Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 321
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Радвам се, че ви допадна моята рецепта. С риска да прозвуча нескромно съм станала императрица на тази манджа...Уф, отивам и аз да си напазараувам продуктите, че ми се прияде Joy

# 226
  • София
БилиБили, честит рожден ден!  
  bouquet  bouquet  bouquet
Честити месечинки на всички ставащи на ... от 4м до 1м  Grinning Heart Eyes Hug
Сза, и аз много харесвам априлско-майските рогати зодии  Simple Smile Само за мотивацията за кърмене не мога да се съглася.  Rolling Eyes При нас положението е такова, каквото го описва Любима още от самото начало. Има сигурно 10 пъти, в които е сукал от мен и то - като не се е усетил съвсем. В момента, в който се разбуди - почва да реве страховито - какво да правя в такава ситуация - да го натискам да суче ли? Насила не става, или поне аз не мога да го накарам. Не се оправдавам, просто описвам ситуацията.
За готвенето - нямам спомени какво съм правила последно, става ясно колко често го правя, нали  Whistling

# 227
 Честит рожден ден БилиБили! 

Абе майчета, вашите бебета плюнчат ли се? Ние от известно време почнахме да се плюнчим, дали са признаци за скорошни зъби?
Ама едни такива мехурчета прави, много смешни.

Ели , твоята Елия спря ли да се буди през ноща за вода? Мисълта ми е дали вече започна да спи през цялата нощ по 6-8 часа?

Слънце- Мони и Митето страшно много си приличат , даже за момент не разбрах кой кой е . Сега като гледам снимки на батко ни  и мойте също си приличат , аз даже на моменти на Теди му викам Вале. Толкова си приличат, но може би след време ще се стопи приликата.  Нашия батко сега го друса пубертета и не прилича на себе си. Joy

# 228
Дума- аз не смея да се хваля много много с Елия. Първо да не дръпна дявола за опашката и второ, незнам дали е удачно, при положение, че има доста ревящи бебоци и да не дразня. Иначе ДА, спря за се буди. Сега заспива към 23-24ч (незнам защо толкова късно, като е готова с банята и папкането мксимум в 22 и 30ч) и се размърдва към 4ч, но като се опитам да и дам чайче или не го иска или пиива по 2-3 глъдки и сама си заспива. И така до 6ч. Днес даже се разбуди в 6 и 30ч.
Понякога през нокта неиска да пие, но иска да я гушкам и заспива при нас и след това я местя.

# 229
Вчера си купих една много хубава книжа от серията на "Бон Апети", казва се "Хранене на бебето от раждането до 1 годинка"Препоръчвам я, а струва само 2.95, илюстрована е и има доста рецепти. Peace
Та, вижте какво пише относно храненето на бебето, цитирам:
"Дневното количество приета храна, зависи от теглото на бебето и неговата възраст.След 10-тия ден до 2-ия месец, обемът на приетото мляко е около 1/5 от теглото на детето, което се равнява на 200 мл/кг/ тегло за 24 часа.Например, ако кърмачето тежи 4000 гр., то трябва да изсуква дневно по 800 мл(1/5 от 4000 гр =800 мл или 200 мл*4 кг=800 мл.След това се дели на броя хранения за 24 часа и се намира какво трябва да е необходимото кол-во за 1 хранене.Определените чрез формули кол-ва са ориентировъчни.
3-4 месец-дневното кол-во трябва да е 1/6 от теглото на бебето
5-6 месец-1/7
7-10 месец-трябва да е приблизително 1000 мл, или 200 мл. на порция.

Значи, ако се водя по тая формула, смятам за храненето на Радо 1/6, тъй като, вече е минал 2-ия месец.Та:1/6 се равнява на 166 мл.;166*6,46=1072.36.След това деля на броя хранения(6) и се пада че Радо трябва да изяжда около 178 мл на ядене.Я кажете-правилно ли смятам, че съм много боса с тая математика Laughing
Ради-то и той много се плюнчи, ама се съмнявам да са зъби-много рано бе  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 13:49 от Белла

# 230
Благодаря ви много за бързите отговори за почивните дни през празниците  Hug
Аз леко позагубих нишката сега като съм с двамата в къщи, а в много скоро време ни предстои РД на нашия батко. СЗА, много си права, излиза малко соленичко - вчера ходих да резервирам ден в детски клуб и като поръчах менютата и тортата и останалите подробности... като ми казаха крайната цена и свят ми се зави  Crazy ама какво да се прави.
Слънце, много си приличат децата ти и без тази снимка.
ЧРД на БилиБили
Честито на бебчетата с кръгли месеци   bouquet

Относно готвенето, не ми е слабост и за това предочитам бързите и лесни неща за приготвяне, а когато съвсем нямам време татито носи храна от вън или поръчваме нещо готово, като например пица или китайско.
Вчера и днес сме на пилешка супа, че нали сме болни, да оздравяваме.
Е, това е от нас. Хубав ден и дано да не вали!

# 231
Белла с тези формули ме хвърляш в музиката Rolling Eyes И аз съм зле с математиката. По мой изчисления - Елия е 5кг по 200мл на килограм се получава 1000мл за деня, делено на 5 хранения, 200мл на хранене.  Shocked Тя яде средно по 130-145мл. При нас е навъзможно да яде повече

# 232
Белла с тези формули ме хвърляш в музиката Rolling Eyes И аз съм зле с математиката. По мой изчисления - Елия е 5кг по 200мл на килограм се получава 1000мл за деня, делено на 5 хранения, 200мл на хранене.  Shocked Тя яде средно по 130-145мл. При нас е навъзможно да яде повече
То за това се казва, че формулите са ориентировъчни Mr. Green.Радо да не мислиш, че яде 180 мл, яде 150 мл, а понякога и по-малко. Peace

# 233
  • София
Ели мерси за целувките за Бибката  Hug смятай, че са й предадени.

На нас по формулата ни се пада да хапваме по 144 гр., ако се броим под 4 м., но ако сметнем, че вече сме ги направили излиза по 124 гр. Така че аз приемам нещо средно и излиза, че е вярно - ние ядем средно между 120-130 гр.

Белла, не ти беше много вярно смятането, но пък резутата ти се получи - аз ти го сметнах 179  Crazy
Нашата мома хапна, наака се и сега пак спинка... днес не ми се ще пак да пропускаме разходката, че може и от това да беше по-нервна вчера....Та ако не завали смятам най-късно към 4 и половина да съм навън

Глафира и един въпрос по рецептата - пробвала ли си да го правиш с пържолки - имам предвид по-големки парчета месо, може и да са по-тънички?.. чудя се дали ще се получи...

# 234
БилиБили, честит рожден ден! Желая ти много здраве, любов и сбъднати мечти   bouquet
Честити месечинки и на бебоците родени на 29ти  Hug
Аз бях секцио и лохиите ми спряха към 45 ден.
dyMa , и Мария много се плюнчи от 2-3 седмици. Прави и тя мехурчета.
За готвенето хич ме няма, а нямам и време де... Днес ще правя панирани чушки и шопска салата. Хареса ми рецептата на Глафира и мисля и аз да я пробвам.
Утре след консултацията заминаваме за Плевен. Дано не забравя нещо важно. Чудя се стерилизатора да мъкна ли, защото шишета не ползваме на този етап, само бибероните залъгалки и стерилизирам, та се чудя може ли само да ги мия с топла вода без да ги стерилизирам. Как мислите? Отделно се притеснявам как ще и понесе Пентаксима утре и смяната на обстановката и леглото. Много се дразня на времето. Тъкмо се бях настроила за дълги разходки из хубавите паркове на Плевен и Русе, а то ако вали вкъщи ще си седим. А там и нет няма.. Ще ми липсвате, а и после как ще наваксам с четенето не знам...Още не съм почнала и багажа да събирам. Дано колата ни побере Simple Smile

# 235
Ewling, за кърменето - както писах и по-горе, подкрепям позицията на Нагаина, където тя беше писала изрично, че коментира бебетата родени без проблеми, а твоят случай далеч не е такъв. Так аче идеално те разбирам, дори ти се възхищавам за цялото цедене и опити да кърмиш.

Слънце, да си се замисляла, че може би киселото мляко увеличава проблема с коликите?

# 236
  • София
TaniaR, пробвала съм разбира се. Приготвяш си пържолките отделно. Соса го правиш като задушиш гъбите със сметана. Заливаш пържолите със сместа и добавяш кашкавал. Но трябва да е добре затоплена храната, за да може да се разтопи кашкавала.

За плюнченето и ние сме царе. Такива лиги точиме, че чак се плаша Joy

# 237
Да, и Борката е цар в лигавенето.Какви лиги има, като на санбернар Mr. Green зъби ли са, що са  newsm78 А това с лигавенето, откак си пъха и ръцете в устата. А пък лигите как се точат като го обърнеш по-корем ooooh! направо подгизваш.
Искам да питам мамите с по две/три деца, то е рано де, но все пак - от кога почнахте да приучавате мъниците на гърне?

# 238
  • София
Здравейте пак от нас. Благодаря на всички пътували мами за коментарите за багажа. Има малка вероятност да пътуваме малко през голямата почивка. И аз почнах да пиша списък, пък да видим какво ще побере колата  Mr. Green

TaniaR
, честит "юбилей"  Hug

Относно разните формули за това колко трябва да яде бебето на едно ядене се сещам за един лаф, дето не помня къде го видях "Ами изтрило ми се е разграфеното на цицата..."  Whistling Иначе никога не мога да знам колко пъти ще яде на ден мойто диване, може би формулите са за АМ само  newsm78

Я да питам от кога може да се "понадигат" количките - къде мога да прочета  newsm78

Цитат
Бях обещала следваща среща през големите почивни дни, но от сега искам да се уточним как ще действаме при прогноза за дъжд: срещата отпада или срещата остава - къде - някое заведение явно, но пък да е близо до срещата и да има "навън, ама с навес или големи чадъри". И кажете по коя ТВ гледате прогнозата, че да гледаме всички една и съща   Mr. Green Засега за първите дни от голямата почивка го дават дъжд   ooooh!

# 239
Здравей народеееееееее! Mr. Green
Аз пак да се включа докато не съм ви изгубила. Wink
Аз все още съм добре психически, като се има предвид, че по цял ден не иска да спи и иска да му се обръща внимание, да му се говори, като ти гука , да му отговаряш.....а случайно ако се разсея и пропусна - започва да врещи все едно го колят.

И на бързо да се оплача от таткото: Снощи го оставих да гледа малкия, за да си взема душ. Връщам се от банята и направо щях да припадна ...... малкия с резен шпеков салам в устата. А мъжо ми го гледа толкова доволен... #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire. Малкия си изплюл бибата и тя паднала на земята, ама не му се ставало да вземе друга и изрязал един резен шпеков салам, заоблил го и му го бутнал в устата.

Общи условия

Активация на акаунт