Очакваме АПРИЛчета последни,скоро се прехвърляме в родени!

• 13 356
  • 198
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Аз имам карта регистрирана в ПейПал ако позволява плащане чрез него, ок- само че е празна в момента - поради Ибейска пристрастеност и невъзможност да се докопам до банката да внеса пари. Дайте линк да погледна

# 136
  • Бургас
Здравейте Simple Smile
Ние днес не рискувахме да излизаме, че времето не е толкова приятно...

Оказа се, че положението с гърдите ми е по-сериозно, надявах се, че всичко е отминало, но уви.. почти всеки ден вдигам температура, днес ходих и при лекарката, тя каза, че от една страна ми се препълват гърдите защото иначе са много малки и просто няма къде да се побере цялата тази кърма, от друга съм с разранени зърна и от тук идва инфекцията.
Те зърната са ми такива от началото още, така и не ги излекувах и ето ме на сега, няколко дни трябва само да се цедя, да не я кърмя, за да се оправят (дано).
Лошото е, че установявам, че при цедене и от двете гърди не събирам даже и 50 мл. ... и сега и давам останалото АМ... а толкова исках да го избегна...
Явно кърмата в крайна сметка ми е малко... и въпреки това, толкова много проблеми заради... малкото кърма....  Confused
Дано мързеланката не се омързелеви съвсем с това прекъсване....  Confused
Предписа ми и антибиотик, ако евентуално сега почивните дни не се справя с температурата, но каза че не е проблем с него да кърмя...

Вчера получих болничния, въпреки че ми беше от 1 март, чак сега го преведоха. Еднократната помощ я подадох в понеделник и ми казаха, че заради почивните дни ще я преведат към 15 май по карта, която те издават.

Честит Рожден Ден на големия вече мъж на qnica!!! Здраве и късмет Simple Smile

Честити бебенца на sharlot и Мара Подробната!!! Много щастие им желая Simple Smile

yana, не те пускаме да ходиш в други теми, нали си си при нас  Hug

Вие в каква поза кърмите, удобно ли ви е? Ами дрехите, с които сте? Още от операцията насам гърба и кръста ме болят ужасно... цялата съм се вдървила... А дрехите както и да ги глася, все са ми в кърма...
dena, и мен ме боли матката като кърмя, вече по-малко от преди, но продължавам да си имам съвсем осезаемо кръвотечение, което май няма намерение да спира...

Отново да ви кажа, че снимчиците са страхотни Simple Smile
Ето и от нас:  http://img244.imageshack.us/img244/5728/spa1505.jpg
http://img244.imageshack.us/img244/2897/spa1510.jpg
http://img244.imageshack.us/img244/3703/spa1513.jpg
http://img244.imageshack.us/img244/713/spa1542.jpg
http://img244.imageshack.us/img244/7615/spa1550.jpg
http://img244.imageshack.us/img244/5458/spa1555.jpg

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 19:32 от ben78

# 137
Честито, Марчеее! Да ви е жива и здрава младата любима дама София-Рая! Много да се гордеете с нея и тя да се радва, че е избрала такива готини мама, тате и леля  Grinning за свои най-близки!  Heart Eyes Лелче, и за ваденето на твоята душа с памуче да се грижи добре бръмбърката!  Grinning
Шарлот, честита да ви бъде и вашата малечка!    bouquet
Яника, честит рожден ден на твоят голям младеж! Леко и приятно да му минава този пъстър етап от живота!    bouquet
Мерси, Жабче. Оправихме този болничен от клиниката за 45-ях дни. Сега ще чакам да ми върнат шейновския за раждането, че той наопаки е издаден като първичен.  Crazy
За да се предпазвам от течовете на гърдите, съм си взела попивки за кърма. Досега не съм имала издънка с тях. Взех и конекторите на Авент, но ги ползвам доста рядко засега.

Моето дребно след като 2-3 дни не връща (вдигнатото матраче си мислех, че оправи нещата), от вчера е пак в отбора.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 18:37 от рони

# 138
  • Враца
мадлена, аз незнам дали се плаща предварително или след доставка,иначе не е проблем на 7-ми да ти захраним сметката и с нашите пари да платиш.
ако е предварително плащането тр. утре да пратя пари че е последния работен ден... ти знаеш ли как стоят нещата?

иначе, ето линка с пелените и др екопродукти,
http://www.babykind.co.uk/index.htm

ето комплекта, който аз искам,
http://www.babykind.co.uk/kitswonderoosfulltime.htm

а ето и старата и новата ни тема,
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378910.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=392412.0

за да се ориентираш- ти и всички други, които ги влече  Grinning

# 139
Честити бебчета на Чоколина, Мара Подробната, Шарлот и на всички майчета от тази седмица, които не успявам да изброя!  Да са ви живи, здравички, много усмихнати и спокойни!!!

Мамчета, не мога да разбера поради каква причина /главна/ нашата беболинка не наддава много добре. Писах, че на 22-я ден на прегледа /т.е. за 16 ден от изписването/ бе наддала само 230гр., а за останалите 12 дни до днес пак 230гр. Знам, че има напредък, но това прави по 15гр за първия период и близо 20гр за втория. Кърмя си я, защото имам достатъчно мляко, но явно тя не е от ящните ли, незнам. През последните две седмици я кърма по 8 пъти и то на поискване. Днес педиатърката ми каза, че трябвало да изяжда вече по 110гр, но с кърмене няма как да разбера колко е изяла, а с шише. Давали сме и наскоро на два пъти по 100гр изцедена кърма, когато се е налагало да отсъствам и тя я е изпивала, но после връща, макар и малко. Според педиатърката трябва вече да я кърмя 6 пъти, но заради гр реши да продължа със седемкартно кърмене /аз разбира се не й казах, че я кърмя както аз си искам/.
Моля, мамчетата, децата на които качват добре само кърмене /без да дават постоянно изцедена кърма/ да споделят своя опит.

# 140
Янче и всички мами ,които няма да родят до утре,да ги нямаме такива-никъде няма да ходите вие сте си априлки.Както имаме февруарски и мартенски априлчета така ще имаме и майски априлчета!
ben78 ,Имамама и при мен болката е по-слаба ,но я има и е последвана от кръвотечение.
За проблемите със зърната-имах първия път такива и това което разбрах е ,че на трябва да се мият зърната на всяко ядене.Колкото и да се маже след това пак се мокрят и се разраняват ,крема на Авент явно затова е най-добър ,защото не се отмива и има ефект.Аз този път изтърпях няколко дена без да мажа и мия и сега вече нямам проблем.

# 141
  • not found
Еднократната помощ я подадох в понеделник и ми казаха, че заради почивните дни ще я преведат към 15 май по карта, която те издават.

За еднократната помощ на мен ми казаха , че ще ми я изплатят след 20 май , а подадох документите към 5-6 април точната дата не помня . Даже поръчката ми е експресна , дано да ги изплатят по-рано .

Цитат
Вие в каква поза кърмите, удобно ли ви е? Ами дрехите, с които сте? Още от операцията насам гърба и кръста ме болят ужасно... цялата съм се вдървила... А дрехите както и да ги глася, все са ми в кърма...

Имам абсол'тно същяи проблем , ползвах за кратко сутиен за кърмачки с дези дискове как се казват не знам , но не са ми удобни твърди са ми и ми обиват ,започва да ме сърби от тях ... Може би мойте не са хубави просто .

Цитат
dena, и мен ме боли матката като кърмя, вече по-малко от преди, но продължавам да си имам съвсем осезаемо кръвотечение, което май няма намерение да спира...

Мен матката не ме е боляла изобщо , а кръвотечението ми спря на около 20 ден .

Не , че някой ме е питал , но реших да споделя .

Имам няколко въпроса : правите ли гимнастика на бебето ?
Защо поставяте бебетата по коремче ? За да тренират вратлетата ли ?

# 142
Хайде набързо да рзакажа за  моето раждане докато малката спинка.

На 14 рано сутринта към 4ч,започнаха леки контракций с постоянна болка.Както си лежах викам на майка която беше при мен,нещо ме боли.Тя ми казва давай да засичаме.Почваме ама те изобщо нерегулярни.Един път на 10,един път 5,един път на 15.И решихме да вземем багажа и да отидем до Окръжна.Там ме приемат в приемната правят ми преглед/доста болезнен/и ми казват че съм с едва 1см разк.и да се прибирам.Прибрахме селегнах  и малко съм поспала.Но болките започнаха полека лека да ес усилват и така до вечерта до 9 когато вече не издържах и отидохме отново в болницата.Като ме взеха да ме преглеждат ми изтекоха водите и вече ме приеха.Сложихаме в предродилна зала с колан за тоновете и се започна зачестяване на контракцийте сложиха ми окситоцин система при което разкритието мн бързо стана на 8.Качихаме на магарето в родилна зала и започна раждането.Лекрката и акушерката ме напътстваха как да дишам и напъвам когато по едно време акушерката казва "Тука работата е бетон ще правим епизиотомия"и докато се усетя при един от напъните ме срязахе.Болката е почти неусетна неприятно е после.Имам чувството обаче че лекари и
акушери малко като на конвейр ни карат.Вярно че и за нас е по-добре,но сякаш за да се олесняват и те предпочитат да режат,не нзам може и да греша.Най-интересното е че по време на раждането съм си мислела че няма да викам както по-филмите,но момичета повчрвайте ми не знам как,но при всеки напън вадех кански вик.Чак докторката се обърна и ми вика"Лелееее,ма мн викаш  я по-тихо.Цялото родилно те разбра”Аз обаче не знам на кой свят съм и хич не ми е до неийните обяснения.И разбира се идва момента в който започват да ме натискат по корема при което аз още повече започвам да викам.Всичко стана в рамките на 3-4 напъна когато вече видях дупенцето на малката Ави над главата си и всичко свърши.Е после беше доста неприятно шенето но стиснах зъби няма как.

А можете ли да споделите понеже аз имам хемороидчета и се мажа с Проктогливенол при тези от вас които са по-наясно колко време ще трябва да се мажа?Те взеха вече да се пооправят но ще трябва още време.

На мен педката ми казза никакво слагане по кореме и масажи по него до 20 ден поне заради пъпчето.

ben78,мила разбирам те до някъде мила макр че аз няма засега температури и др екстри освен болезнени зърна,но нямам мн   кърма и цедя по малко а така съм си мечтала да се кърмим ноо уви,явно няма да се докосна до това чувство истински SadВажното е дичицата да са здрави и растат Heart Eyes

# 143
  • Бургас
sisely, ние също не наддаваме достатъчно, втората консултация ни е края на другата седмица и се чудя дали пак ще ни направят забележка...

ssillvvi , Hug Наистина важното е бебчовците да са добре Simple Smile
И на мен ми бяха предписали кремче за хемороиди и даже си го взех, но беше за друго, трябваше да си мажа срамната кост, която от операцията беше синя, толкова ме бяха натискали... Rolling Eyes Но покрай всичко останало, не и обръщах внимание и тя си мина сама.

dena, благодаря ти за съвета за кремчето за зърната.
Кое е по-добре, това на Авент или Лансинокс?

# 144
  • Някъде там...
Бен, с цедене не винаги може да се изкара цялото налично количество в гърдите. Ако цедиш с помпа, пробвай някой път на ръка еднократно за да видиш колко е. С помпа никога не успявам да изцедя всичко до капка, докато на ръка се получава (опит от болницата). Според мен размерът на гърдите няма нищо общо с количеството произведена кърма. Лошото е, че изцеденото на ръка няма как да се ползва пък... Може да изцедиш с помпата и после да пробваш на ръка да видиш още колко има. Лактогонен чай пиеш ли?
За позите - най-често кърмя в поза люлка, легнала на една страна, а като храня и двете едновременно позлвам футболната. Яна я кърмя и по-изправена, с наклон 45 градуса, заради повръщането. Пробвай легнала щом те боли гърба.  Hug
Виж това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383970.msg10704039;topicseen#msg10704039
Ето и позите: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=267739.0

За дрехите те разбирам напълно. Не понасям нищо стегнато, доскоро се мотаех с широки тениски за да са ми зърната на въздух. Но пък постоянно бях мокра от изтичаща кърма. Взех си сутиен за кърмачки на Канпол, памучен е, много ми е удобен, макар и с бабешки вид.  Embarassed Слагам и колекторите на Авент, така кърмата се събира вътре и не ме мокри. А ако ги стерилизираш ще можеш да събираш и допълнително кърма от тях. Моите гърди пък станаха огромни и ми пречат, тежат ми ужасно, дори ми е неудобно да лежа настрани от тях. С колекторите няма как да излизам навън, особено ако съм с по-прилепнала блуза, правени са за по-малки гърди и ми стоят смешно. Иначе ползвам кремчето на Авент и съм доволна.

# 145
Момичета кажете правят ли така вашите бебчета

Тъкмо се нахраним,започват я коликите,давам чайче тя не го иска с 300 зора облизва малко.започва едно бодърстване с колики аз я гушкам и се опитвам да я приспа но не,и така цял час тя започва да огладнява наново ако не и дам скъсва от плач,като и дам хапне 10-20 гр и заспива на шишето.Спи 1 един час събужда се започва да реве давам и да яде хапне 40-50 гр заспи.После спи повече.Изобщо един никакъв режим.Днес например започвам да я храня изяжда около 50 гр и бута с езиче шишето и не иска,викам може да и се е събрало въздух оригвам я и продължава да хапва издънва си шишето до дупка и започвам пак да се опитвам да я оригна но тя не и не.Кокори очите и беше даже спокоина не я почнаха коликите но бодърстава и така цял час аз си и говоря разхождам я из стята слагам я на леглото до мен пея и пак я взимам за да отидем до тати който е на   компа и както си седим тя се закашля бълва голям фонтан цялата е в повърната вкл и аз.Хайде преобличам се тя започва да плаче защото е гладна отивам правя мляко тя суква 20гр и заспива от изтощение.събужда се след 3,3.30 часа сън храним се хапва около 50-60/като обикновено изяжда около 90/започват я колики и бодърстване пак около час и тя пак изгладнява давам пак да хапне изяжда пак около 20 и заспива.Изобщо ще се побъркам страх ме е да не и се развали стомахчето така.Но какво да направя тя определя нещата ако зависи от мен да си хапва на 3 часа и да спинка ноооо....малката принцеса явно др е решила.Има ли и др такива бебчета,нормално ли  е това?

# 146
Здравейте от нас!
Днес беше първата ни разходка с количка! Мноого ни хареса!!! Мишка спа като къпана, не мръдна!

Силви, не знам дали е нормално, но аз щях да питам лекарка.

Сисели, ние сме само на кърма. Понякога усещем, че малката не изпразнила гърди, а понякога така изсуква, че сутиена ми виси като на закачалка  Mr. Green Според мен, повече яде сутринта и в първата половина на деня, после вече по-мързелива. Моите гърди са много малки и не стават много твърди преди кърмене, но все пак явно съм добър "производител", защото наддаваме добре.  Peace След баня и реване с переобличане засуква гърда за 5 минути и веднага заспива. Почвам да я щипа по бузките, ушички, нослето за да се нахрани добре. Ако бебето ти не реве от глад, значи му е достатъчно, според мен. Защо трябва да слагаме все някакви "рамки"? Има и хора по природа, които хапват по-малко, а другите повечко...
А може кантара в детска консултация беше развален?  Grinning

Жулиета, избирах количка сигурно половин година, докато спрях на тази: http://www.vitodesimone.com/content/view/12/22/
Нищо ,че голяма, върви като мерседес!!! Много съм доволна! При мен няма проблем, защото долу имаме гараж и я прибирам там. Иначе, не знам дали се побира в асансиора  Thinking

Это сме на разходка: http://store.picbg.net/pubpic/5F/FD/4fa4ca59fe765ffd.JPG

Оригваме заедно! http://store.picbg.net/pubpic/D5/D5/254099780517d5d5.JPG

Забравих да кажа, че днес ми е професионален праздник- международен ден на танц!!!
Это и поздрав за всички, един от най-невероятните танци ,който  съм виждала: http://www.youtube.com/watch?v=zaH2NgE4Clg

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 22:29 от Мамочка

# 147
sunny_777, да те питам за еднократната помощ за раждане на дете, искаха ли ви удостоверение от служба ГРАО за броя на родените деца или представихте само копие от акта на раждане на баткото?

Не съм Съни, но мога да ти кажа на мен какво ми искаха, защото изискванията са еднакви за цялата страна:
1. Копие и оригинала на акта за раждане;
2. Удостоверение за поредност на детето от служба ГРАО по местораждането;
3. Удостоверение за банковата сметка, по която искаш да ти приведат парите;
4. Личните карти на двамата родители.
Ако подадеш документите утре, ще ти приведат парите към средата на май, ако ги подадеш през май, ще ги получиш през юни.

Васко също си вдига главичката сам, като е по коремче. И аз се учудих, но явно някои деца по-рано правят някои движения, рано сядат, рано прохождат.

Нашето пъпче падна на 6-я ден. Не съм въртяла или затягала. Само почиствах със спиртче. След падането прокървя 4-5 дни, но сега е ОК. Е, прокървява по малко, ако се е напъвал, но не е болка за умиралка. Ако има кръв, просто почиствам и толкоз.

Само аз ли извеждам детенцето толкова рано?! newsm78 На терасата го изведохме на 10-я ден, на 13 ден направихме първата половинчасова разходка, а днес вече за 1 час. Педиатърката ми, която е от старото поколение педиатри, ми каза1 да го извеждам още от 10-я ден, но аз не посмях, че беше гадно времето. Днес бях на консултация и тя каза да правим вече разходки по 2-2.5 часа, освен когато е мъгливо или дъждовно или пък тъмно.

Днес на консултацията се оказа, че Васето е качил само 340 гр. от изписването /преди 12 дни/ и сега е 4040 гр, а се роди 4080 гр. и го изписаха 3700 гр. Педиатърката каза, че е наддал крайно недостатъчно и предписа по-висока доза за дохранване. Аз наистина имам много малко кърма, изцеждам по не повече от 20 мл от гърда. Та, новата схема е: в 6 ч. - кърмене и дохранване с АМ 60 мл /ако ги изяжда - 75 мл/, в 9 ч. - кърмене и дохранване по същия начин; в 12 ч. - само АМ 90 мл /ако ги изяжда - 105 мл/. И така да редувам две кърмения с дохранване и едно ядене само с АМ. Иначе сме пораснали с 3 см и вече сме 54 см. Дълги и кльощави. Дрешките 22 номер от Вис Виталис вече са ни точни и скоро ще ни омалеят, та ще преминаваме към следващия номер. Повивалника на сгъваемата кошара също ни е вече точно по размер и скоро няма да ни побира, та ще се преобличаме на леглото и ще остана без кръст.

Коликите вече ни мъчат. Даваме чайчето от копър на Хип, ама май не помага. Тази нощ мрънка нон-стоп горкото. Не плаче, а мрънка. Мъжът ми не е спал да го успокоява. Сложи му и бутилка с топла вода до коремчето и го успокои временно. Сега ще поръчваме Инфакол, но докато пристигнат... Има ли някакъв бърз начин да ги получим?

За нощното хранене - педиатърката ми каза да го храня, ако си поиска. Той винаги си иска.  Grinning

В нашата спалня, където е и мънчо, стъклата сутрин са все запотени. Кооперацията е нова и явно още има влага в тази стая. Днес установихме, че гърдеробът е мухлясъл в единия ъгъл отвътре. Притесних се за малкия и купихме влагоуловител на Ceresit. Иначе сме с климатик, а те уж изсушавали въздуха... Sad

Мамочка, танцът наистина е уникален. И Васко спи непробудно в количката. Много сте хубави с твоите кукли. Моята количка също е голяма - Mag England Princess Roll, но пък е страшно маневрена, защото колелата и са двойни и въртящи се. С една ръка много лесно е управлявам.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 22:42 от asja

# 148
sunny_777, да те питам за еднократната помощ за раждане на дете, искаха ли ви удостоверение от служба ГРАО за броя на родените деца или представихте само копие от акта на раждане на баткото?

Не съм Съни, но мога да ти кажа на мен какво ми искаха, защото изискванията са еднакви за цялата страна:

И аз така съм чувала, но ми е интересно кога после ти връщат оригинала? Или само сверяват и го връщат?

# 149

И аз така съм чувала, но ми е интересно кога после ти връщат оригинала? Или само сверяват и го връщат?

Задържат оригинала, за да сложат печат, че парите за това дете са платени. Ние си взехме оригинала на следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт