Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 310
  • 294
  •   1
Отговори
# 30
# 31
  • София
Ужас, ужас- какви въпроси, какви обяснения и как ще ни разберат пък децата- направо не ми се мисли  #Crazy Ама като сме се хванали на хорото - ще го играем.
За този слинг- нещо не съм много ентусиазирана вече  Tired Както и да я сложа Мария- все трябва да я поддържам леко- не може и двете ръце да са ми свободни...
Били, мерси за линка с рамките   bouquet

# 32
А как слагате колан със слинга? Иначе ми се струва точно толкова безопасно, колкото и ако се държи бебето в ръце.
Аз трябва да пробвам пак с моя шал дали ще стане номера да го навържа като хората. А как слагате бебетата - хоризонтално или по диагонал, така, че главата да се пада под рамото, настрани леко, защото гледам, че при едно и също вързване са възможни и двата варианта. И стоят ли кротки бебчовците като са покрити и през главата и лицето с плата?

# 33
  • София
Ей, завидях ви за срещата - много приятно го е описала Зеленкото, но сигурно ви е било и хладничко. Дано за другата среща времето е по-добро. Чакаме и снимчица  Simple Smile
Слънце, ужасТ  ooooh!  Crazy , направо не ми се мисли аз да изпадам в такава ситуация.
 simona_stoyanova , както си решиш, разбира се.  Hug Моят племенник, на 2г е, също го отгледаха с кисело мляко. Просто се чудя какви са мотивите - майки във форума са писали, че не излиза много по-евтино.
СЗА, браво на юнака!  Simple Smile

# 34
Вероники, Никита, Нагаина, мерси за коментарите за слинга.

Вероники, аз все още ползвам навън Премакса, който е като торба и в него бебето се поставя сравнително бързо и лесно (доста по-бързо и лесно отколкото в слинга с халките).

Никита, честно казано, мина ми няколко пъти наум дали не мога да шофирам с Ники в слинга  Mr. Green - представих си картинката живо  Crazy. Честно казано, ако карам на мъжа ми колата, която е автоматик, може и да стане  Mr. Green Laughing Шегувам се, естествено, сега да не ме нападне някой  Naughty

Нагаина, в Премакса също е леко или ицзяло покрито лицето на бебето, в зависимост от това как успея да го поставя, но не съм видяла да му е дискомфортно. Но има разстояние между плата и личицето около един пръст. Иначе за нагласянето - не мога да споделя в слинг-шал как става, нямам още, засега мога да кажа, че най-лесно ми е в Премакса и седи леко по диагонал, не съвсем хоризонтално. В този слинг с халките съм го поставяла и хоризонтално. Аз се водя от позицията, в която е когато ми е в ръцете в поза люлка за кърмене - обикновено леко диагонално.

Oki4, ако направим среща за разходка, мога да се опитам да ти покажа - то не че аз съм се усъвършенствала с този слинг с халките, но горе-долу... Пусни си search в you tube "ring sling" и ще ти излязат доста клипчета, където много хубаво показват и обясняват как се наглася в ринг-слинг.

За киселото мляко и аз подкрепям въвеждането му след годинката, но всяка майка си знае.

Сия, с чай с мед и лимон най-добре ще се оправиш. Другото е много лимони, изцедени, разбъркваш ги с мед и пиеш по няколко пъти на ден.

Слънце, Гого е запознат с процеса по зачеване и раждане, износване и раждане на бебето още откакто решихме да имаме второ дете, а като забременях бях подробно разпитвана нееднократно и съм се постарала да обясня надълго и нашироко цялата истина и само истината, разбира се на неговия език. Което ни докара един хит, на който още се смеем... Понеже знае, че за да има бебе, тати дава на мама семенце, което расте в корема на мама - та един ден му казваме, че бебето ще е момче, след като аз дълги седмици съм го подкукуросвала да иска сестричка и той ми казва: "Ами върни семенцето на тати тогава и да ти даде такова със сестричка". Много се смяхме  Laughing

Искам да попитам мамите с по големи деца които не са слагали Пентаксим защото нямаше по тяхно време. Чували ли сте за ваксината Акт Хип която е само с/у менингит, слагал ли я е някой от вас и имате ли изобщо някакво инфо мнение или опит който бихте ми споделили. Ще съм много благодарна Hug

ГалинаГ24, , аз съм слагала Act Hib на Гого, еми доволна съм - в смисъл добре му понесе, а дали има ефект надявам се да не разбера никога Simple Smile Но по съвет на нашата педиатърка тогава я сложих, а аз й имам доверие.

Понеже докато редактирам стана вече утре, бързам да почерпя за 5-тия рожден ден на Гого, който е днес (вече 26-ти). Чака ни голямо парти с много гости, така че днес ме няма в нет-а Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 00:03 от SZA

# 35
  • София
  Party TimeСЗА, да ти е жив и здрав батко Гого, да е много усмихнат и умен, и другия път желанието му за семенце сестричка да му се сбъдне Wink
Много хубаво изкарване на празника!

# 36
SZA, и аз да се включа за слинга. Вчера на мъжа ми му мина престъпната мисъл да го возим в слинг, но се отказахме. Истината е, че цялото това омотаване е безумно Tired . Аз лично все още не се справям сама (връзвам, ама как- само аз си знам). Като тръгна пък да се размотава (настояваше да не помагам, за да може да свиква сам да се оправя) беше едно подпъхване, подържане с крака, омотаване... цирк. Иначе е страхотен слинга-шал. Просто нямам думи. Очаквах да е удобно, но надмина представата ми Grinning . Имам и такъв с халки от Боби, но не съм го ползвала много, защото нещо все не успявах да го наглася. Чак преди 1-2 седмици видях как става номера (много съм добре Crazy ). Но така или иначе като комфорт е на светлинни години от шала
Окич, вероятно нещо не правиш както трябва при поставянето Rolling Eyes . Или пък да не би да ти е такова усещането само- че ще изпадне, ако не я крепиш? А за снимките и клипчетата СЗА е права, аз така му хванах цаката- много са полезни Peace

SZA, да ти е живо и здраво детенцето  bouquet !

# 37
СЗА, като каза чай с мед и лимон....аз нали, защото не трябва уж упорито избягвам мед, а хич не искам да е така, на мен лично много ми помага за имунната система, а и много обичам. Аз в началото и от цитруси бягах, но като се разболях, нямаше накъде и ги почнах. Иначе и шоколад хапвам, но ми се стори, че ягоди, мед и фъстъци са си най-най забранени по време на кърмене. Ако си слагам по малко в чая, мога ли да съм спокойна, че няма да има алергична реакция? Просто за тия алергии карам наизуст, изобщо не съм в час, знам кои храни са алергени и автоматично ги избягвам.

# 38
  • София
Добро утро, мамчета!
Аз да ви се оплача от вчерашния ден. Нашата малка принцеса не обича да ходи по кръчми. Тъй като зълва ми в понеделник ще ражда, бяха ни поканили на обяд в парка Заимов. Отиваме ние там, поръчваме си салатка и основно ястие и като заваля....Преместихме се на зкарито под чадър и като ревна малката. Рев, та да се чудиш откъде го вади....Помолихме да ни завият храната за вкъщи (която още не беше готова) и си тръгнахме. Малката се успокои и тъй грейна слънце, решихме да отидем двамата с мъжът ми в кварталната кръчма та да не ни е яд, че излизахме за малко. Та значи поръчваме си ние пиене-ядене, тъкмо го носят и нашта убавиня наду гайдата. Нищо не помогна:ни биба, ни вода, ни храна, ни гушкане. Та се наложи мъжът много бързо да изяде и неговата поръчка и мойта, за да можем да си тръгнем. В момента, в който излезнахме от кръчмата, Светланка млъкна.  JoyКупон пълен. С гордост мога да кажа, че вчера съм била на две кръчми и съм си тръгнала гладна.  Laughing Добре, че имахме храна от първата кръчма, та хапнах като се прибрахме...

# 39
  • София
Здравейте и от нас. Съвпадение или не, след ваксината Калин просто не спи както преди, а много, много по-лошо - повече се стряска, плаче, мята се, дори гушкане не винаги помага.... Дори се притеснявам, че не се наспивам вече нощем и да не ми намалее кърмата... Ето нощес спа само 1 час в креватчето, другото време беше до или върху мен  ooooh!

Я да ви питам за т.нар. ембрионална поза. Като спи бебето върху вас (на гърдите и корема), как стои: свито като гърненце (с дупето нагоре) или разпльокано като жабче? Като бях на преглед при АГ някаква сестра заприказвала майка ми (нали Калин е на поискване, та си ходя навсякъде с него - наложи се да мобилизирам помощник, който да го държи, докато съм в кабинета) и я наплашила, че много свит бил, в "ембрионална поза", трябвало да е по-опънат. Обърнах внимание - почти винаги, когато е върху мен (или баща си, де), Калин е в поза "гърне", а не "жабче"... Как е при вас?

Има ли някъде инфо дали е безопасно да се вози в слинг в майката директно в колата

Аз доколккото знам столчето е задължително  newsm78

veroniki, прибрахме се благополучно, аз се понамокрих (панталона), но пуснах у дома топлото и пийнах един Фервекс за всеки случай  Hug Днес съм добре, нищо ми няма  Whistling Ще сложа в количката дъждобрана си вместо чадър и следващия път няма и да усетя (той е рибарски, като дълго палто - купихме си преди време с мъж ми когато ни водиха на рожден ден на Мусала  Mr. Green ) Роси настояваха да ме откарат с колата до нас, но аз отказах, за да се тествам в екстремни условия (а и те вече един път ме прибираха, та ми беше и малко неудобно, като някаква просячка Embarassed)

Глафира, да не би да е било задимено в кръчмите? Музиката да не й е харесала? Много шумно или тихо? Много хора? Позата? Калин на едно място не стои, като спре количката и трябва в ръцете ми все да е....

# 40
  • София
Зеленко, бяхме през цялото време на открито, не духаше на бебата и си седеше кротичко в столчето за кола. Не бяхме с количката, но друг път не сме имали проблеми с лежането в столчето

# 41
Мале, мале какви върпоси задавали тези малчовци, много любопитни бееее.....като се замисля, че и ние с таткото ще трябва един ден да обясняваме за птичките и пчеличките Laughing Laughing Laughing......ама като дойде ще му мислим Peace

зелено човече , наш Косьо изобщо не иска да ми лежи върху гърдите. Дай му да е по гръб и да рита с всичка сила и всъщност досега не е бил свит в поза "гърне" или в ембрионална поза. Даже интересното при него е, че при заспиване обича да си е легнал в леглото и сам да си се приспива с въртележката. Като го нося все иска да гледа я лампите, я картините по стената и повече се превъзбужда и става кисел, че не може да заспи.

За столчето и аз знам, че е задължително и при евентуална проверка може и глоба да се плати newsm78

SZA
, честит ти рожденик Hug Hug Hug. Да ти е жив и здрав големия батко и само да Ви радва и да е най-добрия батко Heart Eyes
Ето едно подаръче от нас:   Hug

А сега и ние да почерпим. Днес Косьо става на 2 месеца  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Да ни е жив и здрав Hug Hug Hug

Целувки от нас  bouquet

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 09:56 от dideto

# 42
здравейте мамчета,
SZA, ЧРД на баткото- да е много здрав, да е щастлив и много да ви радва.
Честити месечинки на всики бебоци!!!
Зеленкото- Елия спи и в двете пози, но аз гледам да не я държа много върху мен.
glafira- ние още никъде не сме ходили с бебка, но редовно вкъщи си танцуваме и то на попфолк  Rolling Eyes (нали беще в корема на мама като се жених и такава музика имаше доста силно)

Ние от вчера чистим сополчета, много мила картинка е- татко и я наляга да ги маха, а тя се обръща към мен и се жалва.

Хайде от нас лек и усмихнат ден  bouquet

# 43
  • София
Привет!
СЗА, да е жив и здрав баткото!  Hug  bouquet Ама е от най-хубавата зодия  Sunglasses Hug
Дидето, честити ви 2м  Hug  bouquet
Зеленкото, браво за ентусиазма да се тестваш в такива условия!  Hug  Peace За позата - забравих преди да пиша - понякога спи в мен така, друг път - по-"разгънат". Защо да е притеснително  Rolling Eyes , обосновала ли се е д-рката? А за реакцията му към ваксината - дано мине скоро  Hug
Глафира, стана ми смешно  Laughing И аз съм имала такива случаи с баткото огласял е пицарии и кафета, хем на открито Crazy, сега малкия хич нямам намерение да го водя на такива места - само да се срамувам.  Crazy

# 44
Добро утро  Hug
Днес няма разходки  Cry тука имам чувството че ще завали всеки момент, а такъв е студ  cold но поне ще се разходим (макар и с колата) до свекърва ми - канени сме на обяд, че утре е рожденячка. така че, ще смени малко климата  Laughing А нещо Борката от вчера е запеканка. Нямаше голямо ако вчера цял ден, само леко надрискани памперси, ама ние тях не ги броим  Naughty Ако и днес няма голямо ако, ще работи термометъра май.
Ей, го предрема сега 15 минути и е готов за нови подвизи.  Mr. Green
SZA, ЧРД на баткото
Честити месечинки на днешните бебчовци !!!
Хайде целувки  kiss, че ме чака цяла пералня да простирам и да чистя къщата, преди да сме тръгнали на обяд

Общи условия

Активация на акаунт