Магребски фатални дами, за 13-ти път събрани!

• 21 749
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
Близначе, да ти е живо и здраво майчето

Чудесна торта си направила  Peace  Hug
и имам подозрения от къде е  Wink

Явно всички се намираме в ... неприятен момент и нямаме желание да пишем много...
Дано се оправят проблеми, тревоги и лоши настроения скоро, че да му седнем на една хубава приказка тук.   bouquet

# 271
Близначета-ягодова торта с бишкоти  HugДа ти е Жива и Здрава майчето
Помня че тя беше из чужбината...и сигурно не и е било никак леко да е далече от теб и сладурите.
Дано сега се радвате на повче време заедно   bouquet

Марси-не  е  изолиран само Тунис.Оттук за София също винаги е скъп.Ама с прехвърляне се намират билети...и пак е Късмет.
Виж-от Лондон за София има  смешни цени за билети.Брата е пътувал с билет от 15евро-отиване и връщане...
И аз ще съм с прихвърляне във Виена....няма начин!Най-тъпо ми е пристигнето в летище София....че такситата Злоупотребяват и за да те откарат до автогарата искат заплащане в евро и то...около 50-60евра.Ясно си спомням от миналата година...

Момичета от два дни си пиша с една приятелка,която замина в Щатите със зелена карта.Тва беше по времето,когато  в България беше Купонната система.Тя беше очарована от новото място. А вчера ми писа едно писмо,което ми е все в главата....ако Ви се чете ...поне е искренно и честно!
Алби-като не ни се пише,ще четем...ще Ви споделя какво тя написа....

- удари ни кризата, яко, лошо, много лошо, особенно нашето семейство беше напълно неподготвено  Аз с тревогите около болестите и не разбрах, че нещо става около нас,с държавата, поне да се подготвим, или да се настроим за криза, а то всички живеехме с моите проблеми и така ни изненада, че вместо да гледам на нещата по-спокойно, аз изпаднах в стрес и паника, преди всичко защото съм преживявала тежко кризите в България и от тях избягах за доброто на децата ми, а то и тук ни похлупи, че и по-страшно е!
Лошото идва от това, че тук нямаме собственост, всички сме на кредит - къщи, коли, бизнес, а като нямаш работа неможеш да си платиш нищо - от там идват и фалитите - има пълни, има и частични
ако не знаеш, да ти кажа Много хора останаха на улицата,около нас къщите са празни, изнасят се хората, всеки месец гледаме че си отиват, тъжна история, защото сме били съседи по 10 години а сега всеки тръгва на някъде, сменят щатите, търсят близки и роднини, събират се на едно място за да оцелеят някак си, обаче трудно, много трудно .Сменят си живота тук, псуват и държава и правителство и себе си, отчаяни хора колкото искаш, депресии, всички са в депресия, самоубийства, жестокости, убийства, наркомания, алкохолия, всеки посяга към нещо, пълно пропадане на държавата, от към живот, бизнес, икономика, морални ценности, ужас ти казвам
Не съм вярвала ,че това е възможно, но е по-страшно от България .Ние като си нямаме никого къде да отидем и на чие рамо да се облегнем - нямаме и на кого да се оплачем, за това си траем .Ние дори не се чуваме с нашите приятели които са тук, всеки се е скрил в черупката си, много хора останаха без работа, на никого не му се говори, страшно е От време на време излиза работа за нас, взимаме си я, работим, но е на приливи и отливи
  Вчера президента беше в нашия щат,(извънредно, за втори път за 1 месец) по покана на студентите в града, имаме много университети и институти тук, бъкано е от образователни центрове, хиляди студенти, та всички тези хора сега са в стрес и паника ,защото завършват, взимат си образованието и тази вълна от хора сега са без работа, никъде никой не ги приема, всички тези хора са дали много пари за образованието си, платено е, кой спестявания, кой теглил кредити (90 процента са с кредити) и сега немогат да ги връщат, няма работа, ами сега,,, За това дойде президента, говори, успокоя ги, те търсят отговор на своите въпроси - старта в живота е със фалстарт, те трябва да обявят фалит още от сега, да съсипят кредитната си история, която остава за цял живот в досието и да се сринат психически, че няма работа и парите които са дали за себе си са били безмислено набутване, времето загубено, живота от сега пропаднал, а това с кредитната история е гадно, защото те тълкуват като човек неблагонадежден, некоректен, крадец, нелоялен към банките (от където е и кредита) Ето, това е държавата сега Едно цяло поколение отива по дяволите За това децата тук започват да учат  по малко и да си плащат толкова колкото може класове да вземат.
Като имаш предвид, че нашия щат е най-засегнатия от всички 51 щата със пословична безработица, хиляди къщи на пазара са дадени на търг, пропаднали но нямат хората да ги купят дори и на безценица, стоят затворени и е много подтискащо, да си плащаш ти къщата 10 години заем и в един момент всички пари които си дал да пропаднат и да си като капак на улицата, буквално на улицата, всеки ден се затварят все повече и повече предприятия и офиси, работи се на ниска цена, буквално се върна времето от преди 20 -30 и повече години с парите(заплащането, което не отговаря на реалния стандарт на държавата), обаче бензина, храната, услугите, плащането на наеми е като за 21 век, ножицата на приходи и разходи е голяма и неможе да се запълни тази дупка , точно това е проблема, нито тока ни се сваля,
В Лас Вегас положението е същото, той е втория град най-силно засегнат, там пропадането с къщите е същото, много малко хора търсят удоволствия и забавления сега, то на никой не му е до развлечения, хотелите празни, казината празни, и там почват фалитите

Скоро бяхме и до Лос Анжелис, говорихме и с българи, все още се държат, но и там почват пропаданията, кой повече, кой по-малко, не е за писане, тъжна история без край Имаме приятели в Санта Фе, щата Ню Мексико, там положението е същото, губят къщи, детето им губи образонието си по средата на следването
Като доминото сме, просто държавата пропадна, американците живеят тук ден за ден, от чек на чек, нямат собственост и не познават друг начин на живот, така им е втълпено и такъв им е живота

Направо ми се сви сърцето.....какво става натам.И тук се усеща...все-повече и повече...

Мина-тук постоянно протестират. Най-удивена бях от  протестта на жители на Конго и Сенегал,които пребивават в страната Без Документи.Те искаха да получат такива и да бат социално обгрижени..защото здравно вече са!Тук спешната помощ е безплатна и има много центрове на Доктори без граница и Червения кръст-за християни и Червения полумесец-за мюслмани.Та..здравно всички са добреобхванатии обгрижени.Доре да си Емигрант е донякъде по-добре от това да си новоприет европеец. Embarassed

Пристигат -как успяват!-но пристигат все-повече и повече емигранти-индийци,китайци,от Черна Африка...и все -повече и повече се увеличават палатките по улиците-разположени върху решеткитеот вентилационната шахта  на Метрото,на топло.Чувам сре тях и македонци и сърби....Иначе от нашето малцинство са си уредени-те са си европейци и дори го раздават нещо като шефове сред ерархията . Намират ти всичко ,от което имаш нужда...документ,квитанция,карта ,уверение...няма проблем!

# 272
  • Varna
Близначковче, да ти е жива и здрава майчицата

Как си ШАКИРЧЕ? Поотмина ли ти вече коремчето! Как е Линката?
МАРСИ-какви става със Линдичка беее.  Sad Хайде да идвате насам, че може от нашия въздух да живне.
In Dreams- успях ли да ти помогна или нещо не съм ти обяснила като хората newsm78
ДАЛЧЕ- стана ми много тъпо от това което е писала приятелката ти. Как е твоето малко юначе?
ФАЙМА, ЕЛИПЧЕ Hug Hug
А за такситата във София от Летището за града аз мога само да потвърдя същите думи, че ако има едно лесно да ти вземат и спестяванията. Мъжът ми последните 2 години ползва ОК такси Транс или Супертранс не може във момента да си спомни, че той не е като мене да помни като слон. Може да попитете момичетата които са от София те по ще знаят. Тези таксита возят на съвсем нормална цена. Последния път преди година са возили мъжът ми от автогарата до аерогарата за около 7 лева.
Тази пролет някакъв таксиджия взел някъде 167 евро от някакъв евродепутат-чужденец който идвал тука на посещение във връзка със работата си. Еййй даваха го по телевизята как размахва сметката. Как му е дал фиш таксиджията не ми е ясно. Голям скандал беше ама едва ли са се решили нещатата Sad

# 273
Тъжно е, да, но е всичко следствие от кредитният начин на живот.  Naughty
Като прибавим и всекидневно-нарастващата лакомоя на хората да имат още и още без да му се вижда края... кашата става пълна.  ooooh!
За това в Бг не се усеща по такъв начин кризата.
Винаги е било зле, но зле за насъщния, за сметките.
Моя приятелка се бъзикаше за това как на никoй не му стигат парите: на един за хляб, на друг за самолетен билет,... всеки според потребностите.
Научи се народа и у нас да живее на кредит, но поне основите, старото поколение е стабилно- голяма част е с имот, където може да се установиш ако е много зле работата вече.
С тези здравни услуги тук е много зле.  ooooh!
Много се шуми около ''брилянтното'' решение на парламента да се задължат всички лекари да подават жалби срещу всеки нелегален имигрант Shocked... и после мръсните чужденци само болести носят.... парадокса е пълен. Crossing Arms
В София ползвам само О'кей такси и редовно се пазаря за максимум 10 лева до автогарата. Peace

# 274

Близначе мило,да ви е жива и здрава майка ти!!!
Ау,каква торта си направила!!! ShockedБраво!Направо и усетих вкуса. Wink
Далка,мерси за пожеланията!  bouquet
За име още не сме избрали окончателно.Рано е още. Grinning
Дано до края всичко да е на ред! Praynig
Това са телефоните на такси OK Супертранс.
973 21 21-от телефон
MTel-12 12  , VIVATEL-12 12 и GloBul -089 973 21 21
-всички са без допълнителни импулси.
Със сигурност няма да те излъжат! Wink
Лоша работа с тази световна криза! Thinking
Елипче,дано се размине този път! Praynig
Покашля,но е от гърлото.Правя му инхалации,с инхалатор
и му спретнах  един хубав коктейл от лекарства вътре,
та се надявам да премине бързо. Praynig
Днес обаче заклахме агне,а времето едно намръщено,духа вятър и
той от сутринта е на вън с баща му,та не знам,как ще е довечера.  ooooh!
Фаима,като му дойде времето ще ти дам някой съвети за мъжко. Laughing Wink
Шеки,аз също съм я чела тази история.Направо нямам думи!!! #Cussing out
Алби,Марси,хайде,излизайте по-скоро от тези състояния! Hug Heart Eyes
Марси,слагаш ли капки на Линда?
Внимавайте да не заразите и другото око!Макар,че няма как да се опази.
Възпали ли се едното и другото веднага. ooooh!
Мина,кураж и търпение! Peace Няма как! Wink
Делтичке,как е батко?

# 275

Близначе, да е жива и здрава майка ти!!! Като те знам каква си кулинарка, сигурно тортата е превъзходна  Hug. Да хапнете по едно парченце и за мен  Twisted Evil.

Дано болничките се оправят бързо  Hug.
Лека вечер, момичета  Hug.

# 276
Здравствуйте ,

който има празник да се 4увства поздравен   bouquet

Файма ,доста бутици притежават тази ма6инка за 6околада ,не се е и съмнявам ,4е снимката е от Брюксел.Всек белгйиците правят най=убавия 6околад.

Далка, ми така е с кризата ,незнам как тези хора си правят сметката ,ама някои хар4ат пове4е от колкото пе4елят .Ве4е направаха нова система където като си взел кредит на твое име и веднага ти излиза досието и така магазини ,банки,копмании са наясно и с финансовото ти положение .За мен специално е удобен кредитния на4ин на живот,6тот не се възползвам 4есто от него  Laughing 

Делти4 ,мерси ,ве4е съм добре и 6ефката и тя е ОК .Поне една радостна новина има от целия този ко6мар ,които изживях ,4е отслабнах с цели 3 кила (за 0 време)-хепиииии Grinning.О6те 2 -3 искам ако може ,4е лято иде  Sunglasses

Марси как е Линда ,бързо оздравяване  Praynig

А ,за да се грижа за стройното си тяло  Crazy,6ефът ми взема уи-фит (йога,пилатес ,аеробика ,степ и др) дупце да ми е якооо ...

Далка как си ,как е Раян4о ,не се ядосвай за не6тата ,така им е било писано ,макар,4е е неприятно ,но поне както вика6 пове4е пари4ки 6те има6 за ваканция с децата ,а това е по= важно.Кога заминава6.Играя тук сега една игра за да спе4еля вход за уолт дисни  Laughing.Ти успя ли да стигне6 до там ?Аз не съм фенка на екстремните влак4ета и про4еи ,но оби4ам разходките  ...

А как ми се папка един кускус с хубаво отлежала 4ервена лимонадааааа  Laughing,ама кат знам колко калории сааааа  ooooh!.Отивам да размисля   newsm78

# 277
  • Varna
ДИДОНЧИК Hug
БаткУ е пИрФеКтнУ smile3503. Вчера ходихме да му купуваме обувки. Аз от Геокс-а му купувам-знаеш ги тия дишащите пътъчки. Той се нахендри във една оптика и видя там едни очила и се тръшка да ми ги купува. Бе хубави бяха ама пусто цената не ми хареса , едва го изкарах от там Joy Много сладък беше, само да беше го видяла. Днеска една задачка му спуснах -изпълни я момчето и следобяда спаааа ама спааа но той още неможе да си вземе съня, защото като е на работа почти не спи и като го посрещам е облащен и със кървясали очи като същи караконджол.
Ти как си? Как ти минава бременноста?-Виждам не се оплакваш ама ти си знаеш най добре. Дано ти е лека бременноста!!! Как са твоите мъже?
Браво Шакирче, че си се оправило вече Hug
А мене такъв апетит ме е подгонил ама апетит ти казвааааам- добре, че ме мързи да сляза до магазинчето под нас да купя нещо сладко. А как ми се яде шоколад не е истина и като гледах оня от картинката дето се лее като водопад очите ми станаха ей таквиЗ #Crazy

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 22:50 от DELTA_DELTA

# 278
делтичка-и на мене  така....само ми шарят очите по храната....Ужас! Sick

Шекинце-добре че си се оправила...то може и от климата  да е!Е пък как не се наваля и надуха  тука...то бива-бива...ама тооооолкоз студ не съм видяла!

Лека Вечер

За всички магребинки и особенно за Бременелката   bouquet
http://www.youtube.com/watch?v=zkbdnehABEs&feature=related

# 279
  • Egypt
Здравейте. Цял ден бачкане, прибрах се капнала, и заварих в нас река от пералнята  #2gunfire
Значи да се изкажа по някои въпроси- за световната финансова криза- в България се върнаха много икономически емигранти, забелязвам голямо оживление по улиците на няколко града, и това вдига брутния вътрешен продукт, но е като балон, който скоро ще се спука, и де факто пика на кризата тук още не е настъпил. Тя трябваше да се случи рано или късно, кредитното колело се върти с повишаваща се скорост, и е като снежна топка, накрая придобива непосилна маса. Хората са казали- трябва да стигнем дъното, за да се отблъснем нагоре ( не да копаем дъното  Laughing) .
Не помня кой- пророчица ли беше, Нострадамус ли, е казал, че  идването на власт на черен човек е началото на края на Америка.
За такситата- и аз по принцип като летя Ок ползвам, апарата винаги показва девет и нещо лева, ако е някой тарикат, дето иска да шмекерува, му хвърлям 10 лева и не се разправям, че вече ми писна да се карам с такива, два пъти се стигна почти до бой и викане на полиция.
Затварят ми се очите вече, ще полягвам...
Дидонка, казвай бързо за мъжкото. Знаеш ли аз през какво съм минала, че да имам момче, изчетох сума ти книги, то не бяха диети, хапове, пози за зачеването, страшна работа, и накрая- София  Mr. Green

# 280
ДИДОНЧИК Hug
БаткУ е пИрФеКтнУ smile3503.
Е,това да се чува!!! PraynigСлава Богу! Praynig
Вчера ходихме да му купуваме обувки. Аз от Геокс-а му купувам-знаеш ги тия дишащите пътъчки.
Как да не ги знам! Wink Лятото мъжа ми,ми звъни да ме пита кой номер обувки нося,  hahaha Crazy че ми харесал
едни чехли на Geox.Оказа се,че са 38 номер,а аз нося 37. Thinking Изпуска ли се такава възможност? Twisted Evil
Точно по мярка ми бяха. Laughing
Сега,като бяхме в България,взехме на Алекс пак на Geox много хубави!Даже имаше и намаление.   newsm53
На теб,като ти предлагат,не отказвай! smile3521
Нали знаеш?"Гонят ли те,бягай!Дават ли ти,взимай!"  Wink
Ти как си? Как ти минава бременността?-Виждам не се оплакваш ама ти си знаеш най добре. Дано ти е лека бременността!!! Как са твоите мъже?
Делтичка,не се оплаквам.Преболява ме кръста,но то нормално. Wink
Иначе слава на Бога,добре съм!!! Praynig
Мъжете,единият спи,а другият посреща един негов приятел от Франция.  Grinning
Шеки,как ги правиш тез магии? newsm12  3кг.,много добре! smile3501
Фаима, newsm53 ще ти пиша на лични! smile3503
Далкаnewsm51

# 281
  • Varna
ДобрЮтрУУУУУ Фарашките и Фарашкооооо Hug
Ха'ди да ви напълня тумбачетата със типична българска закусчицааа Wink

Да вий сладкУУУУУУУ Hug
ДИДОНЧЕЕЕ- ако знаеш какви обущета имаше във Геокс-а за мънини бебетаааа. Мъжът ми пробва неговите красоти аз при бебешките обувчици. Ама те направо за куклички беее-67 пари струваха. От красиви по красиви а как са ги шили като са такива мънини хич си нямам на представа newsm78
Пък очилата отказах-470 левъра бе Душееее #Crazy Най скъпите ми са 180. Аз все скромнича Embarassed
Ох, как му завиждам благородно на този вашия приятел от Францата, че идва при вас. Тез наще какво направиха тази година със чартърите незам. Е виж и Марси неможе да намери един свестен сомолет #Cussing out Една моя позната от Ливан и тя чакала чертърите ама те във края на лятото най рано. Абе да не набирам рано сутрин. Дано само да се съберем достатъчно хора за Кападокия, че до там да ида поне. Иначе до Стамбул си ходя като да ми е Златни пясъци-там аз трябва задължително да се разпиша- пак си ми е Ориент Wink
Във момента Геокс-а нямат намаление, по есенно става това но трябваше да купим на бате още един чифт да си ги сменя. Иначе и неговите със намаление сме сварвали да купим ама карай да върви, той заслужава да ходи във златни пътъци!
ФАЙМИЧКА-питай наистина Дидончика за мъжко, че аз съм го раждала почти преди 26 години-на 4 Юни ще ги цапне. Но пък аз си спомням що вафли омаах, що сладко за което се казва, че ще е момиче ако се лапа толкова сладко. Ми яко момче се роди, даже не е и от тия дето си скубат веждите Winkкак им се казваше, че забравих. Не са гей момчетата но се грижат за себе си сякаш са моми и са малко по женствени-Имаме две такива познати момчета. Налитат си на женско ама знаят повече от мене за козметики и моди . Та са ми големи съветници Grinning
ШАКИРЧЕ - ставай душе да хапнеш тайно от българската закусчица да не те види Антонио Wink Hug И за Линчока има Hug
ДАЛЧЕ-устисках снощи- само едно кисело мляко активия черешка хапнах Wink Сборих се със желанието за сладкото Laughing То може и да има причина за това ама ще видим
За всички които не съм споменала  Hug Hug Hug

# 282
ФАЙМИЧКА-питай наистина Дидончика за мъжко, че аз съм го раждала почти преди 26 години-на 4 Юни ще ги цапне. Но пък аз си спомням що вафли омаах, що сладко за което се казва, че ще е момиче ако се лапа толкова сладко. Ми яко момче се роди, даже не е и от тия дето си скубат веждите Winkкак им се казваше, че забравих. Не са гей момчетата но се грижат за себе си сякаш са моми и са малко по женствени-Имаме две такива познати момчета. Налитат си на женско ама знаят повече от мене за козметики и моди . Та са ми големи съветници Grinning

Делтич аз точно за това харесах бате ти Антонио Laughing и той е  от ония  тип грижливи мъже ,както жените се мацотиме и епилираме и обичаме соаните  ,заЩо не и мъжете ?!А и кво лошо има в това човек да се грижи за себе си .На Антонио най-големия му брат съЩо е така (и той между другото е Антонио Laughing пред булките),а малките ,ако ги видите Ще паднете ,наднормено  тегло ,цигари ,алкохол ,липсваЩи зъби и тн .Айде да не изпадам в подробности  Mr. Green

А за закуската мерси ,ся Ще се притегля да видя дали имам напредък и тогава Ще е я омахам  Laughing.Антонио постоянно мрънка за калории и килограми ,че чак и аз се заразих накрая .

# 283
здравейте мили дами Hug
първо да честитя моматана ДИДОНКА дано не стане като моята Praynigкакво гледаха моите лекари не знам ама 10дена след това хоп момчеа май май най сигурно август ще разбера. :Lil:само се моля да устискам на тези жеги че хич не ми понася топлото Praynigа тук в Алжир и дума не може да става да се живее не е за мен :о:
ДАЛКА хубаво са ти казали за ОК ТАКСИТАТА  аз само да допълня че на аерогарата точно от където се излизат пристигащи  има офис на ОК порачвашси от там и те те завеждат до колата и така няма проблем и аз съм си патила та се научих вече
ШÄКИРА много искам и таткото да е тук живот и здраве да е за раждането ,ама не знам дали до тогава ще са му дали виза.за виза Д се чака месец и половина минимум ще видим.от нашето посолство ми казаха след като легализирам брака в БГ и преведа документите заедно с тях да му изпратя и медицинско в което да се пие че съм бременна и очакваме дете скоро.....не знам ще видим какво ще стане.
ФАЙМА мила  не се кахъри другото ще е момче, да ама виж само каква София имаш за чудо и приказ да ти е жива и здрава.с нетърпение чакам да се видим Hug
ЛЕК И СПОРЕН ДЕН НА Всички Hug  bouquet

# 284
In Dreams- успях ли да ти помогна или нещо не съм ти обяснила като хората newsm78

Оле, Делта извинявай, ама тия дни съм много разконцентирана. За кое ме питаш точно, дали съм те разбрала?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт