Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

• 39 512
  • 377
  •   1
Отговори
# 330
Рая струва ми се ужасно трудно да се прецени, кое къде ще се падне, особено като са така по края  newsm78 . На мен понякога ми е трудно да преценя дали чаршафа, който съм разточила ще ми стигне да покрия тортата...камо ли такива фини преценки  Crazy .
Момичета,извинете ме за невежеството, Embarassedно търсих в почти цялата тема рецепта за шоколадово тесто и не можах да намеря!Дали съм пропуснала? Embarassed

Погледни в Тортената библкиотека, там всичко е разяснено подробно.

# 331
# 332
Krische честит рожден ден на дъщеричката ти с малко закъснение  bdbaloni

Албенка как направи борда?От сметана е нали?
skai много е апетитна тази ягодова торта.Благодаря за рецептата   bouquet
краси.мира страхотно си се справила, особено като за първи път  Peace

Интересно ми е да разбера как точно направихте този Гарфийлд, какво има вътре и така нататъка.Понеже още не съм прочела какво е писала Ванчето в другата тема, ако е обяснила - просто подминете въпроса  Grinning

# 333
  • Пловдив
Интересно ми е да разбера как точно направихте този Гарфийлд, какво има вътре и така нататъка.Понеже още не съм прочела какво е писала Ванчето в другата тема, ако е обяснила - просто подминете въпроса  Grinning

На предната страница Албена написа какъв е крема, 2 страници по-напред има разрез. Иначе го сглобихме в 2 купи с различен диаметър.
ОТТУК и нататък са поне 15 снимки на правенето на Гарфилд.

# 334
 Shocked
ВЗехте ми дъха!
Я сега ме светнете какви са тия печати на Албенка, много хубави....
Бобси, виж в другата тема за срещата...Ванчето е дала линк преди няколко страници за срещата, там пише почти всичко.

# 335
Да, преди малко започнах да чета  Joy  ама нещо ми е много бавен нета, така че сигурно утре ще допрочета романа на Ванчето  Laughing

# 336
  • при палмите и алигаторите,FL
Рая, Шемет благодаря за отговорите Hug
Шемет, аз си мислех да изпека нормални блатове и като им дойде реда в купата, да ги изрязвам.

в краен случай, ще имаме две отделни торти едната Трюфел, а другата вариант на тортата с рула на Лео, за Барбито.

# 337
  • София
Албенче, много хубави орнаменти! Цялата торта е много тържествена:)

barcela, линк ми е трудно да дам, че нетът тук е под всякаква критика а нямам запаметено мястото на рецептата ми в темата от февруарското предизвикателство, затова ще ти пусна рецептата тук:

Шоколадов блат (Сара Филипс, www=baking911.com)
1 ¾ чч брашно
¼ чч какао
1 чл инстантно кафе
1 чл бакпулвер
¼ чл сода за хляб
½ чл сол

1 чч прясно мляко
2 чл ванилия

¾ чч масло
1 ¼ + 2 сл захар
3 големи яйца

6 унции разтопен, охладен шоколад.

Стандартно приготовление на маслен кейк:
Първата група съставки се пресяват заедно в купа. Втората група се смесват. През това време разтопеният шоколад се поохлажда. Маслото и захарта се разбиват добре, едно по едно се добавят яйцата, към тази смес се прибавя и шоколадът, предварително „подготвен” като към него се добавя на много малки порции (чаени лъжички, после супени) около 1/3 от приготвената до момента яйчно-масленан смес . Към тази смес се добавят с бъркане на бавни обороти – брашно-мляко-брашно-мляко-брашно. Пече се в 2 8-9 инчови форми на 160С за около 50 мин при мен.

Благодаря на всички за пожеланията към баща ми:) Той се трогна от вниманието ви:))) Hug
А иначе тортата май не го изненада много, защото през нощта може и да я е видял, но...нямаше къде да я крия:)))) Доволна съм, обаче, въпреки претупаната визия, от това, че успях да направя сносен пандишпан с изомалт, ганаш с квасена сметана и диабетичен черен шоколад и млечно-яйчния крем на Нелка от Шоколадовата кралица - с овче прясно мляко и изомалт+стевия....Доста експерименти в една торта, но пък е много вкусна и струва ми се възможно най-здравословна предвид особените й цели:)))) Само покритието не става за диабетици, но нямаше с какво да пулверизирам изомалта, иначе щях да опитам:)))
Лека нощ!

С голямо закъснение, но преди новия ден, поздрави на всички именици сред нас и семействата им:))

# 338
  • Vaudreuil Canada
nandi рязала съм блатовете на трюфел за друга торта затова и ти препоръчвам да си ги печеш на хартия като всеки блат е една идея по-малък от предния пък после ги реди в купа ако искаш. Просто са много трошливи и ако ги режеш е по-сложно отколкото да ги опечеш направо с правилния размер и форма. Затова и казах да изчакаш да поемат от крема преди да дълбаеш дупка за да напъхаш тортата - просто ще е по-лесно като омекнат.

# 339
Нанди, аз моето БАРБИ го правих с тънки блатове, изрезки, ето го ТУК. Само дето не уцелих двата диаметър на купита да са такива, че да е преливащ наклона на роклята като цяло, ама като за първи път е добре Peace Тая блондинка се оказа доста дългокрака, та бая височина ми трябваше за да й скрия краката. Има в библиотеката клипчета и линкове за Барбите, погледни и тях, ще ти дойдат много идеи. Аз за себе си знам вече къде ми бяха грешките, та ще ги имам предвид - говоря за това с неуцелването на диаметъра хич не беше добра идея и то си личи hahaha Така че, въобще не е задължително да са такива дебели блатовете. Въпрос на предпочитание на правяча и ядача hahaha hahaha hahaha

# 340
  • Vaudreuil Canada
Krische да беше казала бе душа че имаш проблем с краката на барбито - махаш краката и цопваш само таза в роклята. Така не се налага да дълбаеш тортата до долу Simple Smile Колко съм отворена все едно съм направила има няма 10-тина барбита.

# 341
Да бе да, тази беше ОРИГИНАЛНА, натъртено, подчертано, удебелено, повторено над 10000 пъти...... и обяснено бавно и внимателно, че нейните крака НЕ СЕ вадят и хич да не съм си го и помисляла. А й бях ампутирала краката, а мен ми беше спукана работата. Както са вече големи, така не дават косъм да падне върху двете ОРИГИНАЛНИ Барбита hahaha hahaha hahaha Аз лично не съм наясно, с оригинални и неоригинални, но тези им ги донесоха като бяха малки едни познати от родината на съответното блонди..... и въпреки, че не ги пипат вече като видяха, че ще я буча в торта много Фнимателно ми беше обяснено това за краката hahaha hahaha hahaha Мен лично ми е тотално безразлично, защото не робувам на такива неща, но нали в училища и детски градини си промиват взаимно мозъците таааааа.........Не ми се мисли, ако не ме бяха видяли и после видят краката, или куклата без крака какво щеше да ми се случи #Crazy #Crazy #Crazy Аз затова се мъчих толкоз, заради тез заплахи за сигурността ми Joy Joy Joy

# 342
  • в сърцето на моето Слънце
Здравейте момичета!
Видях невероятни торти!   bouquet Браво!   bouquet
Разгледах и снимките от семинара, невероятно настроение блика от тях! Освен полезно, личи че ви е било и изключително приятно!
Момичета помагайте! Имам проблем. Моля, кажете как да направя шоколад за шоколадов борд. Как точно се приготвя? Ако го направя върху хартия за печене ще стане ли? Трябва ли да мажа хартията с олио? Може ли да сложа борда върху маслен крем? И колко време да изчакам, преди да сложа борда на тортата?
Моля ви, за помощ!  Praynig

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 00:01 от mmmStelxen_m

# 343
Аз ползвам едни прозрачни корици, с които се подвързва по офисите със спирала отстрани. Отрязвам си от ненужни вече ръководства за работа с еди кво си.....и й намирам чудесно приложение на тази корица. В офис 1 се продават такива. Не я мажа с нищо. Докато не е съвсем изстинало, се залепва на тортата, за да е гъвкаво. Като изстине, отлепваш корицата и шоколада си остава около тортата.

Ето ти 2 линка да усетиш, ама имаше и по-хубави ама не мога да ги намеря сега:
http://candy.about.com/od/phototutorials/ss/sbs_transfers_2.htm
http://candy.about.com/od/phototutorials/ss/sbs_transfers_2.htmтук на този се вижда как се увива това около тортата. Вместо да правиш плътна лента, може да нашариш решетка, също стои добре. Ако открия още някой линк, ще го вмъкна в този пост Peace Успех

Виж и в библиотеката на Албенка видеото за панделка от шоколад. Страхотно е.

# 344
  • при палмите и алигаторите,FL
Шемет, права си , ще те послушам Hug
Крисче,а каккъв е пълнежа на Барбито .

Общи условия

Активация на акаунт