И април вече отминава, наддава бавно НОЕМВРИйска мама

• 10 998
  • 302
  •   1
Отговори
# 60
  • в ябълковата градина
По въпроса за храните, много ям и то защото ми се ядат тестени работи, ориз, туршии.
Яде ми се много солено и кисело.

До този момент съм +2 кг, но никога не съм яла толкова хляб, колкото сега.
Много ми се яде.

# 61
  • home!sweet home!
Аз имам бая голям корем /като 4 месец/, отдавам го на това, че вече веднъж съм раждала, пълничка съм, а и предния път имах огромен корем. Напълняла съм с 3 килограма от началото, по- скоро защото спрях цигарите и започнах да се храня НОРМАЛНО , не да гладувам както винаги /гладна и дебела Simple Smile/

# 62
На нас в училището за бременни ни обясняваха , че няма забранени храни, а просто не трябва да се прекалява.И една чаша вино да изпиете не е грях Simple Smile

# 63
Petya28 - току що прочетох че ориза и макароните / без които не мога да живея / не са вредни, ами се пълнее от тях и затова трябва да не се прекалява. А белият хляб и за небременни е вреден - така че ........... Специално за пастата знам, че като започнат киселините е хубаво да се яде вечер, защото се разгражда по-бавно и предотвратява поямата им. Това важи и за другите бавни въглехидрати - ориз и картофи например

# 64
Здравейте, прекрасни!  Hug
Мен ме отняма за едно определено време, но си взех болнични от личната, а в къщи все не ми остава време за компа.
Днес съм на работа и ето ме на: да ви се обадя.
Бях много болна предната седмица, първо ме болеше гърло, потекоха сополите и за моя зла участ ми се възпали синузита. Още не съм се оправила, все ми е запушен носа, но определено съм по-добре. Дано само бебче е добре след един тон капки за нос...

Радост24 и аз пропуснах ранната ФМ, педиатърката на сина ми, която аз много уважавам и имам за лекар компетентен, та тя ми обясни как в 12-та седмица почти нищо не може да се види и че е по-подходящо  да се отиде в 19-та. Дори каза, че е хубаво преглеждащия да е педиатър, т.е. да разбира от бебета, не просто гинеколог, ако ме разбирате какво искам да кажа...
Та сега съм се записала за доц.Томова, но чак на 9 юни, леле колко е далече.

Иначе много ми се гади, ужасно много, ей, няма издържане  Sick. Хапвам по малко, колкото да има нещо, да не ми е празно стомахчето... Главно препечена филийка със сиренце.
Купих си един панталон за бременни с трикотажно коремче, още ми е доста голям, но ще стане, ще стане...
Качих 5 кила още в началото и си седят така, слава Богу вече втори месец, иначе с тая въглехидратна атака направо не ми се мисли какво ще е накрая? Ям, ям и все едно в дупка пропада, малкото ферари харчи като за световно...
Сега ще тръгвам, че стана време да си ходя, но утре пак съм тук, че имам доста да ви чета.
Обичкам ви...

# 65
Момичета, видях бебчето. 3 см е. Такъв хормонален рев му ударих от щастие.  Heart Eyes Ама те явно са свикнали. Ох, бях забравила колко е вълнуващо.

За желираните бонбони, при нас само дроп (едни кафяви и гадни)  забраняват, че се вдигало кръвно от тях.
Миди ако са печени и варени може (добре обработени), но наистина не са препоръчителни. Ама сега на морето може да се хапне една порция с бира.
За непрепоръчителни, поради високо съдържание на олово не се препоръчва да се консумират често- рибамеч, прясна риба тон, акула, краска скумрия.

Ето препоръчителнат дневна дажба за бременна жена:
Ръжен хляб - 4 филии (холандците обядват сандвич, затова филиите са толкова много)
Картофи, ориз, паста- 200 грама
Зелечуци -200 грама
Плодове- 200 грама
Мляко и млечни продукти -400 грама /л
Месо (пиле, риба, яйца или заместител на месо- 100-120 гр
Масло/ маргарин 5 грама на филия
Мазнина за готвене-15 грама
Течности - мин 1.5 литра
Калорийния прием би трябвало да се завиши с 15 % от нормалния. Горната схема е при калориен прием 1800 калории.
Въглехидратите са много важни за нормалния растеж на бебето.
Аз лично ориз много обичам и не бих го изключила от менюто си. Кафевия макар и здравословен, хич не ми е вкусен.  Confused
Сетих се за крем сладоледа, той всъщност се прави от смес на прах и не би следвало да може да се заразиш с листериоза. Или пък после може в самата машина нещо да се завъди.  Thinking Май все пак е по-добре да ме го ядем.

# 66
Да не излезе, че бременната не трябва да яде нищо почти  Mr. Green Аз не смятам да си променям по никакъв начин хранителните навици, тестените и сладки неща винаги съм ги ограничавала, защото от тях се дебелее и без човек да е бременен. Морски дарове никакви не ям, а от млечните продукти - кисело мляко под формата на яйрян и сирене в баница, други - не. Но ориз и картофи обичам и смятам, че щом досега не са ми докарали наднормено тегло, по никакъв начин няма това да се случи и сега. Яжте каквото ви е вкусно, все пак храненето е удоволствие.
В Бг повечето млечни продукти даже се правят от сухо мляко, така че спокойно може да си хапвате и кашкавал, и сирене.

# 67
Мопси - честито прегледче. Реви на воля сега ни е паднало - имаме си оправдание.
Благодаря за списъчето за ядене - мн. ще ни е полезно

Мами, как сте с притесненията с този свински грип ? Наивно е да мислим, че ще подмине България. Аз ако се появи в България се заточвам на село при нашите.

# 68
За мен цялата паника със свинския грип е нарочна и всичко е с цел да се продадат дози от някое лекарство (тамифлу по-точно) и да пробват нови ваксини върху паникьосаните хора. Имам предвид, че умишлено е заразено населението и смятам, че в бг няма да има свински грип.

# 69
Забранени храни няма, водят се като непрепоръчителни, тоест трябва да ги избягваме  за да не рискуваме излишно.Специално на моето списъче пише- храни , които трябва да се избягват!Може би по-скоро аз правя разлика от непрепоръчителни, които могат до доведат до усложнения вследствие на заболяване и тези , които са непрепоръчителни и свързани с теглото на бременната, тях мога да си хапвам в малки количества Simple Smile
Чух , че тук във френско има няколко случая на свински грип, newsm78 май не е за подценяване.Днес казаха, че ако има световна епидемия, ще са необходими поне 4месеца за разработка на ваксина, и още толкова за създаването на  по-голямо количество  на ваксините newsm78 Това май ми напомня на психозата с антракса и птичия грип.Дано да овладеят епидемията Praynig

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 19:04 от mari_rus

# 70
Аааа,момичета по-полека с тестените храни. PraynigНали трябва да сме хубави мами,само с коремчета.На мен в началото  това ми се ядеше и започвах деня с печени филийки,което е нетипично за мен.Затова се спрях и сутрин си слагам една,две бисквитки,а през деня гледам постничко и повече плодове .

# 71
Това май ми напомня на психозата с антракса и птичия грип.
и не знам защо си мисля, че всичко е въпрос на бизнес (само акциите на няколко големи фармацевтични компании са поскъпнали или са останали непроменени, друго всичко пада  Wink ) не ме е страх за сега, дано не се стигне до там да се оплашим  Praynig
А тестяно и аз ям  Embarassed и то защото през целия си съзнателен живот съм се ограничавала от такива неща и сега ми се е паднало. Хем знам, че това не е оправдание, хем като вляза в някой магазин гледам като хипнотизирана сладките неща. Ще се взема аз в ръце, въпроса е кога  Embarassed
Днес пристигна и моя резултат от БХС. Всичко изглежда е наред:
риск за болест на Down: 1 от 23000 бременни
риска от останалите болести е 1 от 100000 бременни
Утре сутринта ще ходя да дам кръв и урина за другите (стандартните) изследвания, стискайте ми палци да не падна там, защото с кръвно 80/60 не знам.. и както няма и да закусвам..
Хубава вечер на всички   bouquet

# 72
la belle, браво перфектни резултати Hug

# 73
zdraveite mami az o4akvam parvoto si beb4e na5 noemvri mnogo se pritesniavam ot rannia skrining vapreki 4e sam aku6erka

# 74
Здравейте мами, за свинския грип няма да коментирам,като птичия и като всичко останало, трябва да върви икономиката,явно това е начина.Дано да ни подмине  Praynig
Аз днес хич не съм наред... едно ми е разбъркано и сънено и завеяно ooooh! ужас.
Сега отивам да ви чета Simple Smile Честито на всички видели бебчета и с хубави резултати    Hug

Общи условия

Активация на акаунт