Очакваме АПРИЛчета последни,скоро се прехвърляме в родени!

• 13 357
  • 198
  •   1
Отговори
# 120
Честито Яника порастнало момче, да ти е здрав, щастлив и с много късмет и вече ти да го слушкаш повече  Wink   
 bouquet  мерси за почерпката страхотна е, направо тичам към хладилника   Hug

# 121
  • Варна
Честити бебчета на sharlot и Мара Подробната!!! Да са живи и здрави дъщеричките ви и само радости да ви носят!!!

brawneye
, хич не ми липсва коремчето даже! То и какво да ми липсва, като все още изглеждам бременна в 6-ия месец ooooh! Толкова се радвам, че бебчо излезе и ме отърва от тази тежест, че няма накъде повече!

Снощи идва нашата педиатърка и за пъпчето каза да развързваме конеца и да го завързваме всеки път наново, както и да завъртаме щипката всеки ден по малко по посока на часовниковата стрелка. Много сложно ми се струва, затова смятам само да си го почиствам със спирт, докато падне. Имаме си жълтеница и сега мъникът само спи, едва го будя, за да хапне по малко. Днес трябва да вземем глюкоза и да му даваме... Rolling Eyes

Имам рани на зърната, засега търпя, само се чудя да не навредя на бебчо нещо? Имам силиконови зърна, но не мога да се справя със слагането им, пък и не знам дали ще помогнат. Иначе раничките ги "лекувам", като омазвам зърната с кърма и стоя открита, докато изсъхнат. Но Филип ги разранява всеки път наново... Айля, и аз с въпросче към теб Praynig - изобщо не успявам да изцедя нищо с помпа, и предния път бях така, затова и не се мъча въобще. На бебо предлагам едната гърда на едното хранене и другата - на следващото. Не съм усетила някакво ужасно препълване, освен, когато пропусне хранене - тогава му е малко трудно захапването, но поизцеждам няколко капки с ръка и става. Сега обаче не знам с тази жълтеница какво ще стане... Питанката ми е, възможно ли е при прилаганата от мен схема на кърмене и неизцеждане, бебечо да суче по-малко от сънливост и така кърмата ми да намалее драстично?!

Мамочка, страхотни красавици са и двете ти момиченца! Heart Eyes

*dessi*, колкото и да ми беше странно и на мен - снощи педиатърката сложи Филип по коремче и той взе да си надига главата и да я задържа така в продължение на 3-4 секунди. И моите спомени са, че май по-късно почна да го прави Симона... newsm78

ssillvvi
, ние ползваме Huggies и съм доволна. Peace

sunny_777, да те питам за еднократната помощ за раждане на дете, искаха ли ви удостоверение от служба ГРАО за броя на родените деца или представихте само копие от акта на раждане на баткото?

qnika, да ти е жив и здрав рожденика! По-лесно да премине през пубертета и да ви ядосва по-малко!!!

# 122
             qnika,да ти е жив и здрав рожденника!
Mного да те радва и да е най-добрия батко на малката Даяна
  bouquet

Много ти е хубав актуализирания подпис Hug Heart Eyes

# 123
  • Бургас
Здравейте, мамчета
аз май няма да се прехвърля в родени априлчета, май ще съм в майчета.
Днес ходих на консултация и нищо, след 2 дена пак на консултация за запис на тоновете и да гледаме плацентата.

# 124
Здравейте милички!!!
Първо честито на всички нови майчета, да са им живи и здрави малките съкровища и да ги радват много!!!
Ние вече сме вкъщи при майка ми, която много ми помага, аз се възстановявам добре. С бебчо се слушкаме, но почнахме с коликите и той само плаче. Незнам какво ще се правим докато отмине този период. Но живи и здрави и това ще мине. Ето една снимка на моето съкровище http://kenderova.multiply.com/photos/album/6#3 , тъй като незнам как да я кача, затова ви давам линк. Родихме се на 14.04.2009 година, в 8:25 сутринта, чрез секцио, 3820 гр, 50 см.
Искам да благодаря на моята вестителка   bouquet
Засега е това от мен, че нямам много време за писания.
Успех на всички очакващи!!!

# 125
qnika честит ти рожденник да ти е жив и здрав!
И моя бебко си държи главата като го сложа по коремче и аз си мисля,че е рано.Нашата кака въобще не искаше да я вдига дори и след месеца,мързеланката  Heart Eyes
Мамочкаи аз взех памперси на Пуфис и ми харесват повече от тези на памперс-нямам нито един пропуснал  Peace
Nadeto_K иска парола за да гледам снимките  Crossing Arms
Жабче последния болничен се дава от личния лекар!
И аз изкарвам Емко от 12-я ден и то за 3 часа  Blush,няма тераси,няма прозорци,направо вънка.Днес вече мисля и 2-ри път да го изведа като го нахраня!
Отивам ,че ме зове малкия гладник.

# 126
  • not found

Аз имам въпрос , снощи само докато спомена ,че коликите са поносими и се почна един рев горкия целият беше червен , скъса се от плач , че му направих от ая на Хип , само , че не знам за 24 часа колко мл чайче трябва да изпие ?

Мамите родили със секцио носят ли колани , какви , колко време ще ги носят вечер свалят ли ги ?

Отново задавам въпросите си и имам още един : болничният от педиатъра на детето ли трябва да го взема ?

# 127
Jylieta ,чайчето не знам по колко може да изпива бебето,но моето изпива по максимум 100 мл. на денонощие,4-5 пъти давам по 20-ина мл. Peace.Има дни в които не иска да пие,и така си и остава неизпит,и го хвърлям Whistling.

За коланите-нося такъв тип.Само през деня,нощем го махам,а колко време ще го нося незнам Rolling Eyes

А третия болничен се взема от педиатъра на детето,да,когато изтече втория 45-дневен Peace

# 128
Честити принцеси на sharlot и Мара Подробната!Да са им живи ,здрави  и щастливи!
Честит рожденник и на qnika!Да ти е здрав,щастлив и послушен!
Чоки аз се занимавам с темата сега,но ми е малко трудно.Затова и пиша рядко вече,като влезна все има какво да се въвежда и снимки да се обработват и докъто го направя Ники ме вика Simple SmileВчера видях ,че вече се избутва последната информация от първия пост,сега махнах доста неща защото има още много снимки за слагане,но имам проблем с линка ,към албума 20 пъти го слагах и не откривам грешката,която сигурно ми е пред очите ще те помоля само това да погледнеш.Бързо да се възстановяваш и да идваш на помощ HugМалкия е голям сладур и вече е с нашето тегло Simple Smile
Ние утре сме на консултация да видим как сме с грамчетата.
very nice забелязвам ,че тези усмивки са към края на яденето или по време на сън ,което ме навежда на мисълта,че дори да са неусъзнати са признак ,че се чувстват добре.
Jylieta аз също нося колан от типа ,който е показала *dessi* ,но само като излизам.
Момичета аз още усещам болки в корема понякого като кърмя.  Знам ,че матката се прибира ,има ли и други които усещат тези болки?
the_empress добре дошли и твоя бебок е много сладък ,отивам да го закача докъто имам още малко време Simple Smile
Щях да пиша и друго но  Simple Smile.......

# 129
  • София
djreni, не виждам да има доставка до БГ.

Имам приятелка, която живее в Англия и не е проблем да изпрати. Мъжа й често пътува до България. Стига да искате ще я помоля да вземе и да прати по него. Доколкото разбрах той ще пътува на сам до няколко дни. Аз също бих поръчала за моят бебок, но засега нямаме колики и още се чудя  Thinking

Шоки, на мен също ми излязоха рани на зърната в началото и даже и кръв пускаха. Мажех ги с  Гармастан след всяко кърмене и доста бързо се оправиха. Лошото е, че цапа дрехите понеже е син на цвят.
За еднократната помощ искат удостоверение от служба ГРАО за броя на родените деца , но това като ви излезе акта за раждане.
Нашата педиатърка каза да започна вече да му давам на бебчо Вигантол срещу рахит, защото "бил много напред с материала" - когато го сложа по корем се надига на ръце и си изправя главичката. Също така без проблем се обръща от корем по гръб  Simple Smile

Jylieta, след като вземеш болничен от родилния дом третия болничен ти го издава педиатъра. Ако има преносване - например термина ти е бил определен на 10ти и болничния 45 дни преди раждане ти е до 10ти, а си родила по-късно и болничния ти от родилния дом е да кажем от 15ти междиния болничен се издава също от педиатъра на бебето.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 17:09 от djreni

# 130
Честито на Шарлот и на Мара Подробната!!! Да растат здрави бебчетата им и много да ги радват!!!
На Яна и на други, ако има останали 2 в 1 стискам палци за леко безпроблемно раждане!!!
Благодаря ви за инфото за ИНФАКОЛ-А, ще ми свърши работа Peace
Ние днес бяхме на втора разходка, а вчера ни беше първата!!! Малката се чувстваше страхотно, спинкаше толкова блажено Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Само аз където ходя все недоспала от нощното будуване, ама няма начин... Вашите бебоци спат ли спокойно вечер или се будят често???

# 131
  • not found
*dessi* ,dena_klv  благодаря за отговорите .

Относно разходките вие майчета какви колички имате или сте купили на коя марка сте заложили ? Нямам никаква представа и искам да се насоча към нещо . 

# 132
ЧЕСТИТО НА РОЖДЕНИКА! ДА РАСТЕ МНОГО ВЕСЕЛ И ДА РАДВА И СЛУШКА МАМА И ТАТЕ!!! И ДА ПОЛУЧИ МНОГОООО ПОДАРЪЦИ!!!  party023  party023  party023 newsm59 smile3510 hbday baloni

Благодаря много за паролката. За 1-ва страничка нека да е 181 снимка. Отново благодаря. Лека вечер на всички. И спокойни бебчета.

# 133
Сега малкия спи имога да пиша.
Чоколина, на нас пъпчето ни беше само с една щипка защипано. Въртях е по посока на часовниковата стрелка, слагах спирт и едно лилаво лекарство и така падна на 15 ден. А и педиатърката ми беше казала да увивам една марличка долу под щипката за да не му убива на бебето. След падането  не сме се мазали много.
Зеленото око, от днес правя по 120 гр мляко и бебчо си изпива колкото си пожелае. Оставя си по нещо- 30 40 гр . Вече не ми се рискува с 90, че снощи остана гладен и падна голям рев. Но ми се нааква по време на хранене. Прекъсвам му храненето измивам го и пак продължаваме да се храним. А вечер се храним в 12 и после в 3 сутринта пак хапваме. Laughing
Мамочка, много са сладки двете мадами!!! Grinning
Яна, нали си знаеш - стискам палци всичко да мине успешно !!!
Дена КЛВ
, и аз имах такива болки докато кърмих първите дни . “Болял ме е корема и когато не кърмих, не можех да се мръдна от болка .Доста се бях притеснила защото не можех да отида даже и до тоалетна, издържах сумати часове без да посетя 00. Обаче всичко минава и се забравя  Simple Smile
Браво на всички вас които излизате с бебенцата на вън. Ние още не сме излизали никъде .
Къде могат да се намерят в Бургас шишетата на доктор Браун, които имат индикаторче за температурата на млякото. На всякъде по магазините тези шишета се продават без таково индикаторче .
Сега разбарх обявили са епидемия на морбили в Бургас Sick Sad Сигурно ще трябва пак да се имунизират децата над 13мес възраст и чакам татито да се прибере от срещата с личната лекарка да видим какво ще каже, дали ще е водим каката на имунизация отново.
Честито на новите мами -  Мара Подробната и Шарлот . Да са ви живи и здрави бебенцата!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 134
  • Враца
ЧЕСТИТО НА МАРА ПОДРОБНАТА И ШАРЛОТ С НОВИТЕ ИМ ДЪЛГООЧАКВАНИ БЕБЕНЦА!!! Hug Hug Hug

ЧЕСТИТО НА ЯНИКА И ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ НА ВСИЧКИ НА РОЖДЕНИЯ ДЕН!  bouquet

момичета от софия, аз и айла имаме една молба към вас, има ли някоя която притежава карта, с която може да се плаща в сайтове- става въпрос за сайт от англия?
искаме да си поръчаме едни пеленки от там, а намалението е до неделя, пък  и незнаем как да се оправим с карти и т.н. за плащането...
всички разходи по превода, разбира се, ще бъдат обезщетени Peace, а аз имам готовност да дам сумата предварително, само да успеем да неделя да влезем в отстъпката...

имамама, можеш и ти да се включиш към поръчката, ако стигнем дотам Hug

Общи условия

Активация на акаунт