Очакваме АПРИЛчета последни,скоро се прехвърляме в родени!

• 13 358
  • 198
  •   1
Отговори
# 105
djreni, не виждам да има доставка до БГ.

Чоколина, ние пъпчето не сме го стягали. Казаха ми, че конецът са го сложили допълнително, за да изсъхне по-бързо другата част. Така, че само почиствах със спирт около конеца.

rea1, моите болнични са от 1 март, затова очакват да ги преведат навреме, нали е начало на месеца.

Знае ли някой къде се подава декларацията за еднократна помощ във Варна? И какви още документи да нося, че мисля другата седмица да свърша тази работа. А доколко време ги изплащат?

От 3 дни изкарвам Вики на балкона и спи по1-2 часа. Смятам, ако е хубаво времето на 1 май да открием сезона на разходките.

# 106
Влизам с най-прекрасната новина :с гордост и радост ви съобщавам,че сестричката ми Мара Подробната роди рано тази сутрин най-красивото момиченце София Рая с манекенски размери 3400гр и 53см !!!

Не ви предаде и си остана Априлка!
Мамчето и бебето са много добре! Мамчето звучеше супер бодро по телефона, все едно се връща от дискотека, а татето-толкова уморено все едно той го е раждал Mr. Green
А аз съм най-щастливата леля на света!!!

Това е засега! За подробности като дойде Мара Подробната Mr. Green!

Честито и на всички майчета! Да гушкат сладки и здрави бебенца!

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 10:20 от Kölsches Mädel

# 107
  • not found
Честита бебка на Мара Подробната да й е жива и здрава  Grinning
Аз имам въпрос , снощи само докато спомена ,че коликите са поносими и се почна един рев горкия целият беше червен , скъса се от плач , че му направих от ая на Хип , само , че не знам за 24 часа колко мл чайче трябва да изпие ?

Мамите родили със секцио носят ли колани , какви , колко време ще ги носят вечер свалят ли ги ?

# 108
  • Там където има любов
Еха какви хубави новини  Hug
Честито на новите майчета.Да са ви живи и здрави слънчицатаи бързо възстановяване Hug
very nice - Ние ходим на разходки от около8-9 ден. А вчера времето във Варна беше перфектно за първа разходка. Дайе и вятъра беше умерен и не се усещаше почти. За еднократната помощ зависи къде ти е адреса по лична карта. Аз съм до макдрайв и нашият клон за соц.подпомагане е долу до Христо Ботев (под колхозният пазар). Ако подаваш декларации за "детски" на същото място. На нас ни ги преведоха за седмица - две(не помня точно колко)

# 109
Честити бебчета на Мара Подробната и  sharlot да са ви живи и здрави малките кукли!

# 110
  • София
Урааа!!! Честито, честито, честито на sharlot и Мара Подробната! Да са им живи и здрави дъщеричките и да ги карат винаги да се чувстват много горди мами!!!

Мамочка, принцесите ти са невероятно красиви! Heart Eyes

# 111
Честито бебче на Мара Подробнта да и е жива и здрава момата да расте здрава и папка много да радва всички вкъщи Hug  bouquet

Момичета я кажете не е нормало от памперсите да се обарзуват едни като желенца топченца нали?Забелязвам че на дупенцето на Ави има такива като сменям папата.Мисля да вземем др тези ни ги пратиха от Италия уж ама май нещо не са хубави ThinkingКаже какви марки ще ми препоръчате?Ползвах на Пъфис един малък пакет и не бяха лоши каточе ли.
Понеже аз все още правя опити да слагам Авинка на гърдите си забелязвам че едно зърно дясното мн ме наболява вече една мн неприятна болка.Между храненията се мажа с Мустела дано помогне че е мн неприятна болка SadТо не че мн суче де ама винаги я пробвам преди храна.

Ох,хайде че тя се събуди и ще правим първи бани на балкона  Nature Sunny

# 112
Чудесни новини!

Честити бебчета на Шарлот и Мара Подробната!
        Да са им живи и здрави принцеските!

rea1,благодаря ти Hug,ще пробвам и аз с тампончета за грим,не бях се сетила за това  bouquet

Мамочка,много нежни снимки,а момичетата са прекрасни Flutter Heart Eyes

Моята бамбина се мъчи да си вдига главата като е по коремче,и успява на моменти за доста продължително време да я задържи.Не е ли рано още за това newsm78

# 113
  • Някъде там...
Честити рожби на Мара Подробната и на Шарлот! Да са ви живи и здрави!

Рони, мисля че първичен ми беше болничния. Нали причината вече е различна, на предишните пишеше заболяване, а на този бременност.  Rolling Eyes Да, първичен е, погледнах си фотокопието. Вече на другия болничен, който ми издадоха от болницата след раждането, пише продължение.
А следващият болничен от педиатърката ли се издава?
Силви, да не се е разранило зърното? Мажи го с кремче на ланолинова основа, оставяй слюнката на бебето и кърмата да засъхват по него.
Енигма, опитай се да не им се връзваш. Аз затова предпочетох поне в началото да съм без баби.  Peace
Яна, 4 минути трае стерилизацията за такава мощност + още 2 за охлаждане.
Деси, на моите гърдичките спаднаха едва преди няколко дни. Нищо не съм правила.
Реа1, пликчетата на Лансинох ги взех от Пигис хаус, има ги и в онлайн магазина на Пакостник. И аз събирам от няколко цеденета за едно пликче. Но гледам да не оставям кърмата повече от 24 ч. в хладилника, защото е стар и му нямам доверие. Знам, че ако вече е замразена кърмата не е хубаво да се добавя прясна.
А размяната на двете в леглото няма как да стане, Яна спи на повдигнат матрак заради повръщането. Да чукна на дърво, вече имаме подобрение и не е повръщала от седмица!
Деси, и моите успяват да вдигат и задържат главичките, особено Йоана, която е по-шавливата от двете. Вече ги слагам и по коремче за да тренираме.

Аз таман си похвалих момите, че са послушни и те се скъсаха от рев от вчера насам.  Tired

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 11:39 от Жабче

# 114
ЧЕСТИТИ СЪКРОВИЩА НА МАРА ПОДРОБНАТА И ШАРЛОТ. СКЪПИ МАЙЧЕТА, ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ, ДА СА МНОГО КРОТКИ И ЛАКОМО ДА ХАПВАТ. ЦЕЛУВКИbouquet

# 115
Честита принцеса на Мара Подробната! Да е жива и здрава, и да радва всички много!!!

Десси, нормално е. Ние също сме опитваме да държим главичка, и вече обръща я от едната страна на другата ,като лежи в леглото.
Силви, може би памперса попива цялата влага, а топченца са по-големи "отпадъци"? Ние ползваме Хаггис, но следващия пакет закупих Пуфис, защото са по-евтини, а като качество казват ,че хубави. Ще проверим.  Peace

Някой пита за кървящо пъпче. Ние сме така. Педиатърка каза, че може да продължи до 1 месец. Питах я защо токо, и тя каза, че възможно от по-дебелата пъпната връв. Шоки, нито с кака ,нито сега, нищо не съм стягала, само спирт и Бивацин. За пръв път чувам такова нещо. Thinking

Атлантика, вчера на прегледа споменах ,че се кърмим нощно (и то през ноща циците ми направо пукат от кърма, но Миша се справя бързо с изпразване), а педито каза, че още е рано да спираме нощно хранене за толкова малко бебенце. Ами, аз и не искам да го спирам, докато бебе само не реши. Искам да кажа, че колкото лекари-толкова и мнения, но най-правилното решение е твоя и на твоето бебе!  Hug

Виждам ,че обсъждате болнични. Аз пък ще получавам само 6 месеца, защото мъже ми така ме осигури  Crossing Arms Вначалото в счетоводно казаха, че ще важи моя стаж от Беларус, но се оказа ,че БГ няма споразумене с моята държава. Sad Но, най-гадното, че ще получавам майчинство не сега, а чак след половин година! ooooh!

# 116
Здравейте момичета  bouquet
Честити бебешоци на Мара и на Шарлот да са ви живи и здрави и много да ви радват

Ние сме добре само дето Маринка не винаги спи и понякога прави много големи паузи будничка, иначе си суче, веднъж в денонощието прави даже 5 часова пауза, като се падне нощем  newsm44
Ето малко снимчици и от нас: http://www.facebook.com/home.php#/photo.php?pid=292748&id=15 … 420422&ref=mf
Те вече е малко по-големичка, но другата седмица ще отидем да я изтеглим Simple Smile
Единственото, което ме притеснява е че едното и оче много се цапа и чак залепва, но последните два пъти го изчистих с танпонче напоено с кърма и май започва да се пооправя Thinking
Пъпчето и падна още на 4тия ден, но си го почиствам още със спирт и слагам топоцин, само се чудя до кога се прави това  newsm78
За раждането няма какво да пиша, предизвикаха ми го с таблетки и страшните контракции бяха за 2 часа, след като получих пълно разкритие всичко мина много бързо, имам 1-2 шева, но веднага щом излезе бебчо си помислих че бих родила още едно детенце без страх Peace

Ами май това, от два дни ви чета за да наваксам, вече влизам в час и ще гледам да съм по-редовна!
Цунки за всички майчета и бебчета Heart Eyes
Забравих да отбележа, наистина нашите бебчета са големи бонбончета Heart Eyes и да благодаря на авторката на темата за труда и за това че е слоила снимка на Маринка на първа страничка  bouquet

# 117
ЧЕСТИТИ СЪКРОВИЩА НА МАРА ПОДРОБНАТА И ШАРЛОТ. СКЪПИ МАЙЧЕТА, ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ, ДА СА МНОГО КРОТКИ И ЛАКОМО ДА ХАПВАТ. ЦЕЛУВКИbouquet

Деси явно е нормално да си държат главичките и ние сме така - даже успя вече веднъж да се обърне от коремче по гръб  Shocked направо не ми се вярваше като го видях и вече внимавам много къде го оставям, когато е по коремче.  Какви поколения са сега  Grinning
Ние също се кърмим нощно време и резултата при междинния преглед при педито е  600 гр. и 1 см за 17 дни /ние бяхме миналата седмица/.
Излизаме навън от 12 ден, когато е хубаво времето, а иначе сме дежурми клюкари на балкона  Wink
Пробвах сешуара и при нас действа уникално, много съм доволна, а като казах на татито той реши че съм се побъркала , ама като видя ефекта направо  Shocked Shocked Shocked

# 118
Честито на новите майчета.Да са ви живи и здрави слънчицатаи бързо възстановяване Hug

Здравейте на всички.Включвам се на бързо понеже за момента нямам много време за компа.Иначе хвърлям по един поглед какво сте изписали. Нас вече ни хванаха коликите. Нищо не помагаше нито ИНФАКОЛА нито чая на Хип. Единствено чайчето с анасон ни успокои.
Незнам при вас как е , но ние вечер като се изкъпем толкова много огладняваме, че не можем да заспим. Снощи от 7 вечерта сме заспали чак в 12 . Явно оказва влияние отшумяването на жълтеницата.
Жабче,следващия болничен се издава от педито.
Надето_К, иаз като теб съм готова за още едно. Изживяването е страхотно и от самата бременност, и от това като видиш малкото човече.

Аз да попитам на вас лапсват ли ви коремчетата? На мен много ми липсва даже ме хвана депресията. Постоянно ми се плаче. При вас има ли го този момент?

Умолявам някои от вас, ако може да ми прати на лични паролката за снимки, за да мога да кача.
Това е от нас засега. Hug Hug Hug на всички.

# 119
ДНЕС МОМЧЕТО МИ СТАВА НА 14 ГОД. И ИСКАМ ДА ВИ ПОЧЕРПЯ ЗА НЕГОВО ЗДРАВЕ!!!ДА МИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И ВСЕ ТАКА ПОСЛУШЕН!!!

Общи условия

Активация на акаунт