобен тест, още не съм фантазирала  Mr. Green

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 22:10 от slashwoman

# 93
Аз и по назад питах, но никой не ми отговори или съм пропуснала. Доктора ако не е казал за кръвта на Димитър, на Анастасия не вярвам.

# 94
Не съм много наясно с докторските неща, аз съм с съвсем друга област (простено ми е  Peace ) но нали Ели се сабуди, което означава, че е по-добре, и вече не и трябват кръвопреливания, донори и др.  Rolling Eyes 

И друго, което исках да напиша, и по-важното според мен е  Mr. Green иииихиихихихии дали на Нова няма да им стане тъпо ако наистина БТВ пуснат ЗЛ само че от друга държава? Тва ще е много жесток нож в гърба, чак мен ме заболя  Mr. Green Joy

# 95
  • в страната на чудесата
защо все обсъждаме дали са брат и сестра? как възникна такова съмнение?

# 96
Не съм много наясно с докторските неща, аз съм с съвсем друга област (простено ми е  Peace ) но нали Ели се сабуди, което означава, че е по-добре, и вече не и трябват кръвопреливания, донори и др.  Rolling Eyes 

И друго, което исках да напиша, и по-важното според мен е  Mr. Green иииихиихихихии дали на Нова няма да им стане тъпо ако наистина БТВ пуснат ЗЛ само че от друга държава? Тва ще е много жесток нож в гърба, чак мен ме заболя  Mr. Green Joy
то ако е немският, там единственото хубаво нещо с Кристиян и Оливер. Не се притеснявай, не виждам да съберат голяма аудитория. Умрел некой ахахаха
Нашият е уникален с това, че е първият бг сериал, който засяга проблеми, незасягани досега. Или с други думи- разчупва табута. Нещо, което досега не е било правено в никой наш филм или сериал. Затова е толкова интересен. А и най- вече, защото си е наш Heart Eyes
Според мен, само batiqol  ще е доволен, защото ще си получи тъй мечтаната  лесбо -двойка Mr. Green Heart Eyes

# 97
Аз гледам ЗЛ само защото е БГ сериал.
Иначе със сапунки пълно.
Ама освен "Дом за нашите деца" друг БГ сериал не успял така да ми влезе под кожата Peace
А, да и" Войната на Таралежите "и "Васко Да'Гама " ама те са детски сериалчета...все пак Crazy

# 98

то ако е немският, там единственото хубаво нещо с Кристиян и Оливер. Не се притеснявай, не виждам да съберат голяма аудитория. Умрел некой ахахаха
Нашият е уникален с това, че е първият бг сериал, който засяга проблеми, незасягани досега. Или с други думи- разчупва табута. Нещо, което досега не е било правено в никой наш филм или сериал. Затова е толкова интересен. А и най- вече, защото си е наш Heart Eyes
Според мен, само batiqol  ще е доволен, защото ще си получи тъй мечтаната  лесбо -двойка Mr. Green Heart Eyes

Слаш, НАПЪЛНО съм съгласна с теб. Почнах да го гледам само защото е БГ, но вече така ми влезе под кожата че няма мърдане... но мисля че като идея е добре, сигурна съм, че няма да се събере същата аудитория, но и той ще си има своята-баба ми например не изпуска сериал по БТВ  Crazy Мисълта ми беше за това, че Нова правят добра продукция (която съсипват), а БТВ им помага...отчасти  Mr. Green
И разбира се- току-що прочетох диалога между Крис и Валери, последния, написан от Алба- страхотен е! Все едно бяха пред мен и говореха, толкова добре си ги представих...продължавайте в същия дух, момичета, няма да се предаваме  Peace Няма сериал, но има хора с въображение  Heart Eyes

# 99
  • Кюстендил
Мисля си, доктора не каза ли, че Елица спи, а не че е в кома newsm78

# 100
Мисля си, доктора не каза ли, че Елица спи, а не че е в кома newsm78

Така каза,вярно е Peace
Обаче близките на пострадалите "обичат" да преувеличават нещата, почти винаги си мислят по-страшното.
Знам от опит. Peace Така,че дори и да е грешка на сценаристите или недочуване от страна на режисьора или на 101 дубъл грешка на езика на актьора, прозвуча много естествено. Peace

# 101
Някъде преди време мина заглавието, че Елен Колева напуска сериала. Така и не разбрах защо. Сигурно сте го обсъждали, но ще ми каже ли някой с няколко думи?

# 102
  • Варна
Не можела да съчетава снимките за филма с театъра, трябвало да се концентрира само върху
едното и т.н.!
Не е имала проблем с екипа, както се спекулираше, просто така е решила!

# 103
  • София
последните серии това с Елица ми се струва, че малко избързват и недообмислят нещата. Както беше на умирачка и всички се изследват изведнъж спира да й трябва кръвопреливане  newsm78

Ако Елица не е тяхна дъщеря значи остава да е сменена в болницата. И ако на Явор му стана лошо в awtobusa и това не е от връзката между близнаци, ще да е от силната любав  Wink

Slashwoman ти да не си от Ст.З.?

# 104
Аз си мисля, че Мартин не знае че Анастасия не му е майка  newsm78 Обаче, не ме питайте защо  Rolling Eyes
Да ама не се връзва...
Марто е бил поне на 3-4,ако не и на 5 г.когато Анастасия е влязла в живота им...
Би трябвало да е наясно.Или поне да има някаква смътна представа.
Просто я приема като майка.Въприки,че му е мащеха!
Според мен знае.Нали каза на София:" Аз не мога да плача.Спрял съм,когато съм бил много малък."Убедена съм,че това има връзка със смъртта на майка му.Просто го е преживял ужасно(нормално-малко дете да загуби майка си) и не иска да си спомня.

Общи условия

Активация на акаунт