Какво готвите,вегетарианци?

  • 68 058
  • 410
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 3 989
Спиролинова, аз обожавам кестени.  Heart Eyes Но винаги ги варя.  Confused Печените (опитвала съм 2 пъти) ми са много сухи. Трикът с накисването може да ги подобри. Колко време ги киснеш? И колко ги печеш? И на колко градуса?
Извинявай, затрупах те с въпроси. Simple Smile

# 346
  • Мнения: 4 392
Спиролинова, аз обожавам кестени.  Heart Eyes Но винаги ги варя.  Confused Печените (опитвала съм 2 пъти) ми са много сухи. Трикът с накисването може да ги подобри. Колко време ги киснеш? И колко ги печеш? И на колко градуса?
Извинявай, затрупах те с въпроси. Simple Smile

Solley., въобще не си ме затрупала. Hug И аз ги варих преди, но откакто ги опитах печени на фурна, само така ги правя. Подобрява ги, да,  не са така блудкави като варените, но пак си стоят по- сухички. Може да се задушат веднага след печенето, предполагам. Трябва да пробвам другия път. Кисна ги за час, но може и повече. Пека на 250 градуса, като раздрусвам тавичката 2-3 пъти. Стават за 15-тина минути. После изключвам фурната и ги оставям вътре, за да са горещи. като изстинат не ми харесват толкова.

rosi 71 , благодаря за обясненията! Исках да помоля за снимка, но ме досрамя. Ако имаш възможност, снимай някой път. И аз правя хляба или с квас или със сода. Даже по- често соден, защото квасът ми е голяма занимавка и все още не съм спец. Peace

Последна редакция: ср, 16 ное 2011, 22:15 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 347
  • Мнения: 3 989
Спиролинова, ще докладвам утре резултата!  Hug

# 348
  • Мнения: 2 761

Много са се oляли с цената...Ето тук има най-различни мелачки и с най-различни цени:
http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l … ee-All-Categories


Аз съм правила от прясно зеле по рецепта от бабината ми вегетарaнска книга-много вкусни стават кюфтетата.

 

# 349
  • Мнения: 1 354
Не си падам по кестените Sad
Много обичам паста,а и различни кашкавали,сирена. Паста с пармезан:
http://gotvene.eu/%D1%84%D0%B5%D1%82%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0% … 0%B7%D0%B0%D0%BD/

# 350
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз също правя кестените печени  Peace
после ги ядем като ги топим в дип от заквасена сметана, сол, черен пипер и лимонов сок.
не са сухи, ама бавно се белят  Mr. Green

# 351
  • София
  • Мнения: 283
от индийската кухня :
Сабджи (основна храна в ашрамите)
продукти: картофи, карфиол, моркови, патладжан, тиквички, зелен фасул и др зеленчуци.
Основа с подправки- използва се за много супи и ястия. Приготвянето им обикновено започва с нея.  За 6 души са необходими следните продукти:
     - 1 ч.л. синапени семена
     - 1 ч.л. смлени синапени семена
     - 1 ч.л. кимион
     - 1 ч.л. смлян кимион
     - 1 ч.л. чили (или червен пипер)
     - 1 ч.л. жълт корен (куркума)
     - 4-5 глави кромид лук
     - 6-7 скилидки чесън, ситно нарязани

     Наливаме олио, колкото да покрие дъното на тигана. Щом олиото се сгорещи, сипваме изброените подправки, без смлените на прах, и веднага намаляваме на тих огън. Щом кромидът започне да добива златист цвят, добавяме и смлените подправки, разбъркваме и сваляме от огъня.
Зеленчуците се нарязват на парченца (2-3см) и се оставят във вода, докато приготвяме основата.
След като основата е готова, в нея добавяме картофите и захлупваме тенджерата, за да се задушат. След около 5 мин. добавяме и зеленчуците. След още 15 мин. добавяме една чаша възварена и леко посолена вода. Половин час след като сме сложили картофите, ястието е готово. Това може да се провери, като се разтрошат картофите с лъжица. Накрая може да добавим малко гхи и магданоз.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 17:26 от prokibar

# 352
  • Мнения: 1 354
Супер интересно! Индийската кухня е много вълнуваща и е хубавото,че е предимно вегетарианска  Mr. Green

# 353
# 354
  • Мнения: 3 989
Спиролинова, явявам се за доклад.  Wink Накиснах ги за 2 часа, защото така ми пасваше времето, но мисля, че беше ок. Не станаха сухи. Много ми харесаха дори!  Hug

marabu, мерси за рецептата.   bouquet Любима комбинация ни е на нас. Ще пробвам непременно и твоята.  Peace

# 355
  • Мнения: 7 914



Аз съм правила от прясно зеле по рецепта от бабината ми вегетарaнска книга-много вкусни стават кюфтетата.

 

А дали може да се избегне пърженето? Thinking

# 356
  • Мнения: 2 761
А дали може да се избегне пърженето? Thinking

Може.Просто трябва да се подмине тази рецепта.

Аз лично не разбирам защо има крайно негативно отнoшение към пърженото особено ако е от време на време.Ако се пържи в достатъчно сгорещена мазнина и после се изцеди на кухненска хартия проблема с мазнината се елиминира в известна степен.

# 357
  • Мнения: 90
Много обичам постни ястия. През седмицата винаги в моето семейство
се предлага постно. Който желае си реже мезета към постната яхния
или запеканка. През почивните дни са месните ястия. Сега по време на
коледни пости, гледам да използвам повече зехтин като мазнина. Когато
ми се дояде сладко- хапвам намазана филийка с конфитюр, или пък намазана
обикновена бисквитка със сладко. Останалите членове от семейството не постят.
В неделя си позволявам вино, понякога и нещо твърдо.
Тази седмица ще готвя лещя яхния и зелен боб яхния в гювеч.

# 358
  • Мнения: 7 914
...
Може.Просто трябва да се подмине тази рецепта.

Аз лично не разбирам защо има крайно негативно отнoшение към пърженото особено ако е от време на време.Ако се пържи в достатъчно сгорещена мазнина и после се изцеди на кухненска хартия проблема с мазнината се елиминира в известна степен.

Ако исках да подмина рецептата, нямаше да си правя труда да питам.
Зададох въпрос, понеже картофени кюфтета например стават разкошни във формичките за мъфини.

Но пък ти можеше да подминеш въпроса ми, тъй като така или иначе отговор на питането ми нямаш.

# 359

Общи условия

Активация на акаунт