Какво готвите,вегетарианци?

  • 68 052
  • 410
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
  • Мнения: 401
Хем да се запиша да ви следя, хем да подбутна темата, че е много вкусна  Grinning

# 391
  • Мнения: 3 094
Ето едно предложение за салата в летните жеги и от мен. Настъргвам една малка тиквичка и един средно-голям морков. Добавям на дребно нарязани няколко сурови печурки и соеви кълнове. Накълцвам чесън и копър. Добавям кимион, кориандър, черен и червен пипер на вкус. Овсусявам със студено пресован зехтин и лимонов сок.
Добър апетит!

# 392
  • Мнения: 27 478
И аз да се включа. 7 години бях вегетарианка сега ям месо когато се наложи- 2-3 пъти годишно  hahaha
Любимата ми салата е с червено цвекло, зелена ябълка, пресни моркови и зеле на едро ренде в равни дози +магданоз, сок от 1 лимон и зехтин; тази салата няма сезон, мога да я ям постоянно  Embarassed

# 393
  • Мнения: 3 094
И аз да се включа. 7 години бях вегетарианка сега ям месо когато се наложи- 2-3 пъти годишно  hahaha
Любимата ми салата е с червено цвекло, зелена ябълка, пресни моркови и зеле на едро ренде в равни дози +магданоз, сок от 1 лимон и зехтин; тази салата няма сезон, мога да я ям постоянно  Embarassed
И аз я правя, но рендосвам и малко ряпа и целина глава. Добавям накрая зехтин и лимонов сок също, но вместо магданоз овкусявам с накълцани на дребно листа от целина.

# 394
  • Мнения: 27 478
И аз да се включа. 7 години бях вегетарианка сега ям месо когато се наложи- 2-3 пъти годишно  hahaha
Любимата ми салата е с червено цвекло, зелена ябълка, пресни моркови и зеле на едро ренде в равни дози +магданоз, сок от 1 лимон и зехтин; тази салата няма сезон, мога да я ям постоянно  Embarassed
И аз я правя, но рендосвам и малко ряпа и целина глава. Добавям накрая зехтин и лимонов сок също, но вместо магданоз овкусявам с накълцани на дребно листа от целина.
О, има много вариации, лятото зелена и червена чушка нарязана на ситно, а зимата бяла ряпа на ренде  Crazy

# 395
  • Мнения: 3 428
Тези дни направих едни много измислени и страшно вкусни кюфтенца - 1 глава червен лук нарязана наситно, червена леща, 2 настъргани тиквички, чаша овесени ядки, 2 яйца, сол, черен пипер, чубрица и кимион. Отлежаха малко, за да набъбнат ядките, с намазнени ръце оформих кюфтенцата и ги изпекох във фурната. Мнооого вкусно.

# 396
  • Мнения: 572
Правя опити за промяна в храненето, така че ще ви следя!

# 397
  • Мнения: 2 110
Аз станах специалист по правене на кюфтета от тиквички.
Продукти:
1 кг. тиквички
2 с.л. брашно
2 с.л. галета
2 яйца
150 гр. сирене
2-3 пресовани скилидки чесън
копър
черен пипер
сол
галета за овалване
олио за пържене
Сос:
кисело мляко
счукан чесън
копър
сол

Начин на приготвяне:
Измиваме, подсушаваме, обелваме и настъргваме тиквичките.Посоляваме ги и оставяме да се изцедят.  След това към изцедените вече тиквички, прибавяме брашното, галетата, яйцата, сиренето и подправките и омесваме добре. Трябва да се работи бързо, защото ако престои сместа се втечнява. Оформяме кюфтенца, овалваме в галета и пържим до златисто оцветяване от двете страни.Изпържените кюфтета оставяме да се отцедят върху домакинска хартия. Поднасяме с млечен сос.

# 398
  • Мнения: 3 440
В последно време имам силна неприязъм към месото,избутвам го от всички ястия.Може би имам заченка към вегетарианството.Ще ви чета с интерес Hug

# 399
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
От един месец вече отново съм във вегетарианските редици Simple Smile Явно бебчо ще има повече здрав разум от майка си, та поне докато съм бременна да не тровя клетото дребосъче с боклуците в месото... От мен една много вкусна разядка, по рецепта на баба ми, която ми я правеше винаги, когато събирах тайфата на пиянски купони в нейния апартамент  Mr. Green

Постен хайвер
1 ч.ч. грис - горе - долу половината от малките пакети (може и царевичен, но ще стане жълто на цвят)
2 опаковки майонеза по 200 гр.
1 глава кромид лук
сока от 1 лимон
сол на вкус

Гриса се сварява по инструкциите на опаковката заедно със солта. Като остане гъста каша се сваля от огъня и докато е топло се слага САМО ЕДНАТА майонеза. Тя се разтопява от топлото и попива в гриса. Лука се рендосва на ситно ренде - може и ситно нарязан, но рендосан е много по-вкусен. Когато гриса изстине (разбъркваме от време на време, за да не хваща кора) се добавя втората майонеза, сока от лимона и рендосания лук. Всичко се обърква много хубаво и се опитва за сол и кисело. Налага се, защото не винаги лимона е достатъчно кисел! Консумира се веднага, но издържа в хладилник до 2-3 дни (при нас не изтрайва толкова). Много върви като мезе за твърд алкохол, а също така е безценно сутрин при пиянски глад  Laughing Laughing Laughing Може да се добавят орехи, но аз го обичам "чист". Да ви е сладко!

# 400
  • Мнения: 234
момичета така ми се иска и тук да си пускаме снимки , като в другата тема за рецептите - толкова вкусно става Simple Smile хихихих

и аз си правя зеленчукови кюфтета всякакви Simple Smile  Peace

но тези дни основно се изхранвах с патладжан и доматче запечено във фурната, после му слагам малко магданоз и  сос с чесън  Laughing

и салатка - явълки , краставици и тиквички Simple Smile

# 401
  • Мнения: 0
Здравейте!
Пуснах въпроса си в друга тема, но май никой не е чувал нищо, така че много ще се радвам, ако вие знаете нещо, момичета  Hug

Преди месец бях на почивка извън България и опитах най-вкусната вегетарианска наденица/хот дог (не знам как по друг начин да преведа името). Имате ли някаква идея за рецепта по която мога да се опитам да направя това? Единствено си спомням, че продавача казваше, че имало патладжан и боб в цялото нещо, както и много подправки.

# 402
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
има разни саламчета на основа соя или сейтан.
тъй като не ме влече вида им и не съм купувала, съответно не съм консумирала.

за рецепта попита ли гугъл? Simple Smile
пример

# 403
  • Мнения: 1 708
Постен тюрлю гювеч на Нана

Продукти
голяма глава лук
1 патладжан
2 зелени чушки
зелен фасул - ако е буркан - аз слагам цял - ако е пресен - две шепи
1/4 буркан смлени домати
картофи - на око - колкото ти е тенджерата
червен пипер, сол, олио и джоджен

Лукът и чушките се нарязват на ситно. Патладжанът на кубчета, посолява се и се оставя да се отцеди чернилката. Картофите - на средни кубчета
В тенджера се слага олиото, лукът и чушките. Като се задушат - готви се на тих огън - се добавя патладжана. Като се задуши и той се добавя зеления фасул - ако е пресен. Ако не е се слага по-късно.
След това картофите - разбъркват се и след около 2-3 минути се долива вряла вода да покрие продуктите. Добавя се сол и се оставя да ври. Когато картофите са полуготови се слага зеленият фасул, ако е от буркан. След това доматите. Оставя се да поври още малко. След това червеният пипер и джодженът.
При необходимост гювечът се сгъстява с брашно, размито в студена вода.
Да ви е сладко!

P.S Това ястие е по-вкусно, когато се сервира изстинало. Тоест трябва след готвенето да престои поне няколко часа.

# 404
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 356
Открих много привлекателна рецепта в еднабг.-яхния с празлук и сини сливи(сушени). Много привлекателно и лесно. Мисля,че ако се добави ориз,ще се получи едно добро основно ястие.
Сега,намерих веганска наденица, ама не знам дали е същата, която си яла  newsm78
Ето рецептата.
120 гр варен боб
120гр варени лупини
250 гр зеленчуков бульон
15гр мая
2 л. соев сос
1л.доматен сос
1 л. червено вино
1/2 смлян кимион(в рецептата са семена от финокио, но не знам дали го има в българско)
сол,олио
Всичко се смила в кухненски робот. Разделя се на топки и се оставя да престои час два в хладилник. После се оформя като наденички,завива се в алуминиев лист и се пуска във вряща вода,опс, пише да се свари на пара за 40 мин.
Оставя се да изстине и е готово да бъде изпечено на грил.
Има и много други рецепти, но нямам време да ги изчета сега.

Общи условия

Активация на акаунт