Очакваме АПРИЛчета последни,скоро се прехвърляме в родени!

• 13 355
  • 198
  •   1
Отговори
# 75
Момичета моля да ми помогнете

казвайте какво прилагате при колики?Имам еспумизан но Авинка мн се запича от него и става един порочен кръг SadНакой беше писал за възглавнички с костилки от череши къде се продават?Мога ли да давам някакъв чай или нещо др.просто вече се виждам в чудо какво да правя Sad

# 76
  • Бургас
Силви, пробвай  ЕНТЕРОКИНД- по 3 капки на всеки час до 6 пъти дневно, не съм ги ползвала, но дъщеря ми имаше много колки и от сега разпитвам какво помага. Това ми го препоръчаха.
На дъшеря ми помагаше много индийско орехче в АМ.

# 77
  • София
Aila благодаря за бързия отговор  bouquet
Яна Кунчева аз ползвам стерилизатор на Авент. За този тип микровълнова печка като твоята цикъла е 4 мин и после задължително чакаш още 2мин преди да отвориш микровълновата и кутията за стерилизация.
Олче-То ние май все на едно вървиме с тебе нали и един термин имахме Joy Joy Joy
ssilvvi пробвай на възглавничка по коремче да я държиш или на коленете ти.Само внимавай главичката й да е на една страна за да диша свободно.Междувременно я путупваш леко по дупето.При нас най дава това ефект,а засега не ползвам капки или нещо друго.

# 78
  • София
Момичета моля да ми помогнете

казвайте какво прилагате при колики?Имам еспумизан но Авинка мн се запича от него и става един порочен кръг SadНакой беше писал за възглавнички с костилки от череши къде се продават?Мога ли да давам някакъв чай или нещо др.просто вече се виждам в чудо какво да правя Sad

Ние сега сме с Колиф и сме доволни. Досадното е, че трябва да се слага в АМ половин час преди хранене, и особено нощем е голямо губене на време. Сега чакам да свърши шишето и ще опитам с Инфакол. Открих, че го продават и в някой аптеки в София. Ако искаш пиши на лични да не спамя темата. Но гушкане и масаж на коремчето най-помагат.

# 79
Здравейте и от нас, все не остава време да ви пиша, а камо ли да чета  Crazy
Поздравления на всечки нови мами - да са им живи и здрави бебоците и много послушни newsm51
Специални благодарности на desi054224 , че ме извести   bouquet и на всички, които ни честитиха  newsm51
Ще се опитам да ви прочета назад.
Благодаря и че ни сложихте снимката на първа страничка   bouquet Ще може ли някой да ми обясни как се намаляват снимките? Искам да намаля тези двете, така че да си ги сложа в подписа  или аватара  Rolling Eyes  Embarassed

Ние сме добре иначе. Раждането мина сравнително бързо и доста меко в сравнение с предният път. За съжаление не можах да се възползвам от екстрата на водното раждане  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Защото ме бяха изпреварили - едно мамче се бе потопило там часове преди ние да идем в болницата но и си остана доста дълго след като аз родих  Crossing Arms Whistling Болките получих в 2,30 през ноща на 19 срещу 20, малко по-късно стана ясно че не са подготвителни  Crazy В 6,30 пристигнахме благополучно в болницата - 3 см разкритие и болки на 5-7 минутки. В 10 часа - 6 см, малко по късно болките станаха на 3-5 минути и доста по осезателни и в 11 и нещо - пълно разкритие. Спукаха ми мехура и така в 11,46 се роди Самуил  Simple Smile Без разкъсвания, шевове и други там "екстри"  Crazy Татито бе през цялото време до нас и ни оказа голяма подкрепа. Бебо ми бе поставен веднага на корема, пъпната връв -  прерязане след 10-тина минутки от татито Mr. Green Сами засука на 10-тата минута и цока в продължение на 1 час  Crazy Flutter Heart Eyes Съответно се изака следд което  Laughing
Сега си се гледкаме, кърмиме и растеме. Възвърнахме си рожденното тегло пу-пу-пу. Акушерката, която отговаря за нас каза че се справяма много добре. Той суче силно и правилно, аз позиционирам добре. Въпреки това обаче имам малки проблеми с лявото зърно - сигурно защото е малко по-плоско. Мажа с Лансинокс  Rolling Eyes и стискам зъби. Болката е само в началото, но има и малка рагада, която обаче много болииии  Shocked Същата гърда е и малко твърда откъм мишницата. По съвет от акушерката правя топли бани и масаж и се подобри положението, но още има какво да се желае.

# 80
Сега малкия спи и ми оства малко време да драсна два реда.
Силви, за коликите давам Саб Симплекс. Бебчо не плачи много но го виждам как си превива крачетата милия и се чуват как къркорат червата му. Като се изходи някак си се успокоява. Сещам се че се прави и масаж на коремчето, но как беше той? По посока на часовниковата стрелка ли? Давам му още да сучи каквото има но повече от 20 гр едва ли е
Зеленото око, давам по 90 гр мляк на хранене. Има случаи когато ми гоизпива и още иска и други когато остава по 40- 30 гр в шишето. Доста е нетърпелив щом се събуди и иска веднага шишето да му е в устата и понякога го пие толкава бързо млякото че остава ненасукан. Ти как ги приготвяш тези 100 гр мляко? На кутията нали е 90 120 . Приготвяш 120 и отсипваш до 100???
 Какво АМ давате? Ние сме на Нутрилон1 .
Яна, при всеки е различно раждането така че ....... УСПЕХ. А, и болезнени са манипулациите които лекарите ти правят за да ти ускорят родилния процес. Но пък болката се забрява веднага щом се появи бебчето. Аз даже накрая като свърши всичко и след самата ревизия въобще не помнех как съм родила. Мислих си че като са ме приспали сами извадили бебето. Въпреки сложното раждане, след родилния период ми е по лек от първия път.
 А след колко време ви паднаха конците от шевовете?. При мене паднаха на 10 ден и вчера на 20 ден пак . Странно ми стана след толкова време да падат а и лекарката нищо не каза.

# 81
Ние вчера бяхме на консултация,бебка си е наддала добре-400 г. за две седмици,и е порастнала 1 см.Притесненията ми за сополките с кръвчица отпаднаха,нямало страшно,просто с кихането се били пукнали капилярчета и затова така се получило с нослето.
Изписаха и и вит.Д по една капка от първия месец до първата годинка.

Каза  ми педиатърката да и правя компреси на гърдичките с риванол.Това последното не го очаквах,защото когато идва вкъщи след изписването каза че подутите гърдички ще си спаднат сами,и нищо да не правя,да не ги бутам.А сега ми се скара едва ли не-не било нормално бебе на 20 дни да е с подути гърдички,новородено-да,но бебе на 20 дни-не  Shocked.И пак се паникьосах Rolling Eyes.Като се разрових тук из темите,та се поуспокоих че не е чак такава трагедия Whistling.Но....нещо не се справих с компресите.Значи напоих памучни тампони с риванол,сложих отгоре две квадратчета бинт(на двете гърдички) и започнах да увивам лента от бинт около телцето да застопоря компреса Crazy.Беба плаче,мята ръце,рита,върти се,в крайна сметка докато я опаковам и компреса вече не беше където трябва,памука се разкъсал,разместил се...,беба чак посиня от плач,и аз не издържах и се разревах и аз и се ядосах и грабнах ножицата и срязах компреса и айде в коша.Гушнах бебка,облякох я,успокоих нея,мене Mr. Green,и така.И няма компрес  Embarassed.Някой ще ми даде ли акъл как точно го е правил?

atlantica,и нашата педиатърка категорично ми забрани да храня бебето нощем  Laughing,аз само кимам и отговярам:''Да,да,да...'' Mr. Green.Следващия месец очаквам да ни включи сокче в менюто  Crazy,и пак ще се правя на послушна Twisted Evil.Да не се караме,не и противореча,така или иначе ходим при нея само за меренето и тегленето,и ваксините.И със Сашко беше така.Всъщност със Сашко наистина повече я слушах-нали бях млада и зелена Crazy,захраних детИто на два месеца със сок ooooh!,а след още два с каши и пюрета  Whistling

Като чета за бебчетата с колики,и ми става едно  Tired.Ани уж нямаше,но се чудя дали не я започват  Thinking-толкова неспокойна колкото днес не е била откакто се е родила.Почти не спа от 8 до 12h  Rolling Eyes,и почти не спря да плаче...Сега се успокои и заспа,но...ще видим.Наистина е много странна днес.Баща и каза че от 3 до 6 през нощта е била пак така крива-той я гушкал,люшкал,едва я успокоил  Confused

Аз ли нещо не съм добре  Blush,или албума наистина е ичезнал от първата страничка  newsm78?

# 82
Честито на всички мами с бебоци
и успех на тези 2 в 1 - Яна не се плаши всичко ще е както трябва
Незнам как имате време, аз нямам време да ви изчета  Embarassed с тия колики и постоянни гушкания
Да питам и аз нещо - какво правите с ушетата ние спим със задължително прегънато ухо на две  ooooh! и по никакъв начин не мога да го оправя. Няма ли да щръкнат после .....  newsm78 /извинете ако сте писали и съм пропуснала/

# 83
  • София
Честито на  новообебилите се майчета ,които  вече  гушкат  своите  бебенца  Hug   Heart Eyes  !

Успех  и  на  чакащите  Hug !

Ние  днес  сме  кошмар  ooooh! ! Първо  цяла  нощ  не  е  мигнала и  баща  и   ставаше  нон  стоп  да  я  успокоява  и  гушка ,че  аз  бях  като  труп  Tired . От  сутринта  е  спала  едва  половин  час  а  през  останалото  време  виси  на  цица ,нерви се и  плаче ,бута  ми  гърдите  със  злоба ,после  пак  ги  търси  и  пищи .Има  колики ,но спрях  капките  през деня за да  се  подобри  малко  изхождането  и  да  не  я запичат  толкова.
   Вчера  бяхме  на  работа  с  мъжа ми   следобяд  и  си  спинкаше  в  колата  без  никакъв  проблем .Само  я будех  за  храна  и  пак  заспиваше . Даже   успях  да  ида  на  маникюр ,  а  баща  и  я гледаше  в  колата .
     Днес  обаче  съм  сама  в  къщи  а  тя  е  свръх  неспокойна  и  се  изтормозихме  и  двете  Tired .
  За  болничните - моите  не  само  не  са  преведени,но  и  още  не  са  разгледани . Вчера казали  на  счети  ,че  не  сме  били  представили  банкова  сметка  и затова  сме  се  бавели .Тя  отива  на  място  и  се  оказва ,че  не  само  сме  дали  оригинално  удостоверение от  банката  за  сметката  а  и  е  закрепено  с  телбод  към  останалите  документи   ooooh! . И  реакцията  на  служителката -  "Ааааа,то  си  било  тук " !!!  То не да  го  ритнеш  тва  един  път  да  се  затъркаля  там  ,ами...
   Тоя  пост  го  пиша  вече  не  знам  колко  време . На  пресекулки . Че  момата  ръмжи  като  мече или  сумти  като  огнедишащ  дракон   без  да спира . Повече  вика силно отколкото  плаче  Grinning .
   И  да  ви  кажа  момичета  вече  ми  става  мъчно  за  това  дете . Горкото  детенце ! До   такава степен  го   целувам  и  мляскам , че  имам чувството , че  му  е  досадно  вече и  си  казва  на  ум " Бе ,това  женище  кога  ще  спре  да  ме мачкоти  и  мляска най-накрая "  hahaha . Но  толкова  години съм  си  мечтала  за  нея  и  сме  я  чакали  и  искали ,че  сега  не  мога  да се  сдържам и  я  целувам  по  цял  ден   Blush .

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 15:07 от Kafenceto

# 84
Ето и от мен снимка, доколкото упях да направя нещо
Ако някой иска може да ми каже на лични как да кача снимкина малкия, че съм  Embarassed начинаеща

# 85
# 86
  • Варна
Здравейте! Hug

Благодаря още веднъж на всички за поздравленията и за съчевствието! Heart Eyes
Наболяват ме шевовете и не мога да седя дълго на компютъра, за да пиша, затова в следващите дни по-скоро ще си ви чета от лаптопа. Но съм си тук, при вас Hug - наистина, Филип като видя как не ме пускате при МАЙките, се разбърза. Mr. Green

*dessi*
, албумчето наистина го няма - тъй като информацията в първия пост е станала прекалено дълга, автоматично са изрязани последните писания. Аз периодично премахвах по някаква информация, която не е толкова необходима вече, за да се запазят последните два-три реда - нека този, който се занимава в момента с темичката, (Дена, предполагам, че си ти Heart Eyes) да я пооправи и да върне част от информацията (по-нататък мога и аз да се справя, но сега наистина не мога да седя седнала дълго време).

Gab4o, и Пипо така си прегъва ушите, според мен няма как да се оправи - просто такава му е долната част на ушичките - мека и леко щръкнала... Rolling Eyes

Момичета, искам да питам за пъпчето - нашето в момента е със щипка и с конец, като в болницата ми казаха да затягаме конеца всяка вечер. Добре, ама той е вързан на панделка и не се затяга изобщо... Какво имат предвид - да го възвам отново ли?! При Симона не съм затягала нищо, беше си само с конец и си падна от само себе си.

Майчинство и на мен не са ми изплатили, при справката в страницата на НОИ все още ми стои болничния със статус "В момента се обработва" и пише, че няма представена банкова сметка. Такава има представена - заедно с болничния на 15.04., само че тия са такива мотки, че две седмици не могат да обработят три документа на кръст. #Cussing out

Големи сладурчета са всички бебчовци! Петьоф, каква коса само има твоя младеж! Айла, и ан мен много ми харесаха снимките с лютеницата!  Simple Smile Жабче, какво правите двете с Мария, че си учите децата от малки на такива нецензурни жестове? Mr. Green

Ето няколко снимки на нашия шошко:
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Phillip/Phillip002.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Phillip/Phillip003.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Phillip/Phillip006.jpg
http://i82.photobucket.com/albums/j265/chockolina/Phillip/Phillip005s.jpg

# 87
Момичета здравейте!  bouquet
На 21.04 се роди моят син - Георги! Heart Eyes Родих секцио в клиниката на д-р Щерев и всичко мина супер - много бързо се възстановявам и вече сме си в къщи  Peace Жорко се роди 3330 грама и 51 см и разбира се, защото си е моя, е най-хубавия!!!  Heart Eyes Grinning
Честито още веднъж на всички майчета които гушкат своите съкровища и успех на тези на които предстои това щастие!!! Hug

# 88
Ой мамин шошо Heart Eyes И как прилича на теб Simple Smile chockolina, сигурно, моето стройно миньонче, както я наричаха в родилния дом, и на 4 месеца няма да е такава шошка и с такива бузки. Мойто горкото още си няма дупе, само кожа. Мъжът ми още като се роди пита: Дупе има ли? А пък това в сравнение с първото направо си е добре и аз му викам: има дупе. А после като се върнахме вкъщи, той ми вика: Що лъжеш, че има дупе ooooh! Няма какво да му се изпапа и нащипе Mr. Green

Pellini, Честит ти син! Да ти е жив и здрав! Дай снимки да го видим най-хубавия Жорко Hug

# 89
Честито момченце Пелини! Да стане гордостта на мама и тате като порастне Hug

Силви, за коликите нашето джипи ми препоръча хомеопатичното камомила вулгарис 15 СН (демек лайка); разтварят се по 5 зрънца в малко вода сутрин и вечер.
Да не казвам голяма дума, ама върши работа Peace. Почти не се превива и не пъшка вече моята фъстъчка. Даже имаме периоди, в които не спи, но съвсем спокойно се кокори и не плаче, а сме точна в шестата седмица, която уж е най-кулминационната. Иначе пробвахме друсане, гушкане, сешоар ... всичко с временен ефект беше #Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт