ЮНСКИ талисманчета се появяват,определено термина ни наближава !Тема №56

• 11 830
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
SV  и аз доста честа дишам трудно по-специално вечер но си мисля че бебчо притиска диафрагмата и е от това. За земетресението тук във Варна здраво си го усетихме та представям си ако беше по-силно.

# 91
Момичета, тия дни си мисля за страданията ви от киселините и за това, че при мен нито веднъж не се е проявила тази гадост. И си мислех да споделим малко информация за навиците на хранете, за специфики около готвенето, за видове храни, които хапваме. Може би има общи неща между мен и други мами без киселини, които ще облекчат състоянието ви. А не вярвам при мен да е от много здрав стомах, защото по принцип ми е доста кекав и като хапна нещо по-"коварно" - веднага усещам и повръщам. А и с колита съм се научила много да се пазя. Та ето някои типични за моето хранене навици:

1. Никога не правя запръжки на готвеното - винаги лука го задушавам с олио, вода и сол докато омекне, без да го запържвам  cook
2. Пържено по принцип ям мноооого рядко и то навън - 1-2 пъти в месеца  alert
3. Отдавна изхвърлихме фритюрника  ignore2
4. Старая се да следвам принципите на разделното хранене (не смесвам месо с картофи или с ориз например ...)  coolcool
5. Не ям свинскоnewsm25 Напоследък рядко ми се прияжда и пиле дори. Телешкото го опитвам чат-пат заради ниския хемоглобин   
6. Пия мноооооого вода Misc Baby Bottle
7. Старая се да  не преяждам  Crazy
8. Откакто съм бременна закусвам с прясно мляко и овесени ядки (което ми спести и запека де)  smile3550
9. Не ям колбаси  Naughty

Не се сещам за друго специфично, угаждам си, когато ми се прияде сладичко или KFC например (макар че знам колко са вредни)  newsm24

Нека всички, които нямат киселини, напишат какво е типично за готвенето и хранетето им:)

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 14:33 от KaterinkaM

# 92
Здравейте мами и от мен.
Честити бебенца на Сафира - всичко да е наред,много да я радват,а на нея бързо възстановяване.  bouquet
Amorevole и аз имам такива болки около пъпа отвреме-навреме,все едно ще ми се скъса кожата там и като си пипна пъпчето ме боли.Явно от разпъването ще да е,защото там май е най-тънка кожата.
KaterinkaM аз също в последно време ям само кисело и прясно мляко/на попара/ заради киселините,но пак си ги имах.И затова не издържах и питах лекаря за хапчета и той ми изписа Стоп-ацид и го взимам само вечер,когато имам киселини 1 или 2 часа след храна.А ако ям нещо пържено взимам едно 0.30мин. преди храна и едно 1 или 2 часа след хранене.От два дни нямам киселини и не съм взимала хапчетата.
Ние днес накупихме всичко останало-памперси,легенчета,кофички,мокри кърпички и праха за пране- купих Тео бебе за спалните коплекти,одеалата и пеленките и Сано + омекотителя за дрешките.Ще се заемам от утре да ги пера,защото ако се наложи да се местим поне да са готови.Взех си също подплънки за кърмачки и козметика за бебчо - Бюбхен /гел за къпане,олио за мазане и крем против подсичане /аз бях купила и Бочко за подсичане/,но ми казаха отначало,че не е хубаво да се смесват различните козметики.Остана ми само Гармастан за зърната,но ще питам първо акушерката кое е по-добро - Гармастан или Дефламол и дали въобще да взимам или да изчакам.

# 93
  • Варна
Гамби, все се каня да те питам, има ли нещо Монтанско в тебе  Grinning , имам чувството, че се познаваме?
[/quote] - има и то мнооого.

# 94
Здравейте! Аз не съм се появявала тези дни, но видях, че коментирате храненето и киселините!
Но първо да не забравя Сафира и двете бебчета! Да им са честити, много здрави и послушни! А на мама Сафира, бързо-въстановяване и много щастливи моменти!
Та за ядене и киселини: Това, което на мен ми е направило впечатление до момента е, че когато ям нещо, което е било запържено положението е неспасяемо.... Днес си сготвих един гювеч без да запържвам, и се наобядвахме, ще докладвам дали съм получила киселини! Иначе намалих всякакви подправки, като черен и червен пипер, чубрица(според мен особенно много ме дразнеше)! За лук, чесън и т.н. минах на зелени, според мен не са толкова силни и по-лесно се приемат от стомаха! На скоро обаче останових, че понякога получавам киселини от кисело мляко и бисквити! До момента се е случило един път! Иначе аз месо не ям (вегетарианка съм от 15 години), така, че не мога да кажа нищо за месото! Като цяло забелязах, че сухата и суровата храна (т.е. не готвено) ми се отразява много добре! Поради тази причина минах на салати (основно) и вечер избягвам да ям нещо друго! Дори и да хапна малко повече не са ми се получавали киселини! Вода пия в безобразни количества и понякога когато положението е много зле, пия начесто по няколко глътки, та и това успокоява за малко! Кафе пия само сутрин, а забелязах, че от инстантното кафе също ми се появяват киселини, затова пия еспресо (слабичко, разбира се)! Чая също ми докарва киселини (черен, зелан, сив), билков чай не съм пила повече от 2-3 пъти и не си спомням как ми се беше отразил!  Рядко, но все пак се случва от домат да получа киселини (случвало се е от пресен и от консервиран), но като цяло добре ги понасям! За плодовете за сега не съм забелязала нещо да ми се отразява лошо, там не се лишавам от нищо!
Ако се сетя за нещо друго ще допълня!
Аз обаче забелязвам нещо друго и понякога изпадам в див размисъл: много често предиобед се занимавам с домашна работа (готвене, чистене, подреждане и т.н) и бебчо рядко го усещам! Но като се сетя за него и си помисля, примерно, че днес не се е появявал, като по команда до макс. 1 минута се е разкачал в корема! Това е нещо, което се случва почти всеки ден! На мен ми е много странно, на вас случвало ли ви се е подобно нещо? Сигурно има нещо верно в това, че има някаква по-специална връзка между майката и детето.....Как мислите?

# 95
  • София
Здравейте момичета,
аз от два дена само ви чета отгоре-отгоре. От вчера съм се заела със сортиране и вакумиране на купищата дрехи от племенничката. Направо край нямат, а са само до 1.5 год. Носени са съвсем малко, запазени са много. А такива сладурски роклички има  Heart Eyes, но са за след една годинка. Малката ще има доста дрешки ежедневки за оплескване с разни работи  Laughing
И мен ме боли пъпчето, но си мислих че е от операцията.

Момичета, нали ако станат контракциите на 5 мин се тръгва за болницата? Моят лекат каза половин час и аз много се смутих. Каза ми още, че ако изтекат водите да съм легнала на страни и да чакам за появата за болка. ЧЧак след това да отивам в болницата Shocked
Иначе багажа за болницата ми е почти готов.

# 96
Цитат
Аз обаче забелязвам нещо друго и понякога изпадам в див размисъл: много често преди обед се занимавам с домашна работа (готвене, чистене, подреждане и т.н) и бебчо рядко го усещам! Но като се сетя за него и си помисля, примерно, че днес не се е появявал, като по команда до макс. 1 минута се е разкачал в корема! Това е нещо, което се случва почти всеки ден! На мен ми е много странно, на вас случвало ли ви се е подобно нещо? Сигурно има нещо верно в това, че има някаква по-специална връзка между майката и детето.....Как мислите?

Да и аз онзи ден се замислих точно за това когато имам работа и бебчо не мърда,
но като се сетя за него че не ме е ритал и тои веднага показва че ме чува Laughing
Със сигурност има връзка между майката и бебето

За земетресението аз съм мнооого далече от него,така че не съм усетила нищо

# 97
Имам си вече нощница  newsm44 newsm44 newsm44  И почти не е бабешка. Ако и по-бързичко ми поспадне коремчето, може дори да се каже, че ще ми стои добре  Peace  От такова нищожно нещо как се радвам само...

Разходих се до пазара в Люлин, който по прицнип е на 15 мин. пеша от вкъщи и никога не ми е тежало да ходя до там - е, така беше до днес. Честно ви казвам, имах чувството, че нося 50 кила в корема си и още 100 на гърба си. Едва се дотътрих до вкъщи, много зле се чувствах, чак се уплаших. Сега малкият се намести и вече съм добре, но напоследък все по-зле се чувствам след разходка. А толкова обичам да вървя  Cry

За мое щастие, аз съм от късметлийките, които така и не ги споходиха киселините - като гледам при вас какъв кошмар е, много ми е мъчно и същевременно се радвам, че поне тези мъки са ми спестени. Иначе си хапвам всичко - не щадя нито подправки, нито кисело, нито небелени зеленчуци и т.н. Почти всеки ден ям и колбаси, както и ядки (освен фъстъци). Пържено по принцип ям 1-2 пъти годишно, навик ми е от дебелия ми период да го избягвам, както и газирано.

viper, може би трябва да си болднеш въпроса, за да обърне някой повече внимание. Иначе и мен това много ме интересува. Гунев май и на мен ми каза, че като са на 30 мин., да хващам пътя към МД.

А отделно навсякъде чета, че щом изтекат водите, веднага трябва да се тръгва. Все си мисля, че по-добре да отида по-рано и да си вися допълнително там, дори да не е дошло съвсем времето за раждане, отколкото да тръгна в последния момент и да се чудя дали ще стигна навреме  Tired

# 98
Здравейте и от мен!
Днес нещо нямам настроение, едно такова ми е подтиснато и аз не знам защо.
И аз съм от щастливките, които нямат киселини, нито сега, нито при първата ми бременност. За яденето- не мога да кажа нещо специално-ям всичко-без колбаси, свинско, а от както съм бременна почти не ям никакво месо, с изключение на бяло пилешко и по малко телешко.
viper, лекарката, която ми следи бременността ми е казала, че изтекат ли ми водите веднага трябва да тръгна към болницата.Ташков, който ще ми прави секциото ми потварди същото.

# 99
За контракциите - тук ми казаха с първо дете като са на 3 мин. , с второ, трето и т.н. на 10 мин. да се запътвам към болницата. При втората ми бременност контракциите ми бяха станали на около 7 мин., когато тръгнахме от вкъщи.
Ако околоплодния мехур се спука, веднага трябва да тръгнете към болницата, защото има опасност от инфекция, особено когато бебето още не се е наместило в малкия таз даже казват в този случай, че трябва да се легне и да се извика линейка.

И аз съм от късметлийките, които нямат киселини. Гледам да се храня здравословно, но си хапвам и пържено, и месо, млечни продукти, много салати и плодове. Сладичко също ям, най-вече домашно приготвен сладолед от пресни ягоди.

# 100
Катеринка, допълвам към твоя списък... и аз не съм имала киселини...

1. Никога не правя запръжки на готвеното - винаги лука го задушавам с олио, вода и сол докато омекне, без да го запържвам  cook
2. Пържено по принцип ям мноооого рядко и то навън - 1-2 пъти в месеца  alert
3. Отдавна изхвърлихме фритюрника  ignore2
4. Старая се да следвам принципите на разделното хранене (не смесвам месо с картофи или с ориз например ...)  coolcool
5. Не ям свинскоnewsm25 Напоследък рядко ми се прияжда и пиле дори. Телешкото го опитвам чат-пат заради ниския хемоглобин   
6. Пия мноооооого вода Misc Baby Bottle
7. Старая се да  не преяждам  Crazy
8. Откакто съм бременна закусвам с прясно мляко и овесени ядки (което ми спести и запека де)  smile3550
9. Не ям колбаси  Naughty

Нека всички, които нямат киселини, напишат какво е типично за готвенето и хранетето им:)

10. Всичко изброено по-горе, но ям доста месо- филета, луканка, но съм си намерила една с малко подправки, пържоли-свински, пилешки- пека ги.
11.Ям много плодове и зеленчуци.
12.В салатите слагам зехтин.
13.От тестените храни-ям черен и/или пълнозърнест хляб, но хапвам и кроасани.
14.Пийвам от време на време чашка газирано питие-бира или пепси...

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 18:11 от PoLy_PoLy

# 101
Katerinka целият ти пост все едно аз съм го писала - не съм имала киселини изобщо, имам чувствителен стомах принципно - към тежки храни и се храня както си описала (и също изхвърлих фритюрника  Grinning)

# 102
Здравейте!
Сафира, честити рожби! Да са ти живи и здрави и ти да не се безпокоиш!
Нямах интернет вчера и днес до едно време Sad
Но сега ще допълня за Вис виталис - няколко неща много ми харесаха и ги препоръчвам:
- чисто памучно одеало българско с хубав размер /става и за по-голямо детенце/ - в дъното на халето са изложени
- комплекти от завивки с чашафчеата от трико и комплекти само чаршафи от трико - аз съм им голям фен, че са мекички и синът ми спи с голямо удоволствие с тях вече 2г7мес., добре обгръщат телцето, не стоят като дървени като някои други и не се отвива /моят сладур спа в чувалчета до 1г3мес и после отказа Simple Smile/
- хубави преповивалници и на прилична цена, но аз вече бях взела
За жилетчицата - за всичко, което търсех питах продавачките, че ми прилоша. Питах за трикотажна жилетка без качулка и ми показаха, много е мекичка и с дупчици, има и плътни.

По-късно ще чета тази тема и ще се включа.

ninand, не съм се мазала след раждането. Дотогава се мажех с Икаров масажно олио срещу стрии и нищо нямах. Сега ще питам лекаря си, но гърдите няма да си мажа.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 19:49 от ayas

# 103
  • Плевен
Да са живи и здрави бебетата на Сафира!

Ох, сно6ти така ни разлклати земетресениетоооо. Бе6е ужасно и о6те не мога да се оправя. Спах у нашите 4е е по-сигурно. Като се прибера 6те пи6а пове4е. Дано вси4ки да сте добре! Heart Eyes

# 104
  • София
ayas, много се радвам, че сподели за стоките, защото освен другите неща трябва точно комплектче само от чаршафи да купя за бебето и търсех памучно одеяло за Габи, защото нейните ги наследява бебето, на нея и омаляха. Също и по-тънко поларено ще и търся.
относно храненето, не мисля, че има връзка здравословното хранене с киселините по време на бременност, специално. Аз съм с много чувствителен стомах и много внимавам, с какво се храня. За първи път разбрах, какво са киселини първия път, когато забременях. Както и друг път съм казвала миналия път по това време получавах киселини, каквото и да хапнех и от вода и сухари също, а гледах тогава точно заради това какво ям. Майка ми и свекърва ми ми готвеха и мъжа ми ми носеше в болницата. Просто тези киселини зависят от хормоните, които дразнят стомашната лигавица и от притискането на стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт