ЮНСКИ талисманчета се появяват,определено термина ни наближава !Тема №56

• 11 843
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
ЧЕСТИТО НА САФИРА!  ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ!
Надявам се и Сафира и Ди да са добре и бързо възстановяване!
Аз също имам такива контракции още от началото на 8-мия месец. Не си спомням с първата бременност да е било така, но аз и много неща съм забравила. Единственото, което мен много ме притеснява са болките в кръста. Спомням си, че  при първото ми раждане започна с това. И сега като ме заболи кръста пия нош-па и лягам да ми попремине, все пак още не съм влязла в 9 месец. А за тръгването към болницата засичах си контракциите и когато бяха на 15 минути акушерката ме посъветва да тръгвам към болницата. Пътя ми до болницата не беше подлъга от 10 мин. с кола и при прегледа ми се установи, че съм с 5 см. разкритие.
Дано съм била полезна.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 19:19 от mimsi_77

# 106
ЧЕСТИТИ БЕБЕТА НА САФИРА! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Аз се връщам да чета!

# 107
Честито на Сафира и от мен    bouquet . Бързо възстановяване и скоро да се включи с разказ.

При мен забелезах , че киселините ми излизат след ядене на сладко и пица - предполагам от консервираните домати в нея. Но наистина се получава от притискането преди всичко. Като не съм бременна  от нищо не получавам. Сега гледам да ги ограничавам тези работи.

Катеринка,  на секцио не може да присъства бащата, но имаше една мама , на която пуснаха мъжа, защото бил лекар /всъщност беше зъболекар/, но явно бяха по-близки с лекарката.

Исках да пиша и нещо от лекциите, за това кога се тръгва за болницата.
Значи , като започнат контракциите не трябва да се панираме, а засичаме и когато станат редовни на пет минути. Аз понеже ще съм секцио и се надявам и този път да не разбера какво е това, не мога да споделям опит , а само какво съм чула.
Ако раждането не е първо, по-раничко.
Изтичането на водите също не е повод за паника. Обикновено изтичали само водите , които са под главичката на бебето и то с нея запушва. Тръгва се за болницата , но спокойно - без паника, няма опасност за бебето.
Проблем е , когато водите са зеленикави, тогава не трябва да се губи време.
Тапата може да падне няколко дни преди раждането.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 20:19 от Mayflower

# 108
Зна4и за киселините: Главната при4ина е нивото на Проджестерона, този хормон разпуска гладките мускули по време на бременост, за да се подготви тялото за раждане и да е по-лесно да излезе бебо4ето, но за съжаление не е фокусиран върху родилните мускули ами вси4ки гладки. Един от тези гладки мускули е и горният свинктер, които разделя хранопровода от стомаха, и след като и стомаха е избутан на горе и смален, си представете колко лесно е произвелата се киселина за избълбука нагоре в хранопровода, след като няма какво да я спре. Препоръ4ват се малки и 4ести похапвания то4но поради тази при4ина, и засхтото по време на бременост метаболизма е забавен, така 4е е по-лесно на стомаха да обработи малко по малко отколкото много на веднъж. Дано съм ви била полезна.   bouquet

# 109
Sv., при мен се получи същото - казах на лекаря си, а той ми даде магнезий по две на ден до навършване на 34 седмица, не повече. При мен също са безболезнени и то сутрин на събуждане и са придружени с леко стягане на десния прасец. А не съм пила от началото - тогава съвсем за кратко се беше наложило.
Мисля, че Франческа беше писала, че такива стягания могат да се превърнат в нещо по-неприятно. Но все пак питай лекаря си.
Rosi, честити покупки!
Болка около пъпа имах и аз, но беше преди месец. Просто едно опъване, което много сърбеше, но се мажех там повече и спря. Сега, от ритането под ребрата, там продължава силното опъване и сърбеж и имам чувството, че ще ми се "спука" кожата Simple Smile

Петя, имаше и другаде хубави памучни одеала, пак бяха български и с голям размер, ще потърся и ще кажа. Преди имаше в един магазин на Красно село, по-обикновен десен, но много хубав памук и кантовани.

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 20:23 от ayas

# 110
Благодаря на всички, които ми отговориха! По 2-3 пъти на ден получавам такива втвърдявания на корема и принципно не ме притесняват, защото вече е напреднала бременността доста. Все пак, сигурно наистина ще питам лекаря, защото искаме да идем до морето по време на дългите почивни дни - да не стане някой сакатлък. Само дето аз никак не обичам да звъня по телефони на лекари и всякакви хора, които не познавам добре и все като се налага започвам да кърша пръсти и да отлагам... Някаква моя си лична особеност, която ми вреди обикновено  Simple Smile
Иначе аз утре навършвам 34-та седмица! Много е удобно, че всеки понеделник превъртам седмиците  Simple Smile!
Лил, много добре си обяснила за киселините! Аз имам само от време на време, но най-ужасни бяха по великденските празници, когато преядох безобразно на няколко пъти. Също мисля, че са по-остри, когато смесвам разнородни храни; и Катеринка препоръча разделното хранене, сигурна съм, че облекчава нещата.

# 111
Честито на мама Сафира!Да са и живи и здрави бебчетата!

За втвърдяванията на корема
- аз съм с такива от края на 5-ти месец - пия магнезий, но пак си ги имам..на моменти са болезнени, но като полегна се оправям..а и вече съм си вкъщи, така че ми е по-спокойно.

Имам друго притеснение в момента - преди малко колега на моя приятел се обади, че е с шарка - днес е избила - те са имали контакт само за около 20 минути в петък, но аз съм леко притеснена..питах майка - карала съм 2 вида шарки като малка, но въпреки това..

Снощи малката ме събуди с бесни ритници в 3:30 и до 6 не можах да заспя - то не бяха подскоци, то не беше чудо - към 5:30 пийнах малко прясно млекце и малко след това се спря..трудно ми е да спя, а през деня тъкмо се унеса и ми звъннат от работа..направо незнам докога ще продължи така..

# 112
Вижте какво изрових от нета:

за киселините - http://www.predainatatak.bg/news/about96.html

контракции - http://fema-bg.com/index.php?m=1233

кои са симптомите на раждане - http://fema-bg.com/index.php?m=1245

признаци за предстоящо раждане - http://fema-bg.com/index.php?m=1380&lang=1

Дано да съм била полезна  smile3525

# 113
за киселините аз ги имам от време на време. Тази вечер  например ми се  появиха киселини преди да хапна каквото и да било. А нямах почти 2 седмици. Точно вчера си помислих, че се отървах от тях..... ама не. И по принцип както Лил го е описала затова е по-добре да се хапва по малко и на често

# 114
Аз също имам киселини без значение какво ям и по колко. Затова днес си позволих пържени картофи и салата от пресен лук, маруля и репички пък да видя как ще спя.

# 115
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Честито и на Сафира Hug! Здрави, будни и умнички да растат рожбичките й!

Гледам пак сте захапали темата за киселините - при мен вече само десен показалец спасява положението. Практиката е следната - цял ден глад (нямам апетит), кафета, коли, сокове и евентуално нещо "на крак", вечер зелена салата обилно, ако остане място и друго мога да мушна, биричка, сладко... после лягам, пия едно хапче, после второ, лъжица сода, втора, трета... накрая в тоалетната- пръста (вече споменах кой Mr. Green), гледам да остане все пак нещо в стомаха и лека нощ деца Mr. Green.

Контракциите - ами продължават, вече от две седмици съм на Гинипрал, след като на един от записите на тонове, чертата, "рисуваща" контракциите, беше по- "скоклива" от самите тонове на бебето.
Някой всъщност май по- напред беше питал за треперенето дали е нормално - нормално е, но аз забелязвам, че този път в комбинация с Изоптин е по- поносимо, а ако не е на гладно си е съвсем прилично. С предната бременност ми бяха изписали Верапамил + Гинипрал и категорично беше по- треперливо Crazy

Лека нощ, мацки и се пазете Hug!

# 116
Лелее,видяхте ли какво става при майските майки, толкова много бебчета вече....  ylinfant newsm51
 Толкова е трогателно,и при нас скоро ще е така.
Днес имах коластра,а ми беше спряла, много се надявам това да е признак че ще имам кърма.
 Бебка вече е станала доста силна,такива ритници ми раздава, единствено по някое време през нощта се успокоява и спи по дълго,иначе цял ден не се спира.

# 117
Честито за бебетата на Сафира и Ди! Да са живи и здрави!
За контракциите имам ги от месец, а някои дни са и повече от 15 в други около 5. Повече почивка на една страна и веднага изчезват. Появяват ми се и болки вече и тогава взимам едно нош па. Само едно неприятно усещане имам все едно ще се напикам някаде ме натиска долу, но мисля че не е по пикочния мехур а по шииката не знам. Надявам се всичко да е наред още 3 или 4 седмици. И първато раждане ми беше по - рано, може и сега да е така- края на май. Лека нощ на всички!

# 118
Надявам се всички да родим здрави бебоци и те да постоят в коремите още.
Рая, моето отроче също е станало доста активно, а преди ден различих ясно краче и ръчичка Simple Smile
Ще ида да се порадвам на майските майки. Много са очарователни Simple Smile Като ги видях, се сетих как заспиваше моето първо бебче след бозаене и си сгушваше главицата под мишницата ми.
Не мога да повярвам, че остана съвсем малко...

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 23:20 от ayas

# 119
Здравейте

Искам да поздравя Сафира и ДИ !!! пожелавам им бързо прибиране вкъщи и много щастие !!!!

Охххх много се развълнувах, казах и на приятеля ми, тои се ококори и после каза "ето почва се...."
наистина скоро ще имаме вече по едно или пък две бебчета......  family newsm07 smile3504

Общи условия

Активация на акаунт