защо не искам да осиновя цигане............

• 28 355
  • 244
  •   1
Отговори
# 165
да имало е битка защото родителите ми са били по назад в списъка , а не за друго,

# 166
Мира, твоята позиция не е моя, никога няма да мога да я приема, но я уважавам. Ти съвсем често и откровено си каза, "аз не мога". Момичета, нека уважим и другото мнение, дори да е в крещящо противоречие с вътрешните ни нагласи. Все пак ако всички клатехме с глави и се съгласявахме живота щеше да е много еднообразен.

# 167
Сисле ,права си,така е! всеки има гледна точка,и почти винаги,тя се раз;личава от нашата,така че ако съм засегнал някого моля за извинение smihesorry smile3525,нали за това са форумите ,всеки да си каже гледната точка ,без опасения ,че някой ще ги съди

# 168
Магика, няма засегнати, моля ти се Hug. Всички сме големи хора, няма да се чупим като в детската градина. Просто ми направи впечатление, че Мира съвсем открито си каза : "Аз съм от тези на които не им стиска и не се срамувам че не съм толкова силна нито се гордея с това че съм чакала 4 години" Много важно е човек да е наясно със себе си и да признава слабостите си. Чест й прави.

# 169
magika winx
когато осиновяваш дете то си има ЕГН което след след съдебната процедура се сменя.
Преди осиновяване детето е вписано ЕСГРАОН в картона на БМ и носи нейните или ако има известен баща неговите презиме и фамилия.
За някой въпроси има отговори и начини да се разбере

И за да няма повече въпроси тази информация е за моето дете след когато е готова да се срещне с биологичните си родители и иска да знае нащо за тях да имам поне част от отговорите.

# 170
Искам да помоля да не се отклоняваме от темата:)

# 171
  • София
Мираааа, прощавай, не се ям, опитвам се да разбера. Би ли ми отговорила на един въпрос - Това ли е тезата  "Вие сте осиновили циганчета, защото не сте искали да чакате и сега се опитвате да оправдаете избора си.". Моля те, не е лично, просто от година се мъча да разбера, защо не можем да се разберем помежду си. Благодаря ти предварително, ако ми отговориш.

# 172
  • София
Чест прави на miraaaa , че отговори точно по темата и то съвсем откровенно, макар рискувайки да бъде нападната.Нали това е смисъла на форума.
Нека отговоря на темата от позицията на осиновено дете-много подигравки съм преглътнала и първото, което съм чувала почти от всеки научил, че съм осиновена е дали не съм циганче.Дори бившият ми съпруг не ме подкрепи да търся произхода си, защото се страхуваше да не излезе, че съм родена в гето от циганка и съм 15 по ред и т.н. да не обрисувам доводите му, че ще обидя някой задочно.Няма да крия, че изпитвах същият страх да не се окаже, че не съм дете на млада студентка а на дърта циганка, изпитвах направо ужас да не открия това за себе си.Защо?Предполагам защото на никой не би му било приятно да разбере, че е роден ен-ти по ред от неграмотна, крадла и джебчийка и заченат от подобен баща, който дори не и е известен.Няма да крия и радостта, която изпитах разбирайки, че съм "от сой" както казват хората.Защо?Предполагам пак поради същите причини.
С риск да ме охулите, но реших да ви напиша тези мои съмнения и страхове за да помислите за това какво чувстват и от какво се страхуват децата ви един ден, когато решите да им разкажете за произхода им.Помислете дали ще е добре да им хвалите ромските предимства-музикалност, екзотичност и т.н. и дали те няма да искат това да е тайна и да не изпитват гордостта от произхода си от древният си народ и прочее.
Сега, от годините минали в мислене по въпроса, четене тук във форума и др. аз узрях за идеята и бих осиновила цигане, но не бих приела с гордост за себе си такъв произход и ако бях научила, че произлизам от него мисля бих го крила в тайна, бих споделила може би с най-най-близките си, но и за това не съм сигурна.
Нямам задни мисли с този пост, тъй че преди да ме охулите-прочетете написаното внимателно.

# 173
Фоксче, прочети цитата от Мира :
"[b]"Аз съм от тези на които не им стиска и не се срамувам че не съм толкова силна нито се гордея с това че съм чакала 4 години" [/b]
Що търсиш под вола теле?

# 174
  • София
Не търся под вола теле, опитвам се да разбера, защо не можем да се разберем, изобщо не търся нещо под вола. Иначе и аз съм съгласна, че:
Чест прави на miraaaa , че отговори точно по темата и то съвсем откровенно, макар рискувайки да бъде нападната.
През цялото време имам чувството, че аз съм неразбрана и че аз не успявам да разбера другата страна. Зададох въпрос, ако е обиден, ще го изтрия. Ето го повода да задам въпроса
Не съм писала никъде видиш ли вие не ви се чака с години и за това ....

# 175
Не, бе Фоксче, кой говори за обиди? И за кое не можем да се разберем? Извинявай, ако интерпретирам питането ти невярно, но ОТГОВАРЯМ :  ЕДНИ МОГАТ, ДРУГИ - НЕ. То не е въпрос на разбиране, явно, а на вътрешни бариери. Всички разбираме доводите си, но позициите ни си остават непроменени. поне за сега.

# 176
  • София
Това е ясно, не мога да разбера, дали аз изглеждам много нахъсана като обяснявам моята гледна точка и това дразни хората с друга гледна точка или те просто не искат да възприемат, че аз мога да имам различна гледна точка? Ох, явно не мога да обясня какво искам да кажа... ще помисля и ще се върна да редактирам.
Защото в крайна сметка тези теми завършват с много обидени... и почти никаква файда. Някакси не успяваме да се срещнем по средата.

# 177
Ми, изглеждаш си добре, не съм прочета нещо ехидно или язвително от теб все още.
Аз в общи линии се въздържам доста често, за да не засегна незаслужено някой непознат човек, който в крайна сметка може да си е ОК. Защото, когато много вярвам в нещо, даже напълно погрешно да е, много се паля и убеждавам и другите в него - че черното е бяло Simple Smileнапример. Пък и тук във форума е друго - само сухи думи. Няма го езика на тялото, жеста, погледа, за да прецениш кой какво влага в думите си и колко силно вярва в тях. Така, че може би трябва да сме предпазливи и повече да обмисляме думите си, защото само те са ни средството за комуникация.
Според мен, независимо че не можем да се срещнем по средата, ако всеки уважава избора на другия, не си вири носа в неговата паничка и не нарушава неканен личното му пространство - все ще е нещо.

# 178
Фоксче разбира се че мога да отговоря
Ако прочетеш внимателно това което съм писала и отговорите след моя ще разбереш.
Конкретно на твоя въпрос съм отговорила и ти сама го използваш с цитат.

# 179
  • Вън от пространство и време
Дано устискам и това да е последното, което пиша в тази тема. Мирааа, когато аз напиша нещо такова
Не съм сложила на никой етикет и не съм делила децата. Децата са си деца независино от етноса си цвят произход бели черни или червени те са деца с български произход.
наистина го мисля, не съм лицемерна и не се докарвам пред никого. Има хора, които разсъждават точно по този начин и наистина когато осиновяват дете за тях няма значение какво е писала БМ в досието. Процесът до това съзряване е дълъг, явно не всеки има сили и най-вече желание да го постигне за себе си. Това лично мен не ме притеснява.

Ние не ви съдим, просто не искаме да се отнасяте снизходително към нас, "майките на ромчета", защото за нас нашите деца също са самото съвършенство и като истински майки сме готови да избодем очите на всеки, който дръзне да каже нещо лошо за тях. По майчина линия ако не се разберем, просто е излишно повече да си говорим.  Grinning

Дано не ми се обидиш, съввсем добронамерен ми е поста - иска ми се да се разберем и да започнем спокойно да споделяме реалните проблеми с децата ни, които наистина са общи за всички.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт