Очакваме АПРИЛчета последни,скоро се прехвърляме в родени!

• 13 369
  • 198
  •   1
Отговори
# 180
Olimpias откъде пиличка, за възрастни ли?
Ася-ника, За възрастни е, да. Доки каза че няма проблем и съм си взела една много фина. Преди процедурата я минавам със спирт.
Дена, споко. Моята док каза, че някои бебета по трудно стартират. Ама веднъж като драснат напред и стой та гледай Simple Smile Вече комплектчето от изписването му е малко... А и е пораснал с 5,5 см.
Mamacita Bandida, отново супер ме развесели с твоя разказ!!!  Joy  А за страшното раждане .... аз затова не четях страшни писания и съм много доволна. Аз за 5 часа си направих пълно разкритие, започвайки от 1 см без системи... Явно наистина са ти я пуснали много леко щом така се е позабавило.
Важен е добрия краен резултат Simple Smile)))

# 181
привет априлки
Честито на всички мамета, които имат бебета...
Аз родих на 23.04 малкия Ивайло - 3250,52 см - сеикцио- всичко при нас мина нормално... вече сме си вкъщи и се борим да останем на кърма само, но чакаме присъдата на педиатъра след няколко дни...иначе сме на кърма от самото раждане с 2-3 леки дохранвания в болницата, но май аз все още нямам достатъчно и в съчетание с това, че бебо се изморява ужасно бързо ....един ден наддава само на кърма, един ден изостава, сега са ни дали седмица, за да се уточни дали ще се дохранваме леко...
иначе още не знам къде се намирам, ден ли е или нощ, надявам се скоро да си върна ритъма на живот и да успея да сядам пред компа
какъв е тоя пентаксим???
изпуснала съм супер много важна и полезна информация която сте обменили, но ще ви питам мили мамета
засега толкова от мен, но отивам да кърмя...
цун и гуш

# 182
Здравейте, мами!
Влизам само да ви се похваля, че на 21.04.2009 година се роди нашия първи син Калоян- 2950 кг., 50 см. Ще бързам, че май започнаха коликите и дребния е доста неспокоен.

# 183
докато успея да се запиша в темата тя вече на 13 страница  ooooh!
как се променят приоритетите  Wink
честито на всички новообебили се мами   bouquet
връщам се да чета  Laughing

# 184
  • Бургас
Честито бебишори на norcheto, maimunka07, mara casy и  Golden apple !!! Много късмет ви желая на вас и на мъничетата най-вече Simple Smile
Жабче, Имамама, yana, Olimpias, благодаря ви за съветите  Hug Hug Hug

# 185
Честито на трите мъжки мами mara casy ,Golden apple  и drdulinka!Да са ви живи,здрави и силни синовете!
Виждам ,че и Принцеска се е прибрала и чете Hug Добре дошла!

# 186
Здравейте, момичета!Първо искам да ви БЛАГОДАРЯ за милите пожелания!!! Hug Hug Hug
Аз нямах компютър досега и затова не съм писала, ама ако знаете колко много ми липсвахте!!! Heart Eyes
Благодаря на asia - nika че се погрижи да ви съобщи, а и тя ми беше голяма подкрепа, нали раждахме в една болница!Благодаря ти! Hug Grinning
В болницата се видях и със sunshain smile, която беше родила на 21.04, беше в съседната стая до моята, много се радвам че се видяхме там! Hug Hug Hug
В общи линии моето раждане протече малко по спешност, т.к. пак вдигнах кръвно и бебето беше неспокойно, почнаха контракции и имах 1см разкритие и д-р Богословова реши, че ще е най- добре, за да сме спокойни че всичко ще е ок, да направим секциото още същата вечер!И така, добре че си бях взела чантичката за болницата и след прегледа отидох директно във Вита!Всичко мина много добре, много професионално и бързо!Не очаквах, че е така, мислех че ще е по- страшно!Екипа се сформира много бързо, въпреки че по принцип нямаше възможност да раждам на тази дата!Нямаше никакакъв проблем, екипа беше страхотен и грижите после също!
Искам да искажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на д-р Богословова!!!Страхотен лекар и човек!!!Страшно съм щастлива и доволна, че избрах нея за следящ ме и израждащ лекар!Бях много сигурна в нея и това ми донесе огромно спокойствие!!!
После в престоя в болницата също беше лек, като изключим рздвижването!Но като осъзнах, че с раната нищо не може да стане, че си е добре и няма начин да се отвори, станах по- уверена и сравнително бързо се оправям, дори ни изписаха по- рано от очакваното!
Все още се нагаждаме на някакъв режим, кърмим се, мисля че успешно!
Честито на всички нови мами!!!Не съм чела назад, защото бързах да ви пиша, по- късно пак ще се включа по настоящите теми!
Много ви гушкам и целувам всички!!! Hug Hug Hug
Ей, dena_klv , как ме хвана само!!! Hug

# 187
  • Бургас
Малко прекъсване, че се хранихме.
Имамама, същия е антибиотика, да. Не ти ли казаха, от какво се е получила Т, някакво запушване да не е имало?
Мамочка,  Heart Eyes
Ръчичките са ни студени, ако сме без ръкавички. Имаме си още ноктенца и упорито продължавам да и ги слагам  Wink
Заради студените краченца сме с чорапки, ританки и буйки Simple Smile
За беленето на кожата, сменихме олиото веднъж и накрая минахме на зехтин, най0-накрая започна да се оправя, пу пу. Педката каза, че някои козметични продукти го причинявали.
За колекторите все забравям да ви кажа, госпожата, която отговаря за вноса специално ми обърна внимание, че не трябва да се носят повече от 40 мин. Каза че било важно!
yana,  Praynig Hug

princessa raia , добре дошла Simple Smile  Hug

# 188
  • София
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА НОРЧЕТО,МАРА ПОДРОБНАТА,ШАРЛОТ,МАЙМУНКА07,ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА,МАРА КАСИ И ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАЙЧЕТА!  bouquet
Чета си ви но аха-аа-а да пиша и ревльото се обажда и айде пак с носенето и друскането.Днеска не издържах и отидох по-рано на консултация за контролно мерене.Наддали сме 770гр. за 12 дена от изписването насам. Grinning пораснал е 4см Grinning
А пък аз си мислех,че нямам достатъчно кърма,е опроверга ме кантара,но най-хубаво ще се види на 14.05 когато ще ни бият ваксината за хепатит и ще сме на второ теглене. Peace
Изписаха ни капки за коликите и сега ще почна да му давам.
Доста е подсечен Confused
Мамите с първи дечица момченца,как точно правехте тоалета след наакване? newsm78
Аз го мия на чешмата и после го мажа хубаво с кремче по всички възможни гънки,но проблема е че много ака от кърмата.Поне по 7 пъти на ден,някой път е като пръцнато,но той пак се дразни.
Ето..... чувам че пак ме зоват
До скоро  bouquet

# 189
Norcheto, честито ти пролетно цветенце! Mary_casy, честит ти син и бързо влизане в час! Golden_Apple, добре дошъл и на твоя син. Не е ли рано за колики?
Asja, и миналия път така рано ми се изтекоха лохиите. Ама пак да кажа, че пък имах много силни контракции в началото съответно с голям теч. Още в болницата питах и ми обясниха отново, че причината била в многото раждания (това ми се води 5-то) и матката контрахирала по-интензивно. Имам все още някоя и друга кафеникава, ама се справям с ежедневни превръзки. Колектори си купих и ги използвах вече. Преди години имаше такива изцло пластмасови, сега е по-добре със силиконовата вътрешна част. Ама пък не съм свикнала с отворите и все забравям и като се наведа, половината изтича. Слагам ги около  ½ час преди бебката да папка и събирам около 40 мл в тях. Сега виждам разликата между „предното” и „задното” мляко – млякото в колекторите ми е едно воднисто и прозрачно бяло, а млякото което изцеждам след кърменето, е гъсто, жълтакъво и маслено на вид.
Chockolina, моя болничен 12-31 март дойде на 28 април, а остатъка за 1-26 април днес, 30.април, вече е преведен. Странно, аз родих на 22.април и мислех, че ще го отразят, ама не – втория болничен си е за 17 работни дни.
*dessi*, нашите гърдички са още подути, но пък зърната й „хлътнаха” по-навътре. Дали първо те почват да поспадат newsm78 Последната снимка на двете ти слънчица е разкошна
Някой замислял ли се е за ясла. Рано ли е да се подават документи. Някой да е ровил за повече инфо.
Казвате, че бебчетата са ви с ледени ръчички. Ние докато се кърмим, сме загърнати в пеленка и после си я слагам в креватчето директно с пеленката и после завита с одеалцето. Поддържаме 20-22 градуса, само за къпане около 25.
Днес  майка ми давала на бебка изцедена кърма. 40 мл ги е изцокала за нула бройки. ½ час след това мама-мандра се прибра и бебка си ме изяде все едно не е хапвала нищо. Някой има ли инфо по колко мл изяждат бебетата в различните седмици? То като се кърмим ми е малко трудно да преценя количеството изсукана кърма.
Приключвам, че беба ме вика да ме изяде

# 190
  • Бургас
Рано рано влизам със щъркелова новина  Grinning

Мама yana роди в 6.40ч. малката принцеска Стефания. Мъничката е с характер, решила да е майско бебе и ето на, на 1ви май  Wink Тя е с размери: 3880гр. 54см Simple Smile

Да е жива и здрава и много да радва мама, тате и кака  Hug

Бързо възстановяване на мама и прибиране у дома Simple Smile

# 191
  bouquetЧестито на мама yana, да е жива и здрава адашката Стефания!!!  bouquet
Момичета, четох, четох, ама бая нещо сте изписали!Браво на вас, все така да е! Hug
Виждам, че много от вас имате проблеми с каките и батковците!Дано с времето се нагодят нещата!Аз мисля, че са нормални тези неща, все пак и за тях това е голяма промяна!
Депресията и аз я преживях, страшно нещо беше!Особено като се прибрахме след изписването като ревнах, не мога да се успокоя!
А и с котката докато свикнем кое как, мъжа ми го хванаха ужасно нервите, пак пропуши/слава Богу, беше нетърпим/, все ми правеше някакви намеци, дразнеше се от всяко нещо, ревеше заедно с бебето, все й се чудеше защо реве, много е чувствителен на тази тема, не можеше да спи, страшно беше уморен и си го изкарваше на мен!Майка ми беше само за един ден вкъщи, след изписването, много ми помагаше, ама и тя супер изнервена и все кисела, малко се спречкаха с мъжа ми...После пък свекърите дойдоха уж да помагат, ама те повече я снимат с фотоапарата отколкото да помагат съществено, и така, накрая ми писна и отпратих всеки да си ходи, мъжа ми в другата стая, и така се оправяме сами!Мъжа ми върши домакинската работа, справя се отлично, понякога дондурка и бебинка!Справяме се вече сами, макар да ми е доста трудно, все пак още не съм се възстановила напълно!
Моята Ния нощно време не ще да спи и е ад, непрекъснато мрънка, няма угодия!Яде примерно към 9-10 вечерта, после се буди към 1 - 1.30ч през нощта, яде и после реве до 5.30 сутринта, като към 4.00ч пак е яла!А според мен не реве от глад!Но ака все нощно време, дали е заради това? newsm78После като заспи към 5.30 и се буди чак към 8-9ч и по-късно!И после през деня е агънце, само от време на време реве докато заспи пак!
Много дълго стана, ама да ви питам нещо важно:
Ния е само на кърма, като горе-долу спазва сама някакъв режим, нейн си, горе-долу храненето й е през 2.30 до 4.00 часа паузи м/у храненето!Ака горе - долу 2 пъти на денонощие!Храня я от една гърда като цока около 20-25 мин средно, понякога ако скимти и усетя че не е яла достатъчно й давам и другата гърда, като общо яденето й не надвишава 30мин, понякога аз я отбивам, че ме страх да не повърне или да не претоваря стомахчето, че често повръща и хълца!И тъй като си спи после добре/без нощите/ и ака редовно мисля че й стига това ядене!Как мислите?Обаче не знам кога да се цедя и дали трябва, след ядене гърдата ми става видимо по-мека, а другата е леко по- твърда, но пак си е добре и не знам да се цедя ли, да не се ли цедя?Помагайте моля, вече повечето от вас сигурно сте се отракали, давайте съвети!
Сигурно сто пъти сте обсъждали тези неща и ви досаждам, четох, четох назад из темите, ама все се притеснявам че при мен е друго, а и моята беба си е лакома и голяма се роди, вече прилича на 1-месечно бебе, а е само на 8 дни Heart Eyes
Благодаря ви мами за търпението да ме изчетете!Ох, как ми липсвахте само!!! Hug

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 11:25 от princessa raia

# 192
А така сега !!!
Честито на новите майчета. Да са им живи и здрави бебенцата, много да се слушкат !!!!!!
Вече си имаме и първото майско априлче!!!

Енигма, пробвам с крема на Веледа против подсичане. Аз го използвам и съм доволна.

# 193
Честито на новообебилите се мами!Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват.
В сряда ходих на консултация и резултатите са много добри, от раждането е качил 1 400 гр и е пораснал 4 см.Ваксината я отложихме тъй като всички изкарахме в къщи грип без Ицко/ да чукна на дърво/ и преценихме с педиатърката, че е по добре да мине някакъв инкубационен период.Относно ваксините, тъй като съм голяма паника звъннах на мой роднина,, който е професор по епидемиология и микробиология и се занимава с точно с инфекциозни болести ваксини и неговия съвет е следния:
1.Ваксините , които се отпускат по здравната каса са много добро качество и може да се разчита на тях.
2.Пентаксима също е ваксина произвеждана от реномирана фирма, но по негово мнение не е за препоръчване да се бие до 1 - та година заради вида минингит който имунизира/не се сещам кой/, тъй като това допълнително обременява организма на бебчетата.След първата година доколкото разбрах може да се бие , като приема е само един път.Има вероятност 2010 да се включи към задължителните ваксинации от Здравната каса.
3.Интересувах се и за допълнителни ваксини, които не се отпускат по здравната каса, като например за  ротавирусна инфекция, т.е за диарии и повръщания, но той изрази пак същото мнение, че не е необходимо  допълнително обременяване на организма на детето , освен ако не развива някакви  заболявания , които да изискват задължително допълнително ваксиниране.
Така че смятам да го послушам и да васкинирам малкия засега само с ваксини от здравната каса , а дано да не се налагат допълнителни ваксини.
P.S На мен днес ми дойде май М ConfusedТова дали е нормално?

# 194
Айде бе, няма ли да се местите в Родени? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт