Причини за закъснение на цикъла?

• 416 405
  • 801
  •   1
Отговори
# 765
  • В сърцето на любимия човек
Винаги когато има непротектиран полов акт има риск от полово предавани инфекции и бременност.
Вторият път семеизпразването къде беше - в теб или навън?
Кога е била последната редовна менструация (преди тази която споменаваш) и каква е средната продължителност на цикъла ти (от първия ден на кървене до следващото кървене).
Забременяване е възможно в т.нар. Фертилни дни, които са непосредствено преди и след овулацията.

Когато всичко е нормално, овулацията настъпва средно 14 дни преди следващата менструация (12-16 дни), затова тестовете за бременност се счита че са коректни, когато са направени най-рано 12 дни след овулация или на първи ден от закъснение на цикъла.

Може да прочетеш малко повече по темата:
Полезна информация:

Тест за бременност – пръв приятел и съветник
Тест за бременност – още информация
Първи признаци на бременност
Защо закъснява менструацията, когато няма бременност?
Спешна контрацепция след секс
Яйчници и овулация

# 766
Здравейте и от мен,на мен ми закъснява вече 5ти ден.Днес на обяд направих тест беше отрицателен.Имам гадене почти през целия ден,леко неразположение постоянно ми се спи и ми е уморено,и имам леки болки ниско в корема,сутринта базалната ми температура беше 37,3.Из всичко изчетено в нета се побърках вече възможно ли закъснението съпроводено с тези симптоми да се дължи на кисти?На лекар съм на 7ми и до тогава ще се побъркам Sad

# 767
Пусни си кръвен тест.
Така ще знаеш какво е положението.

# 768
Здравейте и от мен,на мен ми закъснява вече 5ти ден.Днес на обяд направих тест беше отрицателен.Имам гадене почти през целия ден,леко неразположение постоянно ми се спи и ми е уморено,и имам леки болки ниско в корема,сутринта базалната ми температура беше 37,3.Из всичко изчетено в нета се побърках вече възможно ли закъснението съпроводено с тези симптоми да се дължи на кисти?На лекар съм на 7ми и до тогава ще се побъркам Sad

Графиката ти е непълна, така че не може да се каже дали си имала овулация,кога е била- от което следва че не знаеш колко дена ти закъснява. От това което се вижда на графиката ти е ,че ако си имала овулация то тя ще е след 19 ден.
Пусни си кръвен тест и успех.

# 769
Zdraveite!
cikala mi zakasniava s 5 dni. Edinstvenia simptom za cikal koito imam e poduvane I bolka v gardite. Obiknoveno predi cikal gubia apetit a tozi pat e tochno obratno. Veroiatnostta za bremennost r minimalna. Tova obache Koto me pritesniava e che ot 3-4 dni useshtam naprrjenie v matkata. Vse edno imam goliam balon s voda I useshtam discomfort. Hodeneto do toalet sashto r chesto. Drugo neshto koeto be mi se e sluchvalo e uchesten puls I postoianno jelanie za san.
Mili dami, spored vas Dali e hormonalen problem ili po skoro vazpalenie ili nerednost s matkata? Blagodaria predvaritelno za pomoshtta!

# 770
  • София
Zdraveite!
cikala mi zakasniava s 5 dni. Edinstvenia simptom za cikal koito imam e poduvane I bolka v gardite. Obiknoveno predi cikal gubia apetit a tozi pat e tochno obratno. Veroiatnostta za bremennost r minimalna. Tova obache Koto me pritesniava e che ot 3-4 dni useshtam naprrjenie v matkata. Vse edno imam goliam balon s voda I useshtam discomfort. Hodeneto do toalet sashto r chesto. Drugo neshto koeto be mi se e sluchvalo e uchesten puls I postoianno jelanie za san.
Mili dami, spored vas Dali e hormonalen problem ili po skoro vazpalenie ili nerednost s matkata? Blagodaria predvaritelno za pomoshtta!

Пиши на кирилица

Може да  е имало късна О.
Пусни кръвен тест и ако е отрицателен - отиди на лекар / коже МЦ да е ановулаторен или да има  задържан фоликул, киста и т.н./

# 771
Zdraveite momicheta .. Izvinqvam se che ne pisha na kirilica no sum mn pritesnena i nqmam vreme .. Poslednata mi menstruaciq beshe na 13.02.2013 .. Po princip cikala vinagi mi e idval 3-4 dena po rano ot datata, no sega - Ne ..Simptomite vinagi sa mi bili poduvane na gardite i bolka, no sega ne me bolqt a chustvam nqkvi bolki v krusta i v korema - no po skoro tapi bolki .. Ovulaciqta po moq precenka mi e bila na 27.02 no togava ne sum pravila sex .. Pravix sex s priqtelq mi na 28.02 i toi svarshi v men .. Sega si izmerih temperaturata i mi e 37 .. Ima li veroqtnost da sum bremenna? .. I ako si napravq test dali shte otchete pravilno ? Shte sum blagodarna za poveche mneniq po vaprosite .. Mersi predvaritelno

# 772
Температура се мери сутрин рано преди да си станала от леглото и щом не сте се пазили винаги има опасност от забременяване. И как разбираш че всеки месец ти идва по рано ? Я по добре кажи на колко дена ти идва и остави ние да разсъждаваме Simple Smile

# 773
Temperaturata si q imerix sled kato stanah .. A Inache mi idva na 27-28 dni

# 774
  • София
Много ми е чудно само за какво нямаш време!  newsm78 Да използваш кирилизатора ли?
Вместо да се извиняваш, можеше да пишеш на кирилица. Такива са правилата на форума. И ако искаш отговори ги спазвай.

# 775
  • София
nadyncee всяка жена  репродуктивна възраст,която води полов живот и то с умишлено непазене, може да забременее.
Ако сметнем преценката ти за вярна,че на 27-и ти е била овулацията, а си правила секс с умишлено свършване вътре на следващия ден-да,може и да си бременна! Никой не знае с точност кога се е отделила яйцеклетката и колко часа са били до умишления акт.

Не разбирам за какво си притеснена, щом не се пазите явно искате бебе. Peace
Като гледам май ти е време за цикъл,така че теста ще покаже-действай и да се похвалиш после!

Да и пиши на кирилица, тази маймуница ....не в този форум.

# 776
magnet_for_happiness Благодаря за отговора .. Днес си направих тест и е отрицателен .. Цикъла все още го няма .. Мисля да изчакам и след няколко дни да си направя още един тест ако не ми дойде разбира се .. ще пиша пак Simple Smile

# 777
Здравейте , някой може ли да ми каже като февруари месец беше 28 дни, пак ли се смятат 28 дни до следващия цикъл или трябва да дойде по-късно . Аз вече писах ,че миналия месец ми дойде на 17февруари ,а сега сме 21 март, минали са 33 дни и още го няма. Боли ме корема все едно ще ми идва ,но не, само бяло течение имам . Гърдите не ме боляха ,днес малко започнаха да ме наболват, като когато ще ми идва. Малко ми се гади ,не знам дали си въобразявам вече или наистина.. но не изпитвам глас, даже не ми се яде. Не знам дали да изчакам още и колко време, дали е нормално заради 28 дневния месец ,който беше ... Rolling Eyes

# 778
  • София
Здравейте , някой може ли да ми каже като февруари месец беше 28 дни, пак ли се смятат 28 дни до следващия цикъл или трябва да дойде по-късно . Аз вече писах ,че миналия месец ми дойде на 17февруари ,а сега сме 21 март, минали са 33 дни и още го няма. Боли ме корема все едно ще ми идва ,но не, само бяло течение имам . Гърдите не ме боляха ,днес малко започнаха да ме наболват, като когато ще ми идва. Малко ми се гади ,не знам дали си въобразявам вече или наистина.. но не изпитвам глас, даже не ми се яде. Не знам дали да изчакам още и колко време, дали е нормално заради 28 дневния месец ,който беше ... Rolling Eyes

Може да направиш тест за бременност с първа сутрешна урина.
 от 17 02 до 21.03  - 33 дни - преброй си дните в календара.
За да ти е по-лесно това пресмятане - регистрирай се и ползвай Овул. календар
http://calendar.zachatie.org/work/HomePage

# 779
Здравейте, цикъла ми закъснява вече 5 дни по принцип ми идва винаги 3-4 дни по рано. Бях 3 месеца на противозачатъчни Джаз по лекарско предписание, лекувахме поликистозни яйчници. Втори месец не ги пия след като изчистихме кистите, първия месец нямах проблем с цикъла. С приятеля ми се пазим дотам, че той не свършва в мен. На първия ден от закъснението си правих тест за бременност беше отрицателен. Днес ходих да ми вземат кръв за да се разбере бременна ли съм или е аномалия от спирането на противозачатъчните, но ми отказаха тъй като било твърде рано още. Симптоми и да и не, уринирам по често, имах напрежение в гърдите няколко дни, но днес не, подут стомах, от време на време болки ниско долу, промяна в настроенията. Това е. Споделете опит или дайте съвет как да постъпя. Досега не ми е закъснявал цикъл и ми е много неспокойно. Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт