За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 5

• 12 196
  • 323
  •   1
Отговори
# 210
За малки деца няма лимит на направленията искайте си,точно за ортопед се полага,първата ни педиатърка не ни даде втората ни прати веднага като разбра че не сме ходили(на4 месеца) и после два месеца се мъкнахме с ортопедични гащи заради дисплазия на двете стави,колкото по рано се отиде толкова по добре.

# 211
  • София
беее и това с направленията не е баш така...имат си разни ограничения....

# 212
Ангел_Дуст Откога не е с направление ехото в Горна Баня? Защото допреди месец-два беше. Само, че направленията за ехо ти ги дават от самата клиника и много бързо свършват  Peace Но, ако отидеш в началото на месеца може и да изкараш късмет

# 213
Аз от детски доктори знам,че за деца до 6 години няма ограничения за направленията! Peace
Казаха ми го ,тъй като платихме около 80 лв. за прегледи и ехо на бъбречетата,а педито можеше да ни даде направление и да ни ги спести! Close После я смених и сега съм по-доволна от новата! Peace
Иначе в Г.Баня ние ходихме без направление,защото то било за прегледа,а ехото така или иначе трябва да си го платиш!Т.е. направлението е излишно! Simple Smile Каза ни го д-р Алексиев!

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 17:23 от pebs

# 214
  • София
ами за направленията нещо такова 2 пъти ми спомена нашата....аз също питах нали няма лимити - тя само каза - не точно....
единият път ни прати за кръв и урина под друго име....
последно като правихме пкк, пита тази година правили ли сме...и нещо на себе си от типа...ама как така 1 кръвна картина само на година(или нещо от сорта)...не съм разпитвала...просто по тези неща съдя, че не е точно без лимити.....

за горна баня....аз водих детето все пак преди 3 години, при драганов, другите набори споделяха това и за г.б. като гледам изказването на пебс....явно още е така....

ударихме 40 градуса....детето със студени крайници, игриво...чак и яде...все едно нищо....направо не вярвах на термометъра....сега спинка....

# 215
Много странно. Аз имам познати,които не са платили и стотинка за прегледа и ехото в Горна Баня. Както и да е  Peace

Ангел Какво ви е? От какво е тази температура? Лекар видя ли ви? Дано бързо се оправяте  Praynig

# 216
  • София
  33uu  33uu  33uuвидя го вчера сутринтта - леко зачервено гърло....понедалник пак ще ходим...за сега други симтоми за нещо няма....според нея 2-3 дни можел от вирус да дига.....понеже бил малко по-голям реагирал по-бурно и с по-вис Т...не знам....надявам се утре да не вдига чак толкова....обрив не избива...та и варицела май не е ...а и там май чак 40 не се дига.....хич не ми се ще пак АБ да пие.....добре че иначе е в настроение...поне ми е някак по-спкойно от това....
майка разправя че колежките й така с някакъв вирувс с 40 градуса....ама удрял в корема...а при нас засега няма проблем....

а за горна...може би в повечето случаи е платено, ако наистина са им толкова малко направленията - явно заради това така става...или може би само Алексиев така работи...не знам...но който ходи по-добре и  с направление да си предвиди и пари в джоб.... Peace

# 217
Много кофти. Дано бързо ви мине или поне да успановят какво му е на детето. То, това време е най-коварно и болнаво.

# 218
  • София
За прегледа при ортопед ние отидохме с направление в Горна Баня, прегледа беше безплатен, но за ехографа платихме. Ортопеда ни каза, че са му свършили направленията  Shocked, ако искаме да отидем след 2 седмици и тогава ще ни даде направление и ще ни е безплатно, но предпочетох да платя 20 лв. и да не се занимавам. Та мисълта ми е, че направлението от педи е за преглед при ортопед, а ортопеда трябва да напише направлението за ехограф, за да е по касата и той.
Самоцитирам се, защото ми се струва, че никой не е прочел поста ми, тъй като има няколко мнения на чудещи се как някои не плащат ехографа при Алексиев, а други го плащат newsm78
А за направленията имат лимити и за бебетата. Ние имахме проблеми със слъзните канали още от самото начало и трябваше да ходим много по очни лекари. Та за единия от прегледите се разбрахме с очната лекарка да й занесем направлението след 2 седмици, защото още не беше изтекъл определен период, при който сме ползвали направление за същото при друг очен лекар. Малко объркано стана, дано ме разбрахте.
Angel  и моето бебе, като беше с 40 градуса мина за 3 дена, слава богу без антибиотик (педи каза да давам, но аз не дадох), но при нея имаше и хрема и се оказа от третата сливица. А ти за хрема нищо не казваш, много странна работа.

# 219
Искам да попитам нещо. Синът ми е сополив от около седмица. Изписаха ни капки коларгол и виброцил. От коларгола има и черни топченца в акото, но сега като махнах памперса преди малко имаше само нещо като сополи и ми мирише като на белина. Не знам как да го обясня по друг начин.

# 220
Angel_Dust,в момента има такъв вирус с Т и червено гърло! Confused Аз го изкарах,но  не с висока Т,а най-много до 38!И доста от бременелките в отчетната също бяха болни и трудно минава...Успех,дано при вас е по-бързо! Hug

# 221
  • София
няма хрема. то нали преди 2 седмици бяхме на АБ зарази мораксела и стафилококи в носа, та това беше първото...но няма никакъв секрет в носа за сега.....иначе за сега за АБ не става дума,  нашата чака поне 3 дни ако и на четвъртия не спадне тогава говори за АБ-тици....
pebs - колко време те държа? с какво мина?
ама и на него и гърлото не му беше осолбено червено...даже каза още да не пръскам с танум....

Сън - слуз е това....разтройство ли има.....
ако гълта сополите може да е раздразнило и стомаха....по-добре запази памперса и идете на лекар да го види.....все пак детето е малко.

# 222
Няма разтройство според мен. Утре е неделя и освен в спешното да ходя. Не съм написала, че е само на кърма. Няма да слагам повече капки и ако и утре се повтори отивам.

# 223
Angel_Dust,и моето гърло не беше много червено!Аз си го погледнах и видях някакъв бял налеп! Shocked Беж на лекар,ама той вика-не е гной,спокойно! ooooh! Но ме болеше доста-към 5-6 дни ме боля!После ме заболя и врата,даже още ме боли малко! Rolling Eyes Аз нали почти нищо не мога да пия и само Парацетамол за Т ако имах,Вит.С,чай от лайка с мед и лимони,инхалации с лайка и сода за хляб!И 2 пъти си правих компрес за през нощта,но не ми помогна хич!Само това!Ако пие чайче му прави от лайка! Peace

# 224
  • София
За първи път чувам, че бял налеп може да е нещо различно от гной......мда, ще взема утре лайка, мерси за съвета....не че мн пие...ама го карам, че да не се обезводни от тези температури....

Общи условия

Активация на акаунт