ЮНСКИ талисманчета се появяват,определено термина ни наближава !Тема №56

• 11 827
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!

Поздравления на Сафира - да са й живи и здрави бебчовците и скоро всички благополучно да се приберат у дома!!!
Честитки и на Мейфлауър на патерици!

Момичета, искам да ви попитам дали има някой от вас това състояние и как го облекчава. От около седмица поне по час-два на ден, но често и повече ми е много трудно да дишам. Задъхвам се и ми призлява и не мога да си намеря място. Имам чувството, че бебето ми опира силно в ребрата и дробовете. Направо съм като риба на сухо...  Sad

Също от около седмица започвам да усещам едни безболезнени стягания на корема, които предполагам, че са някакви предварителни контракции. Стяга се за около 1/2 минута и после всичко е ок... Аз отначалото досега не съм пила никакви магнезиеви препарати, също никакви лекарства, даже витамини пиех от дъжд на вятър за кратко, а после престанах. Не мисля да почвам сега, вече си наближава термина при мен доста...

# 76
  • София
Привет и от мен!
Много  Hug и  Praynig за родените вече бебета! Да са живи  и здрави!
Само хубави новини да чакаме от тук насетне!

Контракции са както втвърдявянета на корема, така и болка тип менструална! За този период е нормално да се появяват вече, но станат ли повече от 10 на ден - обаждайте се на доктора си!

А за хемороиди: имаше една чудесна рецепта, но я загубих Embarassed В безистена на площад Славейков, в аптеката навремето я приготвяха, но незная дали вече не ги забраниха тези лекарствени форми /т.е. забъркването на съставки в аптеките/!?

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 12:40 от vodica

# 77
Гъди, това са въпросните хапчета, Витаслим http://vitaslim.bg/home.html - аз като един редови фен на в. Уикенд  Mr. Green, там им правят реклама на тези хапчета и сега погледнах да ги видя, как точно се казват -Ива  и тази Бързакова, забравих и малкото име/дето снощи беше в предаването/ са им рекламните лица! Peace

# 78
  • София
Гъди, Самбоди, благодаря за отговорите, значи ако стане вече нещо се опътвам към Тина Киркова, там съм си избрала,а и ми е най близо.
Аз същите чувства питая към Ива Екимова още от както водеше едно предаване по канал1. А на "Размяна на съпруги" , българският вариянт ли са пуснали вече? Май съм изпуснала.
Земетресение не сме усетили снощи, кой знае как са ме ритали в корема по това време  Mr. Greenразбрах от една тема в Клюкарника тази сутрин.
Аз днес трябва да реша дали да плащам за екип. Ту съм убедена, че трябва да се плати , ту си мисля, че няма смисъл. Ако съм със секцио ще си платя, но за сега се очертава нормално раждане. Моята лекаркака не изражда и ми препоръча една в Тина Киркова и ми даде личния и номер. Каза да и звънна да говорим, но аз като не съм решила за плащането и незнам какво да и каза като и звънна.  newsm78 Трябва да се решава де, че тази седмица влизам в 9-ти месец  Grinning

Гамби, все се каня да те питам, има ли нещо Монтанско в тебе  Grinning , имам чувството, че се познаваме?

# 79
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Цяла сутрин подреждам шкафовете в къщи, сега ми остана да пренаредя гардеробите и съм готова да си почивам.
Едно момиче найстина не се е появявала, но си мисля, че ако имаше нещо, щепе да пише sms, на вестителките. Така, че да се надяваме, че всичко е наред. Аз съм сигурна в това.
Sv. и на мен ми се втвърдява корема понякога, но аз си пия Магнерот. Инъче както vodica пише когато са повече от 10 на ден вече е опасно, и моя д-р така ми каза като му казах, че от време на време имам втвърдяване. Според него е нормално да има по-няколко втвърдявания на ден, вече трябва да се подготвяме. Опасно било и ако има и болки.

# 80
                            Честити бебешоци на Safira !!! newsm44
                         somebody, честити бебешоци и на твоята приятелка !!!
Да са им живи и здрави и да слушат мама и тати. Бързо възстановяване на мамите и скорошно прибиране удома.]

# 81
Честит рожден ден /на патерици/ на Mayflower hbday
Честита двойна радост и на приятелката на Somebody с близначетата, дано скоро се включи и тя в юнския отбор bouquet

Аз да похваля нащия тати, сутринта сглоби детското креватче, а уж беше планирал това за почивните дни. Много приятно ме изненада  Heart Eyes

# 82
Здравейте момичета! От един ден не съм влизала и даже на шега си викам, я да видя дали няма още изненади и хоп още четири бебета близначета! Shocked Shocked Shocked Shocked
Честити момченце и момиченце на safira!!! Май те са ни първите бебенца, родени са на 21 април, а на Ди* два дни по-късно, радвам се че вече дишат самички, дано скоро й ги дадат.

Somebody честито и на твоята приятелка!!! Доколкото разбрах засега при нея едното бебче все още е в кувьозче, дано скоро и то започне да диша самостоятелно, ще чакаме хубави новини от теб Praynig
Честит рожден ден /на патерици/ на Mayflower! newsm59
На болните мами и дечица пожелавам бързо да оздравяват.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 13:46 от vanny_76

# 83
Здравейте и от мен с днешна дата:-)
Честита радост на  Safira,нека растат здрави и щастливи бебоците  bouquet

Somebody,благодарности,че си ме добавила на първа страница:-)

И аз взех да не спя по цели нощи-сами раждане,операций,бебта са ми в главата,отделно ставам непрекъснато за тоалетна...абе изобщо:-) Но си викам-това да са ни проблемите.
Как мога  да разглеждам албумчето със снимки?
Пожелавам на всички ви хубав и усмихнат ден Simple Smile

# 84
Amorevole, за усещането около пъпа - на мен често ми се появява и съм сигурна, че е някое краче или лакътче, опряно там. Усещам го като напрежение до скъсване, чак леко наболява на пипане, но после внезапно изчезва.

За хемороидите - аз имам фисура, което е спукан хемороид и на този етап нищо не може да се направи. Кърви като ходя по г.нужда, но поне не боли... Преди години оправих проблема с мнооого движения. А за хемороиди има много рецепти, но задължително трябва да се консултираш с лекар. Ето една добра статия: http://zdraveopazvane.com/хемороиди/   (copy & paste na адреса, иначе не се появява)
На мен лично ми е помагало прах от сяра (продава се в аптеката) на върха на лъжицата всяка сутрин (яде се). Но пак трябва консултация с доки.

Geraldine, моята доки ми каза, че до 32-ра г.с. трябва да тичам в Майчин дом. Оттам нататък - където съм си решила Simple Smile

somebody, аз също съм с планирано секцио за 1.06, можеш да ме впишеш в началото. Макар че последните дни се замислям дали да не го изтегля напред - например 25.05. Вече тежи страшно и броя часовете... Идея си нямам как ще издържа до 1-ви юни  #Crazy

Нашият татко снощи изяви желание да присъства на секциото в 1-ва АГ, някой има ли идея пускат ли татковците там и дали искат още пари за това?  newsm78

Sv., дишането ми често се затруднява от горното бебче, но се появява като съм легнала - помага само разходката из стаята  Blush

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 13:48 от KaterinkaM

# 85
Ооо, и аз съм редовен читател на в. "Уикенд". В работата дори сме абонирани за него, че много новини и клюкинки от медийния сектор има  Mr. Green  Ама сега, като съм си вкъщи, разчитам на неделите, като ходим на гости на нашите, баща ми редовно го купува, а аз си го взимам за вкъщи. Иначе аз все забравям да купя, като излизам.

Само че напоследък прескачам страниците и статиите за отслабване, нали точно в момента не му е времето. Само да ви предупредя да не се лъжете за Фемимодел-а (нали и него много го рекламират там). Преди време го пих, сумати пари бях дала, нищо не свалих, а то се оказа, че е за жени над 40-годишна възраст май  hahaha  Тогава исках да смъкна и само 2 кила де, а те са най-трудни. В крайна сметка, направо се стопих от лененото масло, затова си мисля, че пак ще разчитам на него след раждането. Също и дъвки "Мотиф" дъвчех доста време, от тях пък спря да ми се яде сладко  Peace

Но ако не стане, ще пробвам и тези хапове. А и ако и с тях не стане, ще разчитам на червената лампа  Joy (тук могат да ме разберат само тези, които са чели "Звездни знаци" на Линда Гудман).

Sv., и аз от 1 седмица вече си ги имам тези втвърдявания, без болка. Появиха се точно след последния ми преглед. Подготвителни контракции са, няма нищо страшно, нормално е дори оше от 7-я месец да се появяват. И аз като теб досега не съм пила никакви лекарства и също малко се бях притеснила, че се появиха точно след прегледа и нямах възможност да питам лекаря си дали да не пия нещо. Не съм ги броила точно колко са на ден, но не са кой знае колко много, затова не обръщам много внимание.

Егати скапаното време  #2gunfire  Единия ден обувам пролетни чехли, а на другия - ботуши. Да вземе да се установява най-накрая, че ми омръзна само да прибирам и изваждам зимни и пролетни обуща  #Cussing out

# 86
  • София
КатеринкаМ за Тина Киркова  става въпрос нали. Там присъствието на бащата е 100лв.
http://www.1agb.com/qa.php тука има ценоразпис.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 13:58 от Geraldine

# 87
Честити бебенца на мама Safira!  kyllmg kyllmg Пожелавам й бързо въстановяване! newsm03 newsm10

# 88

Sv.
и аз така не мога да дишам понякога, чак свят ми се завива. Най-често вечер се случва. Точно бебето сякаш ми е натиснало дробовете. помага ми само ако застана напълно изправена, да не се облягам назад. Или още повече като се наведа напред и се облегна на лакти, а корема виси. Чела съм даже, че това е полезно за правилното разтягане на връзките и по лекото раждане.
А това стягане, което си усетила са точно контракции. Моите бяха точно такива, за тях ме изпратиха в къщи да си седя - за всеки случаи и изписаха магнезий. Но и това беше доста рано,преди месец, а сега си наближаваме термин. Лежи си като те пристегне, но и кажи на лекаря. Аз вече нямам, заради магнезия сигурно. Но и предполагам, че скоро трябва да го спра, нали за раждането контракции си трябват  Wink

Едно момиче маи тия дни беше писала, когато се разбра за  ДИ, сигурна съм.

Земетресението е усетено само в северна България, нашите в Силистра са го усетили. Планината Вранча си е земетръсен район, добре че не е било по-силно. 77 година като е имало голямо земетресение е било от там.

Аз си имам много негативно мнение за хапчетата за отслабване. Лятото ни трябват много разходки, а при мен е ефикасно и проверено - 1 седмица на домати и диня само с малко сиренце, направо прочиства. Лятото и хляб и сладко не ям принципно, естествено се получават нещата. Виж зимата не става така.

# 89
  • Варна
Ехе, още бебчета  Laughing Laughing Laughing Честито на Safira   bouquet Да са живи и здрави мъничетата и да радват много мама и тати  Grinning Grinning Grinning
Ние вчера ходихме и понапазарувахме доста неща за бебка най-после. Взехме кошарка, количка, столче за кола, козметика, дрешки, комплектче за изписване, хавлийки, спално комплектче, две шишета на Д-р Браун и доста други неща. Общо взето действахме почти по списъка, който беше в по-предните теми Simple Smile Количката е тази http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=249 , светло и тъмно зелена, а кошарката е сгъваема на Бертони синичка с малко зелено и оранжево. За козметиката взехме Бюбхен като за начало. Много им се радвам на покупките Simple Smile Ще кача малко снимки като свършим с основното чистене, че сега всичко си стои в торбите, не сме разгънали и кошарката.
От време на време и на мен ми е затруднено дишането и как се задъхвам понякога само като говоря  ooooh! Контракции пдродължавам да си имам и аз, но се успокоявам, че не са болезнени и само си пия магнезия.
А снощи за земетресението докато се чудя дали е земетресение или не и то свърши. Не се стреснах кой знае колко.

Общи условия

Активация на акаунт