Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 39 518
  • 377
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 307
_Пепи_ , благодаря. Така ще направя. Тестото беше много изстинало, за пудрата захар - не знам. Дано да се получи.

# 301
  • Мнения: 2 185
Клеър не съм "трила" , просто слагах снимките по-късно  Wink
 Говорех за Оклахома Шугър Арт - евентуално , ако не ми мине котка път ще се запътя натам ( все пак Тулса ми е само на 230 мили). Не знам дали бих участвала , но ако се реша ще е в категория начинаещи (с по-малко от 2 г опит  Simple Smile )

Аз толкова търсих къде си писала, не съм довидяла  Blush . За Оклахома и аз го обмислям, че ми е близко. Ако решиш да ходиш със сигурност, дръж ме в течение, да не вземем да идем и двете пък да не се засечем  Laughing . И аз не знам дали ще участвам, но ако имам възможност със сигурност бих се пробвала ( и аз в начинаещи), но Октомври ми е далече и не съм сигурна още.

# 302
  • Мнения: 484
Clairette ,благодаря ти!  Hug

Бъни,съжалявам,че си имала неприятности с тортата Hug На мен пък ми харесва много тортата на вид,нали и аз не съм кой знае колко добра в тортите ,та ще се подкрепяме взаимно Hug
Много хубави торти видях,но няма да ги изброявем,че мога да пропусна някого   bouquet И да не ми е празен поста ще си покажа тортата за днешният ми имен ден

# 303
  • Мнения: 4 358
О Иринке появи се  Hug.
Да си жива и здрава и множо щастлива  bouquet  bouquet  bouquet.Вярвам добре си изкарала днес празника Hug.
За тортата не бой се Hug проблема е в моя телевизор.
Белтъците не ми се разбиха за блатовете, явно е бил леко мокър съда newsm78.От там всичко тръгна наопаки.Но криво ляво ги опеках.Едва ги отлепих от хартията.Явно като се наруши технологията на печене и Sick.
После крема - до каква гъстото го правиш.Писала си, че вариш на водна баня до гъст крем.Моят доста го варих, но така и не стана гъст newsm78.Като боза гъста беше, но в никакъв случай като крем.Сега даже от покритата торта леко протича и аз забърсвам.
Много искам пак Гараш да направя, че много я обичам тази торта.Пък и лесна ми се струваше ама.....не.
Да питам - как лепите разбичните части от тесто.Примерно върху покритието моето всичко отгоре ми се вижда грубо.Много тънко ли точите newsm78 - примерно пистата от шоколад моята като кръпка ми идва.
Въобще ако има наслагване как постигате ефекта да не стой претрупано Rolling Eyes не знам дали се разбра въпроса Rolling Eyes

# 304
  • Мнения: 484
Бъни,благодаря ти  HugНа мен крема винаги ми е ставал много гъст.Варя го на слаб огън,около 20-на минути.Правила съм и грешката да го варя на силен и тогава жълтъците станаха на бучици,после в самата торта не се усещаше,но аз си знаех  Sick Да не би маслото да е било по-водно  newsm78. А това с белтъците веднъж и на мен ми се е случвало,но ги бях оставила на стайна температура.

# 305
  • Мнения: 38
Здравейте отново, наистина ми давате голямо вдъхновение с толкова много хубави торти. Иска ми се и аз да присъствам на някои тортен семинар. Да отговоря на вупросите- бадемовия марципан го купувам. Парфе покривам с марципан. Никаква изолация не слагам- издържа няколко дни без да се размекне или втечни. Става гладко върху кръгли форми- разточвам първо кръг с около 1 см. по-голям от парфето за отгоре, поставям го и тогава слагам отстрани дълга разточена лента за борд (отново с около см. по-широка). Прищипвам ги леко заедно и тогава изрязвам излишният марципан с ножица. Заглаждам и готово.  Peace
Да ви покажа една обикновена ягодова торта от преди два дни. Идеята ми беше да я покрия и отстрани цялата с ягоди, ама ги изядох и не ми стигнаха Embarassed..иначе беше вкусна.
   
И от днес едно тирамису

# 306
  • Мнения: 2 708
Благодаря за поздравленията Hug

Бъни, личи си, че голяма борба е паднала Joy Ама си я покрила де. Това дето викаш за кръпката, не ми светва, защо пистата, върху която са количките, не буквените писти, свършва в нищото Wink Може би ако беше я продължила до края, щеше да седи по добре. Иначе количките са си супер. Пък и гьолчето е симпатично. Само дето като цяло е с неопределена, тип правоъгълна форма, ама ти си си обяснила причината, така че всичко си е наред. Нъл знаеш - няма отказване Peace

Скай, аз пък много ти харесвам тази "обикновена" торта и ако не се стискаш много, много, сподели рецептата Praynig Виждат ми се и два вида блат. Интересно ми е да видя твоята рецепта. Сега нали идва сезона на ягодите. Даже в момента ягодите, които купувам са ми и по-вкусни и по-красиви от тия дето после ги пускат, нашенските. Седят ми по разпльокани, така че си е баш момента за такава ягодова красота Wink

И честит имен ден на Иринка - много сладки моменти желая Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 307
  • Мнения: 668
Тъй... невероятни красоти сте пуснали.
Бъни - критика има, ама и ти си я знаеш, пък и са ти казали вече. Инак идеята е много симпатична и с малко повече практика и по-дебело разточване на основното покрите ще се загладят нещата доста по-лесно.
На Иринка поредното сладко творение хич не е за изпускане. Облизвам си пръстите виртуално.
А на Скай Ягодовото торто-парфе - мммм, направо!
Не мога да подмина на второ четене и някои от по-задните торти - на Пепи плейбойската, на Ванчето тази с морката тематика, на Албенчето сметановите рози, имаше и още ама няма акъл за толкоз.
Хайде стига съм дрънкала - ето гледайте и  критикувайте:
и
останалите напред.
Тортата е Медовик - блата по рецептата на Пепи, а кремчето е по насоки на Мария Илва и на Ванчччето 1/2-1/2 заквасена и сладкарска сметана. Крема е страхотен на вкус, а блата на аромат е невероятен, на вкус също, остана ми едно парченценце... Тя е за утре, за ЧРД на свекър ми, който става на 70 години, да ми е жив и здрав още толкова. Моето експериментче в тортата е, че понеже се опасявах че няма да ми стигне крем за украсата - и направих шоколадова заливка, и семпла украса отгоре. Все пак е за домашна консумация, макар и с повод. Е поначесах си малко крастата с шприца, но има още много да се желае.

# 308
  • У дома
  • Мнения: 1 741

Нещо бързо за колегите.

После ще ви чета, че ме чакат вкъщи.

# 309
  • Мнения: 184
Аталанта,и ти ли не спиш Grinning
Страхотна тортичка!Браво!!! Hug Hug Hug Hug

# 310
  • Мнения: 492
ИРИНКА, честит имен ден на патерици  baloni много любов и сбъднати мечти !
Бъни, добро начало  Hug
Skai, ммм колко вкусно изглеждат тортичките, може ли рецептата на ягодовата торта   bouquet
Аталанта, не мога да се нагледам на винаги изпипаните ти цветя   bouquet
Silrai, пак си шашнала испанците  Joy

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 08:18 от svetlane

# 311
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
skai  и  аз да попитам за рецептата на парфето , моляяя

# 312
  • Мнения: 4 358
Де да беше начало hahaha hahaha hahaha.Щях да съм спокойна.Аз от кога съм тука  ooooh! ooooh! ooooh! ама толкова си мога Mr. Green.
Мерси Светланке Hug Hug Hug дано един ден да стана наполовина добра като момичетата тук.
Благодаря на всички които отделиха от времето си за няколко думи по тортата ми - Крисче,Светлане,Драконче, Иринка Hug Hug Hug
Крисче мани мани - пистата свършва в нищото щото от толкоз зор брате ми свърши и шоколадовото тесто и всичко.Абе мани ooooh!
Пък за кръпките питах примерно основното покритие нали е зелено, отгоре като насрагвам пистите ами Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes едно такова кръпесто ми се вижда.На други торти подобни не седи така.
Сега след малко тръгваме да я носим и като я колним ще ви покажа разрез.Дано да е вкусна тортата Praynig.В това ми е надеждата.
Аталанта Peace Peace Peace прекрасни цветя отново.Блазе им на колегите Hug
Драконче браво Peace.Като те гледам усилено си пробвала наученото от семинара.СТрахотна работа с шприца, много мека, гладка заливка Peace.Ще споделиш ли за тази заливката?
skai и двете ти торти са много хубави.Мен да си призная тирамисуто по ме изкушава да си хапна Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.Борда сама ли го прави или от готовите на Кадемлия newsm78

# 313
  • Мнения: 3 861
Бъни, аз няма да те критикувам щото и аз съм една пишман тортаджийка...все нещо ми се издънва, но....така ще е, всеки ден до победата!
Обаче сега на семинара се свеетнах на много далаверки и се надявам оттук нататък провалите да са по-малко.
Следващия път и ти да дойдеш  Hug

Показали сте много хубави торти, не че това е нещо ново за мен, страшни сте, браво!

Аз вчера се занимавах с "младоженците", направих и нови щото на младоженеца му се скършиха краката в колената  Crazy
Сложих им и нови глави, само топчета, без релеф за нос и очи, да са съвсем стилизирани като тези от картинката.

Сега съхнат. направих ги от ГММ, бавносъхнеща. Колко ли време ще ги чакам?

Мисля тази вечер да си забъркам и шоколадово тесто и да направя и от него едни младоженци и а видим как  ще се получат.

ВЪПРОС КЪМ ВАНЧЕТО:
КОлко време може да седи  забъркано шоколадово тесто в хладилника? Искам да го направя накуп защото имам 3 торти в следващите 2 -3 седмици и да не бъркам  през ден.  Blush
За колко време съхнат фигурки от шоколадово тесто и при какви условия?



ВЪПРОС КЪМ ВСИЧКИ КОМПЕТЕНТНИ
Как постигате телесен цвят?
...пак заради младоженците питам. Аз измислих да ги гримирам, със сенки, става, но понеже са ми  с блясък и са едни такива светещи...
Иска ми се тези от шоколадово тесто да ги оцветя предварително, обаче се чуудя с каква боичка..., нямам бежова
Имам жълто, червено, зелено, синьо, черно, лилаво, златно и сребърно.
А сега де?

И накрая честит празник на всички, които празнуват днес.
Да ви пази св. Георги и да сте много здрави! Hug

# 314
  • Мнения: 38
Разбира се ще напиша рецептата Hug. Оползотворих остатъците и наличното в хладилника Grinning. Двата блата ми бяха останали от дупето и бюста, слепих ги с едно бурканче ягодов конфитюр. Пълнежа е около 300 гр. Филаделфия, 200 мл. кисело мляко, 500 мл. сладкарска сметана, сока на един лимон, 120 гр. захар, един желатин и половин кг. ягоди.
Борда го правих от шоколадов кувертюр с малко олио и когато стегна боядисвах отгоре с златна боичка, ама ми трепереше ръката. За тази ве4ер съм направила още едно тирамису и се надявам, че следобед борда ми ще е malko по- добър newsm10.

Общи условия

Активация на акаунт