LaRedoute.fr - 112 - Всичко за поръчката!

• 46 528
  • 893
  •   1
Отговори
# 525
  • В La Redoute и по света
Относно поканите,
Всичко е точно. Аз изпратих няколко. Вече имам 2 чека за 20 евро. (естествено и двата вече са похарчени). Вчера последно изпратих покана и те веднага получиха код за 10 евро, а аз за 5.
А хората, на които си пратила покана с кода за 10 евро ли са пуснали поръчка? Или просто са пуснали поръчка?
И още нещо, 20-те евро чек като код ли го въвеждаш - питам, че до сега не съм получавала, нищо, че съм пращала покани и те са пускали поръчки. Но не са пускали поръчки с кода от чека за 10 евро.
Всъщност първия беше използвал 10 Е при първата си поръчка, втория  - Не.
Пратиха ми и за двамата - е разбира се не мина без писане на мейли и пращане на съответните фактури, но важен е крайния резултат.
Т.е. не ти пращат чека за 20 евро автоматично? А трябва да си го искаш и да пратиш копие на фактурата, че този човек е пуснал поръчка?

# 526
# 527
Бях пуснала жалба до Европейски потребителски център България за таксата от 4 лева която ни отдържат всеки път Български пощи
ето отговора:

Моля вършете си съвестно работата за каято ние- данъкоплатците ви плащаме!
Чакам бърз и изчерпателен отговор на всичките ми въпроси.

поздрави

.......
29.04.2009

Ето и бързия отговор:

Здравейте, г-жо .........,

Таксата от 4 лева се събира от Български пощи и касае техни услуги. Въпреки
това, трябва гражданите трябва да знаят, че всички пратки, без значение дали
се идват или заминават към страни от ЕС, или към трети страни, преминават
през митнически контрол.
Повече информация за това може да намерите на адрес
http://mitnici.eu/?action=n&id=824
и http://customs.bg/
С уважение
Вяра Генова
"Връзки с обществеността", Агенция "Митници"

хаха с една дума нищо и 1/2

Много изчерпателен отговор. Големи специалисти са в увъртането и прехвърляне на топката. Завиждам ти за търпението да се занимаваш с тях. Браво и успех. Дано някой поеме отговорност и се заеме със случая.
Въпроса трябва да се постави така според мен: защо само в София и още 1-2 града се плаща такава такса, по-ниска или по-висока. И след като е в БГ пощи проблема, защо за едни градове има, за други няма? И кой ги определя тези неща.
И БГ пощи не са ли едно цяло, за да имат общо установени правила?

# 528
дск и пиреос разрешават ли плащания под 10 евро? днес питах в пиреос, казаха, че не знаели за такова нещо  Rolling Eyes
И аз съм с на Пиреос. Също не бяха чували за такова ограничение! (но това, не е гаранция, че не съществува)
да, именно за това питам, ако някой е пускал поръчка под 10 евро и е минала, да не се притеснявам да пусна моята.
мимита, мерси   bouquet
Според мен не рискувай, макар че съм чувала, че минават!
Дето ще и трепериш 2-3-4 седмици докато дойде... А пък ако не дай боже ти я откажат, оттам насетне ти почват разправиите - дръпнали ли са ми парите или не, кога, кога ще ми ги върнат/ освободят(след 30-40 дни), кога ще ми пратят ваучер и т.н. и т.н. Все пак това си е мое мнение, но нали знаеш, че заедно с доставката и 7-те % трябва да е над 10Е?
вече я пуснах само че през дск. дано да мине  Confused получих потвърдителен мейл. до колко време ще получа отговор, ако ми я анулират?

# 529
Моля за помощ?! Когато Ви поискат копие от фактурата на приятеля за чек от 20 евро на кой адрес го изпращате newsm78?

Unicorn,
Чековете съдържат 5-цифрени номера, което означава, че по друг начин освен като код, и да искаш не можеш да го вкараш!

И аз така предположих, аз така и пробвах, но общо взето не намирам смисъл в използването на чека за 5 евро, при толкова други кодове.
Освен това, ако продуктите са ти намалени, когато въведеш такъв код, с чек за 5 евро ти маха намалението и от ненамалените продукти ти приспада 5 евро. Което си е прецакване, няма защо да се лъжем.
И още един въпрос, има ли начин, събраните примерно 10 чека от по 5 евро да се окрупнят?

# 530
дск и пиреос разрешават ли плащания под 10 евро? днес питах в пиреос, казаха, че не знаели за такова нещо  Rolling Eyes
И аз съм с на Пиреос. Също не бяха чували за такова ограничение! (но това, не е гаранция, че не съществува)
да, именно за това питам, ако някой е пускал поръчка под 10 евро и е минала, да не се притеснявам да пусна моята.
мимита, мерси   bouquet

аз съм в инвестиционна банка и пуснах на 01.04. под 10 евро уж всичко е наред,фактурирана е не ми е отказана,но и днес проверявах няма я и това е (в 8 клон имаше редутски поръчки)

# 531
Здравейте на всички!
Вчера взех поръчка за поща от 13.04 Peace

http://www.laredoute.fr/vente-tongs-chewang-adidas-originals.asp … &numberpage=1

Страхотни са,но са доста умалени,поръчах на мъжът ми 43,а той носи 42 и пак са му малки ooooh!
Та ще ги продавам,ако някой се интересува да пише на лични Naughty
Тези си отговарят на номера и мъжлето днес си ги подноси Laughing
http://www.laredoute.fr/vente-chaussures-de-sport-testastretta-d … &numberpage=5
Снимки ще ви кача тези дни,че си чакам "новия"апарат от ремонт Twisted Evil

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 16:29 от mimi_lazarova

# 532
аз искам да питам как точно се начислява таксата за обработка?

за поръчка от 45е са начислени 8,72е разходи по поръчката. което, както и да го смятам не прави 5проц, нито пък е 5проц+доставката

таксата им вече е 7%  Peace

# 533
...
вече я пуснах само че през дск. дано да мине  Confused получих потвърдителен мейл. до колко време ще получа отговор, ако ми я анулират?
Това, което си получила е само автоматичен отговор. Анулирането може да стане и след 3 седмици. При мен така се получи. Потвърд.имейл, блокиране на пари, чакам да получавам. Но, получих поръчки, направени и преди и след тази проблемната, и, аха-аха да дойде, и разбирам, че ми е отказана, не знам защо. Парите ми ги освободиха доста по-късно (след 2-3 седмици, не знам точно). Както са писали преди мен из темите, срокът за освобождаване на блокирани и неизтеглени суми се определя от самата банка, може да стигне дори 45 дни при някои.

Допълвам.
Дааа, сега като разгледах по-добре единствената ми отказана поръчка, според ЛаРедут по вина на банката ми (Пиреос), е тази за 9,81 Е. И макар че от банката отрекоха такава причина, от ЛаРедут 3 пъти ми отговаряха, че причината за отказа е в банката. Не бях се замисляла, че това е единствената под 10 Е. Съжалявам, че не съм видяла по-рано, за да съм полезна на някого! Sad

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 15:54 от Jadena

# 534
Бях пуснала жалба до Европейски потребителски център България за таксата от 4 лева която ни отдържат всеки път Български пощи
ето отговора:

Моля вършете си съвестно работата за каято ние- данъкоплатците ви плащаме!
Чакам бърз и изчерпателен отговор на всичките ми въпроси.

поздрави

.......
29.04.2009

Ето и бързия отговор:

Здравейте, г-жо .........,

Таксата от 4 лева се събира от Български пощи и касае техни услуги. Въпреки
това, трябва гражданите трябва да знаят, че всички пратки, без значение дали
се идват или заминават към страни от ЕС, или към трети страни, преминават
през митнически контрол.
Повече информация за това може да намерите на адрес
http://mitnici.eu/?action=n&id=824
и http://customs.bg/
С уважение
Вяра Генова
"Връзки с обществеността", Агенция "Митници"

хаха с една дума нищо и 1/2

Много изчерпателен отговор. Големи специалисти са в увъртането и прехвърляне на топката. Завиждам ти за търпението да се занимаваш с тях. Браво и успех. Дано някой поеме отговорност и се заеме със случая.
Въпроса трябва да се постави така според мен: защо само в София и още 1-2 града се плаща такава такса, по-ниска или по-висока. И след като е в БГ пощи проблема, защо за едни градове има, за други няма? И кой ги определя тези неща.
И БГ пощи не са ли едно цяло, за да имат общо установени правила?

Аз в Плевен плащам по 1.50лв,само ако е минала през митница иначе нищо не плащам Peace

# 535
...
Това, което си получила е само автоматичен отговор. Анулирането може да стане и след 3 седмици. При мен така се получи. Потвърд.имейл, блокиране на пари, чакам да получавам. Но, получих поръчки, направени и преди и след тази проблемната, и, аха-аха да дойде, и разбирам, че ми е отказана, не знам защо. Парите ми ги освободиха доста по-късно (след 2-3 седмици, не знам точно). Както са писали преди мен из темите, срокът за освобождаване на блокирани и неизтеглени суми се определя от самата банка, може да стигне дори 45 дни при някои.
А ако вече са ти изтеглили парите има ли шанс да ти анулират поръчката? (не е под 50 евро като стойност)

# 536

Мимката,
Явно е, че не си прочела първия пост. Но ще трябва, защото нали не си мислиш, че някой, който го е прочел ще ти го преразкаже тук? Прочети всичко от първия пост, и ако не намираш отговор на някой въпрос, чак тогава питай.
Съжалявам за острия тон, но не се издържа вече!

Прочела съм абсолютно всичко и от 2те теми ,но за човек който не разбира капчица френски е по-трудно .  И като гледам не съм по-нова от теб !

Силве благодаря ти  намерих го това суиви  bouquet

Само да кажа, че и аз не знам думичка френски.  Laughing
И аз, и аз  Embarassed но с всеки изминал ден ми става като майчин  Laughing
И с немския съм така, разбирам какво ми говорят, но не мога нито да чета, нито да пиша.
От тоз ларедут се научих да разбирам написан френски, ма питай ме, дали ако ми проговорят ще вдяна Simple Smile

# 537
  • Стара Загора
В Ст.Загора е 5.09 ст. големите колети #2gunfire

# 538
Да се запиша с получена поръчка от 22.04 #Crazy
в момента нямам възможност дори да разгледам нещата...но като се прибера ще дам коментари Peace

Уау, това е бързо  Simple Smile  А аз още си чакам трите колета от около 10-ти април. Яд ме е, че може чак след празниците да ги взема...
Да помрънкам - чакам поръчки от 13.04 пък, сърдита съм им на ларедут  Mr. Green

# 539
...

Допълвам.
Дааа, сега като разгледах по-добре единствената ми отказана поръчка, според ЛаРедут по вина на банката ми (Пиреос), е тази за 9,81 Е. И макар че от банката отрекоха такава причина, от ЛаРедут 3 пъти ми отговаряха, че причината за отказа е в банката. Не бях се замисляла, че това е единствената под 10 Е. Съжалявам, че не съм видяла по-рано, за да съм полезна на някого! Sad
е, нищо. Simple Smile благодаря все пак за инфото  Hug

Общи условия

Активация на акаунт