Хотелите във Велинград

• 115 542
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Преди малко се върнах от Велинград. Посетихме хотел Уникат главно заради мнения прочетени тук. Досега винаги отсядахме в хотел Велина.

В общи линии съм много доволна. Стаята, в която бяхме се водеше малка с тераса, струваше 100лв. за двама и беше много голяма, с голяма баня и разкошна тераса, гледаща към парка. Направо се зачудих как ли изглеждат големите стаи. Хареса ми това, че цените варират според вида стая, защото съм се напатила с хотели, които продават всичките си стаи на еднакво високи цени.
Единствено полилеите с висулки не бяха по моя вкус, но не са болка за умиране.

Успахме се сутринта и затова не мога да дам отзиви за басейна, но снощи посетихме останалата част от спа центъра. Сауната е много малка. Турската баня и особено джакузито в единия й край ме спечелиха!!!
 Джакузито, за разлика от повечето места, на които съм била, е с постоянно течаща, обновяваща се минерална вода, широко е и висяхме вътре почти два часа. Нямаше много хора, както и очаквахме, но това са плюсовете на работата в събота и неделя и почивен ден в понеделник.

Сега за ресторанта - кухнята не ми хареса, с изключение на сутрешното разкошно еспресо, което си беше включено в закуската и много вкусните питчици на вечеря.

Това е, за което се сещам. Дано да съм била полезна.

# 151

А на снимките басейна на Селект изглежда наполовина на открито? Всъщност закрит ли е от всякъде ? Сякаш има и външен преход ?

Я кажи как милите мами стават лоши?  Joy

Като бяхме в края на октомври във Велинград обиколих почти всички хотели, просто за да разгледам и да добия впечатления.
Селект е на баир и изкачването до хотела от паркинга до рецепцията си е приключение за тези, които не обичат стълби.
Басейна на пипане беше студен,  остъклен е с плъзгащи се врати и от едната страна бяха отворени. Има джакузи, което е по-топло, но въздуха в самото помещение на басейна беше студен.Сега може и да го затварят, макар, че според мен и през октомври не беше за отворени врати, което го правеше почти външен.

# 152
lady_Blu  Hug само заради едните бонбони дето много не ги одобрявам,  детето постоянно ми вика Лоша мама  Laughing

Момичета  Simple Smileаз вчера все пак резервирах Селект ако е кофти ще се преместим , там поне хотели не липсват  Simple Smile.
Разбира се, ще пиша после отзиви  Hug

# 153
  • Бургас
lady_Blu  Hug само заради едните бонбони дето много не ги одобрявам,  детето постоянно ми вика Лоша мама  Laughing

Момичета  Simple Smileаз вчера все пак резервирах Селект ако е кофти ще се преместим , там поне хотели не липсват  Simple Smile.

Мила,вие кога отивате?

# 154

Мила,вие кога отивате?

Мила, писах ти на лични  Hug
Избрах Селект пред Макси, защото в Макси няма детски басейн и ако е студен големия поне в Селект има вариант за детски топъл.
А пусти мерак да пробвам новите хотели.
Двойната луксозна в Селект е 160 лв без вечеря, значи ако имаше места в Акватоник би било най изгодно. Сигурно за това и Акватоник е фул ,много по евтино е,но ми казаха че е резервирано всичко две седмици напред.

# 155
  • София
Избрах Селект за Коледните празници, заради боулинга, дискотеката и другите занимания, с които се надявам голямата ми дъщеря на 13 да не скучае и мрънка.Никъде обаче не намерих оферта с полупансион, само нощувка с закуска.Сайта им не работи.

И ние си падаме по разнообразието, затова искаме да пробваме новите хотели. Иначе фаворит ни е Гранд-хотела, но винаги се храним в Олимп. Страхотна и достъпна кухня.

Последния път обядвахме в един ресторант на 2-рия етаж на една сграда в центъра 'Чинари' ако не се лъжа. Много добро обедно меню, а такава евтиния няма никъде другаде.Супи по 99 стотинки и основни ястия като пилешка кавърма например по 2лв и нещо. Както каза мъжа ми - И ние веднъж да сме на далавера Laughing

# 156
Избрах Селект за Коледните празници, заради боулинга, дискотеката и другите занимания, с които се надявам голямата ми дъщеря на 13 да не скучае и мрънка.Никъде обаче не намерих оферта с полупансион, само нощувка с закуска.Сайта им не работи.
През август дискотеката все още не работеше, нито пиано бара. Едната боулинг писта се разваляше постоянно, играта ни беше провалена, но не ни компенсираха. Дано сега нещата да са се подобрили.

# 157
  • София
veni9 - надявам се вече да са си оправили нещата и да нямат поводи за извинения като нов хотел. При тази конкуренция на хотели във Велинград е недопустимо, но ти ме подсещаш задължително да попитам по телефона преди да изпратя парите. Има пиано бар и боулинг и в Гранд хотела, но ние заради малкото и дългите мокри коси предпочитаме вечер да не напускаме пределите на хотела.

ако се сетим нещо преди тръгване ще питам, а после задължително ще се отчета тук.

Мнооого  е полезен форума в това отношение. Ние ще сме за 4 дни с малко дете и вечно мрънкащ тийнейджър и ми се ще да няма издънки.

Поздрави Hug

# 158
Stelitka, приятно изкарване и дано всичко да е наред!

# 159
Момичета сега се връщам от Селект 5 * и съм просто в потрес!
Това е най - смотания хотел, в който сме почивали.
Какви 5 звезди са му дали просто не мога да повярвам  Shocked Аз му давам не повече от 3.
Като начало разположението-между 2 строежа, пасбище, порутени къщурки,коне....
Със същия успех можеше да го построят в някоя ромска махала.
После девойките на рецепцията и изобщо целия персонал са изключително глупави люде, изключително...
Пиколата си пушеха спокойно и никой не дойде да ни помогне с багажа.И не само на нас а и на останалите 3 семейства с които пристигнахме едновременно.
В целия хотел няколко пъти спираха тока  Shocked Върнаха ме в соца.
Асансьора няколко пъти се повреди. Мъж ми заседнал веднъж в асансьора. Натиснеш примерно сутерен той ти показва 5 ти етаж не знаеш да слизаш ли да не слизаш ли...С останалите гости на хотела почнахме да се бъзикаме с асансьора и не само. Всички виждаха що за пародия на хотел е това.
Интернет нямаше през целия ни престой.
Климатик няма. Лятото не знам как се живее в тоз хотел. Имаше парно, но не топлеше достатъчно и ни дадоха и печка.
Всички мебели, мивки, кранове, легла, изобщо всичко е евтино и скапано и е почнало да се разваля.
Прибираме се от басейна и картата ни отказва, детето мръзне пред вратата щото и парното в коридорите е слабо,докато баща му слезе на рецепцията да смени картата.
Мъж ми се къпе , целият в пяна -спират тока, съответно и водата в банята му спира и светлината  Rolling Eyes
Детския кът стана ясно що не са го снимали в сайта си. Ами детски кът има само в двете крила на първия етаж и супер малък. Едни кьошета са отделили за детски кътове. Няма детегледачки. Няма външен детски кът.
Няма къде да се разходиш...
Басейните са единственото хубаво на този хотел. В петък следобед големия беше някъде към 36 градуса,детския и джакузито над 40. В Събота също бе топъл големия,но в днес сутринта(Неделя) големия бесейн беше хладен, според сервитьора бил към 29-30 градуса, но на мен ми беше хладен. Навярно го топлят за уикенда и после го оставят хладен. Помещението е топло между 20 и 24 градуса варира. Затворено е. В тази част с плъзгащите врати духа неприятно под тях, но само там, иначе е топло. Просторно е. Има шезлонги за всички. Добра вентилация. Зарадва ме ,че има и детски шезлонги, още повече бих се зарадвала ако имаше и детски халати  Wink
Храната. Закуската е скромна. Нищо ама нищо общо със закуска в хотел 5 звезди. Кафе машината днес сутринта беше развалена. Сервитьорите доволно се мотаха докато я оправят. Кафето от нея е според мен лошо.
От машината за сок течеше странна течност.
С обедното меню се потресох отново. В Събота ни дават освен традиционното меню и едно ксерокопие на хвърчащо листче с обедното меню. Днес за Неделя ни дават същото листче със същите неща, които се предлагаха и вчера.
 Аз ги питах дали това е готвено в Петък, разбира се ми казаха(излъгаха) че е готвено днес.
Сервитьора взе да ми се извинява, че не са разпечатали нови листчета с днешна дата  Joy
При което аз му казах, че това би било безсмислено при положение, че се предлагат същите неща от вчера и проблема не е в листчето хартия, кога е печатано а в това кога яденето е готвено...  chef
Иначе цените на обедното меню са ниски. За вечеря ,основните ястия съм към 20 лв, салатите към 9-10,фреша 6 -общо взето сравнително високи, но храната е вкусна.За сметка на това се чака много да ти я сервират.
Включително гореописаното обедно меню, дето беше от петък го чакахме доволно дълго ако че бяхме само две заети маси в ресторанта.
И накрая за десерт,терминала им и той не бачкаше, като всичко в хотела и не можеше да се плати с кредитна карта ,та мъж ми плати в брой. И това в нашия век, дето далеч по удобно е да се плаща с карта вместо да броим банкноти.
Това на прима виста се сещам сега.
Изобщо в този хотел се почувствах адски зле и никога няма да повторя. Stop

# 160
А уж пише:
Климатик в стаите: да
За децата: детски кът
Интернет: да-wireless-безплатен

Lo6a mama, жалко, че сте си развалили почивката...  Sick
И на мен ми е странно как допускат в СПА хотели да е толкова студено по коридорите /визирам Акватоник/, от асансиора на който гледах Селект и си го представих, целия отрупан в сняг...  Flutter Планирах уикенд там през зимата, но сега се разколебавам  Mr. Green
А би ли споделила в каква стая бяхте и каква е цената на нощувка? Благодаря!

# 161
Merlinski за първи път ми се случва подобно нещо а пътуваме много и почиваме в добри хотели и в бг и в чужбина.
След като след написаното от мен само се разколебаваш значи не съм добър писател.
Можеш ли да си представиш в хотел претендиращ за 5 звезди да спират тока а да няма генератор, да ти спират водата, светлината да засядаш в асансьора ,да не ти работи картата за стаята, да няма кой да ти носи багажа, да не работи терминала за кредитни карти,отвратително разположен ...
Между впрочем, като на целия Селект спря тока вашия Акватоник светеше. Мъж ми каза"Там е истината"
Двойната луксозна на Селект е 160 лв.Според управителката сме били в такава. Според моите критерии бяхме в стая за персонала или в част от кучешкия хотел  Stop Всичко беше кич и евтиния в стаята, обзавеждене сякаш китайско производство.
Целия хотел беше без никакъв усет към детайла, недомислица...
Интернет нямаше ,по едно време се появи мнооооооооооооооооооого слаб сигнал ,с който реално никаква страница не можеше да се отвори. Дадоха ни кабел. Излезе надпис, че интернета на хотела не е платен затова им е прекъснат.
Детския кът описах, какво жалко кьошенце беше. Външен няма.
За климатика и Вени писа че нямало , мислех че вече ще са сложили. Изглежда все още се обучават, но за сметка на гостите...
За първи път пиша толкова отрицателен коментар за хотел.
За мен и Рич и Олимп и Гранд хотела и Двореца, в които също съм била са в пъти по добри от Селект. Peace
А единственият 5* Спа хотел в бг ,който за мен е наистина 5 звезди е Парк хотел Пирин в Сандански.
Трябва да приготвям багаж отново, че утре съм в Пловдив. Лека вечер  Simple Smile

п.с. Щях да забравя. Питат ни, кога да ни почистят стаята.Отиваме да обядваме и казваме ,че това е момента. След 2 часа се прибираме и никой нищо не ни е почистил, но детето заспива и пропускаме да им направим забележка. После обаче, като се събуди детето целия ток в стаята блокира, нищо не работеше и мъжа ми слезе да им се накара и стаята да почистят и тока да включат...

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 18:09 от Lo6a mama

# 162
Lo6a mama ,
благодаря ти.
Колебая се, не защото  не си представих съвсем ясно в какъв филм сте били, а защото се надявам, че тези неща ще се оправят и изгладят постепено... до януари да речем  Mr. Green
За Акватоник писах коментара си по-назад, той също не е 5 звезди според мене...  Rolling Eyes
Гранд-хотела много ми допадна, но наистина, както бе отбелязано многократно, големият басейн е съвсем хладък. Били сме и в Олип, и в Двореца, но исках да не повтаряме, а да пробваме с нови неща  Peace Абир определено не ми харесва /външно поне, вътре не съм влизала/, Велина така и не го видях... Колебаех се между Бор и Селект като следваща дестинация, но ще е през януари чак, евентуално.  newsm78

# 163
Здравейте ,били сме в хотел Бор -  много хубав  хотел ,чудесни  процедури  ,прекрасна кухня...   обслужване  ...въобще всичко беше хубаво ,но   басейна е леден  а джакузито е прекалено малко ,водата в него също не беше топла.

# 164
Merlinski и аз така исках да пробваме нещо ново и определено сбърках. Да ти кажа по безхаберен персонал не съм виждала, аз лично не вярвам в тяхната еволюция  Wink
Аз сега се надявам в Макси да затоплят басейна  Simple Smile и него да пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт