Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

• 39 514
  • 377
  •   1
Отговори
# 315
Де да беше начало hahaha hahaha hahaha.Щях да съм спокойна.Аз от кога съм тука  ooooh! ooooh! ooooh! ама толкова си мога Mr. Green.

Бъни, като казвам начало, имам предвид в моделирането и работата с покритие, иначе доста сме се облизвали на твоите творения  Hug

SKAI, благодаря ти за рецептата. а желето отгоре от ягодов сок с желатин ли е ?

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 12:31 от svetlane

# 316
Доня коприва ето това съм си копирала в компа дано ти помогне
телесен цвята Пепи беше написала следното:

"Малко жълто + малко червено. Ако червенее добавяш жълто, ако жълтее - червено, ако стане много наситено омесваш с малко бяло захарно тесто."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=384044.15

телесния цвят аз правя с розово с малко жълто

а аз го направих с много малко червено  Peace

# 317
ВЪПРОС КЪМ ВАНЧЕТО:
КОлко време може да седи  забъркано шоколадово тесто в хладилника? Искам да го направя накуп защото имам 3 торти в следващите 2 -3 седмици и да не бъркам  през ден. 
Забъркай си смело колкото искаш. И 3 месеца да стои - нищо му няма. По принцип най-добре да престои поне 48 часа в хладилника преди да се заиграеш. Напоследък установих че по-добре да съхранявам готово тесто, отколкото кувертюр. Кувертюра побелява и съхне, докато на тестото нищо му няма. Увий го добре да не съхне и нямаш грижи. Само си помисли дали ще се пребориш с голяма топка от кило нагоре. Нали видя каква борба е?  hahaha Фигурите прави с нишестени пръсти. Съхнат - според големината. Ако са цветя,  до следващия ден ще са сухи. Но пак казвам - никога няма да станат твърди като захарна фигура. Сухи ги на открито, покрити със салфетка. НЕ В ХЛАДИЛНИК

# 318
Ванче, карчита, мерси! Hug

Ванче, а колко ти замина за Гарфийлд? Питам за да си направя сметка колко да забъркам, иначе аз ще си ги разделя на няколко топки, щото не съм толкова яка като теб  Crazy Simple Smile

# 319
skai , и тирамису и ягодово изкушение...вие милост нямате ли ,бе,хора...
thedragonbg, добре се е получило със шоколада отгоре...сметаната изпъква!   Peace 
Atalanta , много хубав преливащ ефект си придала,а клончето е като истинско!

Ето и моята заигравка за днес /преди много години на този ден се запознахме с половинката/ Имах желание да си поиграя с айсинга...не се получи о.к. като резултат,но като за първи път...не е идеално лошо.

и разрез

Тортата е по рецепта на Димитрина 73,от февруарското предизвикателство.Страхотна е на вкус.опитах парче на Цигов чарк и толкова ми хареса,че не се удържах.Малко е заигравка,но си струва!
Дими,    newsm51   за рецептата!     

# 320
а колко ти замина за Гарфийлд?

Ако не ме лъже наблюдението, Ванчето беше донесла 800 гр готово тесто и на място забърка още 400 гр, което прави 1200 гр тесто

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 13:53 от violetblue

# 321
Краси, ти цветето върху тортата отгоре ли го рисува, заедно с дръжката? Щото другото лилавото ми изглежда отделно да е съхнало. И първо с какво си го изрисува отгоре, ако е било директно върху тортата, или на око, като Албенка и ти рисуваш newsm78 Laughing Laughing Laughing?

# 322
  • при палмите и алигаторите,FL
Може ли и аз тук, иска ми се да направя тортата за рождения ден на малката и имам няколко питанки
Може ли Трюфела да го направя във форма Барби,  как да стане, ако не може дали пък Трюфела би издържал отгоре си друга торта/която ще е Барби/
Торта трюфел съм я правила няколко пъти винаги се е харесвала, затова ми се иска пак да бъде тя, ако не за Барби, то поне за основата.
Правих и Медовик, но нещо ми се стори малко крема/с1л мляко беше/, мислех той да е основата, а отгоре Барби-Трюфел, но идея нямам как да стане.
Ето и над какво се  пробвах

снимката е линк

# 323
  • София
Ихха, Албенче, толкова нежни цветове и апетитни рози!!!!
Да ти кажа - аз вчера пробвах твоя пандишпан по памет, но с изомалт (онзи подсладител, за който ви говорих на семинара, че съм купила за тортата на татко, диабетична да я правя). Почти ми се получи, но много неща не са съпоставими...(С оглед на на целите, засега съм доволна, стига да успея да украся тортата, че е изненада, а нещо не успявам да остана без рожденика наоколо.)

Пепи, идеята хич не е лоша. Тортата ми хареса!!!

......... това е останало неизпратено от снощи.....

междувременно -

Аталанта - страхотен цвят на покритието!!!!

Драконче, много хубава заливка!!!

Краси, радвам се много, че си останала доволна и от твоето изпълнение на рецептата - да ви е живо и здраво семейството. Добре са застанали елементите от РА - но подобно и на нас с Пепи, ти е станал по-разливащ се...Ще го борим този айсинг:)

Копривке, чакам с нетърпение да видя тези младоженски образи:)

Ето и тортата за баща ми, която пекох в понеделник, и украсявах посред нощите снощи, защото исках да е изненада и така...Определено набързо направените торти не ми носят такова удовлетворение и се надявам да не ми се налага да правя скоро пак така:)))

И още малко - http://www.flickr.com/photos/dimitrina73/3506614163/in/set-72157601131369687/

Това е куче, идеята за украсата е на сина ми, че дадо му (баща ми) имал куче и се грижел за него, та затова трябвало да има куче и тъй като друга идея нямах, тази и претворих, но за кучето не съм ползвала нагледни материали и малко наподобява котка, лисица и сърна...Ама...

# 324
Дими да е жив и здрав баща ти. Хубава си е тортата , и кучето - аз животни само във вид на "играчки" мога да моделирам  Laughing
Бъни не така бре жена , получила се е тортичката . Е не е идеална , но ....не се отчайвай сега.
Аталанта цветето ми харесва , какво е това синьото отгоре  newsm78
Краси добър опит с РА. Повече пудра захар е трябвало да сложиш , или айсинга ти се е втечнил , след като е престоял малко. Разбъркваш отново и се сгъстява. Но елементите са много красиви - я кажи , колко строши ( понеже аз от 100 сърчица , успах едва 50 да отлепя , и строших поне още 15 докато ги редих по тортата  Laughing )
нанди Трюфела би издържал втори етаж , само ако сложиш подпори отдолу ( сламки , пръчици) . Аз съм го слагала за втори етаж на 3етажни торти ( отгоре винаги е било пандишпан)
Силрай пак торта в твой стил  Wink Харесват ми
Пепи Плейбоя се е получил много оригинално. Нормално е да е розов заека

# 325
Честит пазник на всички празнуващи.
Ние вече се напразнувахме и сега разпускаме.
Краси,много добре ти се е получила тортичката.Не е труден за работа този РА,нали?
Дими,честит рожден ден на баща ти,да е жив и здрав.Как реагира като си видя тортата?А кучето според мен си прилича на такова,аз веднага го оприличих.Аз май съм пропуснала този твой блат дето го коментирате,би ли дала линк моля те?
Да си пусна и моята за днешния празник,специално направена за свекъра ми и племенника,които са именници днес:

а тази,детската я правих преди няколко дни.

Момичета, 3D тортите по същия начин ли се правят,както направихте Гарфийлд?
И само ако може да кажете крема точно от кой е,че май съм го пропуснала?

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 17:26 от barcela

# 326
  • Vaudreuil Canada
nandi Рая ти е отговорила за втория етаж а според мен и за барби ще стане, но ще е доста сръдкаво упражнение да опечеш блатовете като намаляващи окръжности и да ги наредиш един върху друг - принципно става обаче (аз лично бих го направила защото си остава една от най-вкусните торти ама нямам поводи за барби торти) изчакай да омекне малко тортата преди да дълбаеш за да набуташ самата барби вътре.

# 327
Честит имен ден на всички,които носят името на този свете Георги.  bouquet
Поздравявам всички момичета:Бъни,не се кахъри мила  практиката учи продължавай смело.  bouquet
Иринка,много вкусно  chef
Скай,сташно апетитно Hug
Драконче Hug Hug Hug
Атланта,като цяло тортата е супер ,но клонката е върхът Hug
Краси успяла си мила ,и да ти кажа ,че в мене има 6 наилонови поша от балкана .Ще ти пиша на личният за да ти изпратя парите  bouquet
Димитрина Hug Hug Hug
Барчела кремът за Гарфилд беше готов Италиански  тирамису.
От мен една торта за имен ден.

# 328
Албена много добре се е получило това с печатите, обаче аз какво правя - измервам си първо кое ще бъде "отгоре" , правя печатите и тогава покривам ( като внимавам да се паднат точно отгоре на лицето на тортата) . Иначе , ако ги правиш на вече покрита торта , ще "хлътне" както си забелязала - особено на пандишпан ( а ти както сиропираш.... Simple Smile ) . Аз по телевизията го гледах този номер с печатите - там жената направо върху тортата отбелязваше , но всички знаем какво представляват американските торти ( кекс с малко маслен крем) .

# 329
Момичета,извинете ме за невежеството, Embarassedно търсих в почти цялата тема рецепта за шоколадово тесто и не можах да намеря!Дали съм пропуснала? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт