Коликите вече отминават ФЕВРУАРЧЕТАТА на килца наддават

• 13 586
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
АМ приготвям в кана розова Девин,но не се изварява,а само загрява до 90 градуса,дали е правилно  newsm78
Приготвям му 140мл.,но почна доста бързо пак да огладнява и хапва на 2.30 часа и  се чудя дали да я увелича малко манджата  newsm78
Стерилиззирам шишетата и бибите по 1 път на ден,с през другото време ги мия с вряла вода,но без препарат,дали не трябва да си купя или по-често да изварявам newsm78

Вече съм отговаряла,но пак ще каза.И аз не изварявам розовия Девин,а и дори не го загрявам до толкова висока температура.Навсякъде пише,че изворна и минерална вода не се изваряват.Минерална няма как да даваме на бебчовците,но изворната става.А и бургаската вода или поне нашата е с пясък вътре.Колко съм алармирала ВиК,но нищо не се прави.Когато си сипя чаша вода на дъното и остава пясък.А аз толкова мразех минералната,ама вече и аз пия такава.

След консултация с уважаван от мен доктор знам,че няма значение по колко мл АМ се дава стига детето поне 2 пълни часа да не реве от глад и общото му количество за деня да не надвишава 1 литър.

Повтарям се но да довърша,че и аз рядко стерилизирам и не винаги мия с препарат.Такъв на Бочко не намерих тук и съм с някакъв друг,но отново подходящ за бебета.

И то не защото нямам време или ме мързи та затова да не гладя,изварям,а просто защото мисля че не трябва да се вманиячавам излишно и да изнежвам детето.Затова и всеки ден излизам навън дори и да вали и духа / тогава за по-кратко разбира се / стига да е над нулата.

Раде,да те питам за каната - почистваш ли я?Изгубих си опътването,но май вътре пишеше,че се почиства след като се образува налеп на дъното.Само веднъж се опитах да сложа чешмяна вода в нея и направихме такъв по дъното.От тогава с Девина си е много чистичка,въпреки че се скъсвам да я ползвам все пак само АМ ядем и не съм я чистила.

Момичета,имам час за сряда за ревматолог та да видим какво ще изкочи.

foxy81,дори не мога да си представя какво си изживяла  Hug Добре,че наистина е малкия дявол.От сега се подготвям,че няма как да се избегнат падания и други инциденти при израстването и да не се шашкам излишно ама ...

Момичета,понякога когато гледам Белослава освен от радост сърцето ми прелива и от чуства като страх,тревога дали нещо лошо няма да и се случи и ми се пълнят очите със сълзи.Не искам да е така,но незнам как да спра тези кофти мисли.Станах голям хипохондрик от както забременях и катострофирахме,явно хормоните си изиграха своята роля и сега много се притеснявам от това да не придизвикам съдбата с тези скапани черни мисли.какво да направя?  Sad

# 151
И ние сме на линия за срещата Peace

# 152
В градската градина ли или да се чакаме отпред пред фонтана

# 153
naiema не питаш мен , но дано да ти бъда полезна аз ползвам нон стоп каната мойта е иноксова и цялата става бяла за около седмица и аз я чистя с оцет или лимонена киселина ( по често с лимонена защото не мирише толкова ) и после цялата блести след лим к-на я мия доста добре .

# 154
Момичета,аз мога да дойда само когато се съберем повечко хора.Не ме разбирайте погрешно,приятна ми е всяка една от вас,но пътя ми с количката до Центъра е около 1 час и съм почти изцяло на главни пътища с доста коли.Просто няма как да се кача в автобус или да си хвана такси с тия две бебета.Та когато се съберем всичките-ще дойда.Другия вариант е ако всички сте с коли просто да дойдете в нашия квартал.Тук има един много хубав парк /Елфитка ще потвърди Mr. Green/...А пък ако сега се съберем повече хора,ще започна да се пооправям,и бебетата също,че и това е дълга и широка, и ще се дотътря някак...така все пак ще ви видя всичките.

# 155
  • София
ФОКСИИИИИИИ... Взвми да я баннеш тая твойта свекърва, защото това вече е прекалено безотговорно! Аз така съм баннала майка ми, защото зарази мъжа ми със шарка и пипа детето без да си е мила ръцете и си е пипала обрива... Ужасно безотговорно! Но ако на мен свеки или приятелката й ми бяха изпуснали бебето, просто нямаше да го видят повече. Честно ти казвам, може да ми се обидиш, но поне ограничи влиянието на тази жена, защото може да стане опасно.

Момичета,понякога когато гледам Белослава освен от радост сърцето ми прелива и от чуства като страх,тревога дали нещо лошо няма да и се случи и ми се пълнят очите със сълзи.Не искам да е така,но незнам как да спра тези кофти мисли.Станах голям хипохондрик от както забременях и катострофирахме,явно хормоните си изиграха своята роля и сега много се притеснявам от това да не придизвикам съдбата с тези скапани черни мисли.какво да направя?  Sad

ЛЕЛЕ, НАЙЕМА, ВСЕ ЕДНО МЕНЕ ОПИСВАШ! АМА ЕДНО КЪМ ЕДНО! Добре че не съм сама... Кукувица... Crazy

# 156
autumnsphere ,е то реално мъжа ми държеше кошчето,но пък никой не си призна,че не е закопчал гюрука.А аз видях и точно затова се удосах и по-късно споделих с мъжа ми,че някои хора можеха поне да се извинят,а не да се измъкват като насрани.Абе,майната му,сега сме по-предпазливи.Добре, че с детето всичо е наред,другото слабо ме интересува.

# 157
naiema не питаш мен , но дано да ти бъда полезна аз ползвам нон стоп каната мойта е иноксова и цялата става бяла за около седмица и аз я чистя с оцет или лимонена киселина ( по често с лимонена защото не мирише толкова ) и после цялата блести след лим к-на я мия доста добре .

Благодаря ти,мила!Питах Радето защото разбрах,че тя има такава кана.А и ползва изворна вода и от нея по каната няма налепи и незнам дали да я чистя  newsm78

autumnsphere  Hug Hug Hug

За момичетата от Бургас - няма да има вода в целия град на 28 и 29.04.Ние май не сме голяма групичка,но все пак дано съм от полза  Wink

# 158
  • София
Добро утро мацки,

да почерпим и ние с Алекс днес става на 3месеца.

Честит и малък рожден ден и на Белослава и Венци.Да са живи и здрави и да слушкат мама и тати.

Хайде връщам се да чета и евентуално мога да се включа пак.
за-стерилизирането-всеки път .Имаме само две шишета,защото той не пие от всяко.Бебе с претенции.
за гладенето-гладя дрешките отвън .И мисля да продължа незнам до кога, но не ми харесват негладени.А и вече съм специалист в гладенето.(по принцип много мразя да гладя)
за водата-изварявам я от чешмичката пие.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

Ей голяма активност няма ли да излизате на разходки.
Ние на следващото хапване в 12ч. и отпрашваме.Лошото е че се разхождаме самички.Ей младостки...

Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

Ей не мога да си пусна поста.

Hug Hug Hug

# 159
  • София
autumnsphere ,е то реално мъжа ми държеше кошчето,но пък никой не си призна,че не е закопчал гюрука.А аз видях и точно затова се удосах и по-късно споделих с мъжа ми,че някои хора можеха поне да се извинят,а не да се измъкват като насрани.Абе,майната му,сега сме по-предпазливи.Добре, че с детето всичо е наред,другото слабо ме интересува.

Ох, душичка си ти и тва е... Ама давай по-твърдо. Hug

# 160
мерси за инфото за водата голям спек ще е ама няма начин профилактика

# 161
Ниема,мерси за отговотите  HugКаната свеки я мие и не съм обърнала внимание има ли нещо по нея  Rolling Eyes
Относно страховете ти и аз съм същата,още повече след това,което преживяхме,а и докато бях в болницата при малкия на какви ли не аномалии се нагледах,даже вечер не можех да спя,а мислех малките невинни душички.
Отивам да си барна една прическа,че утре съм на дофтор  Wink

# 162
Здравейте "колежки"!
Искам да ви помоля за мнение. Дядо ми е починал нощес  smile3518 Погребението ще е утре и смятам да отида с детето защото няма кой да го гледа а и се кърмим (кърмата от шише не я иска). Впрочем не споменах че баба и дядо живеят в друг град - Трявна та за това няма как да го оставя. Естествено няма да го внасям при покойника. Няма проблем да отида нали? Много държа да отида.

# 163
Naieam, и аз да ти отговоря за каната - аз ползвам постоянно такава и наистина за няколко дни натрупва варовик по дъното. Чистя я с оцет - наливам го вътре, вместо водата до първата чертичка и включвам да заври няколко пъти. Идеално се почиства! М/у другото топъл оцет може да се ползва за екологично почистване  (вместо препсрати) на всякакви метални повърхности, които натрупват варорик - кранчета на мивки, душ батерии, на мивки и т.н.
За тревогите - мисля, че е разбираемо да се притесняваш, след като си преживяла катастрофа. Много хора се чувстват като теб, някои не смеят години след това да се качат в кола. Но аз бих те посъветвала до колкото  можеш да пропъждаш лошите мисли от главата си, когато усетиш, че се прокрадват. Никой не знае какво може да му се случи, но да се притесняваш преди да се е случило нещо няма смисъл, само си вредиш така.

Честито на бебчетата, които днес имат месечинки!!!   bouquet

# 164
 k.penkova,моите съболезнования!
Мисля,че няма проблем да отидете и да отдадеш последна почит на дядо ти.

Общи условия

Активация на акаунт