Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 39 476
  • 377
  •   1
Отговори
# 360
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
Krische, краси.мира , благодаря ви момичета!  Hug
Само още нещо да ви питам. Какъв шоколад използвате? Слагате ли нещо в него или просто го разтапяте?
Мисля да мацна борда върху маслен крем. Добре ли ще е?  newsm78
Вълнувам се, защото тортата е за абитуриенски бал, а много искам да е точно такава.  Crazy

# 361
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи, благодаря  bouquet, сметаната, може ли д а е течна сладкарска/разбита/ и със същия крем ли замазваш? Embarassed

Сметаната е точно течна сладкарска разбита.
Замазвам само с маслен или ганаш. С други не рискувам

# 362
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Само още нещо да ви питам. Какъв шоколад използвате? Слагате ли нещо в него или просто го разтапяте?

Аз ползвам или кувертюр или на Stilla Dolce шоколада. На 100гр се слага 1-2 с.л. олио. Задължително тортата да ти е замазана. Може с маслен или ганаш.

# 363
  • Мнения: X
Аз правих борда с кувертюр,но не съм слагала олио,само го разтопих на водна баня.
Всъщност,Пепи ,с олио ще стегне ли достатъчно?   newsm78     

# 364
  • София
  • Мнения: 2 130
Краси, олиото не пречи на втвърдяването. Може и малко по-бавно да се втвърдява така, но това даже не ми е достътъчно на мен, не знам какво правя, но все ми застива преди да го полагам на тортата и ми се троши или после не е залепнало за тортата и се чупи при свалянето на фолиото....

Аталанта, само розите ли са за учителките? Аз първоначално помислих, че това е тортата (още не съм сигурна дали е, или не е:)) и тъкмо щях да питам каква е с какво постигна този брокатен ефект...Все пак, ако това е торта... Embarassed, разкажи повече за нея....

Тандури, благодаря ти за линка! Сега ще се опитам да го последвам, но с този нет тук, едва ли:) Може би понатам, като се върнем при нормалните условия за достъп

# 365
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Аз правих борда с кувертюр,но не съм слагала олио,само го разтопих на водна баня.
Всъщност,Пепи ,с олио ще стегне ли достатъчно?   newsm78     

Ами стяга си. Глазурата на шоколадовата торта нали я помниш. Албенка сложи в нея олио, а виж как си стегна.

# 366
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Момичета здравейте! Отдавна не съм се включвала  Cry за съжаление.За Гергьовден направих скромна торта с нарциси ето я
Приемам всякакви критики, за първи път правя шок. борд и с помоща на дъщеря ми го поизкривих....но здраве да е.

Връщам се назад.....поне 3 теми да чета.

# 367
  • Мнения: 634
Бобси,цялата торта е от сметана.
Рая,да ти призная след като покрих тортата ми дояде идея(в 1 часа през ноща)да ползвам орнаментите.Така че директно върху тортата минах леко с орнамента,очерта се и след това с четка и златна боя минах.Хареса ми как се получи,нищо ,че стояха вдлъбнати.
Риен виждам ,че Рая ти е показала ,за какво става на върпрос.
Благодаря на всички за отценката.  bouquet

# 368
  • Мнения: 2 708
Албенка много добре си изглежда и според мен. Лично аз хич и не бях забелязала къде и какво е хлътнало, докато не прочетох коментарите. Нямаше и да ги видя, макар че се напъвах да ги видя hahaha hahaha hahaha

Юлинда страхотен ти е борда. АЗ харесвам много торта с такъв борд и когато не ми се покрива го ползвам, защото ми е приятно да го правя и се оказа, че не ми е трудно да го правя. Пък и си е шоколад, а не онова дето само го отхлюпвам, и никой не го яде, пък толкоз усилия по полагането му и по направата му Laughing Laughing Laughing

# 369
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета от онзи ден все забравям да ви се похваля какво си купих.
Тъй като все страдам че нямам резачи за финни детайли се обзаведох с това - от Практикер е и струва 7лв. Wink


# 370
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Пепи уау че инструментариум.

Тандури благодаря за линка - филмчето е страхотно - а като видях мацката с какви пухкави пръстчета е и направо изби рибата в морето с тези красиви рози.

# 371
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
yulinda, тортата ти е прекрасна!
Аз съм замислила нещо подобно, но както вече всички разбрахте много се вълнувам как и дали ще се справя с борда. А аз и нарцисите няма да мога да докарам, така че моята ще е с рози най-вероятно.

# 372
  • Мнения: 1 173
Аз за хлътването на печатите не го казах с "зла умисъл"  Confused . Просто си личеше , че единия ръб на тортата е поддал и е хлътнал от натиска- но то и няма как да не хлътне , ние не правим кексове а торти.
Шемет разкарай се с "половинката " по магазините за инструменти или такива от рода на Хом Дипо и Лоус ( не знам при вас какви имате) , и ще се сдобиеш с подобни ножчета. Аз зимата си взех това за около 6$ http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260004&pid=12093617
Юлинда много красива се е получила тортата
Аталанта само рози или ще има и торта ?

# 373
  • Мнения: 310
Момичета, помагайте.Трябва ми черна боя, ако може да ми препоръчате откъде да я взема - Новаджел, Кадемлия?Не знам коя е по-добра. А ако можете и цената да ми кажете няма да имате грешка Laughing
Пепи, страхотно оборудване  Grinning
Atalanta уау  Shocked невероятни рози, торта ще има ли към тях?

# 374
  • Мнения: 634
Юлинда ,прощавай мила ,че не си казах мнението за твоята тортичка.Направо е като градинка със стобор  Hug Hug Hug
Пепи ,честито придобивка.
Сега да споделя ,какво направих днес.Започнах да си правя 4 дози руска мастика2 и разтворих съответното количество желатин с вода ,оказа се ,че разполагам с 3 ч.лч.глицерин,а са ми необходими 8.Направих следното сложих глицерина и прибавих 4ч.л. лимонов сок.Трябва да ви кажа ,че се получи страхотна моделираща маса.Вижте резултатът.Пепи ,твоето влакче е хит при мен .  chef

Бобси,писали сме заедно.Черна боя,можеш да си направиш ,като смесиш червено ,синьо и жълто.
Рая,не се притеснявай мила ,зная,че няма зла умисъл в твоето изказване ,направих само пояснение.Иначе зная че първо трябва да се нанесат печатите нали наскоро те питах newsm10

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 18:10 от Албена

Общи условия

Активация на акаунт