Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 39 466
  • 377
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 2 708
Какъвто ти душа иска. Кеф ти шоколадов, кеф ти яйчен, сметанов, млечен, баварски, пудинг, маслен, мешавица от всички, с ром без ром, с орехи ,без орехи, с вишни, с ягоди, боровинки, малини абееееееее квото ти дойде на ум. Само че с тия тънките блатове тургаш малко крем, слагаш блатче, крем - блатче. Да не го оставиш само на крем вътре, че ще се спихне. И желатин си трябва. И него да не забравиш. Заравяш се дълбоко в Библиотеката - само че тортената и не излизаш от там едно солидно време. Аз в началото поне 2 месеца само четях, преди да барна по-сложни неща и пак питах и разпитвах Peace Но за кремовете - избираш си, има избор, а може и да си експериментираш, докато си намериш твоя крем Wink

# 346
  • Мнения: 29
Здравейте мили дами! Отдавна не съм се разсписвала във Вашите редици, но вече от една година работя като професионален декоратор на торти . ТУК може да разгледате част от тортичките,някои от които са от преди да стана професионалистка GrinningЧестно да си призная по някой път черпя идеи от Вас,за което ви благодаря!!!  bouquet

# 347
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Крисче  bouquet , аз рових, четох, правила съм/няколко Трюфела, Медовика, Династия и разни варианти на рулата на Лео, само Династията не се одобри-билаим като бисквитена торта Confused/, но и да си питам

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 00:52 от nandi

# 348
  • Мнения: 1 173
Krische да беше казала бе душа че имаш проблем с краката на барбито - махаш краката и цопваш само таза в роклята. Така не се налага да дълбаеш тортата до долу Simple Smile Колко съм отворена все едно съм направила има няма 10-тина барбита.
Ще те видя аз тебе в Канадско , ако ти поръчат Барби да правиш как ще му махнеш краката  Laughing. Не знам кое е оригинално и кое не , но и на най - евтиното Барби от 5$( вярно Barbie си пише на него) не му се махат краката ( по някакъв начин са свързани от вътре , унищожаваш цялата кукла) . Аз 'що правих Братц  , да не понеже съм им велик фен на тези мършави фолкпевици ( поне силикон да им бяха сложили  Joy )
Нандишегата на страна , Пепи им маха краката в Бг - явно може да се разглобяват . Аз моята Братц http://raya1979.multiply.com/photos/album/1/1#10 я правих от блатове и по идея на Пепи редих - блат , крем, блат... в купа . Може и с Трюфела да се получи , все пак Ганаша стяга , но не мога да дам 100% . Ако имаш възможност - защо не си направиш пандишпан с Ганаш ( след като харесвате Трюфел) и за основа пак си направи Трюфел . Това е моя идея , обаче мен не ме слушайтук се знае за манията ми да правя етажни торти  Laughing  
Клеър ти на какво разточваш ? Аз имам силиконово килимче , на него са очертани окръжности до 14 " ( не на Уилтън , то тяхното е като мушама) . Много е удобно , нямаш проблем с това дали си разточила достатъчно ... За това да "нацелиш" отгоре съм съгласна че е трудно , но български пандишпан , сиропиран добре- винаги ще "потъне" като го натиснеш да правиш печат. Уви
 Риен това са печатите на Албена http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260004&pid=9127608
Нанди редактирам се. Моята кукла беше с пандишпан и крем Брюле ( сухата смес от Метро ) със добавена разбита сметана. Този крем става много плътен , аз желатин не съм му слагала , НО ти можеш да си сложиш за сигурност.

Диана добре дошла сред нас - много интересни неща има в албума ти . Дълъг път си изминала , личи си- последните ти торти са наистина професионални искам и аз така някой ден  Heart Eyes Сега въпросите - 3Д тортите какви са отдолу ? Пандишпан? С какво покриваш ? Всички стоят "лъскави" - и ти ли ги "лакираш " с Кристалина отгоре ?

Клеър аз имам това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260004&pid=11270484 . Залепва за плота и не мърда . Струва 12$ - вземала съм го от нашия мол (от  магазин за "Домашни потреби "нали така им се казва в Бг  Laughing )

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 00:46 от raya_рая

# 349
  • Мнения: 2 185
Рая разточвам си директно върху кухненския плот...имам подложката на Уилтън, но тя за нищо не става...не може дори да застане без да се подвива и мърда докато разточваш...пълен боклук  Tired .

# 350
  • Мнения: 7 091
Момичета, извинете ме, че така нахлувам. Нищо не съм чела, и торти не съм разглеждала, но исках да ви пусна нещо, може на някой да му е полезно.
В един от блоговете, които следя cakejournal.com пуснаха линк към много интересно обучаващо филмче как се правят рози с гъм пейст ( бързосъхнеща маса).
Ако на някой му е интересно, ето тук е нейната торта :
http://www.cakejournal.com/archives/how-to-make-gum-paste-roses

Ето това е филмчето ( 23 коментар отгоре надолу е линка, трябва да се изтегли филмчето, не може да се гледа онлайн):
http://cakesbyfrancesca.com.au/videos/rosetutorial.wmv

А това е уебсайта на жената, която прави розите.
http://www.cakesbyfrancesca.com.au/index.html

Ако някой нещо не разбира и иска да преведа- обаждайте се! Само искам да ви помоля някой да ми пусне лично, защото нямам възможност да влизам във форума редовно в момента, а личните ги получавам като съобщение и на е-мейла.

Дано да ви е полезно Simple Smile



# 351
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
dianapak добре дошла - ако добре съм видяла една от подложките на тортите май работиш в Скайлайн - което пък на мен лично ми звучи мноооооооого вкусно. Ще се радваме да научим повече от професионалната страна на нашето хоби.

Албенка много хубава торта. Рая благодаря за разяснението за печатчетата - и на мен обаче ми се струва доста прецизна работа преценката къде ще е точно ръбчето на тортата.

Аталанта не мога да пропусна твоята торта - много добра работа отвсякъде.

Видях и няколко други много добри торти но няма да успея да ги изпиша всичките за съжаление.

# 352
  • Мнения: 29
shemet_neveroiaten винаги съм готова да отговоря на въпросите ви! Имах време да разгледам по подробно темата и да си призная някои от вас са много добри декоратори!!!Иначе няма кой знае какви тайни- вие почти всичко знаете и можете!!! Само дето при нас не мажем тортата под захарното покритие с нищо особено,просто като я намажем със сметана я поръсваме само с нишесте за изолация.Така тя не си губи вкусовите качества,а и има много деца които са алергични от шоколад или пък не обичат маслен крем.Иначе захарните теста с които се работи са марципана и глицериновото тесто,за коите вие си имате рецептите Simple Smile

# 353
  • Мнения: 492
Иначе захарните теста с които се работи са марципана и глицериновото тесто,за коите вие си имате рецептите Simple Smile

добре дошла   bouquet  под глицериново тесто , руска мастика 2 ли имаш впредвид? имам въпросче към теб, как правиш вътрешнта част на нарцисите и този гланцов ефект на тестото някакво специално гланциране ли е?

# 354
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, чета ви дебата относно печатите. И аз ще се произнеса.
Според мен и двата варианта стават- какато директно, така и преди да се сложи фондана. Просто си взимате линийка и оразмерявате тортата за да знаете кое къде ще е. На око няма как да стане.

А за барбито- писала съм неведнъж, че сглобявам тортата която ми трябва в 2 купи, като гледам широката част на по-малката (тя ще е върху голямата в последствие) да е колкото долната част на голямата за да няма голямо разминаване. На Барби краката му ги махам, ама тук в БГ ментетата са на всяка крачка.
Пускам за пореден път как изглежда полата преди да покрия. Дупката е колкото да се напъха таза.


# 355
  • Мнения: X
Добро утро,мили дами!
Вече съм трезва,изпих конска доза кафе...Благодаря за отзивите за пробната торта с айсинга!    bouquet   

Крисче,цветето направо го рисувах върху тортата..то си й личи,де,толкова "професионално " е ...
А орнаментите отстрани ги правих предишния ден
http://www.teilor.snimka.bg/album.php?album_id=272114&pid=12046964 

Рая, Направих ги върху пекарска хартия и се отлепиха много лесно,счупих само три ,докато ги отлепях.
Повече се начупиха,когато се опитвах да ги лепя върху тортата,много тънки станаха някои и при липса на опит...
А цветето се разля ,защото на втория ден не разбих малко айсинга,а направо го оцветих и започнах да рисувам.Ама за другия път ще знам.

mmmStelxen_m , аз го правих върху пекарска хартия.Разтопяваш шоколада ,слагаш в пош,или найлонова торбичка и директно рисуваш.Ако искаш плътен борд,си го нанасяш с лъжица примерно и с шпатула разстилаш.Чакаш ...около 5-6 минути да започне да стяга,като надигнеш хартията леко,да не започне да се разтича,и заедно с хартията го лепиш около тортата.Мяташ в хладилника и след половин час е стегнал.Отлепяш хартията и готово. Успех!
  Peace   

dianapak , добре дошла отново! Личи си израстването ти в декорацията !   Peace   

# 356
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Момичета, благодаря за съветите, но искам да си уточня питането:Коя торта/блатове крем/ е най лек и мога да го сложа като втори етаж, например ето тази на ПЕПИ http://pepiy.multiply.com/photos/album/1/1#179

# 357
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, благодаря за съветите, но искам да си уточня питането:Коя торта/блатове крем/ е най лек и мога да го сложа като втори етаж, например ето тази на ПЕПИ http://pepiy.multiply.com/photos/album/1/1#179

Тук и двете торти са с моя крем със сирене крема.

За Барбито използвах
2п. сирене крема (по 125гр. опакета- ползвам на Вълчев)
1п - 250гр. масло
300-400гр. сметана
пудра на вкус

- оставям маслото и кремата в 2 отделни съда на стайна да омекнат добре
- разбивам кремата с пудра
- после врътвам малко маслото и почвам да добавям лъжица по лъжица кремата
- към него добавям много бавно- лъжица по лъжица разбитата сладкарска сметана ( аз я пребивам за да стои по-плътно в крема)
- и след това като си замазвам често добавям плодове( ягоди, банани, ананас, киви...)

# 358
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 004
Пепи, благодаря  bouquet, сметаната, може ли д а е течна сладкарска/разбита/ и със същия крем ли замазваш? Embarassed

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 10:27 от nandi

# 359
  • У дома
  • Мнения: 1 741
За учителките на щерката:




Още са меки и недоизсъхнали, но няма как, все в последния момент ги правя. Падаха, поочупиха се и ги кърпих, но за сега толкоз  Embarassed

Лек и спорен ден от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт